Foreløbig status på afvikling af december

Jeg tror nok, vi er er et par stykker, der her i december har fulgt med i ‘Nissebanden i Grønland’.
Den handler overordnet set om noget med himmellegemer i den grønlandske polarnat; om stjernesten, der falder ned fra det ydre rum. Hvis man får fingre i disse afbrændte meteoritter, så er lykken gjort, så kan man få ALT hvad hjertet begærer, og derfor skal disse sten selvfølgelig sikres, så de ikke falder i de forkerte hænder. Meget bjergtaget pode betragtede fra sit sofadyb de to stjernesten dale til jorden i det allerførste afsnit. Og talte meget om det i de efterfølgende timer, ikke mindst. Stor var derfor hans glæde, og ikke mindst overraskelse, da han allerede den efterfølgende dag, spottede denne her lige uden foran Fort Knox, undskyld børnehaven:

Den ene af de to magiske stjernesten.

Hvorefter poden udbrød: “SE mor! Nu kan jeg få LIGE HVAD JEG ØNSKER MIG!!”
“Njaaaahr….” svarede jeg tøvende, men indvilligede ikke desto mindre i, at vi tog ’stjernestenen’ med hjem. Det vil sige, den ligger nu godt nok stadig i min cykelkurv. I mange, mange dage har jeg derfor cyklet rundt med en kampesten af betragtelig størrelse sammen med Netto-poser og idrætstasker. Men poden insisterer på, at der ligger den meget godt.

Selve visheden om, at poden selv besidder den ene stjernesten har samtidig lagt en gevaldig dæmper på spændingen i ’Nissebanden i Grønland’. Uagtet at julemanden i egen høje person gennemtrevler indlandsisen i døgndrift, alt imens Nissebanden er fløjet hele vejen til Grønland i en tvivlsom luftballon for at hjælpe til, hviler poden i troen på, at alt er i skønneste orden, og det er HELT underordnet at Puk eller Pil, eller hvad hun nu hedder, foruden et par andre, for længst har fundet stenene. Aldeles underordnet detalje.

Ikke desto mindre er der en del fokus på de dersens nisser. Vi tror nemlig meget på nisser hjemme hos os. Men altså… det nissemonster, der bor på vores loft, er desværre ikke så skide-stabil i sine leverancer.

Hvis du spørger hvorpå ustabiliteten beror, så er forklaringen (i tal) denne:

 • 8 er det antal gange nissemonsteret er gået til køjs, og er faldet i en komatøs søvn uden at ha’ husket at putte så meget som en lillebitte pebernød i sokkerne.
 • 2 eller 3 er det antal gange nissemonsteret er gået til køjs, for derefter at komme i tanke om manglende pebernødder i sokkerne, og herefter har sms’et til nisseMand aka Den Assisterende Nisse (inde i sofaen) efter hjælp.
 • 3 er det antal gange nissemonsteret har været på nattearbejde, og derfor på ukristelige tidspunkter søvndrukkent har hældt en skvis pebernødder ned i hver sok uden at gøre det mindste forsøg på at vedligeholde millimeterdemokratiet.
 • Cirka 4 er det antal gange hvor ovenstående to redningsmanøvrer er kikset, og ungerne følgelig er stået op til sokker uden skyggen pebernødder.
 • Utallige er det antal gange nissemonsteret har skuffet generelt; hvor poderne har kigget dybt ned i sokkerne for blot at sige ”DÉT var godt nok ikke mange….”.
 • 1 er det antal gange, hvor nisseMand kom kanelgifler i sokkerne, efter at nissemonsteret havde kapituleret.
 • 1 er det antal gange nissemonsteret svigtede på adventssøndage.
 • 1 er det antal gange nissemonsteret kom til at lægge noget i sokkerne på adventssøndage, som den også lagde i sokken sidste år.
 • 1 er det antal gange nissemonsteret gik ud for at bytte den fejlslagne nissegave jævnfør forrige punkt, og i stedet kom hjem med noget til sig selv.

Kort opsummering: Nissemonsteret må stramme sig an. Tage sig sammen. Ungerne er på randen til at hævde, at der må være tale om en ommer.

Måske Mindste Pode skulle tage og gøre brug af den dersens magiske stjernesten i min cykelkurv?

Dagens bemærkning:

Mindste Pode: ”Mor, SE! Der er en håndgranat i min chokoladekalender!!”
Mig: ”Håndgranat?! Ahhr, jeg tror nu der er tale om en julekugle…”
Mindste Pode: ”Håndgranat!”

Okay, så. Håndgranat it is.

24 tanker om "Foreløbig status på afvikling af december"

 1. Ellen

  Jamen du godeste dog – I er jo allerede langt inde i det nye år med 21 eller 22 gange plus de ‘utallige’ 😀
  Jeg ved lige præcis, hvad MP mener – sådan nogle julekugler havde min mor også, og de lignede på en prik håndgranater – de var oven i købet grønne!
  Og sig til de kære små, at det ER skam en ommer – startende 1. december 2017 😉
  Fedt og sjovt med den stjernesten – men lidt synd, at den har taget julekalenderspændingen for ham …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, nej, så mange er der slet ikke: Punkt 2 og 3 er indbefattet af punkt 1. Overvejede godt, at det muligvis kunne misforstås.
   Ja, det er en ommer fra og med 2017 👍

   Svar
 2. Mette

  Åh, kære nissemonster:o) Du har nogle fantastiske børn der bare er ok med en ommer næste år;o):o);o) Altså jeg er bare glad for underholdningen og mindste pode styrer da helt klart det der sten-magi-noget. Og magien ligger godt sikret i cykelkurven:)

  Svar
 3. Dorte

  Her har vores nisse lige været et par dage på Grønland et par dage. Hos julemanden forstås, så der lige kunne lidt ro over de pænt overgearede børn og nissemor kunne få en velfortjent pause. Han er retur igen i morgen siger rygtet – jeg ved ikke noget….:-)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, selvfølgelig! 😀
   Det var en god idé, det kan være jeg skal prøve den til næste år med mindre Mindste Pode har mistet sin barnetro på det tidspunkt….

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg skal fluks se, om der ligger flere! I virkeligheden skal man faktisk have to før de ‘virker’, men lad nu det være endnu én af de mindre detaljer!

   Svar
 4. Karin

  Øv Øv kære nissemonster, det går ikke, altså hvis nissen stadig skal være en del af december.

  Jeg får ikke set julekalender, børnebørnene er så små, og ja, der er spisetid kl. 17.00, så Nissebanden på Grønland passer ikke med spisetid, og en 25 måneder gammel dreng kan ikke sidde stille til denne historie, han er lidt for ung, måske sker der noget næste år.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, så er det nok mere ‘Bamses julerejse’ I skal give jer i kast med! Den kan anbefales til de helt små.

   Svar
 5. Laila

  Altså poderne har da godt nok været uheldige.I må helt klart se at komme af med det nissemonster( jeg tænker simpelthen en direkte fyreseddel)😉♡
  -helt bestemt en ommer😊

  Svar
 6. Laughing

  Jeg elskede Nissen som barn! Husker dog ikke om den var stabil i sine leverencer, Tilgengæld blev jeg dybt skuffet da jeg opdagede alle mine tegningerne til Nissen, i min mors klædeskab…

  Svar
 7. Lene

  Mon ikke nissen kan skrive et brev til børnene og fortælle om alle de genvordigheder, den har haft i år, og lidt om at den elsker at drille 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jooo, måske nissemonsteret må aflægge skriftlig forklaring, det er måske i virkeligheden mere humant end en fyreseddel! 😝

   Svar
 8. /ks

  Og lige nu er jeg virkelig glad for at nissen bare er minus leveringsdygtig herhjemme. Desværre gælder det også de der julegaver der forventes at ligge under juletræet på lørdag. Og jeg ved end ikke hvad der skal købes …
  Synes i øvrigt at det er lige vovet nok at give Midste Pode en julekalender med håndvåben. Kunne i overveje Minions eller M&Ms næste år? Bare et forslag.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Minionskalenderen var oppe og vende, og det var meget, meget tæt løb, tør jeg godt afsløre: Minions…Håndvåben ….Minions… bum-bum….bop-bop…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.