Om måder at være mor på

Nogle gange – de fleste, faktisk – er jeg helt klart ikke den type mor, der ligger gemt i vinderloddet. Hovedsageligt fordi jeg ret skrap. Og sur, nogle gange. Og temmelig ofte træt. Og lidt udbrændt. Jeg ville ønske, at jeg ikke var en eneste af alle disse ting. Derfor handler det for mig om at fejre de små sejre. Når jeg føler, jeg gør det rigtige og fortjener et skulderklap. Og det er for eksempel:

… når jeg rent faktisk stryger perlepladerne med det samme, og ikke bare lader dem samle støv i vindueskarmen indtil de er ganske ude af sind (….og derefter måske kommer til at hælde perlerne tilbage hvor de kom fra…. Det er vist sket en enkelt gang (*host*)).

… når jeg snupper en pode med grabberne i bolchekrukken, og i stedet for at starte en prædiken om at vi-spiser-altså-lige-om-lidt, siger, at han skal huske at skrive det på indkøbssedlen, når han har spist de sidste.

… når Ældste Pode serverer sine briller i to dele, og man så lige fikser lortet med en urtekniv (#morharmangetalenter)

… når der er en god sang i radioen, og man lige skruer en ekstra tand op for lyden og humøret, mens alle synger med og danser – i stedet for kun at tage hensyn til underboen.
(Undskyld, Kirsten og Karl-Erik.)

… når det er komplet ligegyldigt om de spiser op eller ej.

… når jeg ikke siger “La’ nu lige den seddel være!”, men i stedet siger “Sikke en fin papirflyver!”.

… når jeg ikke giver efter for alverdens eder og forbandelser bare fordi jeg sender mine tæer ind som inkompetente sporarbejdere i den BRIO-togbane, som jeg havde glemt, at nogen havde bygget rundt om spisebordet. Eller når jeg træder på en flok sagesløse LEGO-klodser, ikke mindst. Jeg synes faktisk det er en kraftpræstation af rang, når jeg med tårer i øjnene i stedet formår at sige: “Mor er heeelt okay, skatter, jeg skal bare lige ha’ to sekunder…. TO SEKUNDER, BLEV DER SAGT!!”. For-helvede-langt-ind-i-satan hvor gør det dog pisseskidemøghamrende ondt! Sorry.

… når jeg husker at lægge ungernes nattøj og håndklæder på radiatoren, fordi det er så hundekoldt derude på fodboldbanen, og jeg ved, at de er ganske blå af kulde når de kommer hjem.

… når Ældste Pode kommer sent hjem fra håndbold, og jeg er på nippet til at eksplodere over, at han har efterladt køkkenet i et syndigt kaos, og sportstasken slet ikke er blevet tømt, men stadig står dér på gulvet, midt i hele. Så er jeg faktisk en god mor, når jeg vælger at skide hul i det hele, og bare gå i seng i stedet for at folde mig ud som full-blown miss fritter. Når morgendagen gryr, har jeg helt sikkert en helt anden og langt mere humoristisk tilgang til børneopdragelse end klokken alt for sent. Og det kan godt være, jeg ikke er særlig god til at vælge mine kampe, men ind imellem kan man godt udskyde dem lidt….

Og nogle gange er det i virkeligheden slet ikke så meget, der skal til. Vel?

26 tanker om "Om måder at være mor på"

 1. Frk. Frost

  Jeg elsker at læse med hos dig, og jeg synes, du lyder som den perfekte – og menneskelige – mor, som jeg helt klart kan spejle mig i ❤

  Svar
 2. VenterPaaVinBlog

  Varmt undertøj og nystrøgne perleplader giver topscore.

  Min mors hjemmesyede kjoler efter eget ønske, mariekiks til sovedyret når “den var forkølet”, sirlig opretholden regnskab med mine 343 Diddelkort og hvilke jeg manglede, og gennemsøge Bog og Idé i timevis år efter år, for at finde “sjældne”, må give hende stor credit på moar-kontoen.
  Far henter ind på hjemmesmurte madpakker og nylavet morgenmad hver morgen, en 5’er til kaffe i gym på regnvejrsdage – og aldrig at sige et ord hvis han opdagede man pjækkede og gennem alle år, hans diskrete smuglen slik under bordet, når mor havde sagt, at nok var nok 😁
  De er så pissesøde begge to!

  – A

  Svar
 3. Lene

  Du er en god mor, så det er godt at du fejrer de små sejre.
  Da jeg valgte at begynde som sygeplejerske igen, var min 13 årige søn ikke tilfreds. Min mand sagde, vil du ikke gerne have en gladere mor, hvorpå sønnike svarede; hvad er der ved det, hvis hun får nogle sure børn . Så sure mødre er bare bedre end sure børn 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Haha!… 😂 Ja, det er godt at vide! Herhjemme findes der både sure børn og sure mødre (i hvertfald én….)

   Svar
 4. Anette

  Helt ærligt så lyder du som en fantastisk mor, perfekt på den uperfekte menneskelige måde.
  godt du fejre de små sejre… det dem der giver den store sejer.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg samler på de små sejre! Men jeg tror nu nok mine unger gerne vil lægge billet ind på en ommer – sådan på daglig basis. Tak for dine søde ord! ❤️

   Svar
 5. Marina

  Så skønt. Mon ikke vi allesammen engang imellem er irritable/trætte/udkørte. Det er tit bare ikke det vi lader andre se, du ved lidt ligesom oprydning. Min mand er sikker på at alle andre bor i snorlige hjem for sådan er det når han er på besøg…

  Iøvrigt er jeg helt sikker på at du er en fantastisk mor også når du ikke stryger perleplader. At være en god mor handler jo ikke først og fremmest om forkælelse og opofrelse. En god mor handler om kærlighed, troværdighed og opdragelse. Det første er det nemmeste, det andet handler om at stå ved sig selv og det sidste er faktisk det sværeste fordi det er der man møder modstand hos børnene.

  Man skal ikke forsvinde som menneske fordi man bliver mor, man skal være den man er og bruge det til noget godt i forhold til børnene. Du giver dem fx masser af humor og en fanden-i-volskhed som er meget værd i livet. Din mand giver dem noget andet og venner, skole og trænere noget helt tredie, fjerde og femte.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nogle gange ville jeg ønske, du skrev en bog om dine betragtninger; den ville være fuld af gode ting og kloge ord! 💕 Ja, heldigvis giver man sine børn forskelige ting med ud i verden, og jeg tænker også, at man giver dem mere med i bagagen ved at have været tro mod den man selv er, undervejs i processen.
   PS: Jeg lever også i den overbevisning, at alle andre bor som i BoligMagasinet. Hver dag. Ingen rod, aldrig. 😳

   Svar
 6. Ellen

  Hvis du hævdede, at du altid var den perfekte mor, ville jeg gå ud fra, at du var fuld af løgn 🙂
  Ingen er perfekt, men gør det noget, at ungerne lærer, at selv mødre er ganske normale mennesker, når det kommer til stykket? Det kan godt være, at de ikke synes det lige nu, men det skal nok komme 🙂

  Svar
 7. Jules

  Det du skriver… det er jo mig! Tak for at lade mig vide jeg ikke er den eneste sure mor, der dagligt kæmper for at gøre det et hak bedre.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Når du er sur, så tænk på, at jeg helt sikkert altid er en tand mere sur end dig – så håber jeg det hjælper, måske en lille smule…? Tusind tak for din kommentar! 😘

   Svar
 8. Ida

  Åh, hvor befriende at andre end mig kan finde på at hælde perlerne fra perlepladen tilbage i glasset, når de har samlet støv nok 😬😊

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ork, jeg tror er flere derude, der gør det samme, Ida! Og det er jo i virkeligheden genbrug på et eller andet plan, ik’?! 😘

   Svar
 9. Sab

  Tak for tipsne, Maude.
  Jeg har pt tre perlebakker liggende i vindueskarmen, den ene er allerede en ommer. Når nu man går under navnet ravnemor, er det selvsagt svært at komme på gode dyder i hverdagen. Hov, vent, jeg lavede vist perlebakker sammen med dem den dag for to-tre måneder siden.
  Elsker i øvrigt også den med at varme tøjet. Det er kærlighed.
  Kh

  Svar
 10. Macu

  ” Hovedsageligt fordi jeg ret skrap. Og sur, nogle gange. Og temmelig ofte træt. Og lidt udbrændt” Denne beskrivelse passer desværre også rigtig godt på mig. Men det, at jeg ønsker, at jeg ikke var sådan så tit. Må simpelthen betyder noget positivt, for hvis vi ikke kunne ønske det anderledes, ville vi være meget værre mødre. Er du med ;-)?
  Kærlig hilsen Macu

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.