Udpluk af en ordstrøm

Hjemme hos os bliver der altid snakket. Til tider også råbt lidt, men særligt på ét medlem af familien står munden aldrig stille. Det er (but of course) Mellemste Pode, der er tale om.
ALT hvad han tænker, bliver delt med de omkringværende. Specielt om morgenen er talegaverne store, og en lind strøm af information vælter ud ad munden på ham iblandet havrefras og tørrede bananer.

Hermed et lille udsnit af morgenstundens konklusioner/refleksioner/forespørgsler:

 • ”Mor, ved du godt, at mer’ end 70% af jordens overflade er dækket af vand?”
  (Uhhh, jeg tænker ikke så ofte over det!).
 • ”Jeg tror, jeg er den dreng i familien, der har haft længst hår!”
  (Uden tvivl!…..)
 • ”Mor, ved du hvorfor himlen den er blå?”
  (Mmm…. Nej! Kan jeg købe en vokal?)
 • ”Skal Belgien med til EM til sommer?”
  (Og det spørger du MIG om?!)
 • ”Mor, hvor mange dyr kender du?”
  (Sådan personligt, eller bare sådan ungefähr?… )
 • ”Hvis du var en flygtning, HVORDAN ville du så helst flygte?”
  (Pas. Håber aldrig det bliver aktuelt!)
 • ”Mor! Jeg har brug for noget pap!”
  (Excuse me, pap?! Klokken er 06:34!)
 • ”Mor, ved du hvor mange dage jeg har levet?”.
  (Mmmmm…. Fisk! Pode bruger herefter ganske kort tid på at nå frem til, at han på sin 9-års fødselsdag har levet 3287 dage. Inklusive skudår. Jeg gi’r op).
 • ”En slange den er faktisk HELT blind, og så har den kun TO knogler!” .
  (SLUK for dyreforedraget!)
 • ”Mor, jeg ved godt, hvad verdensrekorden i at løse sådan en terning med de der farver, er!
  Det er fire sekunder!! FIRE!! Der blev sat rekord i 2015”
  .
  (Stop-stop-stop…)

Mand har sammenlignet poden med et batteri. Om aftenen er det fladt; det lyser rødt.
Hele natten igennem oplades det, og når poden vågner – vupti – er han omdannet til en duracellkanin.
Det svarer lidt til at slukke eller tænde for en stikkontakt. Klik-klik. Fluf!

21 tanker om "Udpluk af en ordstrøm"

 1. Cille

  Hermed svar på hvorfor himlen er blå – bare sådan til næste gang spørgsmålet kommer op: Atmosfærens molekyler spreder nogle farver i Solens hvide lys mere end andre. De blå og violette farver i lyset bliver spredt meget. De grønne farver bliver spredt lidt mindre og de gule og røde bliver stort set ikke spredt. Når vi ser på himlen, vil det lys, der når vores øjne, være det blå lys, fordi det er molekylerne gode til at sprede. Derfor ser himlen blå ud.

  EM – aner det ikke. Og gider ikke finde ud af det :-).

  Svar
 2. Mette

  Belgien er med i EM til sommer. De er det lidt undertippede hold der kan gå hen og vinde det hele. Mindstemanden stiller sådanne spørgsmål hele tiden og især på vej i skole. Hvor jeg ikke har mulighed for at Google…. :o) din mands beskrivelse er perfekt:)
  Vores lille kusine i England er også en duracell kanin men mere sådan fysisk. She never stops moving…. jeg bliver lidt træt:o)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ha-ha! Du har helt ret, man bliver lidt træt ind i mellem… 😄
   Tak for info om Belgien; Mand har også kastet lys over spørgsmålet i mellemtiden ⚽️

   Svar
 3. Birgitte B

  Sådan er min yngste også, omend det er aftagende med alderen 😉 men det er de mest ligegyldige ting, han synes vi skal snakke om – eller som han vil fortælle. Tror bare ikke der er plads i hans hoved til det hele – og derfor må det ud! Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Det er helt som Mellemste Pode, det du dér beskriver! Måske er det virkelig pladsmangel i hovedet, der er årsagen?!? God pointe!
   Ser ikke desto mindre frem til at det aftager, altså bare en lille-bitte smule….. 😜

   Svar
 4. Finurligt

  Jeg ser potentielt, at Lille V bliver på samme måde, når han bliver lidt større. Lige nu kværner han Sebastian programmer og Vilde Kræ, og ved ualmindelig meget om dyr! Nogle af dyrerne har jeg ikke engang hørt om! Jeg hader at spille “Gæt en dyr” med ham, for jeg aner ikke, hvad han taler om. Og om hvorvidt det dyr han slynger ud overhovedet findes i virkeligheden.

  Men tak for et dejligt formiddagsgrin i øvrigt 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Åh, Gud, hvor lyder det som totalt back play af mit liv, med alle de dyreprogrammer mm., du der nævner! Du gav lige mig et godt grin! 😄. Og i øvrigt; virkeligt bizart at ‘Vilde kræ’ faktisk hedder ‘Wild Kratts’ når man skal finde det. Jeg var pænt meget på herrens mark da jeg skulle finde det første gang!! Specielt fordi det herhjemme bliver kaldt for ‘Vilde gren’…
   Ha’ en skøn torsdag!

   Svar
 5. Liv ☆

  Jeg har simpelthen valgt at sige direkte til yngstemand, at jeg ikke hører efter “det er også okay, for det gør jeg heller ikke altid selv” var svaret.
  Nu er jeg blevet god til (når jeg kan høre mig selv sige de der lyttelyde, som signaler total mange på nærvær) at jeg ikke hører efter lige nu, fordi jeg kører bil/er træt i hovedet/laver mad (løgn – laver aldrig mad)/læser en bog/syr/taler med andre osv. Det fungerer. Han bliver ikke sur og jeg tilbyder at være nærværende senere. Hvilket betyder at jeg slipper med de ca. 20% som han kan huske 😉
  Det virker garanteret ikke på Mellemste Pode – børn er så forskellige. Så fortsat god fornøjelse.
  ps. vidste faktisk ikke at slanger er blinde. Hvorfor har de så øjne?!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Vedr. slanger: I have absolutely no idea!!
   Vedr. det der med at sige, at du ikke hører efter: Du har helt ret, det preller helt af på Mellemste Pode…. SUK….😳

   Svar
 6. Dorte

  Haha. Fantastisk beskrivelse også af dine tanker omkring spørgsmålene. Herhjemme er den yngste store dreng også en mester i spørgsmål indenfor naturvidenskab og lignende og så har det været meget populært med spørgsmål angående som “hvad vil du helst, blive bidt af en giftslange eller falde ud af en flyver”?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Ja, det er også noget af et potentielt dilemma, kan jeg godt se 😄… Giftslange kontra frit fald fra flyver… Bum-bum.. Ikke nemt!

   Svar
 7. Cariina

  Hehe her på matriklen er samtlige dyreprogrammer med Sebastian og Vilde kræ også set adskillige gange og ses gerne stadig. Peter fyrer også spørsmål og referencer til samme programmeraf i et væk 🙂 Det sker at jeg hører mig selv sige: ” kan du ikke lige holde en pause så jeg kan tænke, så vil jeg rigtig gerne høe om det bagefter” suk

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Cariina!
   Ja, plads til at tænke, det er ikke altid en selvfølge! 😄
   Ha’ en skøn fredag 🌱

   Svar
 8. Lene

  Jeg elsker børns tanker og ord, og når jeg så får dine tanker med i det, så kunne jeg ikke andet end smile over den skønne dreng og hans mor. Mine børn har været meget i fantasiverdenen, så jeg har ikke skullet svare på faktaspørgsmål, men mere om jeg troede at biker mice kunne flyve eller hvordan man byggede et hus til teenage ninja turtles i legoklodser 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Tusind tak for din kommentar! Fortæl mig lige engang: Kan biker mice så flyve?…😄

   Svar
 9. Lisbet/Livsglimt

  Jeg har muligvis et stolthedsproblem, for jeg kan godt synes, at jeg burde vide det, hvis jeg ikke kender svaret, for eksempel den med hvorfor himlen er blå 🙂
  Men det er ikke sikkert, at jeg er mere uvidende end gennemsnitsmoderen derude 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lisbet!
   Jeg er helt sikker på at du ikke ligger under gennemsnittet!! Jeg kommer også ret ofte til kort når jeg skal forklare noget, og tænker, at mine egne forældre vidste meget mere end jeg gør. Det er nok bare noget vi tænker, tror jeg 😀.

   Svar
 10. Morten

  Ha ha… de der udbrud er fantastiske. Mine børn sprøjter også udtryk og spørgsmål ud:
  “Hvordan lander en fugl?”
  “Hvordan sover en myg?”
  “Hvorfor er himlen blå?”
  “Hvordan fik man vand op i vandtårnet i gamle dage?”

  Det kræver jo en længere videregående uddannelse at være forældre 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Morten!
   Ja, det ku’ faktisk være man skulle tænke i sådan et lille opstartskursus for vordende forældre til børn i den spørgelystne alder! En lille kursuspakke med ‘most frequently asked questions’ 😄

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.