Postkort fra Malta

Beklager radiotavshed; nogen har været ude at rejse. Hele podefamilien, inklusive Svigermor, har været på Malta, og det var vældig, vældig tiltrængt.

Vi har fyldt øregangene med cikadesang, og vi har inhaleret solstrålerne, mens vi er blevet gennemvarmet. Og så har vi nydt, at andre mennesker har stået for alle de lavpraktiske detaljer, ikke mindst madlavningen.

Og apropos mad, så er alt med kaniner tilsyneladende the shit på disse breddegrader: Fried rabbit, local rabbit, rabbit ravioli og rabbit stew er bare et par af de varianter, jeg er stødt på.
No thanks. Can I have some nachos, please? With extra cheese, thank you very much.

Mindste Pode har for sin part fået friturestegt mad hver aften næsten uden undtagelse, ligesom han hver morgen har fyldt sig til randen med Coco pops og Nutella. Og så skal man ikke glemme den stride strøm af is, og slush ice forklædt som sprinklervæske:

Fuck kostpyramiden, vi holder ferie.

Én ting var ungens lykke ved måltiderne, en anden var hans lykke ved poolen: Fra at have næret en dyb og inderlig skepsis imod vandmængder med et større rumfang end to liter, så blev han simpelthen dus med pølen mindre end en halv dag efter ankomst (så meget for at ha’ stået i kø som nummer 863 for at få en plads på et vandtilvænningshold i Hovedstadens Svømmeklub).
Og nu er der næsten ingen grænser for hvad ungen har bedrevet i det våde element:
Han har dyrket vandaerobics med badevinger; han har svømmet til han kastede op (bogstaveligt talt), og han er blevet nummer to i en vandbombekonkurrence. På næstsidstedagen kunne han både snorkle og svømme selv uden hjælpemidler, og ud i Middelhavet padlede min pode ufortrødent med en sjældent set entusiasme. Man må sige han har fået flyttet nogle grænser.

Mellemste Pode var som altid i sit es under de sydlige himmelstrøg, mens Ældste Pode mestendels udlevede sit Malta-ophold under en parasol i totalsymbiose med sin iPad og sine ørebøffer i en slags kronisk fornægtelse af sine omgivelser. Jeg skal da virkelig love for, at han er blevet teenager for fuld udblæsning.

I den forbindelse er der tre ting jeg har lært om at rejse med en teenager:

1) Det er en dårlig idé at tvinge en teenager med på sightseeing, men det er en endnu dårligere idé at tage ham med på en guidet tur rundt med et minitog. Du kan være helt sikker på, at det næsten er tårefrembringende når toget giver et højt tut-tuuuut! fra sig, og en halv-aggressiv banjo fylder højtalerne.

2) Man skal heller ikke råbe til selvsamme teenager tværs igennem den lokale bybus at han IKKE skal pille sig i næsen. Særligt ikke når det hele i forvejen er alt, alt for meget, og han har valgt at sidde ved siden af et suspekt fremmed menneske fremfor et kærligt – men pinligt -familiemedlem.

3) Man skal heller ikke gå med en stråhat hvor der står ‘MALTA’ med mindre man forinden har fået polititilhold.

…bare et par fif, hvis du nu er lykkelig indehaver af en teenager og påtænker at tage den med ud at rejse.

Øvrige fif og konklusioner fra turen til Malta:

– Speedbådssejlads er tilsyneladende ikke for sarte sjæle. Jeg fik da for min part i hvertfald rystet hjernebarken gevaldigt, og går stadig og tænker lidt på, om jeg mon har fået piskesmæld? Tror du det? Og så ligner jeg i parentes bemærket én, der har været udsat for hustruvold, så med mindre du er gjort af et andet stof end mig (og det er du med al sandsynlighed), så sæt dig bagerst i båden, ikke forrest!

– Malta trænger til en kærlig hånd. Tilsyneladende er øen én stor skraldespand. Hvorfor er der ikke nogen, der rydder op (efter sig selv!)? I don’t get it, for der er ellers virkelig rart.

– Hvis Malta trænger til en kærlig hånd må mit hår siges at gøre det samme. Det er blevet både tørt og endnu mere kruset end sædvanligt, og flagrer rundt om hovedet i helt uregerlige og ucharmerende totter, der ligner sådan en forlænget udgave af det dersens ammelook man får, når håret begynder at vokse ud efter Det Store Hårtab. So not pretty.

– Men hvad der kan anbefales er Den Blå Lagune, og den gamle fæstningsby, M’dina. Godt nok vaskeægte turistfælder, men smukke, unikke perler.

Og nu er vi så kommet hjem. Jeg har fyldt kufferten med solstråler til de mørke dage, og håber at følelsen af sommer kommer til at vare længe.
Er der nogen, der har en kort update på verdenssituationen?  ….

14 tanker om "Postkort fra Malta"

 1. Lene

  Du behøver ikke en update, verden skal nok indhente dig og indtil da så nyd solens varme inde i dig. Herligt med sådan en ferie væk fra trummerum. Velkommen hjem 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Lene! ☀️ Ja, den faldt på et tørt sted, den ferie – og jeg er sikker på du har ret i at verden nok skal indhente os igen…

   Svar
 2. Henriette

  Der er simpelthen INTET, som slår en vaskeægte turistfældeferie *indsæt selv billede af mor her iført guldsandaler og gin & tunika*!
  Jeg kan skrive under på punkterne vedr. teenageren – har selv engang tvunget Arvingen ombord på et lille Thomastog med efterfølgende hysterianfald. The little engine that could, siger jeg bare!
  Men jeg elsker rabbitstifado, specielt når den serveres med løftede øjenbryn og enhvisken: Bugs Bunny!
  😂😂😂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Fantastisk, Henriette! Billedet af dig står helt lyslevende for mig! Ja, det var netop sådan et lille Thomas Tog-agtigt benzindrevet monstrum, hvor speakeren også opfordrede til at ens børn forblev siddende under hele turen. Ældste Pode troede han skulle dø af skam…
   Okay, du er vild med kanin? I’m impressed!! 👍

   Svar
 3. Henriette

  Hvad kan jeg sige, jeg elsker kanin 😱
  Min mor boede i Spanien en stor del af min barndom og også de sidste 20 år af sit liv og jeg kan meddele, at det meste “kylling”, man får serveret i paella er kanin, ifølge min mor, gammel biologilærer med hang til at obducere roadkill 😂😂😂
  Min Arving døde næsten også af skam!
  Og velkommen hjem, btw 😀👍

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak! 😘 Ja, jeg kan faktisk godt forestille mig at der havner en del roadkills i paella. Nej, det var ikke helt det, du skrev, vel?… 😷

   Svar
 4. Macu

  Hvor er det skønt at læse om den ferie. Blev så glad på dine vegne.
  Kanin smager virkelig godt, synd du ikke prøvede det 😉
  Kram fra Macu

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, søde Macu! ❤️ Ej, nu kan jeg godt se, at jeg måske skulle ha’ kastet mig over bare en lillebitte smule rabbit?! Bugger!

   Svar
 5. Fruen i Midten

  Skønt med ferie ‼️ Nej, her er virkelig ikke sket noget særligt, men vi har sørget for bedre vejr, hvilket du bedes bemærke, selv om I har været forvænt med rigtigt sommervejr 🙂 Råbte du virkelig til Poden tværs gennem bussen? Har næsten lidt ondt af ham.

  Heldigt, at dine Poder kan tåle blåt farvestof. Det kan Donnaen ikke. Iøvrigt spiser jeg også meget gerne kanin …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså, den kanin… Suk. Jeg er tilsyneladende gået glip af noget her! Ja, jeg råbte det til ham tværs igennem bussen, og ad flere omgange faktisk, for han hørte det tilsyneladende ikke første gang… 😳
   PS: Har godt bemærket en klar bedring i vejret herhjemme, selvom – nej – det står selvfølgelig ikke helt mål med 30 grader og sol fra skyfri himmel… ☀️

   Svar
 6. Birgitte B

  Velkommen hjem 🙂 det lyder skønt (og billederne på FB var også lækre). Jeg har selv to unger der elsker pool. Ældste skal bare have lov til at sidde selv, det oplevede jeg også på Kreta for 2 år siden. Det vender igen, bare rolig 🙂
  Kh. Birgitte
  PS. Jeg kan altså godt lide kanin også, sorry 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså den kanin dér!…. 😳
   Nå, men jeg er da glad for at det vender på et tidspunkt med teenageren, for det er da godt nok – til tider – lidt af en udfordring!…

   Svar
 7. Ellen

  Og nu vader jeg yderligere rundt i kaninen 😉 Sådan en smager nemlig udmærket, og jeg synes det er ærgerligt, at man ikke oftere kan købe det herhjemme. Jeg undrede mig egentlig lidt over, hvorfor du stejlede ved tanken?
  Men ligemeget; du fik i hvert fald ladet op, lader det til – det var vist også tiltrængt – velkommen hjem – hverdagsopdateringerne kommer desværre helt af sig selv, uden vi i kommentarfeltet behøver at sige noget 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.