Oops!… I Did It Again:

Jeg forstår det SIMPELTHEN ikke!… Hvor svært er det nu lige det er, at koge et par kartofler? Hvis du har læst med længe, kan du måske huske det her indlæg fra sidste år, da jeg lavede samme nummer.

Hvor det dengang var Mindste Pode, der var svært begejstret for lugten(?)/duften(??) af brændte kartofler, er det i denne ombæring Mellemste Pode, der kommer hjem ti sekunder efter at jeg bogstaveligt talt har mejslet kartoflerne fri af grydebunden, og usædvanligt veltilpas siger: ”Mmmm, mor, her dufter VIRKELIG dejligt! Hvad skal vi ha’ at spise?”.

Ja, dét er så spørgsmålet…
Den pode, der havde bestilt kartofler, skal nok lige indstille sig på noget andet, tror jeg.

Det ender nok med toasts. Eller noget. Igen. Og apropos ting man indtager, så fortalte Mindste Pode mig netop, at man IKKE skal spise LEGO (nu ved du det!); ”- det skal man pas’ på med! For så ryger det ned i maven! Og igennem tarmene! Og det kan ødelægge HJERNEN!”

Så pas på, derude!

Og nu er det heldigvis fredag – PRAISE THE LORD! – håber du får en fantastisk weekend!

Dagens kloge ord

”Jeg kom, jeg så, jeg sejrede”
(veni vidi vici)

29 tanker om "Oops!… I Did It Again:"

  1. Mette

    Ha ha det er derfor vi ALDRIG for kogte kartofler. Nå, ja og så fordi ingen af os spiser dem:) 🙂 kartofler på andre måder elsker vi og de kan også brændes på, kan jeg fortælle dig.:):) go weekend.

    Svar
      1. Maude Forfatter

        Ak, vi er alle sammen trætte, Mette…. 😴
        Kender godt det med de andre typer kartofler, det har jeg også prøvet….

        Svar
  2. Gitte

    Hvad er der nu i vejen med toast til aftensmad 😂
    Er alene hjemme med børnene, da mand er til noget spisning med håndboldholdet. Det er altid ham der laver med, efter jeg ødelagde en gang kylling i fad, hvor jeg puttede vita vrap istedet for staniol over fadet og satte det i ovnen på 200 g.
    Ældstebarnet har heldigvis fået aftensmad invitation af veninde, så undertegnede og de to andre poder har fået toasts og nudler.

    Svar
    1. Maude Forfatter

      ABSOLUT intet galt med toast! De har reddet min røv mangen en gang, kan jeg love dig for (og så elsker jeg dem i virkeligheden ret højt!)…
      Okay, vita vrap i ovnen ved 200 grader, det lyder ellers avanceret!… Jeg vil ikke sige mig fri for at jeg kunne ha’ lavet samme nummer!

      Svar
  3. Aargang73

    Mine børn ville blive lykkelige hvis de fik toast til aftensmad! Men vi har ikke noget toastjern, så det gør de ikke 🙂 Jeg tror måske du skal tilsætte vand næste gang, ellers smager brasede kartofler jo også dejligt. Rigtig, rigtig god weekend til dig!

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Mine unger har fået toasts til aftensmad MANGE gange er jeg bange for!… Særligt under Mands fravær. Vi slider bogstaveligt talt toastjernene ned – jeg tænker faktisk vi kunne være en ganske udmærket testfamilie næste gang der er en producent der sidder og er i tvivl om sit produkt! 😝

      Svar
    2. Gitte

      Det smager virkelig godt hvis du laver toast på panden. Kom smør på ydersiden af toast og en god klat på panden også, det er virkelig godt meeen knap så fedtfattigt 😬

      Svar
      1. Maude Forfatter

        Og nu fik jeg så lige en akut craving efter arme riddere…. Det er nok cirka tyve år siden jeg sidst har fået sådan nogle!

        Svar
  4. Laila

    Det er derfor manden min laver mad herhjemme. For det stunt kunne jeg også have lavet.Jeg er bare ikke skabt til at lave mad.Rugbrødsmadder og flutes med pålæg, det kan man sagtens overleve på i tilfælde af mandens fravær😉
    Tænker mindste pode kan få en fremtidig karriere inden for den lægefagligeverden,er tydeligt ved at få styr på kroppens anatomi 😉
    Rigtig god weekend 😊

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Du er genial; det er da sådan det hænger sammen: Jeg tror simpelthen heller ikke jeg er skabt til at lave mad!! Udfordring: Det er Mand heller ikke…. Bugger!..
      Rigtig god weekend til dig også! 😘

      Svar
  5. Anette

    ups
    bruger du nok vand og et æggeur? selv er jeg god til at få ting til at koge over (og glemme ting uden æggeur) blev mega glad for mit special låg der forhindre gryden i at koge over.

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Tilsyneladende langt fra vand nok!… Jeg har også nogle gange tænkt at jeg skal ha’ fat i sådan et låg dér; har godt set det i reklamerne!

      Svar
      1. Anette

        Lyder som om du bare bruger 1 dl, jeg er vokset op med at kartoflerne dækkes, bruger mere strøm ja, men så koger de meget sjællent tør.
        låget er guld værd, brugsen har deres egen version af det.

        Svar
  6. Gitte

    Hvis det er til nogen trøst, så startede jeg dagen med at ødelægge en omgang fryserundstykker ( ja, så kummerlig er jeg …)
    De kan åbenbart ikke tåle grill program 😳

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Vi spiser MASSER af præfabrikerede rundstykker, og jeg skriver mig fluks bag øret, at det ikke er en god idé at grille dem….

      Svar
      1. Anette

        høj varme for at speede det op dur heler ikke (resultat sort kugle med frossen kerne)

        ps: og en pande skal ikke sættes på varm kogeplade hvis der er bare en halv dråbe olie under… medmindre du VIL flambere den/køknet.

        Svar
        1. Gitte

          😂😂😂😂
          Lyder som noget der også kunne ske her.
          Priser mig lykkelig for at mand er god til at lave mad 😊

          Svar
  7. Ellen

    Der er sandelig nogle gastronomiske udfordringer rundt omkring i blogland, kan jeg se 😀
    Ih, hvor jeg hyggede mig med at læse både dit indlæg og kommentarerne …
    Jeg kan ikke vurdere, om Annette har ret, og du bruger meget lidt vand for at spare, og i givet fald ville jeg nok også anbefale at bruge mere vand – det kan garanteret ikke ses på elektricitetsbudgettet alligevel.
    Ellers er jeg sikker på, at Lene kan afholde et fantastisk kursus!

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Klart mere vand fremadrettet, det er noteret! Og ja, så glæder jeg mig ret meget til det dersens kartoffelkursus hos Lene! 😝

      Svar
  8. VenterPaaVinBlog

    Restekartofler rocks – så kan man nemlig lave råstegte kartofler med spejlæg.. eller kartoffelsalat… eller bruge dem i kage. Og hvem vil ikke have undskyldning for at lave det?
    Smager jo så meget bedre, end legoklodser fx B-)

    – A

    Svar
  9. Anette

    Tips til en lækker kartoffelmos (efter dit koge kursus)
    Lav mosen med 50% gulerødder, de koges bare med som om de var kartoflerne, gulerødderne skal dog være i lidt mindre stykker end kartoflerne.
    Det nemt og lækkert… laver du nok kan resten bages i ovnen næste dag med ost over.

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Tak, Jeanette, jeg havde en dejlig weekend! Jeg er så glad for at du kiggede forbi, håber meget at se dig igen herinde en anden gang! 😘

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *