Man skal pleje sit slæng

Én af mine poder er havnet i et slæng. Et hyggeligt et, og han elsker det. De er to drenge og to piger, som har hinandens ryg i et ellers lidt hårdt skolemiljø. Jeg under ham det SÅ meget. Men anyways, så gik det hverken værre eller bedre end at den ene pige, Mathilde, inviterede slænget til fødselsdag. Programmet var i dagene op til sådan mere pakket end sædvanligt, så vi aftalte, at det var mig (og ikke min pode), der skulle købe en gave til Mathilde. Det fik jeg fikset som planlagt, og var svært stolt, da jeg fremviste resultatet til min pode, der kvitterede med spørgsmålet: “…og hvad har du så købt til Ingrid?” 
“Ingrid?!”
spørger jeg.
Poden: “Ja, Ingrid har jo OS’ fødselsdag. Hun fylder år i dag; det sagde jeg jo i morges!”
Mig: “?? Men hvornår har Mathilde så fødselsdag??”
Poden: “Hun har fødselsdag i morgen.”
Mig: “Men er vi enige om, at det kun er Mathilde, der holder fødselsdag på søndag?”
Poden: “Ja, men jeg kan jo ik’ bare lade være med at gi’ en gave til Ingrid, vel? Det gør man jo når man er venner, ik’?!”

Og så døde jeg en lille smule af stolthed over min fantastiske søn, og stak ham en flok guldmønter, og så måtte han selv afsted – også selvom tidsplanen egentlig slet ikke havde plads til den slags.

Senere kom han hjem igen med den fineste t-shirt fra H&M. Som han godt nok havde valgt fire numre for stor, men som han sagde, så er Ingrid også meget lille. Og nej, det giver slet ingen mening, så jeg smilede stille indvendigt over disse overvejelser, og lyttede videre: Poden befinder sig i beretningen nu ved kassen, hvor han efter eget udsagn høfligt (til ekspedienten) siger noget i retning af “Og så ville jeg blive meget glad, hvis du ville pakke den rigtig fint ind!”… og så fortsatte min pode: “Men mor, det tror jeg ikke rigtigt, han kunne finde ud af, for han kiggede bare meget mærkeligt på mig, og så lagde han en PAPPOSE ned i plastikposen!”
Mig: “Nå, men jeg synes da bare det hele er gået SÅ fint!”
Poden: “Men det var også lidt pinligt. For der var kun sådan nogle unge piger i køen….”

Men altså…. Jeg er helt stensikker på, at de ville ønske, at en sød fyr var ude for at købe en smuk t-shirt til dem. Og det kan godt være, at jeg mange gange er ved at få en prop over hverdagen, men ind i mellem, så er der bare noget der virker – og det gør mine poders varme hjerter heldigvis! ❤

Fotograf: Palle Pophår.

16 tanker om "Man skal pleje sit slæng"

  1. Ellen

    Han er da bare dejlig. Kan vi ikke lige gemme ham til min Anna? Sådan bare i seks-otte år? De to har fortjent hinanden, tror jeg 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.