Drømmen om en branddam

Så kan vi sætte endnu en nål på verdenskortet. Eller på Danmarkskortet; vi har nemlig været i Haderslev. Til guldbryllup. Yes. Det er mange måneder siden vi blev inviteret, og som udgangspunkt tænkte vi, at det var en oplagt mulighed for en hyggelig kæresteweekend. En lille getaway ohne kindern. Jeg tænkte instant romantisk hygge, i bullet points opsummeret til at være noget med en domkirke, lidt brunch på en café, noget slentren rundt hånd-i-hånd samt måske lidt affodring af en enkelt and ved branddammen. Tilsæt her et par strygere plus et ‘og de levede lykkeligt til deres dages ende’.

Nå.
Skift til:

Forældre, der alt for sent erkender, at de har fortrængt det planlægningshelvede, som tre børn på sleepover indbefatter. Den umiddelbart simple plan, at samtlige poder skal udliciteres til Farmor, viser sig ikke at være sådan bare lige til. Både Farmor og poder skal nemlig koordineres, og ikke nok med det; tandfeen skal faktisk også koordineres eftersom Mindste Pode slår en rokketand ud til formiddagstræningen lørdag med nogen opstandelse til følge.

Udfordringen med poderne er som sædvanligt den, at de er fordelt med rund hånd i forskellige haller og på forskellige fodboldbaner den ene dag, mens de forventes at være i nogle helt andre haller og på nogle helt andre fodboldbaner den næste dag. Alt sammen på sådan ikke så matchbare tidspunkter. Mand søsætter derfor et storstilet koordineringsprojekt, der resulterer i flere siders tætskrevne instrukser til ældstepoderne indeholdende minutiøse påbud for al færden i det offentlige rum fra lørdag klokken cirka 12:00, og 24 timer frem, suppleret med togplaner og mobile klippekort.

Som sidste led i denne del af processen fragtes dyner og andet habengut ud til Farmor med godstransport. So far, so good.

Skift til:

Bring it on, Haderslev, vi er klar!
Efter to og en halv times kørsel i styrtende regnvejr er vi ankommet til destinationen. Der er fantastisk mad, fantastisk vin. Laks, der smelter på tungen, og protesevenlig culottesteg. Vi har tilmed førsteparket til Piano-Frank på Yamaha-orgel, flankeret af en kastratsanger med koklokker og rasleæg, der spiller meget følelsesladede versioner af sange som ‘You raise me up’ og ‘I did it my way’.
Jeg forudser en spændende sæson af X Factor.
Og fik jeg sagt, vinen var god?

Skift til:

Søndag morgen.
Jeppe har ramt møddingen igen; dræbt af dessertvinen (yes, I did it my way). Halløj tømmermænd på lillebitte hotelværelse.
Heldigvis kommer korpus forholdsvist hurtigt på ret køl igen, og da vi slår gardinerne fra, viser det sig, at morgenstunden vitterligt har guld i mund. Eller formiddagen, så. Og vi erfarer, at der rent faktisk er en branddam i Haderslev. Eller måske ikke en branddam, men i hvert fald en dam. Med ænder og alt muligt andet godt. Og hermed lidt fotospam fra turen rundt om (brand)dammen for those who like:

Med andre ord fik vi heldigvis tid til lidt tosomhed – og det er jo det, vi skal huske at varme os på i de dage, hvor tingene spidser til. Nu hviler vi så lidt på laurbærrene. Eller på sofaen, rettere sagt. Men selvom det var en skøn weekend, så føler jeg alligevel lidt, at den lissom mangler noget? Kender du den følelse? Og jeg ved faktisk godt, hvad det er, der mangler: Det er slap af-delen. Så det er dér, jeg er lige nu.
Jeg er klar til weekend.
Hvad med dig?

14 tanker om "Drømmen om en branddam"

 1. Anne R

  Åh ja, kender det! Det er bestemt dejligt at være ude, opleve noget, se nogle mennesker…..men jeg ender også tit med at ligge og smågræde søndag aften, fordi jeg slet ikke har fået ladet op.

  Håber, alt klappede med drengenes stramme program.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det klappede så fint, alle er glade! Også mig, selvom jeg ligger i sengen med de der tårer, du taler om…

   Svar
 2. Lene

  Der var skønt i Haderslev i dag. Ankom klokken 13, pakkede møbler i en trailer, drak te og spiste kage sammen med vores datter udenfor den lejlighed hun nu er flyttet fra. Kørte omkring dammen ved 15 tiden og så hjem til Nordjylland. Vi ku jo næsten have mødt hinanden 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Se, det er en længere historie, som jeg overvejede, om jeg skulle tilføje i indlægget. Altså tandfeen skulle jo finde ud til farmor (hvor vi så medbragte bemeldte tand samt en guldmønt). Desværre glemte tandfeen at fjerne tanden da hun lagde guldmønten (denne her tandfe var muligvis nok lidt ude af træning), hvorefter poden straks øjnede chancen for dobbeltgevinst. Så han anbragte med stor tilfredshed sin tand under puden igen i aftes, og måtte bide skuffelsen i sig i morges da tanden var væk uden skyggen af ny guldmønt. Tandfeen står nu meget dårligt i meningsmålingerne, skulle jeg hilse og sige!… 😳

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, den var meget flot! Jeg er i dag blevet gjort opmærksom på, at det ikke heeeelt er en branddam, men bare en dam. Er der nogen, der monstro tæller?

   Svar
 3. Birgitte B

  Jeg er også klar på weekend. Efter en hel regnvejrs lørdag med alt for meget tid i køkkenet (noget flæskesteg, pizzasnegle og sandwich smøring), så brugte jeg en flot solskinsdag i går i en hal i Lund (Sverige altså). Ud kl. 7,30. Hjem kl. 18,45 – jeg er mere end klar til en ommer på den weekend. kh. Birgitte

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.