Om at være røvsur. Og lidt i tvivl. Om et sommerhus.

Jeg har simpelthen været så pisseskidehamrende møgsur i de forløbne dage. Og nej, der har egentlig slet ikke været nogen grund, og nu er det heldigvis også i aftagende. Det er sådan en lettelse, når al vreden fordamper; det er næsten ubeskriveligt. Kender du det? Jeg vil ikke udelukke, at det for mit eget vedkommende (måske?) er hormonelt betinget. Overvejer en del om det dersens ækle overgangsalder-noget er ved at lave et snigangreb.
Men bortset fra det, så synes jeg faktisk, at der sker en del for tiden; begivenhederne bugter sig tilnærmelsesvist i bakkedal, og det er jeg slet ikke gearet til. Det er jeg aldrig.

Jeg kunne godt ha’ lyst til at indvi dig i alt hvad der sker, men det ville godt nok blive omfattende. Så for at bagatellisere det hele lidt, vil jeg i denne omgang hive min gnavenhed ned i jordhøjde og belemre dig med et par overvejelser om en (måske?) forestående ombygning af vores sommerhus. Luksusproblemer, I know.

Udfordringen er hovedsageligt, at selve sommerhuset er alt for lille til fem mennesker. Hvis jeg nu skal forklare dig hvor lille vores knaldhytte af et sommerhus er, så har Mindste Pode indtil den forgangne weekend sovet i en babyrejseseng. Ja, du læste rigtigt: Vi taler sådan en sammenklappelig fætter af den slags, der godt kan sætte ægteskabet lidt på prøve når den skal foldes ud eller pakkes sammen. Dette kunne til nød gå an en overgang (sådan som det oprindelig var tiltænkt), men Mindste Pode er altså i skrivende stund 1,23 høj, og skal starte i skole til sommer. Derfor har ’overgangen’ varet en anelse længere end først antaget, og sammenklappelig babyrejseseng har med andre ord stået klods op og ned af vores trekvartseng i soveværelset i podens samfulde seks leveår, hvilket har efterladt cirka 0,75 kvadratmeter gulvplads til fri afbenyttelse, og virkelig vanskelige rengøringsforhold.
Og nu bliver vi nødt til at se i øjnene, at det simpelthen ikke går længere.

Ud over at vi mangler kvadratmeter, så trænger badeværelset også desperat til en gennemgribende renovering af en art. Vi er beriget med et intakt 70’er badeværelse, og selv om det i visse kredse er vældig, vældig hipt, så vil jeg bare sige nej. Nej, nej, nej og atter nej.

Jeg tænkte på at poste et par billeder, men indtil jeg gør alvor af sagen vil jeg i mellemtiden komme med en kort beskrivelse:
Vi taler avocadogrøn håndvask. Vi taler imiteret trælaminat på væggene. Over alt. Vi taler orange plastikhylder, knager og ditto holdere til tandbørstekrus. Vi taler brun klinkemosaik i brusenichen. Ikke i en fed brun farve, men bare sådan melleret og hæslig.
Og så var jeg endda lige ved at glemme det bedste: Der er gulvtæppe på gulvet, og hvis du sætter tre drenge ind i ligningen her, så går regnestykket virkelig dårligt op.

Nå, udfordringen består hovedsageligt af følgende spørgsmål:

 • Hvad skal der gøres, og hvordan vil vi ha’ det?
 • Hvordan griber man det an?
 • Og er det overhovedet det vi vil? ….
 • Måske kan det bedre betale sig at sælge, og købe nyt?
 • Gider vi overhovedet alt det renoveringspjat som et sommerhus kræver, altså sådan on going? …:

Jeg synes nemlig ikke helt at jeg gider længere i samme omfang som da vi overtog huset for otte år siden (nu vil jeg meget hellere drikke kaffe. Og læse. Og slappe af….). Dertil må vi erkende, at der ikke ligefrem gået et par handy men tabt i hverken Mand eller jeg (ja, undskyld til dig, Mand). Sådan som jeg ser det (men nu er jeg jo også stadig småsur…), så er det skruen uden ende med alt det, der skal gøres med sådan et relativt gammelt træhus.
Hvornår er det, man nyder den perfekte latte (med et hjerte i skummet) i de perfekte omgivelser, sådan som man ser det i boligreportagerne? Ved du det?

Samtidig er der jo al det dersens sport, som ungerne går til, og som sluger vores weekender, og det vil det med al sandsynlighed gøre de næste otte-ti år fremadrettet også. Det betyder, at sommerhuset bliver brugt tilsvarende mindre, end hvad vi oprindeligt tænkte.

Men så er der de gode ting. Plusserne på listen. Det er ungerne der spiller fodbold i haven i solskin; det er venner og bekendte, der kommer forbi og griller. Det er badeturene, og gåturene ved vandet. Det er stilhed; det er væk fra byen.

Nå, jeg forventer ikke, at du er det orakel, der har løsningen; jeg skulle egentlig mest bare ha’ luft. Tak fordi du endnu engang lagde øre til; jeg er glad for, at du er derude!

Dagens bemærkning
(hørt på toilettet):

”Mor, ved du godt, det er VIRKELIG svært at lave lort når man er forkølet?”
(…har du nogensinde tænkt over det?…)

Fotograf: Palle Pophår

27 tanker om "Om at være røvsur. Og lidt i tvivl. Om et sommerhus."

 1. S.

  Jeg har ikke rigtig nogle råd til det med sommerhuset. Andet end. Manner det lyder småt. Og så sender jeg god karma din vej med den surhed. Også her. Ingen gode råd. Jeg kender det desværre alt for godt. Jeg ved ikke engang hvad der hjælper ved mig selv. Eller jo det gør ro. Men med tre børn er ro bare engang imellem en by i Rusland (altså det rusland hvor der er permafrost og det er øde og langt væk og den slags…) – så hvis det er en trøst. Jeg kender det. Sender et ingen gode råd men jeg kender det godt kram ❤

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak for kram, S.! Ja, ro og tre børn, it’s sooooo not gonna happen! Det gode humør er heldigvis på vej tilbage, jeg håber det er intakt til påskeferiestart!

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså, der er selvfølgelig ikke gulvtæppe i brusenichen, hvis det gør det bedre…. 😝, men du har sikkert ret i at der også er skimmelsvamp!
   Tror absolut ikke Mand og børn synes jeg er sød når jeg er sur, men det er da altid en trøst at du synes det! ❤️

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Godt svar, Birgitte B! Jeg vil prøve at lytte lidt til mit hjerte i påskeferien! ❤️
   Ja, det er meget smukke billeder, jeg er SÅ glad for at Palle Pophår virkelig gider sende mig alle de fotos! 🐾

   Svar
 2. Lene

  Sælg sommerhuset og brug pengene på ferier.

  Hvis den sætning får det til at stritte alle vegne, så skal I måske nok overveje renovering og udbygning 🙂

  Svar
  1. /ks

   Ha, Lene. Dén var god.
   Sætningen strittede på mig, men kun fordi jeg bliver så fjern i blikket når nogle dikterer hvad andre skal gøre. Og så døde jeg lidt af grin da jeg læste medfølgende sætning. Tak for den. Og det er et rigtigt godt råd!

   Svar
 3. Anette

  lyder noget småt… måske (siden det bruges lidt) kunne det sælges og I kan leje et forskellige steder når I har de lyster … undskyld ville ikke give dig flere ting at overveje. Indtil en beslutning er taget så foreslår jeg at en eller flere poder sover i telt i haven.
  hmm nu poden siger det… det faktisk rigtigt.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det er temmelig småt! Alle muligheder er oppe at vende, men jeg tror nu nok vi venter lidt med at sende poderne ud i telt… 😉

   Svar
    1. Maude Forfatter

     Mellemste Pode gør. I sommermånedern. Men der er trods alt en grænse for hvor meget forskudt for sommersæsonen vi kan sende dem til overnatning ude i haven 😉….

     Svar
 4. Fruen i Midten

  I gør da bare, som Anette skriver, og lader Poderne sove i telt i haven. Det kan kun blive godt 🙂 Og I behøver kun at gøre noget ved badeværelset, der godt nok lyder til at være mere end almindelig spøjst. Jeg var bare sur helt ned i tæerne i lørdags, og det eneste, der hjælper, er fred og ro. Og det eneste, jeg ikke kunne få, var fred og ro. Nu er det heldigvis gået over, men gys altså. For mit vedkommende kan det sagtens være noget ækelt overgangsalder-noget, men er du ikke 15-20 år for ung til, at det skulle være den mest indlysende forklaring?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Joo, jeg synes også jeg er lidt for ung til det pjat, men jeg tror måske den er god nok…. Jeg er lidt glad for at høre, du også var sur i lørdags – du er min ven i nøden! 😜
   Med hensyn til det toilet dér, så kan det jo være, at jeg ender med at tage entre for det en dag!….

   Svar
 5. www.rikkes-planet.dk

  Jeg kan nærmest se det badeværelse for mig.
  Det må være en svær beslutning, er huset så tæt på at man bare er der en dag ? Eller er der lang køretid,
  så det hele kan hænge sammen også ved sport.
  Jeg ville elske at have sommerhus, men det ville nok også være for at slappe af der.
  kh Rikke

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det ligger en times kørsel hjemmefra, cirka, så det er heldigvis til at have med at gøre… 🚙

   Svar
 6. Mette

  Åh, altså jeg ville komme af med det men jeg er heller ikke til sådan noget så du mågerne ignorer min mening. I dag kan man bo så enormt billigt på hotel, at hvis I lige vil på en weekend tur så er det muligt. Nå, men jeg skal ikke gøre mig klog på det. Håber I finder en løsning og du sjov selvom du er sur:)

  Svar
 7. Ellen

  Jeg har læst. Og jeg forstår dine/jeres overvejelser.
  Jeg er selv inde i lignende vedrørende vores svenskerhus. Ikke helt af samme årsager, men det betyder mindre.
  Det er svært. Meget svært.
  Men jeg måtte også grine af Lenes ord 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Lene for president! Håber hun følger med i kommentarfeltet og ser, hvor meget credit hun får! ❤️ Bortset fra det er jeg spændt på at høre hvad I finder frem til med svenskerhytten!

   Svar
 8. Celena

  We are allowed to have our bad days too… Mind you, they seem to happen more and more often for me as well 😉 With 3 boys, I think that it is a part of the game 😉 Happy spring weather to you xox

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Maybe it’s part of the game (in a way I hope not!) – but I’m happy to hear that I’m not on my own in this! ❤️

   Svar
 9. Pia

  Hahaha – hvor jeg dog kender det! Da vi overtog vores hus, var der cigaræsketræ på alle vægge, matchet med nålefilt på betongulvene (over fugtpletterne, forstås), og badeværelser der var så gyselige at jeg måtte knibe øjnene sammen, hver gang jeg skulle derud. Vejen til beboelighed var lang og trang, og i høj grad bestemt af vores økonomi, men vi overlevede. Med nød og næppe. Det er jeg sikker på, at I også gør – men I vil formentlig også komme i tvivl undervejs. Fordelen ved at have et rædsomt udgangspunkt er, at man får sådan nogen overbevisende før/efter billeder 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak for opbakningen, Pia! 😂 Jeg tror vi går all in… Mere om det senere! Kram fra mig og rigtig god påske! 🐥

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.