Nu jeg er i gang #2

… så er jeg absurd lykkelig over al den sol og alle de varmegrader, som vejrguderne har forsynet os med de sidste mange dage. Og har du opdaget, at kirsebærtræerne er sprunget ud?
Jeg er fan!
Og undskyld fotospam:

… så overvejer jeg at indføre et obligatorisk hjemmestrikket kursus i empati her på matriklen. Det kommer sig af, at jeg en aften i sidste uge kom til at nævne at jeg følte mig temmelig ristet, hvortil min sidstefødte straks kvitterede med at sige: “Det er os’ bar’ fordi nogle gange, så sidder de voksne bare hele dagen og laver ik’ noget på deres computer!”
Well, thank you very much.

… så har jeg simpelthen ikke helt fanget det dér med at tage på mini-cruise til Oslo. Indtil for blot få år siden handlede det slet og ret om at overleve Oslo-båden, hvis man ikke havde andre alternativer. Jeg mindes nogle virkelig fæle overfarter med nogle virkelig slatne pomfritter.
I virkeligheden er det ret utroligt hvad god markedsføring kan gøre.
(Og nej: Vi opererer ikke med kontekstbegrebet her).

… så satte jeg mig for nyligt på en pose popcorn. I can tell you, lydeffekten var simpelthen beyond words. Prøv det, prøv det.

… så blev min langhårede pode klippet i sidste uge – altså helt kort. Og det gjorde et kort øjeblik ondt i mit hjerte med alle de lange lokker, der røg på gulvet… Men kæft han er smart med det nye hår – også! ❤

… så giver vi lige dansklektierne en ekstra skalle for tiden. Jeg er vild med det; Mindste Pode er mildt sagt knapt så vild. Men så sidder vi dér, med det hersens tekststykke, som jeg måske nok synes er lige en tand for avanceret til 0. klasse:

(Men nu er læsestykker med ‘C’ jo også en tricky størrelse når man kun er lige knapt syv år). Mindste Pode synes også det er lige til den svære side – men vi forsøger:

Mig: “Cccc-eee…”
Mindste Pode: “Cccsæbe?”
Mig: “Nej. Ceee-eee…”
Mindste Pode: “Sele?
Mig: “Nej. Der står Cecilie. Ce-ci-li-e.”
Mindste Pode, skuffet: “Nå.”
Mig: “Næste ord!”
Mindste Pode (artigt): “er!”
Mig: “Ja, det er rigtigt! (*highfive*)…Og så er der det næste ord: “Ppppp-ååååå…”
Mindste Pode: “Må? Få? Gå??”
Mig: “….PÅ, står der, på….. cccssss-yyyy….kel.. Cy-kel.”
Mindste Pode: “i…!” 
Mig: “Flot! …. i Canada! Okay, ny linje – hvad står der?”
Mindste Pode: “Skal.”
Mig: “Nej, der står ikke skal.”
Mindste Pode: “Jo.”
Mig: “Nej. Der står ikke ‘skal’ nogen steder.”
Mindste Pode: “Jo.”
Mig: “Nej.”
Mindste Pode: “Jo.”
Mig: “Nej. Der står pppp-åååå….?”
Mindste Pode: “Ost?”

Vi øver stadig.
Ha’ en fantastisk søndag, derude! ❤

16 tanker om "Nu jeg er i gang #2"

 1. Gitte

  Det lyder som det samme vi befinder os i pt 😂😂
  Her er den pædagogiske pædagogmor så upædagogisk at der lokkes med is efter lektielæsning🍦🍦🍦
  Det får alt til at gå lidt lettere, for begge parter🙈😝
  Vi har faktisk haft virkelig god gavn af alfabetplakat med bogstaver , ord og dyr/ting. Det kan han få lang tid til at gå med at kigge på og øve bogstaver og ord på den måde👍

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hehe!… 😝 Det kan være, der også kommer is ind i billedet her, på et tidspunkt! You never know…

   Svar
 2. Birgitte B

  Hold da op en manke, der lige røg. Sejt at han tog springet. Kh Birgitte
  PS. Hvordan sætter man sig på popkorn? Er det de færdige? Og var de kolde? Alt for mange spørgsmål, I know 😆

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, der røg VIRKELIG meget hår, og han har taget tilløb LÆNGE! Men han er happy, så alt er godt. Jeg havde lidt forventet salte tårer i stride strømme.
   Og vedr. popcornene: Vi taler sådan en præfabrikeret færdigpoppet pose fra Kim’s (eller hvem der nu laver den slags). Og så skal du forestille dig lydene fra Rådhuspladsen nytårsaften, så er vi ved at være der!

   Svar
 3. Emilie

  Gad godt have være der, da du satte dig på popcornene – overvejer nu selv at prøve, hvilket vist ikke er særligt voksen.

  Det der empatikursus burde gå hånd-i-hånd med læsebogen. Den kræver eddermame meget medfølelse.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Haha!… 😂 Ja, der skal noget medfølelse til! Bortset fra det, så synes jeg helt klart, at du skal prøve det med popcornene – og hvem siger egentlig, at vi skal være så skide voksne? 🙃

   Svar
 4. Ellen

  Da du gik i 0’te, måtte man ikke engang lære alfabetet! Charlotte måtte i hvert fald ikke, og hun var SÅ motiveret for at lære det.
  Det der med computere er da heller ikke nemt at forstå. Når ungerne har siddet en times tid med en iPad, får de at vide, at de skal foretage sig noget fornuftigt og ikke sidde der og lege. Jeg sad syv timer foran en skærm og arbejdede hårdt. Hvordan skal de arme børn kunne skelne?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, de har ikke en chance, det er sandt nok! Jeg forbeholder mig nu retten til at være små-fornærmet alligevel. 😂 Og heldigvis går skolen rigtigt i gang i 0. – jeg mindes også at jeg kedede mig bravt da det var mig, der måtte lide den tort. I dag kan rigtig mange læse når de går ud af 0.klasse – men ikke alle, som det fremgår… 😝

   Svar
 5. Fruen i Midten

  Det kan man da kalde en forårsklipning, der vil noget!! Nu er C jo ikke det mest medgørlige bogstav. Kan du ikke hoppe frem til F; F for Fantastisk Flot Forår på Frederiksberg ?? 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hehe…, jo måske vi skulle forsøge os lidt med et andet bogstav! 🙃 Og vedr. klipningen, så nej: Nu er der ikke meget pels tilbage på det lille lam.

   Svar
 6. MaleneL

  Ja, hvad er der egentlig i vejen med go’e gamle Halfdan Rasmussen? Citroner er sure og gule. Cigarer er fulde af røg. Charlotte hun cykler til Thule med to kasser øl og et løg, så hun har nok tabt sig en smule.

  Svaret må være ost.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Så sandt, så sandt! 😂 Vi er vilde med Halfdan Rasmussen; og ABC’en er utvivlsomt én af de bøger, vi har læst allermest! 💕

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.