Lasagne med fisk og spinat

Som du måske ved, så blomstrer gastronomien ikke just i vores køkken. I virkeligheden er den nok blevet elimineret. Vi foretrækker mad, der helst laver sig selv, men eftersom det ikke helt lader sig gøre, tyer jeg som regel til retter med så få og normale ingredienser, som muligt. Jeg orker ikke at skulle gennempløje et indkøbscenter i jagten på et eller andet bizart, som ingen nogensinde før har hørt om, blot for at bruge en knivspids en enkelt gang.

For længe siden postede jeg to meget lette hverdagsretter, som du kan se lige her, hvis du har lyst – og nu kommer der sørme én mere, dog med lidt flere ingredienser, men stadig til at klare.

Vi er ude i en fiskelasagne, og du skal bruge følgende:

  • Fiskekød uden skind eller ben. (Jeg plejer at købe nogle torske- eller hellefiskeportioner, med fire stykker kød i. Man kan også for eksempel bruge laks.)
  • En pose frisk spinat
  • Hakkede løg
  • Hvidløg efter behov (vi bruger meget hjemme hos os.)
  • Mornaysauce, ½ liter færdiglavet (på forhånd undskyld til Søs og Valbylille!)
  • Salt/peber
  • Lasagneplader
  • Ost

Og så er det ellers bare at bikse det hele sammen:

Kom løg og hvidløg i en gryde sammen med fisken, og hak fisken sønder og sammen, mens du rører i gryden (det er samtidig en glimrende måde at få bugt med arbejdsdagens frustrationer på (hakke-hakke-hakke-HAK!)). Når det hele er smuldret til ugenkendelighed, tilsætter du den friske spinat, som du har hakket forinden. Det ser måske ud af meget, men det kollapser i varmen.

Når spinaten har tabt sin volumen, tilsætter du mornaysaucen, og smager til med salt og peber.

Når det hele har simret et par minutter, plejer jeg at komme det i en rugbrødsform, lag på lag med lasagneplader.

Slutteligt sætter du den 30-40 minutter i ovnen ved 180 grader; husk at putte ost på de sidste 10 minutter.

Lasagnen er vældig rich, eller fyldig om du vil, så det er en god idé med lidt frisk salat, og noget flute som supplement. Den smager virkelig godt, og kun én pode græder, når jeg serverer den!

Bonne appétit! ❤️

8 tanker om "Lasagne med fisk og spinat"

  1. Ellen

    Okay, en 80 % succesrate må vel siges at være til at acceptere. Bortset måske fra ham, der udgjorde de 20 % 😉
    Fiskelasagnen lyder i øvrigt rigtig god – her i husstanden er vi også en, der ofte går ind for noget, der er dejligt let at tilberede, så din udgave burde prøves. Hvis det ikke lige var fordi pasta er no-go, når den står på LCHF … men hvis man nu erstatter pasta med courgetti, så går det jo 🙂

    Svar
    1. Maude Forfatter

      Altså det drama, der følger med ham på de 20%, fylder næsten for 80%… Suk.
      Du må lige fortælle mig hvordan det går med courgetti-udgaven! 😘

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *