Crazy juleshopping

Nu har vi jo – ikke overraskende – nået den tid på året, hvor hovedparten af danskerne (mig selv inklusive) går amok i butikkerne for ikke at gå ned på udstyr den fireogtyvende.
Nethandel er klart at foretrække, men alligevel sker det i ny og næ, at man uforvarende får forvildet sig ind i et shoppingcenter, udelukkende fordi man er så naiv at tro, at man lige kan få klaret et par ting i en ruf.

Således udstyrret med en liste over ting der skal indfanges og indbindes inden hjemkomst – helt og aldeles foranlediget af tidligere omtalte jule-Excelark (som ikke helt virker efter hensigten, bliver jeg nødt til at sige) – er jeg nu på en mission der indbefatter en boghandel, en børnetøjsbutik (muligvis flere), noget med noget boligindretning og noget elektronikindkøb.
Måske relativt overkommeligt, men altså. Og der er altid et ’men’ (i det her tilfælde to):

Punkt 1) Jeg har stået i de forkerte gaveindpakningskøer.

Du kender dem garanteret godt; det er dem, der er bemandet af personer, der tydeligvis aldrig nogensinde før – EVER! – har beskæftiget sig med hverken papir eller bånd, og slet ikke i kombination med saks eller tape. Mens man næsten lidende bevidner indpakningskvalerne for den stakkels person, krummer man tæer i vinterstøvlerne, og sveder tran i det alt for varme overtøj. Det gør næsten fysisk ondt at se på hvordan hver en del af indpakningsprocessen bærer tydelige tegn på kraftanstrengelse hos den ansatte, og tiden der bruges, er så utrolig lang, at det bliver pinligt. Hvor man allerede tidligt i forløbet har lyst til at flå den halvt indpakkede gave ud af hænderne på ekspedienten, smile stift og sige “Jeg klarer bare resten selv”. …
Men det nænner man trods alt ikke.
Og resultatet: Meget lidt kønt.

Men når man så har fået klaret et par gaver, kan man også godt lige få handlet ind, så er det hele klaret.
Og det er jo bare lige, for Føtex ligger jo midt i det hele. Og hermed til næste punkt:

Punkt 2) Dagligvarebutikkerne er jo mildest talt overbefolkede – no shit, Sherlock, det er jo ikke noget nyt jeg her afslører. Men man har jo behov for mad og deslige, som også skal stilles inden juleaften, så der er ingen vej uden om. Desuden har de tilbud på Bugles.

Som sagt så gjort. Prustende og stønnende zigzagger man sig vej gennem Føtex, stadig i alt for meget tøj og med alt for varme støvler. Undrer mig undervejs over folk, som skal holde hinanden i hånden mens de handler (SÅ brede er gangene trods alt heller ikke!), og over mennesker, som parkerer deres indkøbsvogne ved siden af andres, og derved sætter al bevægelse i stå.
Nå, storsvedende når man frem til selvbetjeningskasserne, og går i gang. Der bliver bippet og båttet, skannet og betalt, og så skal varerne pakkes sammen. Og det er her, jeg altid bliver lidt små-stresset.
Det gælder jo om at pakke poserne rigtigt, så mælken ikke ligger oven på juleskummet og sneboldene fra Toms, og nogle af de indkøbte varer kan også med fordel puttes i ekstra poser, sådan så man undgår uhensigtsmæssige eksplosioner inden hjemkomst. Man får dog kun en ganske stakket frist til dette pakke-i-pose-projekt før selvbetjeningskassens automatiske stemme begynder at opfordre til at man pakker sine sydhavsfrugter sammen lidt hurtigere:
”Ta’ dine varer!”, siger den mekaniske kvindestemme meget insisterende, og ikke nok med det, den bliver jo ved!

”Ja-ja!”, har jeg lyst til at sige, velvidende at det er en automat der skynder på mig. Fornuften fordamper dog med al tydelig hast imens jeg pakker med livet som indsats, og til sidst – netop som en dame har sat sin kurv ved min selvbetjeningskasse, og er klar parat til start – hvæser jeg til den automatiske ’Ta’ dine varer!-stemme’: ”JAMEN, JEG ER JO FOR HELVEDE I GANG!!”.

Bingo! Damen med kurven viger omgående tilbage, og jeg nosser mig færdig med mine gøremål, en lille smule lettet over at ha’ sat den automatiske stemme på plads OG samtidig ha’ skræmt damen med kurven væk. Husk; det er de små sejre i hverdagen, der tæller.

Tænk, hvis der var sådan en automatisk stemme, der hang over hovedet på de stakkels mennesker ved indpakningsbordene: ”Pak varen ind!”…… ”Pak varen ind!”….. De ville jo blive sindssyge inden formiddagskaffepausen, se bare hvor hurtigt det gik for mig!

Ja, jeg beklager, at jeg har været lidt ond i (jule)sulet, men altså…. Jeg bliver nok god igen på et tidspunkt. Inden jul!

Dagens citat

“Oh, this isn’t a bag, Sir! It’s SØØØV much more than a bag!!”
(Rowan Atkinson som butiksassistent i ‘Love actually’)

29 tanker om "Crazy juleshopping"

 1. Anette

  Jeg kan godt lide at handle i butiken. … men bor også ved en lille by, og der er det roligt nok (på hverdage før 15) selvbetjenningskasser har jeg også haft lyst til at råbe af, de gange jeg har mødt dem, heldigvis ingen her.
  Er gave køb så klaret nu?

  Svar
 2. Lene

  Jeg får aldrig gaverne pakket ind, af selv samme grund 🙂 Pøj pøj med gaveindkøbene, som jeg husker det, har du rimeligt mange, du skal have købt.
  Og tak for din skønne måde at beskrive hverdagens trængsler på, jeg tog mig i at grine højlydt. Den er altså også irriterende, den der stemme fra selvbetjeningskasserne. Jeg har en gang diskuteret med vores GPS til stor morskab for vores børn.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åh, den slags gps-snak kender vi også til hjemme hos os. Den er særligt interessant når man er i udlandet…..
   Måske jeg skal overveje indpakningsdelen fremover, det tænker jeg lige lidt over! 😝

   Svar
 3. Laila

  Nu er det jo værd at huske det er hjerternes fest vi nærmere os.Dette betyder varme og ikke at forglemme smil………………..😆
  Jeg smiler og sender manden min ud i år for at købe gaver og svede tran (så får han også tabt et par 100g, altså win, win😂)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Du har virkelig fat i den lange ende! Mand må afsted efter de sidste pakker, ingen tvivl om det!…
   Og så må jeg tænke lidt på det der med hjerter og kærlighed… *HOST*…. ❤️

   Svar
 4. Ellen

  Skønherlige juleeventyr fra det virkelige liv – tak for god underholdning.
  Jeg vil ikke have pakket gaver ind, for jeg vil have alle gaver fra mig/os pakket i det samme papir, så jeg gør det selv. Måske en fjollet ide, men sådan vil jeg have det. Nu bliver jeg så ikke spurgt så tit, for jeg internethandler i videst muligt omfang.
  Vi bor et sted uden selvbetjeningskasser – det skal jeg vist være glad for … John vrisser også af vores gps, kan jeg så fortælle Lene 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, vær du glad for at selvbetjeningskasserne ikke har holdt sit indtog i dit nærområde! Men igen, det føltes VIRKELIG godt at få afløb for alle mine frustrationer! 😝

   Svar
 5. Dorte

  er der vitterlig en stemme, der skynder på én i selvbetjeningen? Jeg springer normalt den del af løjerne over hvis jeg har ret meget mere end 10 varer (hvilket vil sige altid) og holder mig til kassebåndet og dem der er ny i arbejde ;). Kan iøvrigt kun anbefale at købe dagligvarer ind online. Det spiller max!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vi bruger også nemlig.com m.fl. fra tid til anden. Vi har bare nogle gange stået og manglet en enkelt, men essentiel, ingrediens i leverancen til den ret man regner med man skal have, og så er man jo lige vidt. Ergo havner vi ofte i real-life-butikkerne…

   Svar
 6. Mette

  Åh, jeg ville helt sikkert også ha’ hvæset af stemmen ved selvbetjeningskassen. Ingen tvivl og tydeligvis berettiget:o)
  Jeg diskutere altid med GPS’en. Den har nu for det meste ret medmindre den “is recalculating”

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tydeligvis berettiget, ja, ingen tvivl om det!
   Det er altid spændende når GPS’en tænker sig om, og man lige pludselig er meget off road på skærmen selvom man kører på en firesporet motorvej…

   Svar
 7. Charlotte

  Tænker du måske har skræmt samtlige automat-stemmer hos Dansk Supermarked for den jeg “hyggede” mig med i dag var musestille ☺ Og ja julegaveindkøb er i den ideelle situation noget med god tid, hygge, pitstops med gløgg…. men det var vist den gang det også var hvid jul hvert år. Godt kæmpet og god fornøjelse med de sidste gaver 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, Charlotte! ❤️ Jeg er utrolig glad, hvis jeg har fået lukket munden på samtlige automater i hovedstadsområdet, det ville da være en sand fryd!

   Svar
 8. Karin

  Jeg er typen der altid vælger den forkerte kø til kassen. Eller som min yngstedatter ofte siger, hører de kære kasse “damer” ikke efter, varene på båndet hober sig op, bliver klemt, der bliver ikke taget hensyn til hvilke varer der er på båndet. Yngstedatteren har haft et par år bag kassen i en af de større fødevarekæder (Kvickly). Det hun lærte sig selv var når hun som kunde ligger varene op på båndet er det vigtigst at tage de tunge vare først og bygge nedefter, hellere det end det at vende stregkoden opad, for ja, nogle kasser har brug for den vender ned ad, andre den er på siden, så helst de tunge varer først, for så er det muligt at sende varene korrekt ned til forbrugeren, når der skal pakkes, altså de tunge kommer først i posen, og det der ikke må blive klemt ligger øverst.
  Jeg bor i en mindre provinsby med både Bilka og Kvickly, det er kun i Bilka der er selvbetjening endnu, tror jeg, eller det er kun der jeg har set og benyttet det. Tager den kun hvis køen ikke er for lang.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jøsses da, det er jo en helt videnskab! Men du har virkelig knækket koden, bortset fra valget af kø (den fejl laver jeg også ALTID) – det kan være du måske vil assistere mig næste gang jeg vover pelsen, og smutter ud for at handle? 😘

   Svar
 9. Birgitte B

  Jeg pakker alle gaver selv. Magter ikke andet… og de steder jeg kommer har mange gange heller ikke indpakning 😉 og gider jeg betale ekstra for det på nettet, nej tak. Så jeg har pakket lidt hen af vejen (som i lørdag, søndag, mandag – måske også lidt i dag). Mangler kun én julegave (tror jeg). Kh. Birgitte

  Svar
 10. Marina

  Ligesom så mange andre føre jeg også samtaler med min GPS (jammen er det ikke det man har den til).

  Det var særligt festligt da jeg en overgang kørte med en vi havde købt i USA (fordi det er billigere end leje). Jeg kunne faktisk godt lide den amerikanske stemme og stillede den ikke om til dansk, men det gik ikke riiigtigt godt for det var virkeligt svært at forstå hvor den ville have mig hen når den ikke kunne hitte ud af at udtale tingene på dansk (der kunne man tale om danglish). Både jeg og alle ungerne forsøgte ihærdigt at lære den at sige tingene rigtigt, men den lærte det bare aldrig helt og til sidst måtte jeg gå over til kedelig dansk stemme.

  Iøvrigt har GPSen næsten altid ret og derfor elsker jeg når jeg køre på en ny motorvej den ikke har opdaget. Det er simpelthen en fed følelse af triumf at suse gennem et landskab uden veje.

  Svar
  1. Anette

   det ikke kun engelske gps der ikke kan dansk…. s togene har (eller havde da jeg studerede) meget svært ved stationer der starter med h… de tabte h så det blev Ellerup, Illerød ovs. Københavns hovedbanegård gik lidt bedre måske fordi den var igang???

   Svar
  2. Maude Forfatter

   @ Marina: Jeg synes det lyder som en fest med den amerikanske gps! Kan levende forestille mig hvordan den for eksempel prøver at udtale ‘Gammel Køge Landevej’. Til gengæld bliver jeg yderst perpleks når jeg pløjer marker på skærmen, selvom jeg i virkeligheden slet ikke er på afveje. Men jeg er afhængig af at gps’en ved hvor jeg skal hen, for jeg ved det sgu’ sjældent selv…. 😳

   Svar
 11. Maria

  Ahahaha, i sådanne situationer er det jeg glæder mig over at være blevet en bonderøv. Her i Frederikssund er der sgu ikke så meget run på butikkerne, til trodsfor at vi har fået et center.

  Håbe at du kommer helskindet igennem indpakningsræset)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vi er kommet vel ud på den anden side af gavehelvedet, mangler kun en enkelt…. Tak 😘
   Måske jeg skal prøve provinsen til næste år! ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.