Tossekassepolemik

Vi har nogle morgenregler hjemme hos os. Eller et par stykker, i hvert fald. Prøver vi på. Og allerede nu, kan du sikkert fornemme, hvor vage vi er omkring det. Nå. Men det drejer sig sådan overordnet set om, at man ikke må spille iPad om morgenen. Man må til nød tjekke et enkelt kampresultat eller to fra aftenen før, men så(!) er det også slut. Meningen er, at ældstepoderne (der vågner før en vis herre får sko på) skal bruge morgenens få ledige stunder til at catche op på lidt læsning. Hvis der mod forventning skulle være flere minutter at tage af, så må der stenes fjernsyn. For at undgå kriser omkring fjernsynskiggeriet (fordi der er forskellige præferencer), er der også en regel der hedder, at man kan se Ramasjang på mandage, onsdage og fredage, mens der er Ultra på tirsdage og torsdage. Eftersom det primært er Mindste Pode, der stener fjernsyn, kører der også mestendels Ramasjang på tirsdage og torsdage.

Det vil så i hvert fald sige indtil for nyligt. For af årsager, som jeg desværre ikke er bekendt med, er Mindste Pode faldet over en serie på TV3+. Viser de børnefjernsyn, spørger du måske, og til det kan jeg svare: Nej. Helt og aldeles nej. Men hvad ser han så? Ja det er jo et godt spørgsmål.

Det viser sig, at TV3+ i tidsrummet 6:00-7:30 kører en serie ved navn ’Chicago P.D.’, der ifølge omtalen er ”et medrivende politidrama om de mænd og kvinder i Chicago Politis distrikt 21, som sætter alt ind på at tjene og beskytte lokalsamfundet”. Og det er da bare enhver forælders ønskedrøm, at ens femårige pode starter den spæde dag med skuddramaer, prostitution og narkohandel. For slet ikke at tale om mord. Eller andre typer scener, der er sådan…knapt så børneegnede. For de dersens politibetjente, de kaster sig jo i grams hos hinanden for et godt ord, for nu at sige det som det er. Og jeg skal da lige love for, at det er medrivende; Mindste Pode elsker det! Rub og stub. Han står gladelig op hver morgen, kværner to portioner cornflakes plus en krydderbolle med boysenbærsyltetøj; han hopper i tøjet og ind foran fjerneren, hvor han zapper hen til TV3+, og med et fingerknips er han ganske og aldeles tabt for omverdenen.

Og jeg føler mig lidt splittet. For på den ene side føler jeg, at jeg bør sætte en stopper for det. Og på den anden side, så synes jeg faktisk, at det virkelig morsomt. Hvor kriminelt er det på en skala fra et til ti? Uagtet mine splittede følelser, så er spørgsmålet, hvor længe det kan blive ved? Med andre ord: Kan der være tale om en fase? Forældre elsker jo at bagatellisere ting som værende en fase. Men igen, når jeg tænker på, hvor længe og hvor glad jeg i sin tid selv var for ’Dollars’ (dog ikke som femårig…), så kan det godt have lidt halvlange udsigter, er jeg bange for.
Jeg har prøvet at lokke ham tilbage til Ramasjang ved at sige ting som ”Ejjj, ved du hvad?! Jeg tror sørme, at der er Chuggington på Ramasjang lige nu!”, hvortil poden blot har frembragt en meget kvindagtig kimselyd. Men indtil videre, så lader vi barnet, som man siger (og lægger lidt ekstra i kassen til den dersens psykolog).

Dagens kloge ord

”Dræb ikke fluen på din vens pande med en økse”
Kinesisk ordsprog

Dagens citat
(fra Chicago P.D., hvis du skulle være i tvivl…)

Olinsky: ”Donald Clark. Why don’t we let him loose?
Voight: ”He solicited a murder, Al.
Olinsky: “Not like we haven’t done worse.

…Altså….?

30 tanker om "Tossekassepolemik"

 1. Elisabeth

  Kæft, det er sjovt!!!! Ane græd som pisket forleden, fordi jeg ikke havde pauset for den Jackie Chan, som hun (åbenbart??!) var ved at se, da aftensmaden kom på bordet. De er fandme mærkelige, de unger!

  Svar
 2. Mette

  Ha ha ha det går nok:) og sjovt er det, at det lige er det der fanger ham. Nå men der er vel ro om morgenen og alle er glade, ik’så 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er ret skørt, men ja: Sålænge der er ro, så er jeg næsten villig til at lade dem slippe afsted med hvad som helst! 😜

   Svar
 3. Dorte

  Haha – lyder som lidt af en blockbuster den serie. Altså uden at lyde alt for kedelig, så havde mine ikke fået lov til det, men jeg er altså også udstyret med en ekstremt sensitiv dreng, som ikke selv ved, hvornår nok er nok, men slet ikke tøver med at reagere på det:). Når det er sagt, så er der jo masser af crap – også på børnekanalerne – og da jeg ikke kender serien (ej heller barnet), skal jeg ikke gøre mig klog på hvad der er det rigtige i jeres sted. God binging til alle hjemme hos jer 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, Dorte! ❤️ Pt. bærer poden ikke præg af at se dårlig fjernsyn, så indtil videre, så går det nok. Men helt klart, jeg skal nok være lidt mere obs på hvor (over)fokuseret han bliver på sin våbensamling! Eller på om der pludselig kommer mareridt i flæng…. Hope not!

   Svar
 4. MaleneL

  Hvor er det sjovt 🙂
  Hos os er der ingen fjernsyn om morgenen. Kassen kører rigeligt hele eftermiddagen somme tider og i weekenden… Men for et par weekender siden vågnede min mand og jeg op – veludhvilede, utroligt nok kl 8. Vi troede der var noget galt, men fandt ungerne (4 og 7 år) foran fjerneren hvor de var ved at se slutningen på abernes planet, som vi for nyligt havde optaget. Spørg mig ikke, hvordan de har fået tændt for det… i hvert fald var de megabegejstrede og var helt vilde med de seje aber, der bankede politiet! Og det var da klart at aberne var sure, for menneskerne havde jo ikke været særlig søde ved dem!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg er flad af grin!! 😂 Seriøst, ‘Abernes Planet’?! De kan sgu’ noget, dine unger, jeg er vild med det! ❤️

   Svar
  1. Maude Forfatter

   “Den handler om politiet, som fanger mennesker, der har gjort noget ulovligt!” – direkte citeret. Det kan vist ikke siges tydeligere! 😝

   Svar
 5. Susanne / Flesthverdage

  Og netop derfor får vores Ipad om morgenen:-) 🙂
  Nej vi har bare ikke så mange tv-programmer her ude på landet, så tv er ikke rigtig aktuelt om morgenen, så de læser faktisk, hvis der er tid til det – eller spiller skak…
  Man lad da bare drengen se det – tvivler på det er noget han tager skade af!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ork, du kan tro, vi lader ham se det! 😜 Vi har heller ikke så mange kanaler selvom vi bor i byen, og det dersens Netflix, det er vi slet, slet ikke nået til endnu….

   Svar
 6. Ellen

  Hehe, sjovt (som sædvanlig) – det er simpelthen umuligt at gætte i forvejen, hvad ungerne falder for i tv 🙂
  Ingen ‘gode’ råd herfra – det må I hellere selv finde ud af … du er alligevel den der kender din søn bedst 🙂

  Svar
 7. Birgitte B

  Uh min yngste har også set de mærkeligste ting. Dog ikke om morgenen i hverdagene, hvor det er helt og aldeles forbudt med tv, ipad mv. Man må tage sin mobil, hvis man er helt færdig før man skal ud af døren. Jeg er ekstrem streng 😉 kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vi er også ret strenge på mange områder, dog tilsyneladende ikke hvad angår politiserier! 😝

   Svar
 8. /ks

  Let it be! Så længe det ikke gir mareridt 🙂
  I øvrigt meget vigtigt råd i det der kinesiske ordsprog. Det vil jeg klart efterleve!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Kanon! 👍
   Og nu har jeg så ‘Let it be’ kørende på repeat. Let it be, let it be, let it be, let it be…. there will be an answer, let it be…. Slå mig ihjel. Nu

   Svar
 9. Anette

  Altså så længe han ikke bliver bange eller får dårlige ideer, og du kan hjælpe hvis der spørgsmål, så går det nok fint.
  helt ærligt børn har altid leget en form af politi og røver
  kan godt forstå hvis chukington er kedelig….
  Tænker lidt at han ikke forstår hvad de siger (for han kan vel hverken engelsk eller læse, men det jo også nok at vide hvem der de gode og se dem fange de onde.
  måske du skulle finde strisser på Samsø og se sammen…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, han kan hverken læse eller forstå engelsk, men jeg lærte faktisk i sin tid at tale engelsk fordi jeg så ‘Dollars’, så måske det hjælper hans sprogfærdigheder på vej…?

   Svar
 10. Lene

  Jeg må hellere lade være med at komme med gode råd, det klarer du fint selv 🙂 Dengang var der jo ikke så mange kanaler, så vi optog Bamse, Anna og Lotte og Hvaffor en hånd, så det blev pause for vores børn (og deres mor).

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.