Man ved, man har en teenager…

… når man på hverdage klokken cirka 6:55 sparker døren til teenage-værelset ind, fordi man ved, at vækkeuret – såfremt alarmen ellers var sat – ville ringe ganske forgæves derinde. Iført gasmaske, kæmper man sig frem gennem dunsten af rovdyr til sin snorkende pode, alt imens man forcerer tøjbunker, skolebøger og sportstasker på Mission Impossible-måden.

På gode dage kan Mission Impossible-delen nedskaleres til noget, der minder om en agilitybane, men det er ligesom om ens teenager ikke bliver til en Welsh Corgy af den grund.

… når man (stadig iført gasmaske) skal bruge en hjertestarter for at bringe sin teenager til bevidsthed. Enhver, der har set Skadestuen ved, at det i sig selv er en voldsom proces.
#hvorhelvedeergeorgeclooney

(NB: Trods den voldsomme proces, kan det godt være, at du er lidt små-kæk, og råber ting, du har hørt i 80’er-film, såsom “Hands up, this is a hijack!” og den slags – men hvad du end siger og gør, så undlad for Guds skyld at synge under processen. Meget kan man byde en teenager, men morgensang er IKKE en af dem, og særligt sange som ‘Godmorgen, godmorgen til hele bondegården’ og den fra Jul på slottet, frarådes på det kraftigste. Det er ikke tjekkede morgensange, hvis du nogensinde var i tvivl.
Spørgsmål: Findes der overhovedet tjekkede morgensange?)

… når ens afkom i mange timer efterfølgende befinder sig i en tilstand af weltschmerz. Yay.

… når poden i forlængelse af sin weltschmerz slet, slet ikke kan se hvor mirakuløst det er, at genoplivningsforsøget er lykkedes, og på ingen måde kan forstå, at hans forældre falder på halen over, at han rent faktisk er kommet på højkant.

… når poden forsumper i halve og hele dage bag nedrullede gardiner. Og halve og hele uger, eller måneder måske endda – ja, faktisk permanent.

…når man under forsumpningsprocessen begynder at fragte betragtelige mængder skrald og brugt service ud fra podens hummer… og i øvrigt bliver bortvist for bestandigt på vej ud.
Selv tak.

… når man ikke slipper godt afsted med at stille spørgsmål som for eksempel “Er alt i orden?”, “Har du det ok?”, “Er der noget i vejen?” eller endnu værre “Er der noget vi skal tale om?”….

… når han bliver smækfornærmet over at man ikke drøner ud og køber en printer fredag aften, bare fordi han har brug for at printe inden mandag morgen.

… når han i forlængelse af ovenstående, små-truende meddeler, at nu flytter han altså ud til Faster. Well, see ya’! Hasta la vista, baby, og hils Faster, ik’? Kys-kys.

22 tanker om "Man ved, man har en teenager…"

 1. Emilie

  Jeg elsker morgensange fra jul på slottet – troede kun, at det var mig, der kunne huske den… Næste gang kan du evt. prøve med “Op lille Hans” tilsat lidt pode-venlig aktualitet?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg har sunget Mor Trisses morgensang siden ‘Jul på slottet’ rullede over skærmen i 1986 – altså ikke uafladeligt, selvfølgelig, men ved oplagte lejligheder. Sagde jeg 1986? Kors, jeg føler mig gammel. Nå, men i morges fandt jeg en anden måde: Hvis der tilfældigvis bliver spillet ‘Himmelhunden’ i radioen (hvilket skete i dag fordi sangeren netop er død), og man så skruer op for fuld blæs, så står teenageren prompte op, og smækker med alt, hvad der kan smækkes med. Try it out!

   Svar
 2. Faster Grøn

  Han skal være velkommen hos sin faster 😉 Vi sætter ham bare i arbejde i haven og underholde sine kusiner.

  Svar
 3. Ellen

  Haha 😀 Teenageres hjerner er ikke som vores, har jeg lige læst. De omrokerer totalt derinde og kan ikke finde ud af noget som helst, og den proces er vi ikke i tvivl om hvornår den begyder at finde sted.
  Den varer heldigvis ikke alle seks teenageår, med det kan være slemt nok alligevel.
  God fornøjelse – når du at have tre teenagere på én gang? Spurgte lyseslukkeren …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, vi er slet ikke i tvivl om den proces, og ja, der sidder helt klart en enkelt nervebane eller to i klemme et sted. Jeg når ikke at have tre teenagere på samme tid, men jeg er dog lidt i tvivl om det er bedre at jeg så i stedet for bare har flere år med teenagere?…. 😳

   Svar
 4. gravidgrahvad

  Åh dog, jeg kan se at livet som teenageforældre heller ikke er lutter lagkage. Jeg ønskede mig det ellers inderligt i morges, da bettefyren sov HELT til 5.15, og jeg ikke helt kunne rumme, at det var noget, jeg burde være taknemmelig for, da han ellers ynder at begynde dagen, når der står noget med 4 på uret.

  Da jeg selv var teenager og skulle vækkes, brugte min mor ofte at stille en højtaler ind til mig og så ellers spille Edvard Griegs “Morgenstemning” for mig. Den var stille og rolig og dejlig at vågne til, men hvis jeg ikke var ude af fjerene, inden den var færdig fortsatte hun med enten noget højt og larmende eller noget virkelig kikset (lidt som din Himmelhunden, kunne jeg forestille mig). Whatever works.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ved du hvad, jeg prøver sgu’ Grieg på mandag! Uhh, can’t wait! Og det er virkelig lang tid siden jeg sidst har glædet mig til en mandag, vil jeg lige sige. Altså bortset fra, at jeg lige nu nyder, at det er fredag og at jeg har fyraften…

   Svar
 5. Fruen i Midten

  Ja, det er helt klart en typisk teenager, I har der. Meeen kan I holde kvababbelserne på det niveau, er det jo en ren svir 🙂 God fornøjelse med de næste, mange, år med teenagere i hytten 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   I hvertfald i relation til forældre, så vil jeg sige, at det er 100% muligt, selv i en alder af 41. Altså, det har jeg hørt.

   Svar
 6. www.rikkes-planet.dk

  Jeg kan heller ikke anbefale guldkorn sangen, som åbenbart ofte falder mig ind, når jeg vækker teenagere.
  Hej ho, nu kommer jeg, med lækre guldkorn ristet i hooooning… Og nu håber jeg, at jeg er af med den.
  Hilsen Rikke

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Arghh! Og nu fik jeg så fluks ‘Slip den løs den tiger, vis dem hvad du kan! Kellogg’s Frosties smager godt – vækker en tiger i dig… og i DIG!!’ på hjernen. Tak. Eller noget….
   God weekend til dig! 😘

   Svar
 7. Nina W.

  Han ligger bare og vokser. 🙂
  Det fortalte jeg min søn da han var lille og ikke ville sove (big mistake). Jeg sagde at han skulle skynde sig at sove, for man vokser når man sover. Den kom jo så lige tilbage i hovedet på mig igen, da han blev teenager.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Haha!…😂 Dén skal på listen over ting man skal huske IKKE at sige, lyder det som?
   Ha’ en fantastisk weekend! ❤️

   Svar
 8. S.

  Hold op hvor er du sjov! Jeg elsker dine betragtninger og gode råd om livet med en teenager. Jeg kan “næsten ikke” vente til jeg får tre af den slags på samme tid (sån må det være når man har børn på 8 og to på 6) og de er piger. Så jeg forudser smækken med dørene og højtråbende væsener i flere år… åh Gud. Jeg må fortrænge den tanke. Straks 😉

  God weekend og god fornøjelse med Grieg på mandag!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ohhh, jeg gyser i sandhed ved udsigten til den fremtid, du går i møde!… 😵 Ej, mon ikke det går? Men du har ret i, at du nok ikke kommer uden om lidt smækken med dørene hist og pist (Jesus….) 😘

   Svar
 9. Lene

  Jeg tror mit ene eksemplar af hankønsteenager druknede i storesøsterens teenagers udfoldelser, for jeg kan ikke huske så meget. Eller også var det fordi de kom på efterskole i 10. klase, så fik man en mere klog teenager tilbage, der skønnede på sine forældre 🙂 Mine to er jo født med 16 måneders mellemrum, så vi havde to år med enebarn på gården, de nød begge dette og det gjorde deres forældre også. Samtidig begyndte jeg jo at arbejde som sygeplejerske igen efter 11 år væk fra faget, da de var knap 13 og 14, det har måske også været med til at forplumre min erindring om den tid.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Efterskole må helt klart være løsningen, he-he!… Jeg satser også stærkt på at fortrænge disse ting igen om nogle år!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.