Lidt om patch work og en vasketøjs-miserable

Jeg håber du har haft en fantastisk jul!
Vi havde en dejlig én af slagsen, med alt hvad det indebærer af ris a la mande, knus og konfekt.
For en gangs skyld ingen ned- eller udbrændte adventskranse, hvilket ellers plejer at være en slags ringen julen ind hos os. Poderne var tilmed meget tilfredse med gavehøsten, og jeg kan afsløre, at vores våbensamling nu er blevet udvidet betragteligt:

FullSizeRender

MEGET glad Mindste Pode!
Mand har nu helt droppet at være pædagogisk korrekt omkring våbenbesiddelse.
Og nu er der noget tid inden det går løs med alt det dersens jul igen, og det er helt fint.
Er ved at få lidt pip af Boney M’s “Zion’s Daughter”, som bliver spillet virkelig meget på Radio Soft i disse dage. Ku’ være jeg skulle skifte kanal (Mand, som ELSKER P3 fik vidst pip for længe siden)……

***

Nå, tilbage til det, som overskriften antyder, at indlægget skulle handle om: Patch work.

Projekt patch work har taget en ny og uventet drejning. Det vil sige, at det første projekt nu er kuldsejlet. Erklæret fallit.  Måske du kan huske, hvordan det så ud?….
Helt underordnet, at jeg allerede havde lavet 50 af de små blomster, hvilket vil sige, at jeg har syet 350 bittesmå sekskanter sammen. Nå, de må blive til grydelapper på et tidspunkt. Masser af dem. Nogen siger, at man aldrig kan få for mange af den slags.

Projektet er nu overtaget af et nyt, og mere spændende projekt: ‘Projekt guldtæppe’.
Jep. Intet mindre.
Det ser pt. således ud:

FullSizeRender (2)

(Som du kan se, er jeg kommet virkelig langt…)

Hvad har guldtæppe og patch work med vaskemaskiner at gøre, kunne man foranlediges til at spørge.
Men svaret er enkelt: Man putter guldstoffet i vaskemaskinen. Sammen med to nye håndklæder og noget af Mellemste Podes tøj. Ud, kommer det så, og ser ud som om man havde iblandet vaskepulveret syv patroner guldglimmer. Og selvom det skal siges, at Mellemste Pode er lidt af en bling-bling-dreng, var han ikke umiddelbart synderlig lykkelig over resultatet.
Altså hans pludseligt guldoverstrøede yndlingsbukser.

Nå. Nu må vi se, hvad dette projekt bliver til. Om det bliver et helt tæppe, eller måske blot et juletræstæppe (nu har jeg jo lidt tid at løbe på…), eller om det i sidste ende blot bliver til endnu flere grydelapper.

I forbindelse med patch work-projektet har jeg haft følgende overvejelser, som du måske kan hjælpe mig med at svare på:
Hvis man nu skynder sig lidt mere, altså i dagligdagen (med dagligdagsting), for at få tid til at gøre noget for sig selv (som for eksempel at sy patch work): Tager det så energien, at programmet bliver mere tætpakket for at nå den ekstra ting (bliver den en stressfaktor?), eller giver det rent faktisk (mere?) energi tilbage?

Jeg er ikke helt sikker. Men jeg tror helt konkret, at rigtig mange af os, har et behov for at skabe.
Hvad tror du?

Dagens kommentar

www.thesorrybox.com:
“Why oh why oh why does the knitting fuck-up always happen so late at night:( it’s taken me an hour to get it sorted and I’ve had to undo all the stuff I did tonight. Why bother? It looks like shit and I can get it in Hennes for £4.99. And my child won’t have to look like that poor kid who suffers her deranged and deluded mother and wears awful home knits. Goodnight!”

8 tanker om "Lidt om patch work og en vasketøjs-miserable"

 1. Liv ☆

  Åh bling-bling bukser. Hvilken herlig sidegevinst (fnis).
  Og det med at opgive krea-projekter tror jeg altså du er ret alene om. Ingen andre giver op. Aldrig. Så jeg håber så sandelig at dit guldtæppe engang bliver færdigt. Inden jul – men hvilken jul?! Men jeg vil så gerne se det! Så dét håber jeg du fuldfører.
  Nå. Jeg vil lige smutte ud og hive et par år-gamle strikkeprojekter ud, som aldrig blev til noget – og som jeg ikke en gang gider at trævle op for at genbruge garnet. Er altid mere klar til at springe ud i nyt!
  Og det med mere kreatid i en presset hverdag? Jeg ved det ikke. Ganske enkelt. Kh. Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Liv!
   Ja, man må ALDRIG kimse af hverdagens små sidegevinster!… De kan være guld værd, he-he… 😜. Hengemt strikketøj er en klassiker. Af samme grund afholder jeg mig helt fra fritidsbeskæftigelse på det plan…. Jeg skal nok holde dig opdateret på projekt guldtæppe, men det bliver muligvis ikke lige inden for den nærmeste fremtid….😳

   Svar
 2. Øglemor

  Udsigten til guldstøv på alt vasketøj kunne måske – måske! – få mig til at kaste mig over patchwork. Men på den anden side, så tror jeg, det ville stresse mig langt mere, end det ville afstresse mig at skulle sidde med små papdimser og genstridigt stof. Næh, må jeg be’ om en hæklenål any day … (Godt nok har jeg ikke rørt en i et års tid, men jeg lever stadig højt på dengang, jeg var sådan en, der hæklede. Krea bliver jeg sq nok aldrig).

  Rigtig glædelig jul til jer. Håber, den har været god, og at resten af ferien bliver det samme!

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Øglemor!
   Åhh, jeg har virkelig altid drømt om at hækle, men har desværre aldrig fået det lært. Har hørt det skulle være stærkt vanedannende, på den gode måde. Det kan være jeg skal ha’ et kursus på et tidspunkt…
   God jul i lige måde, Øglemor!

   Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Gode undskyldninger er også altid i høj kurs hos mig… Fortsætter dog lidt endnu. Det er så rart de få gange man når i mål med et projekt. Også selv om der går (rigtig) lang tid imellem…. 😜

   Svar
 3. Mette

  Guldbukser, dem vil han værdsætter senere i livet:o) Eller ikke og det bliver et ar der aldrig helt hele…. Nej, pjat. Guldbukser er da lige i samme dur som våben. Romerne havde da guldbukser:o) Held og lykke med dit projekt. Din venindes kommentar fik mig til at grine højt… Jeg skal i H&M med to ti-årige senere i dag. Ved ikke helt, hvorfor jeg har sagt ja til det men det har jeg. Så hvis du aldrig høre fra mig mere….. Ja, så ved du hvorfor.

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Mette!
   Ja, det kan være jeg skal køre en parallel til romerne med de bukser, tak for tippet! Jeg har dog fået det meste af nu; har rystet og vasket en del…
   Rigtig god tur i H&M, er nu glad for at det ikke er mig! 😜
   Håber du kommer hjem igen i god behold!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.