That lightsaber… It belongs to me!

Nu er det snart ved at være fastelavn. Og hjemme hos os har nogen har glædet sig LÆNGE, kan jeg vist roligt sige. Mindste Pode har nemlig en alder, hvor fastelavn er én årets absolutte topbegivenheder helt på linje med juleaften og fødselsdag. Derfor har poden også i det forløbne år gjort sig adskillelige overvejelser omkring hvad dette års udklædning skulle være. Budene har været mange, og som regel er de blevet serveret med et “Mo-ar?! Ska’ jeg fortælle dig hvad jeg ska’ være til fastelavn?”

Det, der har været på tapetet, er følgende (and I kid you not, jeg har nemlig skrevet ned kontinuerligt!):

 • Ninja (herunder den blå ninja, den røde ninja og slutteligt den grønne ninja.
  I don’t know the difference. Altså bortset fra farven).
 • Kai, som er en LEGO-Ninjago-figur, og som måske – måske ikke? – hører til i ovenstående kategori.
 • Batman
 • Astronaut
 • Indianer med bue og pil
 • Skelet med bue og bil
 • Papegøje (papegøje?!!) – dog ikke med bue og pil
 • Hulk
 • Egern (flyveversionen, tror jeg)
 • Captain America (but of course)
 • Den GO’E Darth Vader (Undskyld, er der også en ond? Og er der ikke kun én? Og hvilken én var du i så fald sidste år?). Jeg er tilsyneladende slet, slet ikke med i det her univers.
 • Spiderman-konge (det involverede vist noget med en kappe og et sværd).
 • Christiano Ronaldo (uden kappe og sværd).
 • Superman

Og faktisk var Superman det sidste jeg hørte til udklædning indtil pakken med kostumet blev åbnet (- ja, ja, i den ideelle verden sad jeg krumbøjet over symaskinen i de sene nattetimer for at kreere noget originalt, men vi ved godt begge to, at sådan fungerer det slet ikke i virkeligheden. Jeg er som en ritter sport; praktisk, kvadratisk, firkantet. Eller kvadratisk, praktisk, god er det vist. Så er jeg muligvis ikke en ritter sport alligevel).

Det var Superman vi kom fra, men da vi åbnede pakken, som vi havde hjembragt i en tilstand af ellevild eufori (suppleret med udtalelser a la ”Det’ den bedste dag i hele mit LIV!”), så var det slet ikke Superman der lå dernede i kassen, men derimod Kylo Ren. Eller ‘Kajlowen’, som Mindste Pode siger, fordi de dersens engelske ‘r’er er svære at sige når man er fem år gammel.
I virkeligheden lyder det nok mest som om han siger Karl-Åge, men fred være nu med det.

Og hvis du nu er lige så meget på bar bund som jeg var, så kan jeg fortælle, at Karl-Åge, undskyld, Kylo Ren hører til i Star Wars-universet, og ser sådan her ud:

Oh my, oh my, oh my….

Jeg havde åbenbart misset en detalje eller to undervejs i den bestilling, som Mand og Yngste Pode foretog.

Mindste Pode var modsat sin mor ikke det fjerneste overrasket, men derimod svært begejstret (særligt over det medfølgende lyssværd, selvfølgelig). Han hoppede straks i kostumet, og siden da har jeg faktisk ikke set meget til min yngste søn. Til gengæld har jeg haft Kylo Ren til bords (en enkelt gang med solbriller), og han er glad for risengrød og kartoffelmos, skulle jeg hilse og sige, hvis du nu skulle rende ind i ham en dag. Kylo Ren har desuden leget med Skylanders og LEGO i mit hjem, og han har spillet iPad i min sofa. Kylo Ren har fået besked på, at man ikke må pille bussemænder, og at man skal i seng klokken syv uanset hvad. Kylo Ren har spillet på legetøjsguitar, og sunget ’Du! har! en! kæmpe røv!’, og dertil har han bedyret, at han har tænkt sig at skuldre titlen som både kattekonge OG kattedronning.
Vi får se, vi får se….

Dagens filmcitat / dagens ordveksling:

Kylo Ren: ”Han Solo. I’ve been waiting for this day for a long time.”
(Mindste Pode: “HÅÅHr! Det’ MEGA-fedt!”)

Han Solo: “Take off that mask. You don’t need it.”
(Mor-monsteret: “Så! Nu er det nok! Ta’ så det kostume af! Nu!”)

Kylo Ren: “What do you think you’ll see if I do?”
(Mindste Pode: “Jeg er jo i gang!”)

Han Solo: “The face of my son.”
(Mor-monsteret: “Mindste Pode, for hede hule h…..”)

Kylo Ren: ”Your son is gone. He was weak and foolish like his father, so I destroyed him.” 
(Mindste Pode: “Kylo Ren sover IK’ med nattøj!”)

Han Solo: “That’s what Snoke wants you to believe, but it’s not true. My son is alive.”
(Mor-monsteret: “Pjat. Du skal i seng. Med nattøj. Nu!”)

Kylo Ren: ”No. The Supreme Leader is wise.”
(Mindste Pode: “Aldrig!”)

Han Solo: “Snoke is using you for your power. When he gets what he wants, he’ll crush you. You know it’s true.”
(Mor-monsteret: “Hvis ikke du hører efter nu, så kan du ikke være så sent oppe en anden gang!….”)

Kylo Ren: ”It’s too late.”
(Mindste Pode: “Hey! Klokken er kun ti minutter over syv…..”)

Han Solo: ”No, it’s not. Leave here with me. Come home. We miss you.”
(Mor-monsteret: ”Ti minutter over syv er også rigtig, rigtig mange!….”)

Kylo Ren: ”I’m being torn apart. I want to be free of this pain. I know what I have to do but I don’t know if I have the strength to do it. Will you help me?”
(Mindste Pode: ”Jeg er overhovedet ikke træt, jeg kan slet ikke sove!”)

Han Solo: ”Yes. Anything.”
(Mor-monsteret: ”Selvfølgelig kan du det, nu slukker jeg lyset. Godnat!”)

Også godnat til dig derude!

41 tanker om "That lightsaber… It belongs to me!"

 1. Mette

  Ha ha ha ha bare barnet er glad og jeg er sikker på du er en rigtig skøn Ritter Sport. Som jeg lige nu forestiller mig diskutere med Karl-Åge om sengetider…. 😀 Altså sådan helt bogstaveligt dig som Ritter Sport:)

  Svar
 2. Anette

  En hel masse hvem?… specielt den sidste Kai darthvater… er han den gode?
  Elskede også fastelavn… gør det stadig men mangler en grund tilmat klæde mig ud….. har kostume til Zorro

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg har aldrig været den helt store fan, men har til gengæld glædet mig meget over den entusiasme som særligt de to yngste har udvist i forbindelse med fastelavn 😀

   Svar
   1. Anette

    Tror du pode kunne forklare dette med god darth vater …. er stadig pænt forvirret der… fik slået Kai op (den familie har seriøst udfordringer med at vælge side, måske bedst de ikke formere sig)

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Jeg tror bare vi lader Star Wars være, jeg ved selvsagt ingenting… Med hensyn til ninjaerne, så er der vist intet af hunkøn i det univers, så de uddør sikkert helt naturligt….

     Svar
     1. gravidgrahvad

      Ej, come on! Har I ikke set Ninjago hos jer? Kai har jo en søster, Nya, som viser sig at være en kickass sej Samurai-robot, og som ham den blå ninja, som jeg ikke kan huske hvad hedder, er lidt forelsket i. Altså søsteren. Ikke samuraien.

      (åh, jeg har set ALT for meget Ninjago! Og alt for lidt Game of Thrones og andre voksenserier.)

     2. Pendler-Mor

      Nya er megasej! Og det er Jay (blå) og lidt Cole (sort) , der er vilde med hende 😉
      Vi er mega vilde m Ninjago herhjemme, skulle jeg hilse og sige….
      Er vild med Mindste Podes begejstring – fedt!
      Igår havde lavede jeg mad sammen med Darth Vader klædt ud som Darth Maul og jeg var deres onde mor!

     3. Maude Forfatter

      Ond kan du umuligt ha’ været!.. Bortset fra det, er håb for ninjaernes overlevelse fornemmer jeg. Men altså Kai, som er den sejeste, hvis man spørger Mindste Pode, han har jo ingen dame – what to do?

 3. Lene

  AHH jeg vil HAVE et barn, der skal til fastelavn. Jeg elskede hele fantasiuniverset og tro mig, jeg boede sammen med Zorro et helt år, derefter levede vi med utallige andre skønne mennesker fra fantasien. Og så sidder jeg her og bliver rørt over din evne til at kombinere filmcitaterne med ordvekslingen. Du kan godt prøve at bilde andre ind, at du er Ritter Sport, men du er også indfanget i fantasiuniverset – de børn gør noget ved Ritter Sportfolket 🙂
  Her havde jeg en lillesøster, der elskede at sy kostumer 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er nemlig rigtigt, Lene! Ritter sport og Star Wars er muligvis ikke så skidt en kombination endda! 😝
   Er sikker på du bliver beriget med skønne børnebørn du kan slå katten af tønden med! ❤️

   Svar
 4. Kisser

  SKØNT med børns fantasi og deres mors evne til at beskrive den 🙂
  Ritter Sport – herligt.
  Det må han være til næste år, den kære pode – hvis altså han vil.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hehe!… 😂 Tror faktisk aldrig at ritter sport kom med på listen over ting som Mindste Pode ønskede at være! Men ja, hvem ved, måske næste år!

   Svar
 5. Dorte

  Jeg elsker udklædningsdragter simpelthen fordi ungerne er så vanvittig glade for dem og får timers leg ud af dem. Herhjemme har vi en Ninja, en Indianer og en eventyrfe klar til alverdens fastelavnsudskejelser. KH D

  Svar
 6. Fruen i Midten

  Hahaha 🙂 Jeg er ikke så god til Star Wars som resten af familien, men den der ordveksling tror jeg faktisk, jeg er stødt på – desværre dog kun i filmversionen 🙂 Jeg tager hatten af for Mindste P, hvis han bliver både kattekonge og -dronning!

  Svar
   1. Pendler-Mor

    Det blev jeg faktisk engang…… Har nok ikke været mere end 6-7 år. Ifølge min mor spurgte arrangørerne mig, om jeg ville afgive den ene krone og præmie. Svaret var nej 😂😂

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Nej, SELVFØLGELIG skulle du sgu’ da ikke hverken af med en af kronerne eller præmierne!! Hvad havde de forestillet sig?!… 😂

     Svar
     1. Pendler-Mor

      Præcis! Mig, der afskyr opmærksomhed fra mange mennesker blev da lige dobbeltkronet foran hele kvarterets unger + forældre, ha ha!!
      Idag havde jeg glædeligt givet afkald på dem begge, bare for at slippe for at blive kigget på…..

 7. Øglemor

  Jeg er vild med ordvekslingen. Og mindste podes entusiasme omkring fastelavn. Hjemme hos os bliver begivenheden modtaget med afmålt nonchalence fra den yngste, som gerne vil være MIKE WAZOWSKI (navnet skal åbenbart helst råbes?). hvilket han også var til Halloween (?!) og sidste fastelavn. Men så er der da valuta for de 50 kroner, kostumet kostede …! Den ældste gider overHOVEdet ikke være klædt ud. Hun vil måske gå med til at få malet knurhår i ansigtet – “for din skyld, mor!” Hvor var den overbærenhed henne for et par år siden? Ja, jeg spørger bare. Dengang var fastelavn jo nærmest en højtid på linje med julen, og ve den, der ikke havde slavet ved symaskinen (eller – som i mit tilfælde – i køen i Fætter BR)?
  Times are achanging. Og pludselig synes jeg faktisk, at det der fastelavn er helt hyggeligt …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg synes faktisk også det er ret hyggeligt i år! Og nu bliver jeg nødt til at spørge: Hvem dælen er ham Mike-et-eller-andet?…. Vi har tilsyneladende misset noget herhjemme, særligt når det er noget som involverer råben! 😝

   Svar
 8. Ellen

  Jeg troede Darth Vader var ond? Og kun ond? Jeg har tydeligvis ikke set nok Star Wars-film …
  Jeg elsker at læse om MP’s voldsomme entusiasme, når der er noget, han kan gå ind for – det er da engagement, der rykker 🙂
  Tak for en skøn fastelavnshistorie!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er mig, der takker, Ellen! 😘 Tjah, altså jeg har tilsyneladende ikke helt styr på ham Darth selv…. Monstro man kan Google lidt fakta?….

   Svar
 9. Malene

  Så nåede jeg up to date på din blog efter at have læst helt fra starten. Tak for mange timers fantastisk underholdning. Jeg har grint – højt – mange gange!
  Jeg ville komme til kort hvis jeg havde drengebørn. Jeg aner intet om Star Wars, som i overhovedet intet. Herhjemme vil Eva, 5 år, være edderkop, nej klokkeblomst, nej papegøje, nej klokkeblomst. Lea, 3 år holdt stædigt fast i pirat, indtil jeg havde købt alverdens ting til at lave kostume af, så ville hun være lyserød fe-prinsesse. Doh!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det ER ikke let med de unger, altså!… Den lyserøde fe-prinsesse må få klap for øjet så, det må komme an på et kompromis! 😝
   Hvor er jeg beæret over, at du simpelthen har læst fra start til slut! Wow, det er jeg vildt imponeret over at du gad! Tak fordi du læser med, det gør det meget sjovere at skrive! ❤️

   Svar
 10. Marie

  Det lyder ret genkendeligt.. Min den ældste på 4.5 ville være Ninjago, Kyklop eller Tor. Vi endte op med Tor, fordi mormor og morfar havde et kostume liggende fra dengang min lillebror var Tor (ja den slags interesser er tilsyneladende arvelige – og vi er ikke troende og altså slet ikke Asatroende i min familie). Skriver mest for at sige, at jeg tit læser med. Jeg er helt vild med dine sjove hverdagslivsskildringer!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak for dine søde ord, jeg er VILDT glad for at du læser med! ❤️
   Recycling hitter, jeg synes det er super at udklædningen kan bruges gennem flere generationer! Så er der nok heller ikke flere af slagsen i børnehaven, hehe! Synes det er nogle seje bud på udklædning, din pode har – kyklop, det er da fantastisk! Men måske heldigt nok for dig at han valgte det andet!….

   Svar
 11. gravidgrahvad

  Åh ja, vi har været igennem samme mølle her. Jeg har en Stormtrooper og en leopard boende i huset for tiden.

  Rumpen har villet været alt muligt forskelligt i løbet af det sidste år, men jeg fandt tilfældigvis Stormtrooper-kostumet sat ned til en slik efter Halloween, så det købte jeg, og så er det det, han må være. Heldigvis blev han glad, for det kunne ligeså godt have udløst KÆMPE krise, at jeg sådan bestemte, hvad han skulle være.

  Trolden har i mange, mange år (altså hun er 8, så måske 3 år) været superhelte til fastelavn – oftest som den eneste pige. Spiderman, Turtles og Ninja har været nogle af hendes favorit udklædninger, men efter hun begyndte i skole orienterer hun sig i højere grad mod et mere traditionelt feminint univers. Sidste år var hun f.eks. heks. Og i år forelskede hun sig i en (rædselsfuld) leopard-heldragt i plys fra H&M, og hun fik den på den betingelse, at det var hendes fastelavnstøj. Ellers ville hun ganske givet have brugt den til hverdag. Det gør hun så også næsten nu – ligesom din Karl Åge – men trods alt kun herhjemme.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Kanon-sejt med en superheltepige! Og selvfølgelig også med en leopardpige! Kender alt for godt de dersens studehandler man indgår med poderne for at undgå de kommer i skole som fastelavnsris…. 😳

   Svar
 12. Celena

  It is all a conspiracy… to get candy! If it were me choosing a costume, I would go for Ronaldo, with a cape and crown, and a light sabre 😉 A glass of wine helps too 😉 Power to you, mamma 😉 xox

  Svar
 13. Laughing

  Fastelavn er stort! Jeg sad personligt iført guld prinsesse kjole og diadem næsten hele vejen til Frankrig. Helt ærlig, at køre på ferie på fastelavns dag?! (Kjolen holdte ikke hele vejen, da den der køresyge indhentede mig i Schweiz )

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.