5 december-konstateringer 

Konstatering nummer 1:

Der findes engle.
Vidste du det? De daler ned på jorden forklædte som gudsbenådede forældrepar, der sender sms’er om, at hvis vi skriver os på klassens (forælder)-december-to-do-liste sammen med dem, så har de allerede fikset de det hele. Så fælder jeg en tåre af taknemmelighed. Do you exist? For real?!

Konstatering nummer 2:

Man kan apparently få nissehuer i brækket rosa med pailletter.
Tænker på, om sådan én monstro ville klæde mig? Tænker også på, om de er kreeret for mødrenes eller for børnenes skyld? Men i hvert fald overværede jeg hvordan sådan en nissehueindehaver til et klippeklistre-arrangement i O. klasse sad, og klippede julehjerter. Nissehuens ejer havde klippet et smukt hvidt hjerte, hvor hun med så sirlig en skrift som man nu engang kan have i nulte, havde skrevet ‘God jul’, og nu sad hun stilfærdigt og klistrede vintage-glansbilleder på sit kunstværk. Til højre for nissehuen i brækket rosa med pailletter, sidder en højrød nissehue i tyndslidt filt. Under den højrøde og lidet kønne nissehue befinder sig Mindste Pode. Mindste Podes julehjerte ligner – modsat naboens – en motorsavsmassakre, og ovenpå motorsavsmassakren laver min pode kæmpelorte med en tube pink glimmerlim. Kæft, hvor er jeg stolt! ❤

Konstatering nummer 3:

Hvis man skal tro på reklamerne, findes der tilsyneladende folk, der glemmer at tage tøj på, men som gudskelov husker solbrillerne. Alt andet ville virkelig også være forfærdelig kikset:

Og apropos reklamer:

Konstatering nummer 4:

‘Vi giver dig julen med hjem’ siger de i Føtex.
Altså jeg synes nu ret beset jeg har kigget forgæves efter den i mine indkøbsposer ind til videre? Monstro, jeg har kigget på de forkerte hylder derinde i butikken? Nå, men jeg kan vel nå det endnu, tænker jeg.

Konstatering nummer 5:

Nissen er åbenbart død. Eller også er barnetroen:
“MOO-AR?! Du har glemt at putte noget i sokkerne! Igen!”
Rest in peace.
#skodnisse

Fortsat dejlig december til dig derude! ❤

24 tanker om "5 december-konstateringer "

 1. venterpaavin

  Hjælp. Flere slags nissehuer?
  Jeg kan næsten ikke tage det. Det kan lige gå an, hvis vedkommende der er iført rædselen er under 7 år og rigtig i julestemning. Ved egenlig ikke hvorfor, men nogle gange er min overudviklede pinlighedsmuskel bare ude med riven.

  – K

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Mængden af varianter er himmelvid! Ret utroligt, i virkeligheden. Tænker det er lissom den skotske kilt: Hver tribe, sin tern. Det må være det samme med de (møg)huer….

   Svar
 2. gravidgrahvad

  De der engle lyder helt fantastiske! Kan du ikke sende dem en tur herover, når de er færdige med at engle for jer? (men hvad er en klassens december to-do liste?)

  Og så anede jeg slet ikke at det er i Føtex julen befinder sig i år. Jeg må hellere slå et smut forbi i løbet af den næste uges tid så. Tak for serviceinfo.

  Svar
 3. Birgitte B

  Jeg spørger ligesom @GG ‘hvad f… er en klassens december to-do liste’??? og indrømmet, hver gang jeg læser dine indlæg, så sætter jeg stor pris på, at mine børn nu er store – og jeg derfor ikke skal til klippe-klistre mv. Pyha, den tjans er jeg glad for, at være sluppet for.
  Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Oj, den glemte jeg lige! Der er tale om en liste, som alle forældre, undskyld børn, skal skrive sig på, og så står man for en eller anden form for aktivitet den pågældende dag. Ganske fæl opfindelse.

   Svar
 4. MaleneL

  Jeg må vist også i Føtex – hurtigst muligt!
  Da vi er flyttet i år har vi (jeg) samtidig ændret på nissens praksis. Hvor vi nu bor kommer nissen ikke så tit, men til gengæld har der udviklet sig en brevveksling mellem mit ældste barn og nissen. Og ældstebarnet undrer sig såre over, at håndskriften ligner hendes forældres…
  I vindueskarmen er nissen dog flyttet ind med dør og det hele. Men den glemmer at spise sin risengrød til mellemstebarnets store bekymring. Og de gaver den kommer med om søndagen, har indtil videre ikke rigtig hittet… så det er vist også en skodnisse.
  Men måske kommer nogen af de der engle, du har mødt, også en tur her forbi, man har da lov at håbe.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ach so, skodnisser over hele spektret!… Sikke da noget! Du må begynde at skrive med venstre hånd, så kan det være det hjælper lidt på det hele. Vores nisser bliver budt på pebernødder i mangel af bedre, og altså…. nogen spiser dem rent faktisk.. and I don’t know who…. Hohoho…..

   Svar
 5. Hanne

  Frygter lidt at Føtex lover mere end de kan holde – som Ajax – jeg har adskillige gange prøvet at sætte en flaske Ajax, med afmonteret hætte, i køkkenet, gået en tur, og forventet at der havde været en hvid tornado, der lige rengjorde mit hjem – det gør der i reklamerne – men nej! – der er ikke sket en s… – heller ikke selv om jeg havde været væk i flere timer.
  Der burde være flere engle til at fikse ting 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, måske man faktisk kan hyre englene til Ajax-tornadodelen?? Altså for det virker sgu’ heller ikke helt efter hensigten her hos os, vil jeg bare sige! Måske du har ret: Føtex-Ajax-potato-potato….

   Svar
 6. Fruen i Midten

  Hvor skønt med den slags helt virkelige engle 🙂 Knapt så skønt med december to do-lister …

  Mht Føtex kommer jeg pludselig i tvivl – findes der flere forskellige Føtex-kæder? Jeg har ikke lagt mærke til nogen form for jul, jeg kunne købe med hjem. Måske skal jeg bare se bedre efter?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jamen så går jeg helt klart i samme slags som dig, hvis det er! 😜 – og ja, engle er virkelig fantastiske!

   Svar
 7. Macu

  Vores tandfe er helt klart i familie med jeres nisse, hun opdager aldrig at der ligger en tand.

  Jeg har tænkt på dig SÅ mange gange i den sidste tid. Især den aften hvor min datter kom ud af badet, lige før sengetid og sagde” Jeg skal for resten have en slik pose med i morgen” Hvor til jeg råbte:” nej nu stopper det sgu, så må du selv gå i Rema (med vådt hår og i nattøj), for jeg kan ikke mere.” Bagefter græd jeg lidt overvasketøjet, før jeg gav hende en undskyldning.

  Vi håber alle overlever til den 24.

  Kram fra Macu

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åh nej, åh nej!… I SO get the picture! 😥 Det skal nok gå, I kan godt klare den til den 24. Og nok også til den 25.! Jeg tror på det, til trods for slikposer og vasketøj und alles – kæmpe krammer fra mig ❤️

   Svar
 8. Ellen

  Hmmm. Vi har uendelig langt til en Føtex. Får jeg så slet ingen jul med hjem?
  Så må jeg jo lave den selv … det går nok også – bare jeg slipper for andre december-to-do-lister end min egen – og det tror jeg, at jeg gør 🙂

  Svar
 9. vibeke

  Føtex lyver ..jeg var der igår og det eneste jeg fik med hjem var mindet om en møg sur dame der pakkede bland-selv-slik ud der var ikke meget jul der 🙂 måske udsolgt ?? 🙂

  Svar
 10. Karen

  Har netop skrevet lettere sarkastisk indlæg bbogen der følger juleelgen som skal med alke vuggestuebørnene hjem. Indlægget beskriver hvordan den stakkels elg blev smidt under en sofa for at blive glemt resten af dagen. Og det ender med et ps. Om at den fandt oplevelsen så ydmygende og traumatiserende at den ikke har lyst til at komme hjem til Dagmar igen. Kom til at lægge det op på Instagram, hvor jeg fornemmere bred opbakning fra de andre mødre…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Alle børneaktiviteter, der inkluderer noget med en dagbog burde forbydes! Jeg kommer faktisk lige i tanker om min yndlingspædagog fra min egen børnehave, som en gang imellem fortalte historier om hvor meget ballade nogle små eventyrlige eksistenser lavede hjemme hos hende. Vi var vilde med de fortællinger! Men jeg tror ikke det rigtig er tid til den slags længere. Ergo lidt mere hjemmearbejde på forælderfronten. Måske. Men jeg forstår virkelig godt den brede forældreopbakning på din Instagram – godt gået, Karen!! 💕

   Svar
   1. Marina

    Altså hverdagsmagi og eventyr er en gave. Problemet opstår først når voksne giver sig til at sætte det i system for andre voksne for børnenes skyld. Det er der kæden hopper af. Magien skal være mellem et barn og en voksen der har lyst til at lege den leg OG på tidspunkter hvor det passer ind i hverdagen. Vi har haft nisser i 15 år og de har gjort de vildeste ting men altid kun når det lige passede ind.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.