Merry eXcel-mas!

Så har vi ramt december! Og belært af sidste års misere, har jeg i år – i relativt god tid, vel og mærke – taget tyren ved hornene, og tænkt mig, at NU skal der være styr på julen.

Som udgangspunkt blev jeg inspireret af en kollega, der sidste år informerede mig om, at hjemme hos dem var julen sat i Excel. Nu er jeg stor tilhænger af Excel generelt, men havde ikke sådan lige tænkt på at putte julen derind. Men med Kollegas succeshistorie i baghovedet tænkte jeg, at det var et forsøg værd.

Jeg vil sige, at det går pt. ikke super-godt. Excelarket eksisterer som en navngiven fil, men derudover, så… not so much. Jeg ville ellers VIRKELIG gerne, for fakta er, at jeg inden for de kommende fireogtyve dage (inklusive i dag), skal have styr på følgende:

 • Adventsgaver til tre (Ældste Pode, Mellemste Pode og Mand) – ja, ja, jeg VED godt der var kick off i søndags!…..
 • Kalendergaver (Mindste Pode) – TJEK, den er klaret med en top-syntetisk LEGO-starwars-kalender. På en skala fra ét til ti, er knægten tooghalvtreds lykkelig.
 • Nissegaver til skolenisserne (to børn, to styks om ugen i tre uger = tolv gaver).
  Og sidst, men ikke mindst:
 • Julegaver… Vi skal være toogtyve juleaften (TO-OG-freaking-TYVE!!). Ungerne glæder sig voldsomt!

I alt skal jeg have indhentet noget i omegnen af fyrre gaver, vil jeg tro. Der er sikkert mange af jer, der skal have indfanget mange flere end det, men jeg synes nu nok, at det er noget alligevel.

Og mens jeg sidder og kæmper med et kynisk koldt regneark, prøver jeg at huske mig selv på, at julen dufter af gran og stearin. Af appelsiner med nelliker. Af bagværk, som hjemme hos os kommer i form af brunkageslanger (ever heard of them?) og en præfabrikeret brunkagemand ved navn Kenneth. Den dufter af nyfalden sne, og lidt af prut. Og så den er fyldt med sådan noget her:

img_2286

Plastikgran når det er bedst

Indtil videre har jeg købt små juletræer til vindueskarmen, og en enkelt guirlande. Som jeg faktisk købte i efterårsferien. For når sandheden skal frem, så ELSKER jeg julen, hvis bare man kunne fjerne den del, der ræser….

PS: Ved nogen, hvornår der gik konkurrence i at nå først i mål med sine gaveindkøb?
Hvorfor er det noget, der skal overstås? Er det virkelig så ubehageligt (øh, ja!)? Men altså: Why? When?

Ha’ en forrygende december-måned!

33 tanker om "Merry eXcel-mas!"

 1. Mette

  Ha ha ha 🙂 julen sat i excel:) jeg er gift med den mest jule-elskende mand. Han er også pænt praktisk og handle-dygtig. Så selvom det virker som lidt meget med jul, familie i to lande og sådan, er det ikke. Forøvrigt går vi All in på fake gran m.m. Herhjemme. Vi elsker nemme løsninger:) derfor er de fleste julegaver også købt på nettet. Nemt og bekvemt:)

  Svar
 2. Karin

  Pyha, godt min familie og jeg ikke er så ramt endnu, og en pebernød er lykken i pakkekalenderen.

  Jeg går helt i panik over at nissegaverne skal købes, dengang tilbage i tiden hvor vi som forældre var med til at godkende denne “leg” i december var en clementin, pebernød, godter hjemmelavede gode gaver. Jeg tænker på de børn der kommer fra hjem med små kår. Håber det er mig der læser det “forkert”, og det bare er det at få arrangeret Nissegaverne.

  Når du ikke alt så skidt pyt, det bliver jo jul alligevel, om der mangler tyttebær, asier eller lignende til jule middagen, det opdager dine 22 gæster ikke 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Pebernødder vækker stadig jubel i vores lille hjem, heldigvis! Men meget af det andet, nissevennerne i skolen, for eksempel, det er efter min mening skruet op på et alt for højt niveau, desværre. Ved ikke hvornår det hele blev så materialistisk?
   Tak for din kommentar 😘

   Svar
 3. Lene

  22 gæster juleaften! Jeg kan slet ikke med så mange mennesker. jeg er så også vant til kun at være os fire og så måske 2 – 4 gæster nogle år. Skal alle have gaver og kunne man gå sammen, det reducerer jo gavepresset? Hos os har vi søskende fra start af sat et lavt niveau for gaveprisen, så vi gik sammen for at kunne få noget, de kære børn ønskede sig 😉 På gemalens side har vi aldrig givet gaver, familien er simpelthen for stor. I år skal jeg kun købe gaver til mand, børn og svigerbørn. Vi giver ikke gaver mere til mine søskende, og mine niecer og min nevø er over 18 år, så får man ingen gaver mere 🙂
  Du skal nok nå det, det vigtigste er jo trods alt, at I er sammen, at der er mad i huset og at børnene får nogle gaver,. Om der er gjort rent eller pynt og mad er hjemmebragt er der ingen der tænker på. Pøj pøj med det hele.
  Jeg gad godt lære at bruge excel 🙂 ikke til lister og planer, det dur jeg ikke til, men til at lave arbejdsrelaterede opgaver i, så som grafer og statistikker.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, nej, vi skal ikke være hjemme hos os, det foregår hos svigerforældrene! Opgaverne er uddelegeret og gavemængden er reduceret med måde (der er mange småfolk!)… Vi klarer den nok! 😘

   Svar
 4. Øglemor

  Puha – 22 mennesker juleaften ville give mig galopperende stress. Vi bliver omkring 10, tror jeg, og det er såååå fint for mig. Fordi vi ikke bliver flere, regner jeg med, at vi alle giver hinanden gaver, men ellers har vi skåret gaver til de voksne fra og fokusere primært på børnene. Vi voksne vil alligevel hellere spise god mad, end vi vil flå gaver op, mens afkommet sjovt nok har det lige modsat 🙂

  Smart ellers at sætte julen i Excel. Det ville jeg helt klart gøre, hvis jeg ellers kunne finde ud af Excel. Og så skulle det ikke så meget være gaverne, der skulle sættes i system, men i stedet alle julearrangementerne. Mein Gott, der er mange!

  (Og nissegaver … Don’t get me startet. På en eller anden vis er det lykkedes mine unger at få kradset en ulandskalender (udlandskalender, som den yngste kalder det), en Lego-kalender OG en nissesok til sig. Forventningerne til nissen er høje, men jeg nægter at gå med på “større, bedre, MERE”-bølgen, så det bliver højst til lidt slik (fyyy!) og nogle Pokemonkort til den ældste. Købt brugt, for at købe dem fra ny vil jo ruinere selv den bedste …

  (Nissegaver til skolen, i øvrigt … To om UGEN? Hvad sker der for dét? Er det det, man har i vente, når de når lidt større klasser? Indtil videre er vi sluppet af sted med én kalendergave til klassen – en pude fra IKEA til 39 kr. Fordi klassen var blevet enige om at ønske sig ting til klassen i stedet for dimser til alle børnene. I love it!)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, julearrangementerne er altoverskyggende, dem er der slet, slet ikke plads til i det dersens Excelark…
   Sidste år opererede vi også med én gave til klassen hos Mellemste Pode, og det var lige til at klare. I dag kommer han så hjem og siger, at læreren har sagt, at se skal ha’ gaver med til deres nisseven hverANDENdag! De er jo sindssyge!! Jeg er allerede punkteret lidt i forhold til det dersens december… 😳
   Med hensyn til julegaverne, så har vi skåret rigtig mange gaver fra, også de voksne indbyrdes.

   Svar
 5. Birgitte B

  Åh jeg tager det sådan lidt drypvis. Jeg har købt et par julegaver, men ikke alle. Og jeg skal også købe til ungerne fra andre familiemedlemmer, så det… ja smid lige 3 fødselsdage oveni her i december og voila! Jeg prøver ikke at stresse. Kh. Birgitte

  Svar
 6. Mim

  22 people?! That is madness! You deffo need a spreadsheet for that. Brilliant blog post xxxx

  Can you explain the school nisse to me? Don’t know about that one.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hahaha, Mim 😂, yeah, you wish!!
   The nissevenne-thing is a horrible, horrible tradition where the kids in school get a secret friend. This friend needs to get little presents and stuff while it is actually a secret who the friend is until the day before Christmas holiday. Then all the kids have to make guesses about who their friend is. But it takes quite a lot of parent engagement, if you know what I mean?!… Hugs to all of you!! 😘

   Svar
   1. Mim

    That sounds like a lot of extra work that you really don’t need! And money too. It seems so annoying now but I’m sure it will make lots of lovely memories for them when they are older. Ivy keeps writing to the elves and Santa and I am having to do A LOT of creative writing as a result! So funny!

    Svar
    1. Maude Forfatter

     The memories about all this shit better be sweet!! 😈
     I can picture Ivy writing to the elves and Santa; that is indeed the cutest thing ever! ❤️

     Svar
  1. Maude Forfatter

   I’m not the one who’s having all the guests, I’m only participating. Somebody else is doing the super woman-things! 😝

   Svar
 7. Dorte

  22 mennesker juleaften er alligevel en slat – hos jer eller? One note er heller ikke helt tosset at planlægge sin jul i og så selvfølgelig outlook. Håber du kommer helskindet igennem og husk Radio soft er vejen frem til julestemningen 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er en slat, og heldigvis er det ikke hjemme hos os!…
   Ork, Radio Soft har kørt for fuld udblæsning siden medio november, I love it!!🎄

   Svar
 8. Ellen

  Holddaop – jeg syntes vi var mange, da vi var 17! Men hvad pokker – fem mere eller mindre … 😉
  Det er nok værre med gaverne – eller det ville jeg synes. Jeg ved ikke af, at jeg deltager i en kom først-konkurrence, men internettet er en god ting, og så det, at jeg ikke bryder mig om, når butikker og gader er propfulde af folk gør, at jeg foretrækker at være i god tid. Der er så også noget med at sende gaver til England og er jeg smart, sender jeg dem sammen med C’s fødselsdagsgave, som helst skal ramme 12. december, så der er flere grunde for mit vedkommende.
  Excel er godt til rigtig mange ting, men er en almindelig håndskreven kryds af-liste ikke lige så god i dette tilfælde? Sådan en, der kan ligge fremme på bordet og stresse? Eller animere? 😉
  Det der gaveræs i skolen – Karin nævnte noget med folk fra små kår; det var også min første tanke, men det er også noget pjat, synes jeg.
  Go for it, skøreliv – du skal nok klare det – ellers må du uddelegere – det vil der sikkert ikke være nogen der synes er urimeligt. Og hvis der er, så bare smil sødt til dem og spørg, om de hellere vil have, at du ligger og raller juleaften 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det er et forfærdelig ræs med de der skolenissepakker, og det er jo i virkeligheden forældrene, der i sidste ende bliver vejet på en guldvægt i forhold til HVOR fantastisk en nisseven éns barn har været. Og det er helt korrekt, at børn fra trange kår sikkert ikke har det særlig sjovt i disse tider. Det er et tungt pres man lægger på andres skuldre. Ak.. 😢

   Svar
  2. Ellen

   mht kalendergaverne i skolen så har min kollegas børn nogle dejlige lærere: De skal alle skrive en historie, som er hængt op på pakkekalenderen og bliver læst op- dvs det kræver ikke at man har penge- og hvert barn bidrager… og jeg tror de andre skal gætte forfatteren..men det kræver selvfølgelig at man får ideen.. og bruger tid i undervisningen.. i min datters klasse har de udover en kalendergave også en nisseven- men indtil videre har hun selv fundet på at give pebernødder i et sødt brev og andre småting… ikke noget med bunker af gaver.. for med alle de fødselsdage der også er så bliver det til en del pakker på et år.. udover dem man ellers selv skal opfinde på jobbet og til jul…

   Svar
   1. Maude Forfatter

    Sikke en god idé med sådan en historie, der bliver læst op ❤️
    Mine ungers nissevenner får også en del pebernødder, sku’ jeg hilse og sige 😂
    Tak for din kommentar, og ha’ en god uge derude!

    Svar
 9. Anette

  22….
  vi bliver 7 + en hund… det syntes jeg er mange… vi normalt er 3 (de sidste 2 år + 1 hund) men det bliver skønt at der er børn… eller 1 barn og 1 teenager….
  jeg har blot en papir liste med opgaver…. så kan der krydses af… ønske lister evt printet….
  minder mig om nogen der ved hvor man køber et grydelåg på 36,5 cm indvendig diameter, 37,5 cm udvendig???? gave jagt kan stresse

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Syv lyder helt perfekt ❤️
   Grydelåg, siger du? Pas…. Mon ikke du bare kan spørge i den første og bedste Imerco/kop og kande/inspiration eller lignende?

   Svar
   1. Anette

    syntes også 7 er dejligt
    er gjort… de max 34….. oftes 32 og ned…. heldigvis er genbrug ok… så kaster mange snåre i vandet og håber på bid….. ellers har jeg en backup plan

    Svar
 10. Mette T

  Vi har udviklet et godt købe-julegaver-koncept synes vi selv. Et par dage før jul sender vi ungerne på en før-juleferie hos bedsteforældre. Og så tager min mand og jeg i Fields (ja det rædsomme sted Fields som har mange butikker).

  Her møder vi ind kl 19-19:30 og shopper løs til kl 22. Det kræver en stram styring, men der er ikke mange mennesker i butikkerne, der er stort set ingen børn!!!! og det hele klares på max 3 timer.

  Der skal lige tænkes en tanke eller to inden og indhentes ønskelister – men det er det. Og hvis man er heldig, bliver gaverne også pakket ind. Fordelen ved Fields er netop alle kædebutikkerne – så kan gaverne byttes!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Respekt!, siger jeg bare! Wauw! Altså jeg får nervøse ticks bare du nævner ‘Fields’ og ‘før jul’ i samme sætning. Men når du skriver, at der næsten ingen mennesker er, så kan jeg godt se pointen. Det er nogenlunde det samme Mand gør. Jeg prøver at undgå det. Altså ikke fordi jeg har en bedre plan…..
   Tak for din kommentar, og rigtig god weekend! 😘

   Svar
 11. /ks

  Jeg gik lidt i stå ved overskriften. Mest fordi jeg slet ikke kan stave til det der xecel. Gik dog helt i står ved de 22 juleaftensmennesker. Wow!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Xecel kan også være et meget vanskeligt ord! Det kræver lidt træning. Det gør en juleaften med 22 muligvis også 😂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.