10 tanker og konstateringer fra Lalandia

Jep, netop hjemvendt efter 48 timer i Rødbyhavn. Og her er et lille udpluk af de væsentligste konklusioner (dos and don’ts), som jeg har gjort mig undervejs (NB: Ingen spons!):

1) Bilkøerne kunne vi godt have været foruden. Én ting er motorvejarbejdet omkring Solrød, men når man så rammer Lolland og tænker, at nu er alt godt, så er der gudhjælpemig Døllefjelde-Musse marked (JO! Det er der fandenfisme noget, der hedder!). Tilsyneladende er det ikke så lidt af et tilløbsstykke. Tænker stadig på hvad vi monstro gik glip af. Sandsynligvis ville vi kunne ha’ fået en halv shetlandspony og noget candyfloss til spotpris.
Endnu et af livets store spørgsmål, som må forblive ubesvaret. Altså med mindre du ved det?

2) Folk er virkelig ukritiske i forhold til deres tatoveringer. Nyeste dille svarende til 90’ernes røvgevir er tilsyneladende sløjfer på baglårene. Prisen for weekendens værste tattoo-oplevelse gik dog til en mand (af betragtelig størrelse), som henover hjerteregionen havde fået tatoveret et fyldigt kvindehoved med et meget bøst ansigtsudtryk og rastafarihår. Nedenunder kvindeansigtet stod der med sirlig (men stor) skrift ‘Mor’.
Hallo!! Vi taler om samfundsansvar her!

3) Jeg troede ikke, at jeg kunne lide vandrutchebaner. Jeg tog fejl. Faktisk er jeg VILD med vandrutchebaner, og jeg har rutchet så meget, at jeg troede jeg skulle dø. Jeg mener det. Jeg har adskillige gange i den forløbne weekend set mit liv passere revy mens jeg har ligget på noget oppusteligt plastik i obskure stillinger uden at have haft den mindste føling med hvad der var op, og hvad der var ned. Har på den konto scoret virkelig gode point hos poderne, og går nu under tilnavnet ‘Modige Mor’. Det er vist det man kalder at skinne på en billig baggrund.
I love it.

4) Må dog samtidig konstatere, at min IQ tilsyneladende ikke er høj nok til at forstå låsesystemet på tøjskabene i omklædningsrummet. Alle andre forstår det intuitivt. I don’t get it. Har fået assistance hele tre gange, heldigvis ikke af den samme person.

5) Så var der det dersens Monky Tonky-dyr. Har sagt det før; vi KAN ikke lide forvoksede og overdimensionerede tøjdyr, der er udstyret med egen fri vilje. Som vinker og krammer helt uden nogen former for kontrol.

6) Feinschmecker? Forget about it. Jeg har kapituleret. Tilsyneladende er jeg allermest lykkelig når jeg spiser steder som hedder noget a la ‘Ristorante il Bambino’, og som har buffet med (meget) børnevenlige retter. I den forbindelse:

7) Softice ad libitum? Hvad? I believe I have died and gone to heaven.

8) Mågerne er gigantiske! De yngler og skider overalt; jeg bliver ikke den mindste smule overrasket den dag jeg hører, at Lolland er blevet besat af hvidt fjerkræ from outta space.


9) Okay, så. Det viser sig faktisk, at jeg slet ikke er så meget modstander af Lalandia som jeg troede, jeg ville være. Føler mig pludselig meget som en vestegns-kinda-person. No offense. Altså, jeg er jo faktisk gift med sådan én, så al min modstand lever vel i virkeligheden kun på lånt tid.

10) Hmm.. Ret beset var der nok kun ni punkter, men det lyder bare langt federe med ti.

Nå, håber du får en skøn ny uge når den bryder løs i morgen! ❤️

31 tanker om "10 tanker og konstateringer fra Lalandia"

 1. Ellen

  Åhhh – Lalandia – dit herlige indlæg satte en masse minder i gang. Det eksisterede nemlig også, da vores børn var små, og de ELskede at være der. Og ELskede os, da vi en enkelt gang tog ned til det helt store, kolokæmpeenorme vandland i Hüttenheugte i Holland. Hvis I virkelig vil score mange billige (okay, I er nødt til at køre til Holland …) forældrepoint, så prøv et hollandsk badeland 🙂 Bedst om vinteren, faktisk …

  Svar
 2. Anette

  Lyder som en fantastisk tur.
  Har haft en 8 klasse på lejrskole i lalandia, de skulle rystes sammen efter sammenlægning, det var et hit.
  Rutsjebaner er ok men vil ikke have hovedet under vand så jeg kan bedst lide baderingene.

  Svar
 3. /ks

  Jeg har SÅ mange kommentarer til dette indlæg, Maude. Men jeg har ikke tid lige nu. Jeg vender tilbage. Jeg vender SÅ meget tilbage 😀 😀 😀

  Svar
 4. Henriette

  Døllefjelde Musse marked – som efter min mening er bevis på, at der findes indavl i DK – ligger nærmest i min baghave, så jeg er bekendt med de trafikale udfordringer. Til gengæld er de INTET imod de prøvelser, vi, som er henvist til offentlig transport, udsættes for i den weekend. Prøv at tage turen med tog fra Høje Tåstrup – efter en meget travl nattevagt – i et meget lille tog og ende med at dele plads med 3 temmelig højrøstede og kraftige veninder, som har noget, de kalder “flydende morgenmad” med….
  Man får lyst til at skyde sig en kugle for panden, før man når Ringsted.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åhr nej, altså! Ser det for mig med al tydelighed! Konkluderer prompte, at jeg ikke er gået glip af noget!….

   Svar
 5. www.rikkes-planet.dk

  Det er også flere år siden, vi sidst var i Lalandida.
  Tilg gengæld kunne jeg jeg se, at de var gulddreng der trak, til døllefjellemusse marked på thomas Skovs insta storie. Jeg fatter det ikke.
  Jeg husker bare en masse geder i Lalandia Rødby, kan det ikke passe ?
  kh Rikke

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Geder, siger du?! Hmmm… Nej. De er muligvis blevet skiftet ud til fordel for noget mere action packed?….

   Svar
 6. rijaH

  Så må jeg vidst være den nye meta for vestegns-kinda-person. Jeg kunne aldrig finde på at tage i Lalandia 😛 Men du lyder da til at have hygget dig 😀

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Man skal ALDRIG sige aldrig, RijaH! 😜 – i øvrigt ville jeg vildt gerne smide en kommentar hos dig i ny og næ, men jeg bliver simpelthen nægtet adgang af dit spamfilter. Bare så du ved det… 😘

   Svar
 7. Birgitte B

  Hov Hov, hvad er det for en generalisering i punkt 9, vi kunne aldrig finde på at tage til Lalandia, da alle jo ved at det er FCK, der ejer det! hahaha …
  Fik jeg nævnt at Jeg skal til Lalandia til sommer (for 3. gang) – og nej, jeg elsker ikke rutchebaner og sambadning. Ej heller at jokke i en pommes frites inde i badelandet.
  Nå, men ungerne glæder sig. Og vi tager egen grill med, da vi skal bo i et af de store huse.
  PS. Jeg har hørt, at der nu er Baresso #oh joy
  Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Du kan tro, jeg sendte dig en kærlig tanke under punkt ni! Men jeg tænkte, at du kender mig godt nok til ikke at tage det ilde op!…
   Ja, der er kommet en Baresso – som jeg dog har hørt er blevet opkøbt af en anden virkelig dårlig kaffekæde #oh gys!!
   Vi boede i øvrigt også i et af de store huse, og der var altså grill – men jeg ved ikke om vi bare var heldige?

   Svar
   1. Livsglimt

    Tænkte også på Birgitte 😂 er det sådan noget, man ved, når man bor på Frederiksberg, at folk fra Vestegnen er vilde med Lalandia?? 😀

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Haha!… Nej, jeg prøver bare at jonglere med nogle kasser, som jeg alligevel ikke helt magter!… Det’ ok – ik’ Birgitte?? 😘

     Svar
  1. S.

   PS. Døllefjelle musse marked er åbenbart mega berømt. De havde ihvertfald et indslag om det i P1 eftermiddag den anden dag. Hvis det er nogen trøst så havde jeg (heller) ik hørt om det før jeg hørte om det i radioen…

   Svar
   1. Maude Forfatter

    Tak for dine søde ord, S.! ❤️
    Ja, det er virkelig berømt, det dér marked, som man aldrig nogensinde har hørt om!… Skørt!

    Svar
 8. Mette

  HI HI:) som altid underholdende at læse med hos dig. Vi skal i noget Lalandia agtigt i efterårsferien i Tyskland et sted. Ungerne har plaget årevis. Nogen fra the tweens klasse sagde det sååå meggeeeet bedre og billigere… Nogen har forhåbentligt ret og jeg skal bare læse, drikke kaffe, slappe af. Der skulle være masser af spiser steder så jeg ikke skal lave mad:)

  Svar
   1. Maude Forfatter

    Tusind tak, søde Mette! 😘
    Jeg glææææder mig til at høre om din tur til den tyske version af Lalandia!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.