Løbet tør

Så stod jeg dér, i morges under bruseren, og konstaterede lidt for sent at vi var løbet tør for balsam. Efter at have udtømt mit forråd af bandeord (- og det er ganske stort -) tænkte jeg pludselig, at den manglende balsam må siges at være ret symptomatisk for de her dage som helhed – for i virkeligheden er det ikke kun balsam, jeg er løbet tør for. Jeg er også løbet tør for timer til at sove i, og jeg er løbet tør for Kim’s crunch nuts, som jeg har udviklet en form for afhængighedsforhold til. Min kuglepen er løbet tør for blæk, og jeg er løbet tør for overblik, foruden regntøj og gummistøvler til Mindste Pode. Væk er al realitetssans og snusfornuft. Jeg er (igen) løbet tør for overskud, og kommer derfor til at hvæse virkelig højt af mine poder, når vi en aften – alt for sent – står og pakker bøger ind. Og nu er vi så (sjovt nok) løbet tør for bogindpakningspapir (men dog heldigvis ikke toiletpapir). Jeg er (som altid) løbet tør for inspiration til aftensmad, og for spanskkundskaber når jeg skal læse højt hvem der har scoret i den spanske liga. Opvaskemaskinen er også (men ikke overraskende) løbet tør for salt, og dagen er løbet tør for solskinstimer. Når et halvarrigt kvindemenneske puster sig op på fortovet, og råber efter et par små drenge med alt for store skoletasker fordi de fylder, så tænker jeg også på, om verden mon tilmed er løbet tør for rare mennesker?…

Ja, jeg er endda løbet tør for vaskepulver hvilket er paradoksalt, for hvad jeg til gengæld ikke er løbet tør for, er derimod vasketøj. Jeg er heller ikke løbet tør for ulæste meddelelser på forældreintra og ubesvarede fødselsdagsinvitationer. Jeg er ikke løbet tør for papirer og tilmeldinger, der skal udfyldes og underskrives, og jeg er heller ikke løbet tør for punkter på to do-listen, eller for blomster, der burde sendes, eller telefonopkald, der burde foretages. Slet ikke. Og jeg kunne blive ved.

Det værste af det hele er, at jeg kender hver en lille strofe i denne her sang, for det er en ældgammel plade, jeg spiller: Det er simpelthen sangen om august, og jeg tror vi er ude i noget heavy metal. Intet mindre. Har du tænkt på hvor voldsom denne måned egentlig er, når man – i direkte forlængelse af sommerferien – lægger alt for hårdt ud med det dersens liv? Med job, skole og fritidsaktiviteter – alt sammen på én gang. Se, det er derfor jeg ikke skal have flere unger. Fordi august. August er en kold tyrker eller en overdosis. En spand iskoldt vand lige i hovedet. Og så én til. Og én til. August er en trold i en æske; en bitch, en mean motherfucker. Og jeg får lyst til at krybe i ly. I ly for al den virkelighed og regn, der falder ned fra himlen i stride strømme og voldsomme mængder. Jeg er med andre ord slet ikke fan. Vi er et dårligt match, august og jeg. Det er, som Hvid kaffe for et par dage siden skrev (i en helt anden og langt alvorligere sammenhæng): “Soltørret tomat møder kogt kartoffel” – og jeg går ud fra, at det er mig, der er kartoflen i denne her konkrete ligning. Jeg er lige så vild med det udtryk, som jeg er vild med Hvid kaffe.

Men tilbage til august: Midt i al min harceleren, kommer jeg alligevel til at tænke på, om august mon i virkeligheden kunne tænkes at være ligesom Pandoras æske? Hvor det vælter ud med alskens slemme ting, men hvor det allersidste, der flyver ud i verden – for at redde menneskene – er håbet? Fordi vi tror på, at i morgen er mindre hektisk end i dag? Fordi der  være noget godt i august efter alt det lort, den lukker ud? Måske lige om lidt.

Og i morgen tidlig, der er der nok balsam i flasken igen… Eller, nej?
Bare gå hjem, august!

Nå, mit næste indlæg bliver mere muntert – det er et løfte!

21 tanker om "Løbet tør"

 1. Ellen

  Jeg synes da, at dette indlæg er særdeles muntert.
  I hvert fald for mig at læse … der kom lyd på smilet et par gange 🙂
  Jeg har nu ellers altid godt kunnet lide august, men den så altså også helt anderledes ud, da jeg var i din alder …

  Svar
 2. Anna

  Kære Maude.
  August er mit nytår. Måneden, hvor jeg er ladet op med energi, overskud og overblik efter at have holdt ferie. Ferien, hvor jeg forsøger at være rimelig off hvad angår elektriske apparater der kan holde mig i kontakt med omverden. I august rydder jeg op og rydder ud, sætter mig mål og arbejder efter dem.
  Jeg ved, at energien med mere tabes stille hen over efterårsmånederne og til jul slipper det op. De første to måneder af hvert nyt år er lidt hårde at komme igennem. Det hjælper lidt hvis der i disse to måneder kan indlægges lidt ferie.
  Måske burde jeg finde ud af hvad der er balsam for min sjæl og indlægge noget af det i efteråret….

  Tak for en god blog om livet i alle dets aspekter <3

  Svar
 3. Laila

  I slutningen af børnenes sommerferie tænker jeg altid det er helt fint de skal i gang med skolen og hverdagen igen………
  Så begynder meddelelserene på intranettet, aftaler,forældremøder ect.Ja,du beskriver det så fint-væk er den opsparede energi,det eneste man kan tænke på, er hvornår næste ferie indfinder sig-det må godt være snart….😉

  Svar
 4. Øglemor

  August er snart slut. Og så kommer yndligs-september! Sprøde, solbeskinnede (!) dage med lækkert lys, blød strik og ro på tempoet. Agtigt. You can do it.
  Og tak for (endnu) et godt indlæg. Du er en dygtig ordsmed!

  Svar
 5. Monica

  holdaop.
  men jeg tror nu alligevel vi er ude i minus og minus giver plus, det hele går o p osv osv.
  ikke ? med irriterende optimistisk fistel stemme…

  Svar
 6. Fruen i Midten

  Ved ikke rigtigt. Har det godt nok særdeles stramt med august lige nu. Ved omvendt også, at det er for tidligt at blive sur på en hel måned, for jeg jeg bliver helt sikkert uendelig træt af både november, måske december, helt sikkert januar osv. Altså vil jeg stædigt forsøge at holde fast i, at august er en okay måned. Det bliver den sikkert også for dig. Lige om lidt. Med balsam, og overblik og de der nuts.

  Hang in there 🙂

  Svar
 7. Celena

  August is the most tiresome month there is! Hang in there- it will soon be over! By the way, I also think that your post is cheerful… at least you are able to laugh at it all 😉 Sending you hugs xox

  Svar
 8. /ks

  Åh nej. Du rammer plet (bortset fra at jeg ikke bruger balsam). Anede slet ikke hvor slidende august er, før jeg læste dit indlæg. Puha hvor en liste. Og du har ret i ALLE punkterne. Men fik du børnefødselsdagene med? Ind til videre har vi intet mindre end 7 klassekammeratfødselsdage der partout skal afvikles her i august. Jow jow, godt nok fordelt på børn, men alliwl.

  Håber resten af din august bliver sådan overkommelig-agtig. Og heldigvis er der laaaaaaaaang tid til januar, apropos hvor vild du er med dén måned: http://xn--skreliv-r1a.dk/?p=1414

  Svar
 9. Rikke

  Jeg syntes også, at jeg befinder mig på en synkende skude.
  Men jeg prøver at tage konsekvensen, og har meldt fra til 5 (ja det er mange ting) i de næste 14 dage, og alligevel er kalenderen fuld.

  Svar
 10. Macu

  Jeg sidder her og er færdig med aftensmad, lektier, et bad ( hun lugtede virkelig grumt), madpakker, en cykel der var i stykker, en gymnastiktaske, en trøste is til mig selv, opvasken og har lige sat noget vasketøj over. De sover ikke endnu, skal lige igennem tandbørstninger m.m.
  Så er jeg også færdig, helt færdig og så må jeg passe på, med ikke at huske, alt det jeg skal nå i morgen, ved end ikke hvad aftensmaden skal bestå af.
  Jeg har glemt hvad jeg ville sige
  Nå jo du er ikke alene, tror jeg det var, det hjælper dig nok ikke, men du hjælper mig.
  Tak

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.