Om blandede bolcher

Life is a roller coaster, a box of chocolate (“you never know what you’re gonna get”, som Mrs. Gump hævdede). Okay, faktisk er det ikke livet sådan overordnet set, jeg har sporet mig ind på her (det ville muligvis også være lige en tand for ambitiøst!) – jeg taler om livet i detaljen; i dets daglige forløb, som hverdage og weekenddage. Og her slår chokolademetaforerne slet ikke til (beklager, Mrs. Gump). Det, som jeg tænker, er mere…. bolcher. De søde, de stærke, de sure, de klistrede. Det hele, for en tyver blandet – sammen i en pærevælling.

Hvis du synes, jeg taler helt sort, så prøver jeg lige at uddybe engang:

Jeg skruer tiden tilbage til sidste weekend: Det er her, de søde bolcher dominerer; det er Werthers Echte for fuld udblæsning: Jeg får snoet mig udenom alle de aktiviteter, som kalenderen ellers er fyldt med, og får dermed helt undgået sport, stedvis regn og ikke mindst andre folks børn. Jeg går istedet lidt bananas med en støvkost, får ompottet et par gevækster, og bagt kanelsnegle foruden det løse, alt imens jeg tænker, at jeg er lykkelig. Intet mindre. Og jeg når også lige på den bagkloge facon at konkludere, at alting da bare er spørgsmål om attitude. Right.

Men så blev det mandag. Det er her vi er nået til hundeprutterne, og den følelse kender vi vel dybest set alle sammen. Det kan kort og godt koges ned til et kors i røven. Sådan her:

Ta’ den, mandag!

Men mandag er sådan set intet i sammenligning med tirsdag og onsdag, hvor det er de ekstra stærke bolcher, der hives op af posen. Det er dem med chili; dem, der spiser os, og ikke omvendt; det er her vi kæmper for livet. For overskuddet. Hvor man opgiver at tale med sin bedre halvdel og sit yngel, men derimod bare hvæser og udsteder ordrer, i stedet for at kysse dem, og nusse dem i nakken. Mands tålmodighed sættes gentagne gange på prøve, men uanset hvad, så har han ikke har en jordisk chance fordi vi (efterhånden som mængden af de stærke bolcher slipper op) går videre til citronbolcher og Sure Raketter, og jeg er indebrændt. Bitter. Træt. Mig mod hele verden. Sådan her:

(Er jeg den eneste?)

Torsdag og fredag kan vi skimte bunden i posen; der er nu kun de kønsløse bolcher tilbage foruden grumset. Du ved, når man er ved at være nået til vejs ende, og alle resterne, og de afknækkede dele af fordums bolcher har fundet sammen som fedtede og mystiske hybrider i posehjørnerne. Hvis du forestiller dig sådan et sammensurium af klistret og udefinerbart sukkerstads, så har du det perfekte billede af mig på en fredag, når vi rammer Disney Sjov.
Og det er jo sådan set dér, vi er nu – med Den Lille Havfrue for fuld udblæsning i baggrunden. Ja, kald mig bare en Bismarcksklump (jeg kan klare det!), for mit i al min fedtede grums så ved jeg, at i morgen tager jeg hul på en helt ny pose, og de søde bolcher ligger øverst – og dem glæder jeg mig til!!

Rigtig god weekend til dig! ❤

Og hey: Hvis du fik lyst til at gense det lille klip med Tom Hanks som Forrest Gump på bænken i parken, så kan du se det lige her.

16 tanker om "Om blandede bolcher"

  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Ellen! ❤️
   Det kan være, jeg også skal overveje at lede efter et par holdkæft-bolcher i næste uges pose!…

   Svar
 1. Lene

  God sammenligning, og jeg er imponeret over din viden om forskellige bolsjetyper. Jeg bryder mig ikke om bolsjer, og alligevel kan jeg jo genkende dem i din beskrivelse, godt skrevet 🙂

  Svar
 2. Volapyk

  Jeg elsker dit billedsprog, dit skøre liv.
  Jeg er ikke så meget til bolcher, men så er der jo citronmåne (som jeg faktisk elsker med alle dens velsmagende E-numre), chokolade, sød og sur lakrids og alt mulig andet.

  God weekend, kære Maude <3

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg er faktisk heller ikke så meget til bolcher; de favner bare bredere end chokolade. Ville selv til hver en tid vælge en plade Marabou med daimknas frem for en pose Kongen af Danmark, so I get your point! 😘

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg må nok bare erkende, at jeg er et weekend-menneske (hvor gerne jeg end ville hylde dagligdagen…)! 😳

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.