Også du, min søn Brutus!

Jeg har begået en klud! Ja, det er i sandhed lidt af et mirakel, men jeg fik også hjælp fra én, der laver krumspring, og som stod mig bi udi alle mine kvaler. Men der var ingen vej udenom. Med alle de klude der bliver lavet her og der og alle vegne i Blogland those days, så jeg tænkte, at nu måtte jeg lige spænde hjelmen. Også selv om jeg allerede er syv mil bagud, og soooo much last year, så er jeg endelig – finally! – gået i gang med kludene!

I mangel på hæklefærdigheder, så må de kreeres på en strikkepind. Eller to, faktisk; det ligger lissom i konceptet.

Den første aften forløb sådan her:

Ja, ja. Hvor munter og kæk jeg end var, som jeg sad der i stearinlysenes skær, så var den virkelighed, der afsløredes ved dagslys en ganske anden.
Hvilket måske blev særlig tydeligt, da Mellemste Pode spørger: ”Mor, hvad er det EGENTLIG, du prøver at strikke?”….
Mindste Pode har heldigvis fulgt med helt fra starten, og svarer glad: ”Det’ en agtig klud!”

Og det er nemlig rigtigt! Vi har at gøre med en agtig klud, og køn er den ikke, det skal guderne vide, men nu er den blevet færdig:

En lille vanskabning af en klud, lidt arbitrær i størrelsen. Hvilket har fået mig til at tænke: Hvad er egentlig det ideelle mål for en karklud?
Supplerende forespørgsel: Er de bedste klude kvadratiske eller rektangulære? Rombeformede? I should think not.

Nå, men jeg klør fortsat på, og det er bestemt ikke den sidste klud, der har set dagens lys. Og så er det super-sundt, siger de kloge, blandt andet holder det hjernen i form, og mindsker stress, læste jeg her.

Så op på hesten, og i gang, hvis du går med små karklude i maven!

PS: Mellemste Pode er også gået i gang! Ikke med en klud dog, men….med et eller andet!….:

PPS: Ja, ja…. Kludetæppeprojektet fra sidste år ligger stadig brak! I know, I know, I know……

41 tanker om "Også du, min søn Brutus!"

 1. Laila

  Altså den der artige klud ser da fin ud, inden du får set dig om har du en stor produktion i gang 😉 (formen, hmm………….behøver alle artige klude egentlige at være ens, hvis, hvem bestemmer det😉)
  Rigtig god strikke weekend♡

  Svar
  1. Laila

   Ups, gad vide hvad en artig klud er……tænke, tænke😂Det gik vist lidt stærkt med skrivningen, der skulle selvfølgelig have stået agtige😉

   Svar
 2. Fruen i Midten

  Jeg synes altså, den agtige klud ser ret så fin ud – sejt 🙂 Selv kommer jeg næppe nogensinde til at udføre noget agtigt, der er sværere end at sy knapper i, så jeg er imponeret. Til gengæld er jeg så meget nemmere at finde på værtinde-gave til. Det er vel også noget?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er da super-godt med nogle knapper, sådan nogle skal der også være plads til! Ved alle dine bekendte godt, hvor let du så er at give værtindegaver til?…
   God lørdag, kære frue! 😘

   Svar
 3. Randi

  Hvis din hjemmestrikkede klud redder verden fra brug af en af de der købeklude, der indeholder mikroplast, så vil jeg betegne kluden som en ubetinget succes 🙂

  Svar
 4. Eva aka Volapyk

  Hvor er du dygtig! Start en produktion! Nummerede klude – det bliver et hit.
  Jeg har hverken strækket, hæklet eller syet siden skoletiden. Min interesse for håndarbejde er mindre end interessen for madlavning. Som ved gud ikke er særlig stor. Jeg laver kun mad fordi jeg skal…ja, altså overleve, ikk. Nå ja, og rengøring – som jeg kun gør for ikke at blive klemt ihjel af nullermænd.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åhh, lige præcis det med madlavning, der kan jeg virkelig godt følge dig!… Det er virkelig op ad bakke. Jeg drømmer stadig om at vågne op som mesterkok en dag, men det er lissom om det aldrig sker….

   Svar
   1. Eva aka Volapyk

    Altså, det er ikke fordi jeg er dårlig til at lave mad eller noget (med guderne skal vide, at jeg er ude af træning og som regel holder mig til det samme). Det interesserer mig bare SÅÅÅÅ lidt. Jeg elsker til gengæld at spise maden!

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Jeg holder også meget af at spise maden! Særligt når andre har lavet den. Det sker ikke så tit. Men nogle gange får jeg lavet noget virkelig dårligt, og så mister jeg appetitten i flere uger. Det er ikke skide hensigtsmæssigt, skulle jeg hilse og sige… Det er som regel når jeg kaster mig ud i noget ‘stop-madspild-ruskomsnusk’. Hvis ikke jeg var ansvarlig for at nogen børn fik varm mad indenbords, så levede jeg af toasts suppleret med risifrutti, ingen tvivl om det!

     Svar
 5. /ks

  Faconen? Målene? Jeg vil tro det kommer an på tålmodighed of hvor meget garn der er tilbage. Langt de fleste af mine agtige-klude er meget brede og knapt så lange. Det siger nok noget om tålmodighed eller noget med at slå et for stort brød op eller ….

  Svar
   1. Maude Forfatter

    Mængden af garn, jep – selvklart, med mindre man er til flere nuancer. Og det er jeg ikke…. Tålmodigheden rækker heller ikke altid så langt…
    Bummelum.

    Svar
 6. Henriette

  Den ligner det mønster, kollega og jeg bruger – det er fra drops og hedder “Waffle Love”, hvilket lyder ret pervy, når vi udtaler det med fransk inspector Clouseau accent. Tillykke, du er nu med i WWWLC – Worldwide Waffle Love Club 😂
  Jeg har sat skidtet totalt i system – har 9 klude, en til hver dag og et par ekstra. Kluden skiftes dagligt og lægges i en lille kompostspand med lugtfilter ved soden af vasken og en gang ugentligt lægges kludene i soda og koges til sidst i en gryde.
  Den plan lyder jo übercool, men vil bare sige, at det så ikke er altid vi liiiige husker at følge den…..😈

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tænk, sådan en klub vidste jeg slet ikke, at jeg var med i!
   Må øve mig lidt på den dér udtale…
   Men din vaskeplan? Hvor imponeret jeg end er, så kan jeg godt love dig for, at kludevask ikke har kinamands chance for at havne i nogen form for system herhjemme… Desværre!…
   God weekend til dig 😘

   Svar
   1. Henriette

    Det er nu ikke så slemt – der opstår let nogle hygiejniske problemer med den nye kludetrend. Karklude skal helst kogevaskes og – efter min mening – helst ikke sammen med andet vasketøj, pga de bakterier, de indeholder. Jeg kogevasker aldrig i maskine og det er en nem løsning at gemme ugens karklude, lægge dem allesammen i soda på en gang og give gryden et opkog. De er jo ikke mange nok til at fylde en hel maskine, vel?

    Kald mig bare gammeldags, men en god køkkenhygiejne forebygger mange infektionssygdomme og vi vil helst undgå brug af antibiotika.

    De skal jo for pokker vaskes på en eller anden måde….

    Svar
 7. Mette

  Wow du er sej. Jeg kan ikke strikke eller hækle. Vil gerne men kan ikke. Blev smidt ud af strikkeklub en 5 klasse da mine strikkede firkant ikke var firkantede eller pæne. Jeg kan så lave næste to sider på mindstemandens rubiks cube.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det ville jeg så til gengæld ALDRIG kunne, så langt rækker min hjernekapacitet på ingen måde! Jeg er meget imponeret!
   Men: Blev du simpelthen smidt ud af en strikkeklub i 5.klasse?! Hvor ondt var det lige?! Jeg giver lige de tøser et virtuelt spark i røven!….

   Svar
 8. Ellen

  Whooopiii – godt gået, og hvor der er vilje er der en vej!
  Kluden skal passe til den hånd, der fører den, og hvis det både er en hanfører og en hunfører, så hellere lidt større end lidt mindre 😉 – ellers er det vel helt ligemeget, om en klud overholder standardmålene – hvis sådanne findes. Jeg har flere opskrifter, hvor de siger 23 x 23 cm, men det synes jeg er noget småtteri.
  Keep on the good work – begge to 🙂

  Svar
 9. Dorte

  Jamen velkommen til klude-klubben :-). Ser fint ud og det jeg personligt elsker ved det projekt er, at det er mega overskueligt. Og det kan altså også noget. KH D

  Svar
 10. Birgitte B

  Det er sort snak i den der sms-korrespondance. I er jo ikke rigtig kloge. Er det kodeord eller bare for at forvirre?!! Hahahahha… nå, men som du kan regne ud, så bliver jeg aldrig medlem af klubben Mulle, for jeg kan ikke(!) strikke eller hækle eller noget der ligner. Kh. Birgitte
  PS. Mine mor laver mine klude 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er da super-fint at ha’ en mor, der leverer kludene! ❤️
   Hvis nu det sku’ ske, at jeg blev storleverandør, så sender jeg da også bare dig en enkelt klud eller to!

   Svar
 11. Laughing

  Jeg bliver så imponeret over folk der strikker, tænk at have motorik nok til at håndtere end pind i begge hænder! Jeg forsøgte mig engang, min mor måtte redde mig, hun kiggede længe på det, indtil hun spurgte hvorfor jeg strikkede baglæns….

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det lyder da ellers som om du også kunne noget med de pinde! Jeg er sikker på, at det er virkelig svært at strikke baglæns! ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.