De dersens nætter….

Jeg mangler lidt søvn i øjeblikket. Og som udgangspunkt er margenen smal hos mig, hvis jeg først får startet ugen med søvnunderskud, men det er den sikkert også hos dig. Nogle gange føler jeg mig faktisk så træt, at trætheden forfølger mig helt ind i drømmeland.

Nå, men i disse dage er det blandt andet Mindste Pode, der underholder os lidt om natten. Noget med nogle mareridt. Ikke ét ord om den dersens politiserie: Det fik en ende i sidste uge, hvor Mand en dag kom blæsende ud i køkkenet og bedyrede, at NU var det slut! Og da jeg fandt ud af, at det handlede om fjernsyn, og ikke om, at han ville skilles, så åndede jeg lettet op, og sagde ok. Efter sigende drejede det sig om, at der havde været en yderst makaber scene; noget, der involverede en del blod, som i følge Mindste Podes beskrivelse løb ned over den ramtes venstre øje (meget vigtig detalje åbenbart), alt imens vedkommende halvt i blinde famlede sig vej rundt i en trappeskakt efter sit skydevåben. Jeg tror muligvis også der var noget røg inkluderet, men det skal jeg lade være usagt. Da knægten den efterfølgende morgen sad og hang med næbet fordi han ikke måtte se sin serie, og jeg forsøgte mig med et ”Ahrrr…?”, sagde Mand kort og kontant: ”Du så ikke, hvad jeg så!”.
Okay, okay, så. End of story.

Men så natten til mandag blev vi ramt af et mareridt. Og ungen skreg i en grad så jeg i forsøget på at redde barnet torperedede sofaen undervejs, og tilranede mig en form for adrenalinchok i flere timer efterfølgende. Jeg siger ikke, at der var nogen sammenhæng mellem mareridtet og førnævnte TV-serie, for da jeg spurgte hvad der var galt, talte ungen forvildet om noget med et straffespark, og i mit hoved gav det absolut ingen mening at give så høj lyd over noget, der vedrører fodbold. Men hvad ved jeg om det, kan man selvfølgelig sige.

Bortset fra det, når vi så ser bort fra de manglende timer på søvnkontoen, så synes jeg det er afsindig hyggeligt med en unge i sengen. Mens jeg ligger dér, og venter på at søvnen skal genindfinde sig (og helst inden der kun er fem minutter til vækkeuret ringer), tænker jeg på Malins indlæg om netop at huske at nyde ungerne mens de stadig er små. Det er godt nok ikke mange minutter jeg har tilbage på den konto, må jeg med gru erkende. Så jeg nyder at holde hans hånd i min; den er stadig lille og fin, varm og blød. Jeg nyder, at han ligger der og pruster, ja, jeg nyder tilmed hans eventyrligt dårlige ånde, som han ligger der og fanger torsk med åben mund (…måske man skulle få tjekket ungen for polypper?…).

Efterfølgende er vi røget tilbage til lidt børnemeditationer på iPad’en omkring puttetid (måske husker du, at vi brugte dem sidst vi havde mareridt?) – de er ret kære, og det er vældig sjovt at være med på en lytter:

Dame på iPad: ”Læg dig godt til rette.”
Mindste Pode: ”Det HAR jeg gjort!!”
Dame på iPad: ”Din krop skal blive tung og slap”
Mindste Pode: ”Ved du godt, det’ VIRKELIG svært?”
Dame på iPad: ”Træk vejret tre gange…”
Mindste Pode trækker vejret dybt ind og holder sig for næsen, og er med et fingerknips tryllet om til en dybhavsdykker.

Det skal nok gå det hele, det er jeg sikker på. Og NU er det heldigvis påskeferie! Der skal soves igennem, kan jeg love dig for. Hvad jeg i mellemtiden virkelig godt kunne bruge, var sådan en monterbar ’Karlsson på taget’-propel, som kunne fragte mig rundt omkring, når jeg er lidt træt….

Dagens konstatering

Mindste Pode har bygget en sindrig flexitracksbane, som desværre IKKE er blevet ryddet op inden puttetid.

Mig: “Hvor stor er chancen for at du skvatter over den dér, hvis du skal ud og tisse i nat?”
Mindste Pode: “Så græder jeg rigtig, RIGTIG meget!”

(Hmm… hvad tror vi sandsynligheden er?)

26 tanker om "De dersens nætter…."

 1. Emilie

  Kender godt det der med at begynde ugen med søvnunderskud. Det sker alt for tit, at jeg kommer for sent i sen søndag, fordi weekenden i den grad skal maxes ud. Og så kommer den yngste straks tumlende, og tumler så videre ovenpå mig, mens han sover og jeg bare prøver det. Og jeg er vild med det! Det må jeg indrømme.

  Hvis bare jeg kunne gå lidt tidligere i seng, så jeg fik et par timers søvn inden natteroderiet…

  God fornøjelse med racerbanen i nat 🙂 Jeg håber, at det snart er slut med mareridtene.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, Emilie, de er allerede på retur – vi satser på at alle har fået dækket deres respektive søvnbehov inden for ganske få dage! 😝

   Svar
 2. Anette

  æv kender det godt (ikke lige med børn) at søvnen driller… så jeg udmattet og behover en lur, men det kan vende ting for meget rundt… æv
  håber alt snart er i orden med søvnen hos alle.
  I må finde ne mere pode venlig politi serie, hvis den stadig savnes.

  Svar
 3. Mette

  Mindstemanden vågnede i nat. Vinden vækkede ham. Så er lidt træt i dag. I morgen ringer alarmen kl 6 og inden 8 skulle vi helst være på vej til Holland. God Påskeferie 🙂 håber du får sovet:)

  Svar
 4. Karin

  Du bringer minder frem med dette indlæg.
  Min yngste er lige fyldt 29 år, og om ½ år fylder ældste 39 år, så det er nogle dage siden jeg hørte en komme listende eller larmende ind for at putte hos os/mig. Måske var det mareridt, og fik jeg spurgt ind, var det underlige ting, for mig helt ufarligt. Måske var det straffespark en fejlkendelse, og derfor et mareridt.
  I dag bor jeg i en 2 vær. rækkehus, så børnebørnene sover i gæsteseng hos mig, den kan de ikke komme ud af. De nætter kommer jeg ikke i dyb søvn, og dagen derpå er jeg lettere antændelig.
  God weekend.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Dejligt at jeg kan vække lidt minder! Og godt at du kan aflevere dine børnebørn retur igen, så problemet med den dårlige nattesøvn ikke bliver et permanent problem! ❤️

   Svar
 5. Lene

  Det er godt at du nyder ham, og så håber jeg du får søvnen tilbage. Den er svær at undvære. God weekend til jer eller rettere god påskeferie 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, uden søvn og drikke… Eller var det noget med noget mad? 😉
   I nat har vi sovet dejligt; vi nyder at der er dømt påskeferie!

   Svar
 6. Fruen i Midten

  Virkelig ufint, at du skulle tackles af en sofa midt om natten! Godt, at du kan nyde MPs natlige tilstedeværelse i din seng, selv om det koster på søvnkontoen. Jeg håber, han snart er ovre mareridtene, så I begge kan få sovet ordentligt. God påskeferie 🙂

  Svar
 7. Ellen

  Åh, barn/børn i sengen – altså rent bortset fra, at hun altid fyldte godt og vel den midsterste halvdel, så var det megahyggeligt. Så kom børnebørnene, hvor jeg stornød at have først én, så to i sengen; en på hver side. Der blev læst historier, der blev snakket, der blev vendt verdenssituationer set fra børnehøjde og der blev leget. Uh, det er en skam, at det er slut, og jeg skal nok ikke satse på, at jeg oplever oldebørnene 😉
  Charlotte havde mareridt i flere måneder over noget vold, hun ved en fejltagelse fik set i tv, så det er nok meget godt, at Mand er konsekvent her.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det lader heldigvis til at der er styr på nattesituationen igen! Hvor lyder det bare til at du har fået det bedste ud af de nætter! ❤️

   Svar
 8. Rikke

  håber I får en dejlig påskeferie, så der kan blive sovet ud.
  Elsker altså din skrivestil, klukker lidt af grin hver gang 🙂
  Kærligst Rikke

  Svar
 9. /ks

  Åh nej. Tag hvad som helst – bare ikke min nattesøvn! 🙂
  Børn i sengen er mega hyggeligt. Jeg nyder også at mine endnu ikke er (alt) for store til at komme daskende i løbet af natten.
  Pfttt! Og Brandmand Sam er altså ikke heeeeeelt den bedste erstatning for serie med rigtige mennesker der har blod løbende ned over VESNTRE øje. Jeg tvivler på at I narrer ham 😀

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, du har ret, det går ærligt talt ikke særligt godt… For at være helt ærligt: Brandmand Sam sucks. Bugger. Now what to do?…

   Svar
   1. /ks

    James Bond?
    Eller … vi havde held med at sætte “De Uheldige Helte” på i dén alder. Yngstemand couldn’t care less if they spoke chinese or whatever. Roger Moore og Tony Curtis er sådan nogle gentleman-drengerøve i dén serie – og så er der ingen blod. Hverken over venstre eller højre øje. Nå. Du tror ikke det er noget for Mindste Pode? Så er jeg løbet tør for ideer 😀 😀

    Svar
 10. Celena

  How funny that you wrote about this! I had the worst night with my youngest: he had watched something that he shouldn’t have on Youtube… anyway, he ended up with nightmares about the strangest stuff. As he came into our bed, he woke me up… problem is that I am a total insomniac. So, kid in the bed… mother awake… 🙁 The alarm went off WAY too early today! Thank goodness that this is my last day teaching… and I have a full supply of coffee in my office 😉 Have a good day xox

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Poor you! Hope you get some sleep tonight!…. 😴💤
   I hope your last day teaching was awesome! ❤️

   Svar
 11. Aargang73

  Ih, hvor skønt at læse, du kunne bruge mit indlæg til noget! Og selv om jeg kan huske de der forfærdelige nætter, så er det (set i bakspejlet) alligevel noget charmerende over det. Jeg siger ikke, at jeg vil tilbage dertil, men jeg tror man kan have det sådan, bare fordi man ved, det er en periode i ens liv der er over. En tid, der aldrig kommer tilbage. Jeg håber at du nu fået lidt styr på din søvn igen og bliv ved (!) med at nyde hans lille krop – den bliver snart stor og gider ikke længere at putte med ‘moren’. Og rigtig god weekend, søde.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak, og rigtig god weekend i lige måde! Ja, alt hvad der ikke står fuldstændig knivskarpt i hukommelsen har det med at blive lidt mere rosenrødt med tiden. Og det er i virkeligheden fantastisk! ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.