10 tanker fra en søndag morgen til fodbold

Klokken er i skrivende stund 12:26, og indtil videre er dagen blevet rammesat af et indendørs fodboldstævne. So it goes. Siden alarmen kimede i morges, og frem til dette minut, har jeg derfor tænkt og spurgt mig selv om følgende:

– Hvilke synder har jeg mon begået i et tidligere liv, siden mit vækkeur ringer klokken 7:15 på en freaking SØNDAG?!

– Hvorfor fik jeg overhovedet børn?… (Nå, ja.)

– Hvorfor pakkede vi monstro ikke taske i går?..
Herre-dårligt tidspunkt ikke at kunne finde yderst vigtige shorts på.

– Hold da kæft, hvor er det dog gudsjammerligt koldt. Var der nogen, der sagde minus 6 grader? Wrong answer. Det korrekte svar må være 41 minusgrader. Mindst. Sibirisk isvinter, med andre ord. Under alle omstændigheder nok til at gearene på min cykel er frosset til is, i hvert fald. Så så man mig cykle hele vejen til Nørrebrohallen i første gear klokken 8:15.

– Fremme ved hallen kan jeg konstatere, at mit afkom åbenbart (stadigvæk) er sådan ét, der ikke går af banen for en rask diskussion med dommeren, for dernæst at udvandre med hele holdet (*suk*…). Findes der egentlig stadig opdragelsesanstalter?

– Han er åbenbart også udstyret med en evne til at score, så målene braser sammen. Ja, det har jeg ikke set før. Jeg tænker at modstanderens målmand – as we speak – sidder til noget de-briefing inde på traumecenteret. Og til orientering: Min telefon er åben – Morten Olsen (eller Åge Hareide, whatever), du ringer bare.

– Sidst men ikke mindst, lader han ikke chancen for et godt drama, der inkluderer adskillige meters rullefald, passere. Men ok, han var faktisk ramt. I en grad så han nu er ridset og rødmosset tværs over ansigtet, og vi har et blåt øje in spe, hvis komme vi afventer med samme spænding, som var det selveste Messias, der var på vej op ad trapperne. Lige nu ser han allermest sådan her ud:

(Altså poden. Ikke Messias)
Selvportræt.

– Nå ja. Så lykkedes det faktisk at fare vild på vej hjem. Det er også alt, alt for meget at forlange, at jeg skulle kunne finde ud af at køre samme vej tilbage, som vi kom fra. Ikke et ord om, at Nørrebro faktisk er mit gamle hood. Mayday, Mayday: my brain has left the building.

– I kølvandet på den nu lidt længere hjemtur (stadig i første gear) fulgte en del drøftelser omkring hvorvidt et blåt øje overhovedet kan tåle brusebad, og ikke mindst hårvask. Hvad tænker du? Jeg siger ikke, hvem der mente hvad, men jeg kan godt afsløre, at der var flere (modsatrettede) holdninger til den sag, nogle mere radikale end andre.

– Efter sådan en omgang, er der intet så skønt som at putte i sofaen med dyner og gode film. Og solen skinner, og der er hyacinter i min vindueskarm. Livet er da fedt – både med og uden blå øjne. ❤

Fuck. Jeg glemte lige vasketøjet.

22 tanker om "10 tanker fra en søndag morgen til fodbold"

 1. Lene

  Skynd dig at putte vasketøjet i maskinen og så tilbage til sofaen 🙂
  Nu er jeg jo sygeplejerske og i bedstemoralderen, så jeg mener helt klart at et blåt øje ikke har godt af vand, især hårvask 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Too late. Blåt øje HAR fået vasket hår! Vasketøj er fikset, og NU crasher moren også sofaen! 😀

   Svar
 2. Birgitte B

  Åh hvorfor går de der små drenge bare så nødtvunget i bad? Samme historie her.. Håber du fik nydt sol og vindstille vejr. Jeg elsker frost – helt klart bedre end regn. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Dorte

   Min yngste bonus var også umulig på badefronten indtil en vis alder. Til gengæld tog han så revanche når han først var i bruseren og blev der i halve og hele timer ;-))

   Svar
 3. Kathrine

  Nu har jeg selv spillet enormt meget fodbold – og indendørsstævner er simpelthen det bedste. Jeg er sikker på at din pode, om ikke nu, så når han bliver voksen, vil sætte enormt stor pris på at du tog med.. 🙂 Men, hvis Morten Olsen ringer, så er der sgu noget galt.. det er Åge Hariede der er landstræner nu. God aften til dig.. 🙂

  Svar
  1. Kathrine

   Jeg vælger åbenbart at skrive hele mit navn.. 🙂 Ved lejlighed – og hvis du kan, må du da gerne lige slette mit efternavn.

   Svar
   1. Maude Forfatter

    Done!… Og tak for update på landstrænersituationen, der kan du se hvor velbevandret jeg er udi det dersens fodbold! 😂…. Jeg retter lige teksten.

    Svar
 4. Ellen

  Hehe, enhver undskyldning for ikke at gå i bad kan og skal bruges, men er sådan et blåt øje ikke ret sejt at komme i skole med i morgen? Det tror jeg, og dramaet er sikkert ikke blevet mindre i mellemtiden 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, historien kan nok godt gå hen og blive både bedre, og mere dramatisk efterhånden som dagen skrider frem, tror jeg!… 😂

   Svar
 5. K. Stender

  Yngste pode kommenterede episoden med hjemrejseruten: Det var ligesom farmor. Hun sagde altid ‘Hver gang jeg kører i sommerhuset synes jeg, at jeg finder en ny vej.’

  Mmmmmm. Det lå det samme sted i 30 år oppe i Odsherred. Farmors navigationsevner var…. ikke helt så gode som hendes dejlige bagværk.
  😉
  Vi siger tak for endnu et underholdende indlæg, som blev læst op efter aftensmaden.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Selv tak, søde du! 😘 Det lyder som om jeg er helt lissom jeres farmor (og bare til orientering, så føler jeg mig stadig ikke helt sikker på vejen op til vores sommerhus (som ligger i Odsherred, by the way…). Vi har haft det i snart ni år)… Det var med statsgaranti ikke mig, man havde sendt ud for at sondere terræn i stenalderen!

   Svar
 6. Monica

  hæhæ hvor sjovt! også den med teenageren.. eller grineren som “man” siger…
  og erindringsfremkaldende… kan huske da min nu 25 årige pode var teenager og man – på en venlig måde förstås – påpegede at en smule oprydning og *skrig* rengøring var på sin plads, og svaret var Mor her er fint efter MINE standarder..
  til info så er hans lejlighed nu om end ikke pletfri, så nærmer den sig da lidt mine standarder… i lørdags da han havde inviteret os på aftensmad (!!), så fik jeg IKKE våde fødder da jeg lånte badeværelset…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tænker vi måske har brug for en lille smule sne, inden vi ringer efter sådan én? Eller er det bare mig, der er pjattet?

   Svar
 7. Anette

  Det var kooooldt d 7
  blå øjne har nok ikke godt af varmt vand….
  tak for nogle gode grin

  Og det medhuskeren, skulle melde mystisk bil til politiet (vi har haft en del indbrud i området)… De bad om person nr… selvfølgelig. .. stresset hjerne begynder på telefon nr vi havde da jeg var barn for over 20 år siden 😶😵 ….. ups

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.