En blandet sommerferielandhandel

Så sidder man her igen, i en halvlummer lejlighed, efter tre ugers ferie i det danske sommerland. Solcremesbudgettet blev ikke overskredet, kan jeg godt afsløre indledningsvist, men det har alligevel været nogle skønne dage, som kan koges ned til denne opsummering (med alt godt fra havet):

Sommerens smukkeste og mest triste dag:

Svigerfars bisættelse.
Så mange mennesker, så mange blomster, så mange fine ord og kærlige farvel.
Vi ses i Kirsebærdalen, Bedstefar! ❤

Sommerens bedste tur:

…gik til Samsø.

(Mand: “Ved I hvad, mor og jeg har arrangeret en lille tur!”
(Alle poder venter i åndeløs spænding)
Mand fortsætter: “Vi skal et smut til Samsø!”
Ældste Pode, vantro: “SAMSØ?!”
(Læs: “Freaking SAMSØ? You have got to be kidding me! Hvad blev der lige af Rhodos? Miami? Gran Canaria? Jeg kan sgu’ da ikke komme i skole efter sommerferien og sige at vi har været på SAMSØ!”))

Ser vi bort fra Ældste Podes indledningsvise udtalte skepsis, så elsker jeg den ø.

Stor, stor fejltagelse at vi ikke har frekventeret den oftere. Overvejer faktisk helt oprigtigt om min pensionisttilværelse skal udleves dér. Mindre lavpraktisk detalje i skrivende stund er, at Mand ikke er helt med på den idé. Hm. Der må kunne fikses en løsning.

Samsø var fuld af smuk natur, idylliske bindingsværkshuse og ditto gadekær; der var virkelig mange vejboder og endnu flere kartofler. Vi fik masser af (cykel)kilometer i benene, og i den forbindelse skal jeg lige huske at gøre reklame for, at man forsøger at køre UDENom de dræbersnegle, der eventuelt måtte befinde sig på vejen. Særligt hvis ens cykel er udstyrret med den slags bagskærme, som sprøjter regnvand – og i det aktuelle tilfælde også dræbersnegle – op på ryggen. Meget omstændig rengøringsproces af Pode var påkrævet (“Skaaat, vi har en eksploderet dræbersnegl hængende på ryggen, er det noget du fikser?….” ( – jeg står bare herovre i Rododendron’en og kaster op)….

På Samsø konstaterede jeg ligeledes, at jeg er glad for at vi ikke sådan på daglig basis praktiserer samsovning med poderne (- det ville muligvis også være lige sent nok at finde ud af at det var et hit!…): To ud af tre poder snorker klart mere end deres far.
Jeg tænker vi skal ha’ tjekket lidt polypper ved lejlighed.

Sommerens kulturelle indslag:

Moesgaard og Aros.

Alle i podefamilien var begejstrede. På forskellige planer, faktisk. For eksempel var Mindste Pode meget begejstret for neandentalernes tissemænd, som lige fik et *DUT!* med pegefingeren. For mit eget vedkommende var jeg nok allermest lykkelig for at vi rent faktisk overlevede Aros’ Rainbow Panorama, som jeg begav mig op i til trods for at jeg slet, slet ikke er fortaler for ting der foregår i luftlag, der er mere end 60 centimeter over jordens overflade. Stik imod min umiddelbare antagelse faldt Rainbow Panoramaet som bekendt ikke ned. Hvor heldigt var det lige?!

Sommerens streg i regningen:

Omgangssyge. Hmm.. nej tak.
Ældste Pode kastede så meget op, at vi måtte købe en ekstra balje. Der må være et flueben i feriebestillingen, som blev sat forkert.

Sommerens mest skrækindjagende oplevelse:

Nøgenbadere, som dukker op ud af det blå midt under aftengåturen.

Til det lejlighedsvise nudistfolk: Lad være med at hej-hej’e sagesløse mennesker mens I står foroverbøjet  med klokkeværket helt nede i vandskorpen for at plaske vand på lårene.
Bare lad være. Tak.
Delete, delete, delete.

Sommerens småglimt i øvrigt:

På trods af vejrlige udfordringer og varslinger om forestående skybrud, og på trods af alle de ting som en ferie også byder på af uforudsete nedsmeltninger og kæmpehorder af myg; på trods af at dådyrene har spist mine stokroser, og på trods af at jeg har følt mig personligt forfulgt af en ko, der – helt  seriøst – har hvæset af mig, så har jeg virkelig nydt alt, hvad der er essensen af dansk sommer:

Det er duften af solkyssede fyrretræer og hybenroser; det er latter, og børn, der spiller bold i haven; det er friske majs, og røde, søde jordbær; det er is så store som en barnedrøm, og pølser på grillen med masser af ketchup. Det er lange gåture og lyse nætter, og det er et glas hvidvin under parasollen mens huden stadig er fugtig af saltvand.

Hvilket leder mig til…

Sommerens allerbedste stunder:

…som ubetinget var – og er – disse:

Tre af mine fire yndlingsmennesker!

Sommerens konklusion:

Mere vil ha’ mere.
Er muligvis ikke helt klar til det dersens arbejde-nå’ed i overmorgen.

Håber din sommer er – og har været -skøn! ❤

PS: Mindste Pode konkluderede to tredjedele inde i ferien, at nu var hans fødder døde.
Har du et par levende fødder i størrelse cirka 34 liggende, som vi kan låne?

18 tanker om "En blandet sommerferielandhandel"

 1. Laila

  Håber ældstepode overlevede ferien på Samsø.Det lyder i hvert fald til I har haft en dejlig en af slagsen;0)
  Har været ved at kigge i gemmerne,(som ellers nok indeholder lidt af hvert),men ingen ekstra levende fødder hverken str. 34 eller andet, desværre;0/
  Min brugte ferie er også billigt til salg-suger lige det sidste ud af den inden mandagmorgen:0)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åh ja, vi må suge løs mens tid er – jeg suger også på livet løs! Tak fordi du lige så efter et par brugte fødder! 😝

   Svar
 2. /ks

  Jeg kan ikke rigtig komme forbi denne: “lange gåture og lyse nætter, og det er et glas hvidvin under parasollen”. (Hvilket jo også er næsten hele vejen igennem indlægget). Men … I sad under parasollen pga. regnvejret, eller?!

  Dum ko, i øvrigt. Altså dén der hvæste af dig. Det kan den ikke være bekendt. Jeg har mødt en kamel der gjorde ditto. Vi endte dog med at blive ok gode venner senere – altså kamelen og jeg.

  Tak for anbefaling af Samsø. Har talt om at frekventere øen, mere end én gang de sidste 14 år. Måske vi bare skal gøre det? Er dog mega glad for advarsel mod dræbersneglesplat og løsthængende klokkeværk.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Haha!.. 😂 Nej, vi havde faktisk skønne og varme stunder, og ikke så meget regn som der trods alt kom andre steder… Tror jeg…
   Ja, den ko, den var en særlig aggressiv én af slagsen, tror jeg. Og det faldt ikke i god jord at jeg sådan befandt mig i dens umiddelbare nærhed. De kan faktisk blive ganske sure, sådan nogle køer!
   Tag endelig til Samsø, jeg kan kun sige positive ting (hvis man ser bort fra det med dræbersneglene….). Dem med klokkeværket befandt sig på Sjælland, og IKKE på Samsø!… 😝

   Svar
 3. Fruen i Midten

  Velkommen tilbage til virkeligheden 😬 Lader til, at I har haft en skøn sommer, hvor hvæsende køer, løse klokkeværk og dræbersneglesmat (sidder lige nu og funderer over, hvad der er værst?) ikke har kunnet spolere stemningen 😊

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak; ja, stemningen har ikke fejlet noget! Men ærligt talt, så ved jeg heller ikke helt hvad der var værst…. Dræbersneglemassakren, tror jeg! 🐌

   Svar
 4. Volapyk

  Velkommen hjem! Den ferie lyder skøn!

  Jeg har været på ferie på Samsø én gang, og det var helt tilbage i 1994, så mine tanker kredser mest om barer, alkohol, (meget) ømme cykelben, telt….og noget med nogle svenske fyre på en båd og et par gutter på cykel 😀

  Det var sjovt, men i dag ville jeg meget hellere have din udgave.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Min Samsø-version anno 1994 ville helt klart ha’ lignet din til forveksling… Anno 2017, så foretrækker jeg dog umiddelbart at holde svenske fyre og alkohol ude af ligningen!… 😝

   Svar
 5. Anette

  Hmm nej eneste føde jeg har er halvdød, sider fast og for store (dog ikke meget)

  Enig ang Hej hej og klokker…. brrrr …..faktisk måske være end dræbersnegle snask….

  Lyder nu som en god ferie, længe siden jeg har været på Samsø (læs min mor siger vi var der på ferie da jeg var barn…. mig ” ….. var vi? …” )

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, eksploderede dræbersnegle er vi helst foruden, men bortset fra det – en succes alt i alt… 🙂

   Svar
 6. S.

  Det lyder som verdens dejligste ferie. tak for anbefalingen om Samsø. Måske skal vi overveje det i en næste ferie?!
  Håber hverdagen er god ved dig! Kh S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   I skal så meget overveje Samsø! Tak, hverdagen er en bitch, synes jeg. Undskyld mit franske. Arbejder på at blive gode venner med hende!…. Pas på dig selv derude! 😘

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.