Om en ganske almindelig eftermiddag 

På trods af mit manglende overskud, så skal det siges, at jeg faktisk synes, at vores eftermiddage på mange måder er blevet lidt mere rolige efterhånden (der er håb forude, d’damer!); det kommer i takt med at hovedparten af ens afkom efterhånden selv kan finde hjem efter skole. Det giver lidt mærkbar elastik til ulvetimen. Men derfor kan der godt være en enkelt eftermiddag i ny og næ, hvor tingene alligevel går lidt op i hat og briller. På det mentale plan, i hvert fald. Bare en lillebitte smule.
Tag nu for eksempel denne eftermiddag:

Jeg skal hente Mindste Pode i børnehaven. Har faktisk forsøgt at hente ham lidt tidligere end sædvanligt, både fordi jeg er flad, men også fordi han lige i øjeblikket efter eget udsagn hader børnehaven. Altså med undtagelse af i dag, selvfølgelig, for knapt er jeg kommet ind på stuen før jeg mødes af et bebrejdende blik og et ”Arjjjjj!….. Vi er lige gået i gang!!”. Det er et LEGO-projekt, der er i støbeskeen, og der sidder en ung knøs plus en tre-fire drenge på stuen, og bygger på en kæmpe dragelignende tingest. Skuffelsen råber mod himmelen, så jeg sætter mig ud i garderoben og venter lidt. Lige som i går, faktisk. Jeg har jo et princip om, at ungerne så vidt muligt skal have lov at lege færdig inden vi går hjem.

Der sidder jeg så en rum tid, og føler mig som én, der er røget i skammekrogen.
Så ringer telefonen. Det er Mellemste Pode, der hvisker ned i telefonen med panik i stemmen: “Men mor? Det’ bar’ fordi, vi ER kommet hjem, men VVS-manden er kommet for at se på afløbet, og der er sådan nogle TING ude på toilettet, og jeg skal lave LORT!…. Hvad skal jeg gør’?!…”.
Og det er netop spørgsmålet: Hvad skal man gøre?…

Jeg når aldrig helt at komme med et kvalificeret bud før Mindste Pode kommer ud med tårer i øjnene, og bedyrer, at han kun fik lov til at prøve en gang. ÉN gang! Det hele er uretfærdigt. Samtidig er dagens kreation – et lamineret papirsværd – blevet bøjet. “Fordi jeg havde det ned’ i min flyverdragt! Ud’ på legepladsen!!”. Ungen hyler og skælder ud, og jeg bekæmper min trang til at forklare ham, at det sgu’ da er klart, at sværdet bliver bøjet når han putter det i flyverdragten…. Altså.

Han hyler videre et godt stykke af cykelturen også, og udspyer samtidig en række eder og forbandelser som jeg vil skåne dine ører for. Undervejs stopper tuderiet dog heldigvis til fordel for et usædvanligt vrantent ansigtsudtryk. Lidt sådan her, faktisk:

Inkludér hvæselyde og lejlighedsvis ukontrolleret spytten.

På det tidspunkt er jeg parat til at køre tilbage til Fort Knox og aflevere ham på ny. Måske kan Mand hente ham på trods af møder und alles. Klokken 18, vielleicht? Og hvis Mand ikke kan nå det, kan de også bare aflevere ham oppe på kommunen?…
Opgiver dog tanken, og prøver at tage de klassiske argumenter i brug:

”De andre bliver helt sikkert ikke færdige med at bygge LEGO i dag!” (Jo-HOW!!)
”Du kommer til at bygge MASSER af LEGO på et andet tidspunkt!” (NEJ! Aldrig!!)

Poden fortsætter: ”Jeg går bare glip af ALT det sjove, det er MEGET sjovere at være ovre i børnehaven end hjemme! Jeg vil ha’ en LEGO-pakke! I dag!”
Mig: ”Du får IKKE nogen LEGO-pakke i dag! Sådan én koster MANGE penge, du kan ønske dig én til din fødselsdag…” (I guder, HØR mig lige en gang – har du også forsvoret, at du ville lyde sådan en dag?).
Mindste Pode: ”Den koster IK’ mange penge!! Den koster KUN 25 kroner!”
Mig: ”Nej, den koster MEGET mer’ end 25 kroner!”
”Na-haj!”
”Jo-how!”
”Na-haj!”
”Jo-Jow!”
“Na-haj-na-haj-na-haj-NA-HAJ!!!”
”Jo-how-jo-how-jo-how-JO-HOW!!!”

Jeg har aldrig påstået at jeg var voksentitlen værdig.

På et tidspunkt dør samtalen ud, og vi cykler i stilhed. Mig og mit ualmindeligt sure barn.
Ved hændeligt uheld holder vi for rødt på et tidspunkt hvor en dame kører op på siden af os. Mindste Pode skuler olmt til hende, men damen synes øjensynligt ikke desto mindre, at Mindste Pode er kær. Mindste Pode hader at være kær. Men Mindste Pode ved også, at den der ler sidst, ler bedst so to speak, så han ophæver tavsheden, og ser nu helt uskyldigt på damen, mens han med sin klare barnerøst himmelhøjt spørger: ”Er du EGENTLIG en mand eller en dame?”.

Øhh… Tjah?…
Mit barn, siger du? Kender ikke noget til den pode.

Ha’ en forrygende aften!
Og hey: HUSK at det er pandekagedag i dag! Importante, importante! Mand er overbevist om at det er et koncept jeg selv har opfundet som undskyldning for at spise pandekager til aftensmad. Come on….

32 tanker om "Om en ganske almindelig eftermiddag "

 1. Anette

  Hils din mand og sige at det ganske ægte i fasten måtte man ikke spise de hvide fine ting… så ingen fin mel, ingen æg og ingen mælk… blander du de 3 ting får du? Jep pandekager. .. han kan bare se i historiebøger om traditioner.

  Lyder ellers som en dejlige dag 😉
  Ikke nemt men poder der vil/ikke vil hentes tidligt.
  Eller vvser som optager toilettet.

  Svar
 2. Birgitte B

  Nogle gange så kommer min mor ud af munden på mig. En sjælden gang min far. Jeg ved ikke hvordan. Det sker bare… 😉 mht. lort, så ville jeg henvise til naboen (men måske bare sige, at man skulle tisse). Kh. Birgitte
  PS. Håber I fik pandekager.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det sker nemlig bare, og man kan slet ikke gøre for det!
   Ork ja, er du vimmer vi fik pandekager! Sidder her med maver så store som øltønder!! 😝

   Svar
 3. Ellen

  Store og små problemstillinger … en dag vil du sikkert (også) grine af dette her og tænke, at herregud, var det bare det, jeg var oppe imod? Det er slet ikke for at bagatellisere, men visse ting har det med at blive mindre med årene, og det jeg fx var ved at myrde Charlotte over (og vice versa), sidder vi begge og griner ad i dag 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jamen, jeg ved godt at sådan en eftermiddag er peanuts! Jeg kan faktisk også godt selv more mig lidt over hvor meget kulør de dersens poder kaster over en ellers kedelig hverdag! Så selv om jeg skumler, så smiler jeg også – en del! – indvendigt! ❤️

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Eij altså; der er for mange løse ender i din historie! Hvad sagde damen, hvis hun altså var en dame?? (nøj, den situation ville jeg virkelig gerne have oplevet 😀 ), og fandt Mellemste P en okay løsning på sit toiletproblem? Godt, at I kunne runde dagen af med pandekager i overflod 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Pandekager er en genial lappeløsning på en lidt underlig eftermiddag!
   Poden meddelte VVS’eren at han virkelig skulle på potten, så jeg tænker der kommer i omegnen af en ekstra time på regningen. Og damen på cyklen tog det ikke så ilde op som man kunne ha’ frygtet….

   Svar
 5. rijaH

  Det sker næsten hver gang når vi cykler hjem at sønnen bagpå lige skal sige hej mand eller dame, til en der absolut er det modsatte af det.. Nogle gange tilføjes der også lige gamle foran for lige at gøre det endnu værre. Godt vi kun har 800 meter hjem….

  Svar
 6. Monica

  SIKKE en eftermiddag ! Set udefra vildt sjovt!! men kan godt se det udfordrende i at være i det…
  enig med Fruen – hvordan gik det med mellemste pode, med damen, med sværdet, med pandekagerne, med manden..

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså alt endte jo heldigvis lykkeligt (det gør ALLE historier med pandekager i slutningen!), omend jeg ikke tør spå om hvorvidt damen på cykel har fået nogle traumer… 😝

   Svar
 7. Anne R

  Hahaha, børn kan virkelig være sjove, når de er sure!
  Næste gang mit børnehavebarn skumler, vil jeg forestille mig dyret der fra Monsters, Inc. (hans navn er simpelthen lige væk….). Sully!! Der var det…….!

  Svar
 8. Anne R

  Hov, har sguda ikke engang et børnehavebarn længere? WTF?
  Han har gået i børnehaveklasse længe nu. Pinligt.

  Jeg fik simpelthen så ondt af din anden søn, der skulle på toilettet. Åh ha, altså, og hvad kan man gøre som mor i telefonen!?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Sully it is! ❤️
   Til sommer har jeg heller ikke længere nogle børnehavepoder, og det fatter jeg heller ikke på nogen måde!…
   Poden med toilettet fik dikteret hvad han skulle sige til VVS-manden, og så gik det heldigvis slag i slag. Jeg vil tro det fremgår af den endelige regning…

   Svar
 9. Mette

  Jeg er med fruen her, hvad skete der ??? og jeg er også meget bagud med blog læsning . Håber du viste manden, at pandekagedag ER en ting! For det er det jo. Og altså, var det er mand eller dame….????

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det var en dame. Med lilla hår. Og jeg tror, at alderen heldigvis også trykkede lidt på hørelsen, for hun sagde bare “Nånå!” og smilede og nikkede, så jeg smilede og nikkede også bare tilbage til hende… 😳

   Svar
 10. Lene

  Manden har totalt misforstået det, pandekager kan spise året rundt som aftensmad (uden sundt fyld, gerne med sukker og syltetøj, eller bananer og nutella) Når min hårdt arbejdende landmand kan spise dem til aftensmad, så kan din Mand også 🙂
  Børnekommentarer rammer hverdagen ind.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er nemlig rigtigt, man kan spise pandekager på alle årets dage, og gerne den usunde variant! 😝

   Svar
 11. /ks

  Hep for pandekager (kom ski lige til at skrive mandekager, men der sætter jeg alligevel grænsen). 😀 😀 😀 😀

  Svar
 12. Aargang73

  Dine humoristiske indlæg omkring hvordan det er at have små børn, får mig næsten at savne den tid. Næsten… Pyh, alle de gange de er kommet til at sige noget, hvor man mest af alt haft lyst til at kravle ind under bordet. Mit i dit peronlige overload, kan jeg fornemme, at du alligevel holder hovedet over overfladen og at det lykkes dig at se det humoristiske i ‘panikken’. Tak for at du også gider at dele det med os.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg kan slet ikke lade være med at dele ud af det! Tror muuuuligvis også, at jeg kommer til at savne det en dag….

   Svar
 13. S.

  jeg elsker dine inlæg, for de minder mig om jeg ikke er helt alene, når jeg diskuterer med mindste twin om hvorvidt hendes fletninger sidder 1) lige, og 2) ser p r æ c i s sådan ud som storesøsters fletninger. Shit en morgen vi havde den anden dag…. Jeg var ude i jeg ikke kan flette ens, hår er forskelligt osv. Godt mellemste pode fik ordnet toiletbesøg OG i fik pandekager 🙂 elsker pandekager 🙂 også til aftensmad. Vi fik iøvrigt mad-pandekager til aftensmad igår. Manner det smagte. Så manden må simpelthen lære – at pandekager er mad 🙂 også til aftensmaden. Kh. S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Uhh, jeg var muligvis også kommet til kort med det dersens hårfletteri! 😳…. En dag kan de selv det hele, så det er vel kun kort tid vi skal stå model til de hersens ting…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.