Being Gonzo

Spørgsmål nummer 1:
Husker du Gonzo fra Muppet Show?

Spørgsmål nummer 2:
Husker du LYDEN af Gonzo?….

Årsagen til disse spørgsmål, er følgende begivenhed, der udspiller sig en tilfældig lørdag formiddag:

Der er som sædvanligt lagt en forkromet plan for weekenden, som vi følger slavisk. Ifølge den plan, har jeg én pode, der skal være ude af døren klokken 10, en anden klokken 11 og en tredje klokken 12. Eftersom jeg selv skal ud og rende midt i det hele, og derfor ikke med sikkerhed når hjem inden 12’eren skal afsted, beordrer jeg denne pode til at spise et par rugbrødsmadder, inden han kører.

Heldigvis når jeg hjem inden han skal afsted; jeg konkluderer i hvertfald, at hans cykel står i skuret. Og så er det, at jeg på vej op ad trappen hører lyden. Lyden af Gonzo.

Jeg er omgående sikker på, at lyden ikke stammer fra vores lejlighed, for 12’eren er jo alene hjemme. Men hvis ikke han var alene hjemme, ville jeg afgjort tro, at mindst én pode var i færd med at lade livet under voldsomme og meget unaturlige omstændigheder. Men på trods af at jeg ved, min pode er alene hjemme, bliver jeg alligevel tiltagende mere mistænksom efterhånden som lyden intensiveres i takt med at jeg kommer højere op i bygningen. For lyden kommer faktisk inde fra vores lejlighed. Hvor det viser sig, at den pågældende pode er oppe at slås. Med en brødrister. Jo.

Brødristeren (som er en toaster med spring op-funktion) holder hans rugbrød i et jerngreb, og nu har poden efter eget udsagn brugt mindst TI MINUTTER på at få den satans skive OP dernedefra. Heraf Gonzo-lydene. Det er noget, der ligger i mine gener, tror jeg. Eller nej, jeg ved det. Måske ikke selve Gonzo-delen, men i hvertfald den del, der indeholder noget med lyd. Høj lyd. For min gren af familien, særligt min far, ville skrive under på, at sådanne forsmædeligheder som dem en brødrister tilsyneladende kan begå, bedst håndteres og ledsages af en lind strøm af politisk ukorrekte ukvemsord, som helst er målbare på richterskalaen.

Tilbage til poden, der med tårer i øjnene konkluderer, at ham selv imod en brødrister, det er altså mega-unfair hold. Og jeg kan ikke lade være med at grine, og det er det allerværste man kan gøre mod en person, der har ladet sig besætte af Gonzo, og som er rasende. Mange års erfaring har lært mig, at man aldrig, aldrig, ALDRIG må le af et menneske, der kæmper en ulige kamp mod en brødrister. Det gør kun ondt værre; det svarer til at kaste benzin på bålet og hvad ved jeg, så under alle omstændigheder: Do NOT do that!

Men så sker miraklet; poden begynder at grine med. Og han griner, mens tårerne triller, og jeg ved, at han bare er lysår forud for hvor jeg selv var, da jeg var på hans alder. Og at han nok skal få styr på det temperament. En dag. Og han skal nok klare det hele. ❤

NB: Hvis du nu ikke ved, hvem Gonzo er, eller hvis du trænger til en genopfriskning, så kan du evt. se dette lille klip.

17 tanker om "Being Gonzo"

 1. Ellen

  Hahaha – jeg husker så glimrende Gonzo – og de fleste andre fra Muppet Show.
  Det er altså heller ikke sjovt at blive den lille i en kamp mod en brødrister … det kan gøre enhver til en Gonzo.

  Svar
 2. VenterPaaVinBlog

  Så fedt at have et pensioneret skuespiller-monster boende i væggen ved brødristeren, klar til at besætte den første og den bedste – tag det som en kompliment!
  Mon han har lækre damer på besøg, inde i væggen? Og litervis af champange?

  – A

  Svar
 3. Lene

  Et er at nogen griner, men når jeg er besat, er det utroligt irriterende, at landmanden blot kigger på mig og siger; opfør dig som en voksen! Dejligt at I kunne grine sammen, det får monsteret til at forsvinde.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Uha, i min familie ville det svare til at bede om at blive slået ihjel, hvis man sagde sådan. Han er modig, ham landmanden! 😜

   Svar
     1. Linedanser

      Nej, den holdt fint 😊 Det var mere fordi den ikke var ret meget mere end en makreldåse med en forholdsvis stor motor … så man kunne køre fra taxaerne i lyskrydsene 😁

 4. MaleneL

  Jeg griner mig til et hosteanfald! Hvor er det sjovt!
  Jeg husker Gonzo. Jeg havde nogle af Muppetfigurerne (samme format og materiale som smølfefigurerne) og hans næb gjorde, at han var god til at hænge på plasticbadekarrets kant (der er vist ingen værdi i den information… det er bare et barndomsminde)
  Men læg lige mærke til, at Gonzos tunge er hjerteformet <3
  Flot klaret af din søn i øvrigt!!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg tror faktisk godt, jeg kan huske at de fandtes som små plastikfigurer, de dér muppets! Det var back in the good old days hvor man endnu ikke havde luret HVOR mange penge man rent faktisk kan vride ud af forældrene! Og nej, jeg havde ikke lige bemærket Gonzos tunge – tænk at den er hjerteformet; det har en god symbolværdi, synes jeg! ❤️

   Svar
 5. Monica

  så sad man her i öppna (kontor)landskap – og fik sådan et grineflip over gif med optimistisk dame og glad granddanois! sådan et flip hvor man hurtig prøver at beherske sig – og det ( detaljer udelades) kommer spruttende ud af næsen! uuf.. men fnis altså…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.