Hvilket dyr vil du være i dit næste liv?…

Og nej, det er ikke en quiz; det er er spørgsmål. Altså hvis man nu pludselig står i det hinsides med muligheden for at vælge, så tænker jeg det er godt at være forberedt.

Jeg ved jo af gode grunde ikke, om der sådan på den måde er frit valg på hylde ét (det finder man jo tidsnok ud af), men umiddelbart er jeg positiv, og tænker at viften af muligheder er temmelig bred, og spænder fra alt lige fra regnorm eller næsehornsbille til for eksempel flodhest.

Det var noget vi kom til at tale om, uden at jeg lige husker hvordan (man kan som bekendt godt komme vidt omkring i løbet af en omgang frikadeller), og hvis I en dag keder jer hjemme hos dig, så kan man jo altid kaste spørgsmålet på bordet……

For mit eget vedkommende har jeg altid tænkt at jeg skulle være en tyk og forkælet kat med base i en dejlig, varm sofa.

Sådan én her:

Det var så lige indtil Mand meddelte mig, at dér tog jeg fejl.
Han mener nemlig jeg bliver genfødt som en bjørn. Sådan én der går i hi om vinteren, var et af hans primære argumenter.

Et andet argument var, at selvom dens umiddelbare fremtoning kan snige sig over i kategorien ‘nuttet’ (det var så min helt egen følgeslutning, og IKKE Mands), så bliver den som bekendt skidesur, hvis nogen uforvarende kommer til at vække den:

Meget, meget vred bjørn slash Maude anno 2066

Han har muligvis ret.

Mand mener som det sidste også, at en koalabjørn kunne være en valgmulighed for mig:
Som udgangspunkt mindre temperamentsfuld dog, men den kommer med i opløbet dels fordi den ikke bevæger sig særlig meget, og dels fordi den sover tyve timer i døgnet.
Tak, skatter.

Hvad angår familiens øvrige familiemedlemmer, så er ønskerne disse:

Mindste Pode….
…. ville gerne være en giftig slange: ”En GUL mamba! Fordi det’ et farligt dyr, og den er ret giftig, og den kan skyde med gift.”
Beware.

Mellemste Pode…
…. valgte uden slinger i valsen en honninggrævling.
Har ALDRIG nogensinde hørt om sådan én. Den lever åbenbart på den afrikanske savanne, og kan klare helt vildt mange bistik (hvilket jævnfør Mellemste Pode nok er dens sejeste feature), og alle ungerne har to mødre. Det sidste lyder lidt weird, og jeg har efterfølgende brugt ret lang tid på at spekulerer over hvorfor Mellemste Pode synes det er smart med to mødre….

Ældste Pode…
… gik til opgaven med stor ildhu og akkuratesse. Efter at hans lillebror i et lysende øjeblik mente, at han skulle være en høne, googlede han hurtigt ‘hvilket dyr er jeg’, og kom frem til en test fra Illustreret Videnskab.
Resultatet blev en giraf.
Poden var umiddelbart ikke synderlig begejstret ved udsigten til at blive en giraf, ergo tog han et par andre tests, som kategoriserede ham som hund. Det vakte heller ikke jubel, så han kastede sig ud i yderligere et par tests (hvor han også kom omkring muligheden for at være løve). Slutteligt endte han på ugle, og syntes, at det passede godt til ham. Et klogt natdyr. Og jeg har altid drømt om at kunne flyve, kvitterede han. Godt valg. Ingen siger man skal tage det første, der byder sig. Der kommer som bekendt altid en sporvogn og en pige til.

Mand har i skrivende stund endnu ikke udtalt sig om hvilke fremtidsmuligheder han mener han har i sigte, men jeg venter spændt.

Og hvor var det nu, vi kom fra? Nå jo, det var jo dig, jævnfør indlæggets titel: Hvilket dyr vil DU være i dit næste liv?

Skørt indlæg, ja?

***

NB: Jeg har efterfølgende erfaret, at hvis jeg ellers fulgte med i Disney Sjov, ville jeg allerede være bekendt med en honninggrævling. Sådan én findes der nemlig efter sigende i ’Løvernes Garde’. Eller ’Løvernes Gardes’, som Mindste Pode kalder det.
”Garde”, retter Mellemste Pode ham så. ”Uden ’s’”.
”Ja, det er også det jeg siger! Løvernes Gardes!” kvitterer Mindste Pode.
”Garde” retter Mellemste Pode igen.
”Ja, Løvernes Gardes” siger Mindste Pode glad.
”GardE!” siger Mellemste Pode, and so it goes.
Garde og gardes i det uendelige….

Shut uuuuuuuuppp!

Dagens kloge ord

“Man må finde sig i at blive kaldt ‘snegl’ af linealmennesker”
Jacob Paludan

43 tanker om "Hvilket dyr vil du være i dit næste liv?…"

 1. Anette

  umiddelbart tænker jeg tiger… eller ligne selvstændigt stort kattedyr… de kan nyde livet men pis den ikke af….
  illustreret videnskab testen og jeg er dog ikke enige – den mener jeg er en agatudse WTF
  der er tusind dyr jeg hellere vil være (og syntes jeg passer bedre med) før nogen tudse (eller andre pader, reptiler, kryb og ligne)
  vi unge testen sagde ulv… det kan jeg måske godt se mig selv som…..
  altså det jo ikke et nemt spørgsmål …. kunne jo også være skønt at kunne flyve….

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Gå med ‘Vi unge’-testen (og hold nallerne fra de jyske får…); jeg ville heller ikke ha’ den store lyst til at være en tudse….

   Svar
   1. Anette

    Ja måske, skal det være ulv så vil jeg nu nok gerne ud i noget mere vild natur… men det nok godt at havde et par ønsker klar.
    Tiger trækker ret meget…
    har dog Tænkte lidt mere,mod et insekt vil jeg gerne være nemlig bi…. men helst arbejder så jeg oplever noget.

    Svar
 2. Kisser

  Skørt og skønt indlæg.
  Jeg vil være en elegant fugl der også kan svømme – altså en svømmefugl. Og også være i stand til at synge smukt så mennesker bliver glade.
  Det er tilladt at drømme lidt, ikke?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Fantastisk! Elsker det billede jeg får af svømmefuglen! ❤️
   Uden drømme går det ikke, så keep’em coming!

   Svar
 3. Birgitte B

  Jeg er allergisk overfor katte, så det bliver et nej herfra 😉 men jeg tænker stor, doven labrador ikke er helt galt… sådan lidt lalle-glad. Ville være en god modsætning til mit nuværende jeg. Kh. Birgitte

  Svar
 4. Mette

  Ha ha ha ha aldrig har jeg hørt om den der grævling med to mødre:) du ville være en faktisk bjørn i dit næste liv. Jeg vil helst være en panda. Så kan man være klodset, tyk og åh så sød på samme tid:) prøv at Google Pandaer. Eller kig nogle indlæg tilbage på bloggen, der ligger en video:) Manden min vil være kat. Lazy, cute and a little moody 🙂 🙂

  Svar
 5. Pendler-Mor

  Altså jeg forstår jo overhovedet ikke ældste Podes afvisning af giraffen! Det er klart mit yndlingsdyr 😊 Det er vist noget med, at giraffen er det dyr med det største hjerte i forhold til størrelsen, eller noget. Anyway, den del og så de lange, slanke ben tiltaler mig vældig meget….At den ikke siger noget er lidt mindre i min boldgade, men man må jo være omstillingsparat…..

  Tsk, tsk ikke at kende honninggrævlingen – det er da Bonga fra Løvernes Garde(s) – følger du slet ikke med hos Disney eller hvad 😂😂😂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Neeeej, nogen har det med at fokuserer på andre ting mens der er Disney Sjov…. Ach so….
   Men bortset fra det, så ville du være den vildeste giraf – og hey, hvis vi blander en lille smule darwinisme ind i billedet, så er der vel ingen der siger, at giraffer ikke kan tale til den tid?….

   Svar
 6. Lisbet

  Altså, det er jo ikke din skyld, at hele din familie er hyperaktive og konstant drøner rundt i sportshaller og lignende 🙂
  Umiddelbart tænker jeg en fugl af en slags, der kan svæve højt over bjerge ..
  Ha en god dag Maude ❤

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Helt korrekt, DET ER NEMLIG IKKE MIN SKYLD!!! Tak for supporten, Lisbet – du bliver en smuk fugl der over bjergene! Også god dag til dig derude ❤️

   Svar
 7. Laughing

  Jeg tænker lidt en døgnflue, så har man ligesom prøvet flyve delen, og kan hurtigt kaste sig videre til koalaen eller dovendyret, så man kan få sig en masse søvn og mad, panda ville heller ikke være et helt skævt bud. Så har man slappet godt af, inden man lige tager en tur som delfin med en masse elegante spring og smukke fisk.

  Jeg ved ikke helt om jeg tænkte for langt frem der? Men jeg er ret glad for planlægning…

  Svar
 8. Monica

  mursejler siger videnskaben. Ok sagde jeg så 🙂
  en anden test sagde skildpadde. dermed lever jeg længe.. spiser salat og er langsom.. hehe
  sjovt.
  kan godt se det giver gode snakke om middagsbordet ! skal testes på onsdag når børn og svigerbørn er hjemme til mad 🙂

  Svar
 9. Marina

  Fantastisk indlæg. Elsker den måde man virkelig kan se dine børns personlighed i deres valg af dyr.

  Jeg har altid drømt om at være en Okapi, sådan et skørt og sky dyr, der lidt hemmeligt går omkring i de store skove og plukker blade med sin ekstremt lange tunge (et af få dyr der kan nå ørene med tungen, ved dog ikke om det er en del af drømmen…). Det eneste der nager mig ved drømmen om at være en Okapi er at jeg også gerne ville have sådan en rigtig hale du ved. Sådan en der praktisk kan bruges til at svinge sig rundt i træerne. Tænker nemlig altid at det ville være meget sjovere at bevæge sig på dén måde.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak for dine søde ord, Marina! Og dine overvejelser, du er virkelig gået all in her, kan jeg se…. Jeg kan godt følge dig i hale-overvejelserne….

   Svar
 10. Anne R

  Hahaha!
  Min yngste søn er glad for Skøregård Gymnasium (på Ultra, vistnok).
  Men han kalder det Skøre Går på Gymnasium, LOL.
  Og det giver jo fin mening. Man fatter misforståelsen 🙂

  Svar
 11. Ellen

  Mærkeligt, at der slet ikke er nogen, der vil være en myre eller måske en af fiskearterne i havet, der er øverst i fødekæden 🙂
  Mennesket er også et dyr (nogle eksemplarer er mere dyriske end andre, medgiver jeg gerne, men i hvert fald biologisk set), og jeg vil helst være et menneske igen, hvis jeg nogensinde skulle få en chance for en ommer.

  Svar
 12. /ks

  Aner det ikke! Hold op hvor er jeg fantasiforladt (lige nu). Skulle nok ikke ha’ læst alle kommentarerne igennem, for det blev det hele lidt mere uoverskueligt af. Tukaner er flotte – men da jeg intet kender til deres livsvilkår og lykketilstand, tør jeg ikke satse. Hvad tror du jeg bliver for et dyr?!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Du har ret, vi mangler nogle lykkemålinger!
   Ja, nu spørger du (og den slags er altid farligt, særligt her på domænet….) og jeg vil sige, at det første, der dukker op på nethinden, er dig som vortesvin. Ja, jeg ved ikke om det er fordi Mellemste Pode allerede mentalt har taget mig med til den afrikanske savanne – men er det ikke vortesvinet, der synger hakuna matata?
   Jeg tror du bliver et meget sødt, gemytligt OG musikalsk vortesvin! Et lykkeligt vortesvin! ❤️

   Svar
   1. /ks

    Maude! Du skal være glad for at jeg ikke tidligere på ugen har haft tid til at følge op på dette indlæg. Så var jeg kommet til Staden og havde pustet på dig. Med virus- og vortesvinsånde! (Har dog ikke kyssesyge 😉 ). Nå. Det med hanuna matata pynter lidt på det. Trods alt. 😀 😀 😀

    Svar
 13. Helle

  Skørt, men herligt indlæg 🙂

  Jeg er ret overbevist om at jeg bliver genfødt som en Golden Retriever. Den har altid været det dyr, jeg bedst kan identificere mig med!

  Nu spørger jeg lige min familie, hvilket dyr, de synes jeg er:
  Storepigen: En kænguru, fordi du tager folk ind og passer på dem ( nååå hvor sødt sagt, kære datter)
  Mellempigen: En ugle, fordi du er klog
  Lillepigen: Griner højt – og siger flodhest. men skynder sig at rette det til zebra (mor i kontraster?)
  Ham, der har en vielsesring magen til min: Gazelle (hvad fedter han for?)

  Tak for at give os lidt gak og gøjl på en ellers kedelig mandag aften 🙂

  Svar
 14. S.

  Det er da er herligt indlæg! Først tænkte jeg kat. For mit eget vedkommende. Men så elefant. (Ik fordi den er tyk. Men mere for dens gode egenskaber). Så gad jeg også st være hval. Tænk at kunne svømme så langt.
  Hmmm det er faktisk et svært spørgsmål. Måske jeg skulle stille det i morgen ved aftensmaden 😉
  Kh S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er faktisk i virkeligheden rigtig svært!…. Men ja, prøv en gang at høre familien ad, det kan kun blive festligt! 😝

   Svar
 15. Eva aka Volapyk

  Jeg vil helt klart vælge at være en akvariefisk! Gerne en farvestrålende en af slagsen. Måske lidt ligesom Nemo og have en farvestrålende veninde, der heller Dory.

  Så vil jeg svømme rundt i akvariet blandt andre farverige fisk og smukke planter. Kigge ud gennem glasset på de sære mennesker, der sidder og glor på mig, som om de er gået helt i trance. Nogle gange vil jeg svømme helt hen til glasset og lade som om jeg bider børnene i næsen, når de trykker den flad mod glasset.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Godt valg! Et firkantet akvarie går jeg ud fra, at du vælger! Må jeg komme med et minus: Har du overvejet præcist HVOR dårligt fiskefoder mon smager (hvis altså det smager lige så dårligt som det lugter)? Men igen: kattemad smager sgu’ nok heller ikke specielt godt, nu jeg tænker over det…..
   Pas godt på dig selv derude! 😘

   Svar
 16. gravidgrahvad

  Åh at kunne gå i vinterhi og sove flere måneder bort… *sukker henført*

  Bjørn er et meget godt bud, synes jeg. Men det kunne også være en sæl eller søløve eller hvad det nu er for et dyr, der ligger og slikker sol på klipperne sammen med alle sine buddies. Jeg har også dage, hvor jeg helst vil være en eller anden form for dybhavsfisk, der endnu ikke er opdaget, og som derfor kan få lov at være helt i fred.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Lutter gode bud! Alt hvad der lugter af solskin og afslapning tiltaler mig i (alt for) høj grad, men jeg ser også klart din pointe med den dersens endnu-ikke-opdagede fiskeart… Den er god, faktisk!…

   Svar
 17. Mette

  Jeg er dybt afhængig af nærheden til havet og drømmer desuden om at leve et koldt og afsondret sted… så er der frit valg på hylde et vil jeg gerne være en spækhugger med residens i bugten ud for Alaska. Tak 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.