Afvikling af december – fortsat

I forlængelse af forrige indlæg starter jeg i nisseboldgaden. For faktisk er det sådan, at nissemonsteret også selv har en nisse herhjemme. Mand har nemlig hele december lavet sin helt egen chokoladekalender til mig. Udfordringen er, at jeg er så tilpas autistisk, at jeg skal have to helt ens stykker, ellers rør jeg det ikke. (Man har vel alle sine særheder). Hver dag har der ligget to stykker chokolade i en pose, og her er det så det bliver pinligt: Selv ikke da Mand var bortrejst i seks dage manglede der fyld i posen; han havde nemlig allieret sig med Mellemste Pode. Og jeg opdagede det simpelthen bare ikke, til trods for indtil flere hints og vink med vognstænger, og hvad ved jeg. Og så er spørgsmålet HVOR tykpandet, man har lov til at være? Hvor meget ens pode ikke gerne ville have haft, at man havde udtrykt en lille smule undren (og begejstring, ikke mindst) i forhold til de rå mængder tysk mælkechokolade der på mystisk vis fandt vej ned i posen? Men nej. Intet dæmrede, før Mand vendte hjem, og poseindholdet var ved at vokse ud over alle breder.
Hvis jeg var i besiddelse af en Instagramprofil ville jeg have lavet et hashtag a la #Erdermonhåb?

Derudover overlevede jeg – stik imod (egen) forventning – Mindste Podes Luciaoptog i børnehaven, også selvom det bragte mig på randen af kollaps:

Fredagen før optoget om tirsdagen, kom poden hjem med en kjortellignende genstand i en klar affaldspose påsat navn, som skulle stryges (kjortlen, ikke plastikposen). ”Og du skal stryge den i dag!”, meddelte poden. Det bliver mandag aften, besluttede jeg straks, og tænkte derfor ikke mere over det. I hvert fald ikke før jeg vågnede med panikangst natten til mandag, hvor det pludselig stod lysende klart for mig, at hvis Mindste Pode (som altid ved besked) har sagt, at udstyret skal stryges ’i dag’, så er det sgu’ da fordi de skal bruge det mandag, og ikke først tirsdag….. Jeg fumler i nattemørket rundt efter min telefon, på hvilken jeg finder institutionens intra og deres på det tidspunkt 74 ulæste beskeder, blandt andet denne:

”Alle Luciabørn har fået en kjortel på deres plads i garderoben og vi beder jer tage den med hjem, så I kan stryge den og komme med dem igen på mandag den 12. december (PIS også!). Husk også at medbringe hvide strømpebukser”.

Hvide strømpebukser?! Nåhr ja, dem har alle drengemødre jo liggende i hobetal fordi drengene bruger sådan nogle hele tiden under deres tylskørter. De må ha’ spist søm. Overvejer et kort øjeblik om 7-Eleven kan være en mulighed i den henseende? Nå, jeg får sat vækkeuret til ti minutter tidligere end planlagt; jeg står op da det ringer, jeg får strøget kjortlen og jeg får fundet et par lysegrå pyjamasbukser (med et enkelt hul, der nødtørftigt stoppes).
Alt bliver fikset, og panikken afværget.

Men ud over Luciakvalerne på hjemmefronten var der jo også selve Luciadagen, altså tirsdag. Mand havde undskyldt sig med nogle møder, så jeg indtog Fort Knox ganske mutters.
To meget lange timer i institutionsregi, der i punktform kan koges ned til:

 • Alt, alt for mange sukkerpumpede børn i besiddelse af uforholdsmæssigt mange limstifter.
 • Sigfus’ mormor, som blev placeret på en skammel ved siden af mig, og som var beriget med en mening om alt, i særdeleshed en mening om hvad der med fordel kunne gøres anderledes, og bedre, ikke mindst. På samtlige planer. Hvorfor slipper man sådanne typer løs i en børnehave?
 • Løbske ellevetaller overalt foruden en voldsom lugt af prut. Jeg tænker noget med noget kål.
 • Ørepropsfordrende støjniveau; jeg har den største respekt for personalet (der også selv blev lidt blege i betrækket efterhånden som minutterne sneglede sig afsted).
  Jeg ønskede mig inderligt en KÆMPE-megafon til at blæse håret af de mest højlydte unger: ”DER BLEV SAGT HOLD KÆFT!!”
 • Absurd mange mennesker i alle størrelser i alt for små institutionsgarderober.

Som sådan skete der jo ikke noget ud over det sædvanlige, men jeg er helt ved siden af mig selv, når jeg forlader sådan et arrangement. Jeg er så træt, at jeg slingrer, og tænker, at lige om lidt besvimer jeg.

Men ungerne var yndige, med deres hvide (og nystrøgne!) kjortler, silkebånd om maven, deres sølvpapirsguirlander om hovedet og batteridrevne lys. Jeg troede aldrig det fik en ende.

Nok om Lucia.

Jeg vil lige runde af med at sige, at jeg har fået en utrolig fin æske i teaktræ med chokolade tilsendt fra Tyskland. Det hele var meget mystisk, ind til jeg åbnede pakken, og fandt ud af, at den var fra Zalando. Som tilsyneladende er meget glad for at have mig som kunde.
Jeg bør muligvis overveje mit forbrug.

Apropos gaver, er jeg i særdeleshed spændt på julegaven fra Ældste Pode efter at Mand har ytret et “Du har bare af at se glad ud når du åbner gaven!”…. Spændende, ja?

Jeg tror, vi er ved at være der. Så kom an, jul. I’m ready. Med chokolade, sølvkonfetti und alles.

Fotograf: Palle Pophår

Rigtig glædelig jul til dig derude; jeg håber du får en SKØN én af slagsen!

32 tanker om "Afvikling af december – fortsat"

 1. Emilie

  Glædelig jul! Jeg glæder mig til at høre om gaven fra den ældste.

  Ville vildt gerne opleve et yndigt Luciaoptog – også selvom det skulle indebære strygning. Årets Luiciaoptog på fritten bestod af 30 ugidelige børn – de fleste i hvidt – en klædt ud som spiderman med nissehue.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Okay, det lyder da godt nok som et ret umotiveret Lucia-kor! Alle ungerne i børnehaven var heldigvis meget motiverede, og på trods af hele balladen kan jeg heller ikke sige mig fri for, at jeg ikke fældede en lille mor-tåre undervejs…
   Rigtig glædelig jul til dig! ❤️

   Svar
 2. Karin

  Uanset bump og andre forhindringer forsøger at spolere den lige vej til deadline 24/12, så når vi alle målet.
  Jeg har sidste øjebliks opgaven, værtindegaverne, især hvis jeg har besluttet mig for de skal være friske 😉 – I år har jeg så en ekstra opgave, yngstedatteren skal arbejde juleaften, og hun vil gerne have en jule”dims” i håret på blusen, eller bare det jeg finder. Så jeg skal gennem menneskemylder i Gågaden på vej hjem fra job.
  Har besluttet mig for jeg skal nå det hele før nøglen sættes i døren herhjemme senere i dag.
  Glædelig jul til dig og din familie

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Selvfølgelig når du det! Det er det skønne ved Lillejuleaften; når man sætter sig ned om eftermiddagen, aftenen eller ved midnatstid, så er det meste i orden. ❤️
   Rigtig god jul til dig!

   Svar
 3. Maria

  Ha ha det lyder godt nok hektisk!
  Men du klarede det jo bravo:)

  Og så et stort tak for alle de søde kommentarer du lægger inde hos mig, bliver så glad hver gang:) Din blog er skøn, og du er da bare mega misundelsesværdig effektiv i dine indlæg!

  God jul til jer.
  Kh
  Maria

  Svar
 4. Lene

  Og nu, kære mor til tre, er der ikke flere Luciaoptog i år (tænk der var en gang hvor drenge ikke hørte til i de optog, det ville du nok have nydt ;-). Børnene har ferie og forhåbentlig har du også fri nu og kan nyde juleferien. Glædelig jul til dig og dine

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åh, på trods af alle mine brokkerier, så nyder jeg nu deres Luciaoptog, særligt de to mindstes, fordi de har været så begejstrede. Ældste Pode har aldrig været særlig glad for den slags… Og jeg nyder det selvfølgelig særligt når det er overstået, og alt er gået godt!…
   Rigtig god jul til dig og dine, Lene! ❤️

   Svar
 5. Birgitte B

  Glædelig jul til dig og dine. Og mht. strømpebukser, been there, didn’t get them (det var lidt for homo for faderen). Håber du holder masken med den gave. Aner jeg lidt hjemmelavet? 😉 kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Faktisk hjemmeKØBT for the first time ever! Jeg er virkelig spændt!… Ja, hvad er det for noget med de strømpebukser? Tsk-tsk… Nå, vi klarede jo heldigvis ærterne alligevel!
   Rigtig god jul til dig og dine, Birgitte! ❤️

   Svar
 6. Ellen

  Jamen altså – du har efterladt mig fuldstændig mundlam og i dyb respekt for, at du ikke for længst ( = for flere år siden) er blevet til et lallende vrag, der må holdes indespærret for ikke at gøre skade på sig selv og andre 🙂
  Nu er det jul lige om lidt, og så er der 11 måneder til det starter forfra – og det bliver nemmere for hver gang, er mit gæt?
  En rigtig rigtig dejlig jul til jer alle ønskes herovre vestfra!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså nu er der jo ingen der med sikkerhed kan sige, at jeg ikke er et lallende vrag allerede!… Men jeg hænger i! Og der er ferie….
   Rigtig god jul til dig og dine også! ❤️

   Svar
 7. /ks

  Glædelig jul, søde du ❤️ Tænk at vi nåede helskindede igennem helt her til Lille Juleaften. Så er der ro. For nu bliver det jul uanset. Og Ældstebarnet herhjemme må (igen) tage til takke med et kort under træet, hvorpå der står at gaven ankommer med posten snarest (Jeg skal købe TO gaver hvert år. To. Hvorfor skal det være 22. eller 23. december? Det kunne jo fx være den 3. eller 7.?!). Nå.
  Glæder mig til at læse om hvordan mellem-juledagene har været ganz afslappede og salige for din sjæl!
  /ks

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, nu er vi næsten sluppet gennem nåleøjet uden større synlige ar på krop og sjæl 😂…
   Vi er ikke helt ved vejs ende endnu, men når de viser ‘Love actually’ klokken 21:15, SÅ er alt i skønneste orden!
   Håber din pode bliver glad for sin kuvert under juletræet! Fralæg dig alt ansvar, Post Nord er alligevel i miskredit alle vegne, så den forklaring æder dit barn sikkert uden tvivl. Deny, deny, deny!…
   Rigtig god jul til jer, /ks! ❤️

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Også rigtig glædelig jul til dig, Mette!! Skønt, at du sådan har en dag mere at gøre godt med! Kram fra mig! 😘

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, Rikke, vi havde en dejlig jul!
   Gaven fra Ældste Pode var bordskånere. To styks. Hjemmekøbt. Men jeg har jo hjemmelavede allerede. Og så er spørgsmålet, om man kan tillade sig at bytte poders gaver? Kan man det?….

   Svar
 8. Gravidgrahvad

  Rigtig glædelig bagjul fra mig også – og held og lykke med ræset her i juledagene, som du skrev om hos mig.

  Jeg glæder mig også til follow-up på gaven fra ældste pode. 😊

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, og i lige måde, Gravidgrahvad! Vedr. gaven fra Ældste Pode overvejer jeg pt. om den skal med i næste indlæg. Eller nærmere dilemmaet, som jeg netop har skrevet i svaret til Rikke ovenfor (beklager jeg er så bagud hvad angår svartid!): Kan man tillade sig at bytte gaver fra ens poder?!….
   Håber du nyder juledagene! ❤️

   Svar
 9. Celena

  What? You do not have tights for your boys? Especially white tights 😉 Hahaha! I cannot imagine even finding ones that would fit my boys… or stay clean for more than 5 minutes at home 😉 Wishing you and your family a very happy… and peaceful…. 2017 xox

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.