Skøre torsdage (eller ’the day of weirdness’)

Kender du de der dage, hvor tingene ikke helt går som du har planlagt? Hvor man mestendels føler, man er med i light-versionen af noget absurd teater? Måske starter det hele lidt relativt uskyldigt med at man for eksempel tropper op til et morgenmøde iført de dersens blå plastiksovertræksfutter fra børnehaven, eller man har glemt at fjerne cykelklemmerne fra bukserne. Man tænker indledningsvist temmeligt fejlagtigt, at man har lidt styr på sit udseende, eftersom man pludselig får tildelt så mange (beundrende?) blikke under sin vandring rundt på gangene, indtil en venlig kollega påpeger årsagen. Men det er kun begyndelsen på en deroute-dag. Mine dage af den karakter er som regel om torsdagen. The day of weirdness, som min søde kollega siger til mig. Jeg ved ikke hvorfor, men det sker i så påfaldende grad, at det efterhånden nok er gået hen og er blevet en slags selvopfyldende profeti. Åh Gud, det’ torsdag!!

Eksempel på en torsdag:

Er blevet bedt om nogle mellemregning i forbindelse med noget budget. Opdager ved første øjekast torsdag morgen, at jeg har brugt forkerte tal i mine beregninger fra dagen før. Mellemregningerne er selvfølgelig allerede videresendt. Fuck. Må krybe til korset. Det er en tung vej at gå, når man skal erkende egne fejl. Hvis min chef var direkte indblandet i det her, ville hun sige noget i retning af ”Nu må du liiiige pumpe sutskoene!”, mens souschefen ville be’ mig spænde hjelmen. Formiddagen bruges på at udrede gårsdagens fadæser.

Ældste Pode ringer fra et ukendt nummer (fordi hans egen telefon altid enten er væk, eller løbet tør for strøm), og siger ”Hej! Øh! Mor? Altså, Axel siger jeg skal med hjem til ham i dag?!” ??? Lidt panik. Bladre, bladre, bladre i kalenderen (jeg er ikke digital på det plan endnu). Ak! Det står der jo også! Legegruppe med Axel, står der. Eftermiddagens planer forpurres lidt af, at der nu er noget sport, der skulle have været aflyst, og at Ældste Pode skal hentes på et tidspunkt, der kolliderer med andre aktiviteter og det faktum at vi kun er to voksne til tre børn. Ny plan skal sættes i værk. Sjovt nok har man sjældent en plan B klar til at blive søsat sådan lige med omgående virkning. Eller tid til at lave en plan B for den sags skyld. Og hvad med aftensmaden, har nogen tænkt på det?!

Det er også på sådanne torsdage, at der bliver ringet fra børnehaven om at Mindste Pode har slået hovedet. Ingen ved præcist hvad der skete, men alle hørte braget (og den efterfølgende hylen i særdeleshed). Bør jeg blive bekymret?

Hovedpine starter meget tidligt på en torsdag (ikke kun for Mindste Pode), og forværres når brandalarmen – ikke overraskende – aktiveres under bøfstegningen senere på aftenen.

Hvilken dag er din ’day of weidness’?

Dagens kommentar

www.thesorrybox.com:
”Just in case anyone who saw me on the school run this morning is wondering – yes my daughter was wearing a sainsburys bag on her legs. Am I a totally disorganised idiot? Well one would have to conclude that yes, I probably am!”

IMG_spindelvæv

Foto: Paparazzi Laila

6 tanker om "Skøre torsdage (eller ’the day of weirdness’)"

 1. Mette

  Ha ha ha tak for grinet. Jeg er nået i Føtex med de der blå futter på mere end end gang. Husker ikke lige om det var en torsdag. Har også hentet prinsessepigen en time for tidligt i skolen da hun lige var begyndt. Havde set forkert på uret og lod som om det da var meningen, at jeg kom en time for tidligt. Sagde at jeg lige ville prøve at være med i en times undervisning. Husker ikke hvad dag men tror det var en onsdag:o)

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Mette!
   Ja, onsdage kan også være spændende nok i sig selv på den der torsdags-agtige måde… Men super-cool at du kan holde masken og bare flyde med, det var ALDRIG lykkedes for mig….

   Svar
 2. Birgitte B

  For mig er det ikke bestemte dage, men mere noget der kommer i klumper. Det kan gå meget godt og så bam! så kommer jeg ind i en virkelig uheldig stime… Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Birgitte!
   Jep! Slam-bam; så blev man lige kørt over… Kender godt det med stimerne…

   Svar
 3. Liv ☆

  Jeg fejrer ofte ‘latterlig torsdag’ og griner mig derfor gerne igennem dem. Allerede fra morgenstunden – kan lige så godt beslutte at sådan er det :o)
  Men hvad er det egenligt med de torsdage?! Hvad sker der lige for det?

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Liv!
   Det var da en fantastisk taktik! Må straks indføre noget latter på torsdage fremadrettet!
   God weekend fra mig til dig!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.