Tics og tricks. Eller, nå nej. Bare tics.

Kender du de dersens mødre, som per default giver dig tics på de dårlige dage? Det kan godt være, at det bare er mig. Det har noget med spejling at gøre, har jeg ladet mig fortælle. Eller også har jeg læst det et sted; det kan jeg ikke huske.

Nå, denne hersens mor, lad os kalde hende Den Overentusiastiske Mor, har et barn, der går i samme institution som Mindste Pode. På de dage, hvor jeg henter lidt tidligere, støder jeg ind i hende. Hun henter sit barn, der ikke er større end tobak for en skilling, og som mest af alt ligner en kæmpe ble omviklet en flyverdragt og tilsat en cykelhjelm forklædt som bi, og det er som om man bare ikke kan komme uden om hende. Moderen altså, ikke barnet. Hun signalerer spelt, langsommelighed og mentalt overskud. Og så tror jeg også, at det har noget at gøre med lydniveauet, som er sådan ret højt. Måske er barnet udfordret på den front, herregud, aren’t we all, men det gør samtidig, at man ikke kan lade være med at bemærke dem. Eller igen: Måske er det bare mig. I hvert fald taler hun i mine ører påfaldende højt, og med meget glad stemmeføring uafladeligt.

På denne der måde hvor hun siger SSSSSUPER! fordi ungen har knækket den hemmelige kode til Fort Knox (og som man IKKE må give til ungerne, fordi man så forestiller sig, at de sluser sig selv ud i en lind strøm mens de burde være i børnehavens varetægt). Således begejstret i overmål over ungens færdigheder, fragter hun barnet op bag på cyklen med et Og oooooooop med dig!! JA!! Sidder du godt? Hva’?! Nu skal vi to rigtig ud at CYKLE! – hvorefter hun cykler afsted med poden bagpå alt imens hun synger Mariehønen Evigglad. Højt.

Det er i sådanne situationer, at jeg som minimum ønsker mig noget playback i form af Don McLeans sing-along-version af ’By the Waters of Babylon’, som jeg ved et uheld hørte på mit arbejde en dag, og det var en ret lidelsesfuld affære så længe det varede. Men altså, anything der kan fjerne fokus fra Den Overentusiastiske Mor og Mariehønen Evigglad.

Og nu til pointen, for der er jo ikke noget galt med moderen, vil jeg lige skynde mig at understrege. Absolut ingenting. Faktisk rammer hun også kun ind i de inderste nervestrenge på de dage, hvor man i forvejen er lidt ved siden af sig selv, og føler at der står ’frysepomfrit’ i panden på én. Hvor man er ked af det, og føler sig som en stor og gigantisk fejltagelse. Hvor cremefraichedressing med purløg bliver en nærdødsoplevelse, og hvor det er reglen frem for undtagelsen, at parkeringsautomaten æder alle pengene uden at udstede billet. Og det ER jo torsdag, ej at forglemme.

Så bliver Den Overentusiastiske Mors overskud meget synligt. Og ved siden af al den entusiasme føler man sig bare grå og indebrændt. Ordknap, og sådan ret ikke-hyggelig. Og det er bare lige som om der ikke er mere overskud tilbage i verden til andre. Hun har pludselig slugt det hele, eller i hvert fald som minimum alt mit.

Hvor meget jeg kan tage Den Overskudsagtige Mor ind, handler (som det fremgår) dybest set om mit eget overskud og i særdeleshed manglen på samme. Og jeg mangler virkelig overskud i disse dage, hvis ikke du skulle have luret det allerede. Det er sådan en følelse af, at alle andre gør alt det rigtige, undtagen mig. Der er en kode, jeg ikke har knækket, og det er ikke den på indgangspartiet til Fort Knox. Hvor det er ligesom om at ALT hvad jeg lukker ud af ord bare er filtret ind i hinanden, og lander forkert på den anden side. Bvadrr…

Nogle gange tænker jeg, at der må være en kæmpestor støvsuger, som i nattens løb opsuger min sidste rest af hjerneceller, og derved efterlader mig uden mulighed for at tænke rationelt eller drage følgeslutninger i øvrigt.

Jeg ved, at i morgen ser det sikkert anderledes ud.
Jeg vil derfor tvinge mig selv med at slutte dagen af med at tænke fem gode tanker, det skulle være så sundt, siger man jo… :

 1. Jeg sidder IKKE på delekontor med Den Overentusiastiske Mor!
 2. Hmmm….
 3. Bummelum….
 4. Hm….?
 5. ……….

Fotograf: Palle Pophår

Dagens kloge ord

”Det er bedre at tænde et lille lys end at forbande mørket”
Kinesisk ordsprog.

Dagens bonusinfo
(helt uden for kontekst i øvrigt)

Ynder dine poder også at gå på toilettet midt under aftensmåltidet?
Og undrer du dig? I så fald har jeg svaret:

Mand: ”Hvorfor er det, du skal på toilettet midt i det hele, når du også går på toilettet inden aftensmaden?”

Mellemste Pode: ”Far! Det tager 24 timer for maden at komme igennem systemet. Sååååh!…: Fra aftensmad til aftensmad….”

Sååååh……

40 tanker om "Tics og tricks. Eller, nå nej. Bare tics."

 1. Mette

  Ha ha ha ha ha åh, den sidste der med toilettet 🙂 :o) ha ha ha:) og så til det med den der mor. Jamen der en af dem i alle børnehaver og skoler. Jeg får sådan lidt tics i nærheden af dem. Til sidste sender jeg overskud og online krammere så du i morgen er helt oppe i gear. Jep I believe I can…. Eller noget. Tak for endnu et underholdende indlæg:) bare tak:o)

  Svar
 2. Pendler-mor

  Vi kender vist alle sammen den der mor….. Det er her vi skal huske Hella Joofs ste-regel. Der er altid en, der er den -ste. Om den der mor så er den mest overskud-ste eller den mest irriterende-ste må jo så være op til den enkelte og til dagsformen at bedømme….
  Bare man ikke selv (i et anfald af forårskådhed eller andet mentaltforandrende) SELV er den der mor i en eller andens øjne….. oh gys!!! Og så alligevel – as if!!! 😂😂😂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hvordan kunne jeg IKKE drage parallellen til ste-reglen?!! Du er så skarp er du, og du har helt ret!! ❤️

   Svar
 3. Monica

  aj men – hvis du har brug for opmuntring og smil på læben, skal du bare læse lidt i en blog jeg kender… skøreliv.dk den er ssssuuuper god 🙂 🙂
  nå men, kender den type.. man får SÅDAN lyst til at hvæse såholddinkæft… og så er det ikke ens egen skyld, det er deres…
  har en kollega som har det mest fantastiske pokeransigt når han bryder in i andre kollegaers lattermilde samtale med et SÅHOLDDOGOPMEDALDENMUNTERHED! ubetalelig..

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åhr, du er sød, tak for de ord! 😘
   Men ja, man får virkelig lyst til at råbe lidt; bare en lille smule. Så har man virkelig spillet fallit, ikke?…

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Dah! Nu har jeg By the Rivers of Babylon med Boney M på repeat (den anden kender jeg ikke, tror jeg).

  Men åh, jeg tror, vi alle kender en (eller gys – mere end én) overentusiatisk mor. Og man bliver bare så træt, så træt. På gode dage kan man smile og sige hej. På dårlige dage håber man bare, at jorden vil åbne sig og opsluge hende og hendes mariehøne-sang. Nej, desværre har jeg ingen gode ideer, men sender gerne lidt med-ynk i din retning. Du er bestemt ikke alene.

  Vent bare; om føje år har Poderne finjusteret til klassikeren først at skulle på toilettet, når der skal vaskes op.

  God weekend, du trænger 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak for din ynk; jeg tager alt hvad jeg kan få! Vi er faktisk allerede der hvor Ældste Pode liiiige skal på toilettet når der skal dækkes bord eller tømmes opvaskemaskine. Suk. Men bortset fra det; vær du glad for at du kun kender Boney M-versionen af ‘By the Waters of Babylon’… Har du den stadigvæk på hjernen much?… Undskyld…. 😳

   Svar
 5. Birgitte B

  Alle kender den mor 😉 og helt ærligt, måske skal man bare være glad for, at man ikke bor sammen med hende – eller har hende i nærmeste familie. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det skulle muligvis have været nummer to og tre på min fempunktsliste, dem du lige skitserer dér… 😝

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Rikke! 😘 Ja, hun bruger nok den sidste rest af sin opsparede energi på Mariehønen Evigglad, og så dratter hun sikkert om i sofaen når hun kommer hjem….

   Svar
 6. Ellen

  Skønt indlæg og skønne kommentarer – jeg hyggede mig overmåde meget med begge dele 🙂
  Jeg skal huske Joofs Lov, som jeg lige har døbt den – den er god at have i baghovedet, når man møder den slags personer som dagens Overskudsmor.
  Og i dag har du det meget bedre – det var slemt i går, fordi det var kyndelmisse og dermed vinterens koldeste dag. Det går nu mod lysere tider – både på den ene og den anden måde 🙂

  Svar
  1. Pendler-Mor

   Der er rigtig mange gode og kloge regler i hendes bog “papmaché-reglen”. Den er virkelig værd at bruge lidt tid på 😊

   Svar
 7. Else Rasmussen

  Kære skøreliv. Min første tanke var : jeg ville skråle med lige så højt jeg kunne !!!, enten dør hun (næsten) af grin, eller også får du selv et godt grin ud af det 😂 Når hun skynder sig væk. Knus Else

  Svar
 8. Anette

  Haha – du er skisme modig at turde skrive om hende. Hvis hun læser med, så kan hun ikke være i tvivl om, hvem du mener 😂😂😂
  Næste gang du møder hende så sig: Øhh jeg synes lige, at jeg vil fortælle dig, at jeg læste noget om steroider i øko-mel. Det kan få folk helt op at køre – man skal fandme være på vagt med alting ik’

  Svar
 9. Marina

  Tja måske er det netop sådan den mor overlever . Vi ved jo aldrig hvad der foregår under huden på andre mennesker og jeg kender flere der holder skuden i vandet med overdrevent godt humør fordi alternativet ikke er velegnet til omgang med børn.

  Faktisk tror jeg det er overvejende sandsynligt at det er sådan for de mennesker der er ægte glade ind til benet elsker de fleste at være i nærheden af. Det er først når det bliver noget påtaget at man får spat af det.

  Og hold da så op hvor du giver os allesammen meget her på bloggen. Masser af grin og masser af den langsomme eftertænksomhed der kommer bagefter. TAK for det. Tænk også hvilket fantastisk kommentarfelt du har. Det er jo kun fordi man simpelthen får LYST til at sige noget og det er en fantastisk evne du har der.

  Hurra for dig

  Håber du får en gid weekend

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Marina – det er godt nok nogle pæne ord du giver mig med på vejen – det betyder virkelig meget for mig! ❤️ Og ja; jeg værdsætter i allerhøjeste grad alle de bidrag og tanker, som I tager jer tid til at nedfælde herinde i kommentarfeltet, for det giver jo også mig noget at tænke over!
   Mht. dit indspark: Jeg giver dig helt ret, og en af de ting, jeg oftest (prøver) at lægge vægt på, når der er mennesker jeg ikke forstår er netop, at hvor mærkeligt noget end forekommer mig eller andre, så er der altid en grund til andre menneskers handlinger, og vi kender ikke de bevæggrunde. Der kan være tusindvis af ting, der ligger til grund for meninger og handlinger. Og fordi vi ikke kender dem, kan vi heller ikke gøre os til dommer over andre. Jeg prøver så vidt muligt også på ikke at klandre andre, men når jeg karikerer nogen herinde på domænet er det som regel fordi jeg selv er mindst lige så karikeret i sammenhængen. Giver det mening, det jeg skriver her i kommentaren?

   Svar
   1. Marina

    Ok ja det giver super mening. Du er jo netop sådan en der gør mere grin med dig selv end med andre. Dem der kun er sjove på andres bekostning og uden selv at risikerer noget orker jeg ikke.

    Det jeg skrev her var faktisk også lidt en slags trøst til dig. Du lød som om alt det overskud sugede dig flad og så ville jeg bare pippe at mariehøne moren måske bare gjorde sit til at overleve. Når man tænker det er det ikke helt så anstrengende. Hvem ved måske giver du hende præstationsangst fordi du altid er så sjov og cool. Sådan er det jo, vi tror altid DE ANDRE har styr på det hele, men det har de sjældent. I virkeligheden er mennesker der har styr på det hele også helt uintressante.

    Og så ønsker jeg dig selvfølgelig en god weekend (selv om det også godt må være en med gid). Det går altid galt når jeg skriver på mobilen.

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Det går også ret ofte galt for mig med den autokorrektur! 😝
     Nej, intet er hvad det ser ud til; det er vist det, vi konkluderer! Ha’ en skøn lørdag, Marina, og tak for dine skønne bidrag herinde! ❤️

     Svar
 10. Lone Nielsen

  Kære Maude
  Tak, tak, tak ….. du er ubetalelig!
  Endnu engang sidder jeg her i meget bedre humør end for et lille øjeblik siden!

  Svar
 11. Karen

  Jeg sidder på dele kontor med 9 andre… der er altid en med mere overskud end mig!!! Men heldigvis ingen speltmødre:0)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Pyha! Men måske du kan læne dig op ad nogle af de andre? Jeg tænker, at de otte andre er i samme båd som dig? Måske?
   Håber du får en dejlig søndag! 😘

   Svar
 12. /ks

  Stor ble viklet ind i flyverdragt og cykelhjelm?! Virkelig?!
  Jeg bliver altid en smule imponeret af overskudsmødre ♡ Jeg tror, helt seriøst, at der er nogen der bare er født med en nemmere tilgang til hverdagen. Jeg er ikke en af dem – altid – men måske er det også bare fordi at jeg ikke kan finde ud af hvor jeg skal sende “ansøgningen om optagelse i overskudsklubben” hen?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Skriv til mig, når du har fundet adressen! Jeg tror også at der er nogen, der bare er begavet med mere overskud end andre. Mennesker, som kan have flere bolde i luften ad gangen uden at risikere sammenbrud. Jeg er ikke sådan én, desværre!
   Rigtig god søndag til dig, /ks

   Svar
 13. Celena

  I like to think that over enthusiastic mothers just have a very effective liquor cabinet 😉 and that I have not been permitted access to it 😉
  The bathroom thing is a mystery to me too: my youngest ALWAYS remembers that he has to go, just as I am putting the food on the table.. ugh!

  Happy Sunday to you xox

  Svar
 14. VenterPaaVinBlog

  Det her er som taget ud af en af mine favoritbøger “En utjekket mors hemmelige liv” – læs den, hvis du ikke kender den, og du vil se ligheden. Findes i Bog&Ide og på Mofibo.
  Meget underholdende indlæg 😀

  – A

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Titlen siger mig helt klart noget; tror jeg har læst den en gang. Der var noget med en ægteskabelig krise og en affære med en klassekammerats far, så vidt jeg husker… Det kan være det er tid til en genlæsning!
   Tak for tippet! 👍

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.