Lidt ude af sync … #3

 • Når man opdager en gigantisk klat tandpasta på badeværelsesvæggen i 2½ meters højde. How?
 • Når man går til stormøde med sine skærmbriller på, og ikke kan forstå at alting er så skide uskarpt.
 • Når man strengt siger “kan du SÅ sætte dig ned!!” til Mindste Pode og opdager, at knægten faktisk allerede sidder ned, men at Tripp Trapp-stolen muligvis godt kunne trænge til at blive justeret lidt.
 • Når man først i en alder af fyrre år, syv måneder og seks dage finder ud hvor vild man er med doughnuts. Jeg er tosset med dem. Som i elskerelskerelskerelskerELSKER dem!
  Er du godt klar over, hvor snydt jeg føler mig i forhold til alle de år, hvor jeg pænt har sagt nej tak? Pis os’. Jeg har noget catching up (og et par kilos overvægt) to do.
  Så i øvrigt denne her doughnutopskrift ovre hos Emilie – de er med statsgaranti fantastiske!
 • Når man har bevæget sig ud i den dersens bil, som man i forvejen ikke er ret glad for at køre i. Og man er faktisk nået næsten frem til destinationen, der selvfølgelig er en håndboldhal. Man er indtil videre svært stolt over at være kommet så langt uden at have fået tildelt nogen fartbøder, og man er heller ikke blevet dyttet af, og bilen er tilmed intakt. Ja, glæden vil næsten ingen ende tage, men så er det, at den pågældende håndboldpode (gæt selv hvilken) letter lidt på linningen til sin træningsbuks, kigger lidt undersøgende ned, og konkluderer, at han nok har glemt sine kampshorts….
 • Når man holder børnefødselsdag og legegruppe to dage i træk. Don’t try this at home.
  Der burde være en advarselslampe der lyser, når man tænker, at den slags kan man sagtens klare. Det kan man ikke! (Heller ikke selvom det retfærdigvis skal siges, at Mand stod for 95% af legegruppen).
  Man ender sådan her:

(Don’t say I didn’t warn ya’!)

Dagens bemærkning
(hørt under børnefødselsdagen):

“JEG HAR TISSET I BUKSERNE!!…. Men mine sokker, de’ ik særlig våde!..”
(Det er sgu’ da en fantastisk tilgang til dagligdagens udfordringer!)

29 tanker om "Lidt ude af sync … #3"

 1. Lene

  Jeg er enig, den tilgang til livets fortrædeligheder som fødselsdagsgæsten har, kunne vi andre godt bruge lidt mere af 🙂
  Hvis nu du lader være med at kigge opad, så behøver du ikke at tage dig af tandpastaklatten 😉

  Svar
 2. Birgitte B

  Legegrupper er noget Fanden har skabt sammen med en masse speltmødre… Ih Guder, hvor jeg hadede dem. Er så glad for, at det er sluttet. Håber at sokkerne sugede tis, så det ikke nåede ned på jeres gulv 😉 de små glæder, du ved… Kh. Birgitte

  Svar
 3. /ks

  Åh nu er jeg altså helt i vildrede, Maude..
  – måtte I så retur efter de der shorts?
  – hvem fik tandpastaklatten ned?
  – hvilken doughnut kan du bedst lide? (dem med sikker, ikk?)
  Er helt dårlig til jeg får mere afklaring …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   1) SELVFØLGELIG måtte jeg tilbage efter de fordækte shorts… 😳
   2) Jeg fik tandpastaen ned – finder’s keeper….
   3) Jeg elsker dem alle! ❤️

   Svar
 4. Laila

  Hmm, har prøvet det der med at være kommet frem til sportsaktiviteter,og opdage der er glemt fodboldstøvler ect. X flere.
  En dag havde mellemste sønnike taget to forskellige størrelser fodboldstøvler med (den ene var så stor han kunne svømme i den)
  Det er ikke altid let at være fod/håndbold mor😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Fantastisk med to forskellige støvler!! Intet mindre – den fortælling er jeg vild med Laila! 😘

   Svar
 5. Emilie

  Mmm, doughnuts – de kom også alt for sent ind i mit liv, men jeg sørger i den grad for at tage revanche 🙂 Jeg har den vildeste idé til en ny opskrift, men jeg skal lige sulte mig lidt først… Man kan jo ikke nøjes med en.

  Jeg forstår ikke, hvordan legegrupper bliver ved med at eksistere. Ingen kan jo lide dem. I hvert fald ikke før de sidder til forældremøde og skal tale om det – så er det lige pludselig det største hit. Men det er måske fordi de glemmer, at de også selv skal have besøg?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg tænker at vi må lave en sammenslutning mod de dersens legegrupper. Legegrupper aflyst til fordel for doughnuts! Det var da en god idé!

   Svar
 6. Anette

  Skøn slut kommentar..
  hvordan glemmer man shorts. .. når de skal på???

  Lege grupper. .. hvem er det lige der kan lide dem?.. jo jo børne skal kende hinanden ovs. I klassen… men den slags tvungen samvær og gæster er jeg ikke glad for…. og det fungerede fint i de klasser jeg har undervist uden lege grupper, men med opfordring til at de skulle lære at respektere hinanden…. og at forældrene meget gerne måtte lave lege aftale så de kunne finde ud af hvem de legede godt med….

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ork, hjemme hos os kan man (nogen af os) glemme hvad som helst!…
   Ja, de der legegrupper, dem er vi ikke fan af! 😳

   Svar
 7. Eva

  Legegrupper er et fund for ensomme børn. Dem, ingen gider, som måske så får en chance, måske får følelsen af at være med. Og hvad så.. De kan da lige så godt lære det fra starten.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Uha, jeg er i tvivl om hvorvidt jeg læser din kommentar som den skal læses, men jeg får lyst til lige at understrege, at som koncept er jeg faktisk stor fortaler for legegrupper – jeg ville bare virkelig ønske, at jeg ikke behøvede at deltage. Men hvis der er børn, som får gode oplevelser ud af det, så bider jeg smerten i mig så længe det varer. Ingen børn bør være ensomme! 😥
   Måske læser jeg din kommentar helt forkert, Eva?

   Svar
   1. Eva

    Jeg blev lidt ked af det på vegne af de børn, der bare bliver glemt. De bliver såmænd ikke drillet, men bare glemt.
    Så jeg blev lidt ironisk til sidst.
    Da klassekvotienten var mindre, var der plads til fødselsdage, enten alle eller det køn man nu følte man tilhørte.
    Så jeg blev lidt ironisk til sidst.

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Tusind tak for afklaring, Eva! ❤️ Det er så trist når der er børn, der ikke føler sig som en del af fællesskabet – men heldigvis har jeg indtryk af, at der stadig er plads til børnefødselsdage, og som du ser – også legegrupper – også på trods af de store klasser.
     Jeg har også indtryk af, at mange børn er glade for legegrupperne, men derfor kan man godt – som forælder – synes det er lidt (…) hårdt….

     Svar
  2. Marie

   Av. Jeg håber altså lidt, at det der var for sjov. Vi har da som voksne et ansvar for, at børn ikke bliver ensomme. Vi bør vel lære vores unger at tage en form for ansvar for fællesskabet. Legegrupper eller ej.

   Svar
   1. Maude Forfatter

    Jeg er helt enig; vi har alle sammen – og selvfølgelig først og fremmest os voksne – et fælles ansvar når det kommer til børns trivsel! ❤️

    Svar
  3. Dorte

   Jeg har næsten ikke ord for, hvor ked af jeg bliver af sådan en kommentar. Jeg håber du måske vil læse mit indlæg om ikke altid at passe ind i kasserne. Om, hvor svært det nogle gange kan være at være forælder til et af de børn, som ikke altid reagerer som alle de andre og hvorfor det for mig betyder uendelig meget, at vi er rummelige nok til også at favne de børn. Mit barn er ikke ensomt, men hvis rummeligheden udestår, så er der da en god chance for at blive det. Mvh Dorte

   http://www.familiefletninger.dk/2017/03/ikke-altid-passe-kasserne/

   Svar
   1. Maude Forfatter

    Det er sådan et fint indlæg, Dorte! ❤️ Selvfølgelig skal der være plads til alle!

    Svar
  4. Anette

   Og en pinsel for dem der bliver mobbe og stadig tvundet med fra skolens side.
   lege gruppe konceptet kræver en klasse der grundlæggende fungere, med en lærer og forældre gruppe som arbejder godt sammen.

   Svar
 8. S.

  Er du bimmer mand jeg bøjer mig i støvet for dig børnefødselsdag OG legegruppe på TO dage efter hinanden… DU/I er seje (og tak for tippet om never, ever at bevæge sig ned ad den sti… 😉 altså børnefødselsdag og legegrupper nærmest oven i hinanden… Vi havde så fine legegrupper i gamle by, men her i byen ved sundet i Storemusens klasse er der ingen der bakker op. ØV. Håber at forældrene i Trunternes klasse her efter sommerferien kan se lyset med det koncept 🙂
  Kh. S.

  Svar
 9. Celena

  I hated play dates until I met some mothers who liked wine as much as me 😉 Now the play dates are as much fun for the mothers as for the boys 😉 More fun with donuts 😉

  If I heard the pee thing, I would have to fight hard to keep my marbles!

  xox

  Svar
 10. Ellen

  Den optimisme, når man oplever noget mindre godt, ville jeg ønske, jeg var i besiddelse af – den er da helt vidunderlig!
  Jeg er (stadig) glad for, at legegrupper og ditto aftaler ikke var opfundet, da C var barn, men jeg kan se af kommentarerne, at de nok har deres mission. Og så var det vist heller ingen ‘glemte’ børn i klassen.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er en skøn optimisme! Jeg er jo lige så gammel som C., og for mit eget vedkommende tror jeg heller ikke at hverken min mor eller jeg selv manglede legegrupper i start-80’erne….

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.