Sleepless? Unfortunately not in Seattle.

Kender du de dersens nætter? Som er kendetegnet ved manglende evne til at sove, i skøn forening med noget tvangsneurotisk nattetisseri? Hvor man roterer som en grillkylling i det uendelige? Var der nogen, der sagde fuldmåne?? Benkramper, Arghhh!!!

Bli’r sindssyg. Skal op om fem timer, fire timer, tre timer; bli’r aldrig-ALDRIG menneske igen…

Lejlighed stadig pakket ind i stillads; når det blæser lyder det som om en uvenlig sjæl ruller treogfyrre nettoindkøbsvogne frem og tilbage foran vores vinduer på tredje sal.
Frem og tilbage, frem og tilbage…

Hvem der dog bare kunne sove!

Jeg har installeret en app med regnvejrs- og bølgelyde på min telefon. Min mand bliver til stadighed forskrækket, når han træder ind i soveværelset, og det lyder som om han pludselig står med bare tæer i strandkanten ved Vesterhavet i stormvejr.
Måske ikke en god idé at aktivere den mens mand sover sødeligt…

Og hvorfor kan han sove, når jeg nu ikke kan?!?….

Knække tæer, vende dyne.

Pludselig er der en lyd. En meget mærkelig lyd. Oh skræk, der må være indbrud!! Kendingsmelodien fra X-files og deres ”Something is out there…” blandes i mit hoved med rædselsscenarier fra gyserfilm, og potentielle overskrifter på morgendagens aviser om makabre mord i lejlighed på Frederiksberg flasher i rekordfart forbi på min indre lystavle. News-rulletekster på speed i min hjerne. Få øjeblikke med voldsom hjertebanken og dårligt fungerende ører stillet på skarpt. Så var den der igen. Lyden. Hviske til min mand: “Sover du….??” (ruske-ruske). ”Hvad er det for en LYD?”. Er nu helt sikker på, at mand også er vågen.
Mand bagatelliserer lyd. Heldigvis ingen indbrudstyve. Men nu to vågne. To grillkyllinger.
Det er ikke altid, at man behøver at have småfolk for at få spoleret nattesøvnen.

IMG_Nuser_SørenBruun

Overvejer at opfinde et fuldmånefilter. Tænker der må være ret gode indtjeningsmuligheder.

ZZZzzzzzzzzzzz………………………………………………..

Dagens kloge ord

Nietzsche:
“Det er ingen lille kunst at sove; for at præstere den må man være vågen hele dagen”

 Jacob Paludan:
”Vel udsovet er dog den fineste rus, livet byder”

Søren Kierkegaard:
”Søvn, søvn, forfærdelige opfindelse, forfærdelige nødvendighed, du eneste magt som jeg frygter”

Francois Voltaire:
”Himlen har givet os to ting som modvægtmod livets mange møjsommeligheder: Håbet og søvnen”

E. M. Cioran:
”Hvad er søvnløshed? Klokken otte om morgenen er du nøjagtigt på samme sted som klokken otte om aftenen! Der er ingen fremskridt. Der er kun denne store, umådelige nat, som er dér. Og livet er kun muligt ved diskontinuitet. Det er derfor menneskene kan udholde livet, pga. den diskontinuitet som søvnen giver. Søvnens forsvinden skaber en slags dødbringende kontinuitet. Du har kun én fjende, det er dagen, det er dagens lys. Du er dér, hele verden snorker, universet snorker, du er den eneste vågne”

5 tanker om "Sleepless? Unfortunately not in Seattle."

 1. Mette

  Åh hvor jeg kender det. Ungerne har sovet igennem i flere år men det samme kan ikke siges om moren. Jeg kan høre lyde og hader når det blæser. Mon det er en mor-ting? For min mand sover fra alt….. Ja, der må være en mor-ting. Jeg læser eller ligger 7 kabale på telefonen når jeg ikke kan sove:o) det er tit. Kan du måske sove med ørepropper? Jeg kan ikke selv men høre det hjælper andre:)

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Mette!
   Heldigvis sker det ikke så tit for mit vedkommende. Og så er jeg udstyrret med et døvt øre, som i nogle tilfælde kan være behjælpeligt 🙂
   Men jeg har desværre ikke så mange gode råd den anden vej….
   Take care!

   Svar
 2. Liv ☆

  Tag min arm, tag min Mac (nej ikke min Mac), tag mine designersko (som om) – men tag ikke min søvn!
  Lige som Mette, så er jeg desværre en af dem der leger grillkylling ret ofte. Jeg ser film. Falder kort i søvn, spoler tilbage og ser videre. Jeg tisser, spiller QuizBattle, tegner og prøver om jeg kan vække manden min for at have selskab. Det sidste fungerer sjældent. Får jeg ham endelig vækket, så er han ikke i humør til andet end at vende sig om og sove videre. Og ca. kl. 5 sover jeg endelig trygt og godt, hvorefter vækkeuret ringer 6.20. Business as usual.
  Tror der er penge i det der fuldmånefilter. Men du må gerne tænke bredere, så os der er ramt uden for fuldmåne, også kan få gavn af det. Ikke?
  Kh. Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Liv!
   Ja, der må tænkes lidt mere i det der filter….
   Det kan være jeg smutter forbi dig næste gang du leger grillkylling, med lidt baldrian (eller hvad det nu er helsekosteksperterne er vilde med), og hapser din designersko!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.