Ting, der bare nogle gange sker …..

… og som måske ikke er hverken særlig smarte, og som måske heller ikke altid falder i god jord. Afhængigt af, hvem du spørger, selvfølgelig. Jeg håber på, at der er mindst én person, der er med på vognen her!
Hvilke typer af ’ting’, taler vi om, spørger du måske?
Det kunne for eksempel være…

 • Når man serverer toasts tre dage i træk (poderne var LYKKELIGE!). Det ER faktisk sket under Mands fravær. (Han ved det ikke, før han læser det her på bloggen. Lyt godt efter ramaskriget, måske det kan høres helt hen til dig!). Til mit forsvar skal det lige siges, at det var noget med noget mad, der brændte på. Og at det var grovtoast…. Hey, de lever altså stadig!!
 • Når man ’kommer til’ at hælde perlepladerne ud før tid. Kender du det: Poden, som laver et hav af perleplader, stiller perlepladerne til strygning i vindueskarmen (fordi det ikke er altid, at man liiige har tid til at stryge dem (fordi det måske er midt i aftensmadslavningen, eller hvad ved jeg)). Når de så har stået der en rum tid (som i flere-dage-rum-tid), tænker jeg nogle gange: Åhhrr, den perleplade, den har han sgu’ glemt alt om…. Og så er det nogle gange lidt lettere at hælde perlerne ned til de andre perler i stedet for at tænde for strygejernet.
  Altså lige ind til poden spørger, om man har fået strøget perlepladen? Hmm?
 • Når man (i forlængelse af ovenstående) lige kommer til at smide yet-another-tegning til papirgenbrug i stedet for at hænge den op, som ellers var det, der blev bestilt, da poden afleverede dagens kreationer ved kasse et. Men altså…. Hvis jeg nu havde gemt alle de tegninger, der nogensinde er kommet til verden på tredje sal, eller tilsvarende hjembragt, så var vi begravet i krusedullemænd og fantasimonstre i alle afskygninger.
 • Når man går på rov i ungernes hengemte slikposer i desperation over mangel på andet med kunstige sødemidler – seriously, haven’t we all?? You snooze, you loose, som min kollega siger.
 • Når man springer siderne over i højtlæsningsbøgerne. Det går ikke altid: “HOV, mor, du sprang noget over!”. SOOOO BUSTED! Salig er den, der har puttetjansen på én af de aftener, hvor Mindste Pode vælger en pixibog.
 • Når man på sjettedagen ignorerer Mellemste Podes vokseværk: ”Jeg er bare fuldstændig smadret i mine ben – og jeg har bare været det længe!! Jeg tror det startede helt tilbage til NOVEMBER!”.
 • Når man kilder sit barn så meget, at det får næseblod. (Til mit eget forsvar (igen!) skylder jeg at sige, at barnet har meget sensible næsebor).
 • Når man på den gave, hvor ens søn møjsommeligt har skrevet ‘Tillykke til Ida fra Ældste Pode’, og som han skal ha’ med til klassefest om fem minutter, sådan lidt spontant tegner små hjerter….

Dagens kloge ord

Astrid Lindgren:
”Det er ikke let at være barn, læste jeg for nyligt i en avis, og jeg blev højst forbløffet, for det er jo ikke hver dag man læser noget i aviserne, som virkelig er sandt. Det er en revolutionær, som taler. Det er ikke let at være barn, nej! Det er svært, meget svært. Hvad indebærer det da – at være barn? Det indebærer, at man skal gå i seng, stå op, klæde sig på, spise, børste tænder og pudse næse, når det passer de voksne, ikke når det passer en selv. (…) Det indebærer endvidere, at man uden at beklage sig må høre på de mest personlige kommentarer fra enhver voksens side, hvad angår udseende, helbredstilstand, påklædning og fremtidsudsigter. Jeg har ofte spekuleret på, hvad der ville ske, hvis man begyndte at behandle de voksne på samme måde.”

(Indsender af signaturen A.L. i Dagens debatt i Dagens Nyheter, den 7. december, 1939
(Fra biografien ”Astrid Lindgren”)).

***

Sker der også nogle gange ting hjemme hos dig? (Come on, gi’ mig lige en håndsrækning ….)

Fotograf: Lars Pedersen

30 tanker om "Ting, der bare nogle gange sker ….."

 1. Mette

  Uh kære, jeg kan da hoppe på flere… Og med toast som endda er hvidt brød (børnene lever i bedste velgående og er ej heller tykke) Den med perlepladerne jo jo…. Tegningerne, åh jo der kan jeg også være med! Slikket, jamen er det ikke enhver forældres ret?? Jeg så tilføje vi har løjet for vores unger i årevis. Når hjemis bilen kommer hver mandag og ringer med den der åndssvagt høje klokke. Ja, så har jeg bildt ungerne ind den ringer med klokken fordi der er udsolgt. De spørger ikke længere nu og vi har aldrig købt is. Eller jo det har vi men ikke fra hjemis bilen.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Åhhh, jeg er flad af grin over den med hjemisbilen!! 😄 Den er simpelthen fantastisk, den må gå over i historien som en af de absolut bedste hvide løgne ever! Love it! Tak for dit indspark, Mette!! 😘

   Svar
 2. Pendler-Mor

  Ha ha – kender det big time!!

  Den med slikket er det mest kæresten, der står for. Ungerne spiser ikke toast (den varmede slags med ost i, som jeg tænker var det du serverede?), så den kan vi ikke støtte op om i praksis, men resten – oh yeah 😊

  Herhjemme hedder det bare hverdag og at få det hele til at hænge sammen/være i skabene/ikke sande til i klamme chokoladerester fra sidste jul 😉 Og det må man godt – blev der sagt! 😊😊

  Kram fra mig

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Pendler-Mor!
   Jeg takker inderligt for støtten! Ja, Gud forbyde, at man skulle sande til i gamle chokoladerester, tsk-tsk! 😄….sagde hende, der lige har arvet Ældste Podes påskehare anno 2015…. 🐰

   Svar
 3. Monica

  ach, toast, eller spaghetti med ketchup eller nudler… det skal være nemt, og hurtigt.
  ellers kan det nemt gå ud over VIT ( very important Things), som perleplader og tegninger og, og..
  Astrid Lindgren er min helt !
  “Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Monica!
   Åh ja, den er god, den sætning fra Astrid Lindgren! Hun er så afgjort også min helt!! (- og sådan nogle er gode at ha’!).
   Tak for din kommentar! 😀

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Hahaha, den hjemis-bil-kommentar er bare den bedste 😀 Åh ja, hvor mange kreationer er ikke bare forsigtigt lusket ud af bagdøren? Heldigvis har Donnaen ikke været til perleplader, for jeg er sikker på, at det ville have givet en del familie-kriser, når jeg ‘var kommet til’ at vælte dem inden strygning. Og springe tekst over i godnatlæsningsbøgerne, skal man lade være med. De efterfølgende ramaskrig gør blot hele putteprocessen meget mere langvarig. Siger min erfaring mig 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Ja, du har så evigt ret! Man skal virkelig være stensikker på, at man kommer hurtigere i mål, når man forsøger at springe over hvor gærdet er lavest! Ellers er man helt back to square one, og det kan nogle gange være vældig meget op ad bakke under sådan en puttesceance, hvor klokken er en milliard…
   Ha’ en skøn dag derude!🌱

   Svar
 5. Liv ☆

  – ‘forsvare’ at spise toasts 3 dage i streg? hvad er der at forsvare?
  – rov i slikposer? but of course
  – kilde til næsteblod? seriøst? Så kilder jeg åbenbart ikke banditterne nok (det må klart prøves)
  Ha’ en skøn og lattermild torsdag. Kh. Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Ej, jeg anbefaler ikke at der kildes til blodnæse. Det er virkelig omstændigt med isposer und alles. And very messy 😵.
   Tak for toast-back up! Mand synes jeg er himmelråbende dybt uansvarlig. Igen: 😵😵😵
   Ha’ en skøn dag (og hold dig indendøre, hvis du kan – det’ torsdag….)

   Svar
 6. Birgitte B

  Ville ønske jeg kunne prale med toast, men vi har ikke (til nogens store fortrydelse) en toastmaskine 🙂 men mine unger har, da de var mindre, levet med øllebrød, havregrød, spaghetti med smør og revet ost, Heinz tomatsuppe direkte fra dåse osv. De lever endnu! Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Sådan en toastmaskine er ellers virkelig god, jeg kan stærkt anbefale det 😄. Men man kommer også langt på øllebrød og havregrød… 🍴 Og ja, sjovt nok overlever de små baryler heldigvis!

   Svar
   1. Liv ☆

    Toastmaskine?! Rigtige grill-cheese-sandwiches laves på stegepanden. Alternativt: rist brødet, saml toasten og stop den i mikroen til osten er smeltet (hvis du foretrækker sprød toast, så skift mikroovn ud med ovn).

    Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Uhhh, det lyder ellers rigtig godt!! Det ku’ være vi sku’ prøve det inden for en overskuelig fremtid… I mellemtiden er vi gået over til knækbrød, Mindste Pode spiste en halv pakke igår, og er nu helt følelsesløs i gummerne…
     Ha’ en fantastisk weekend, Liv 😎

     Svar
 7. Lene

  Børnene overlever toast og andet hurtigmad, mine er beviset 🙂 Tips til tegninger: lav et galleri bestående af en snor med klemmer. Vores hang på den ene væg i vores køkken-alrum. På et galleri udskiftes billederne jævnligt 🙂 Nu er jeg sådan en, der elskede at læse højt, gerne flere bøger hver aften, så den har jeg ikke prøvet, men slikrapseri? Oh yeah, det gik bare ikke så nemt, fordi de huskede rimeligt godt, de var lige så vilde med slik, som deres mor 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, Lene, det er skønt med solskinshistorier ☀️. Jeg tænker også, at der kommer gode mandfolk ud af mine poder til trods for toasts (og frysefritter. Og idag var det så knækbrød…..). Også tak for tippet vedr. tegninger, det kan være vi skal overveje sådan én til alle picassoerne herhjemme 😄.

   Svar
 8. Cille

  Vi har også sådan et næseblods-barn. Og det sker oftest hvis hun bliver vred og hidsig. Og hun er en temperamentsfuld dame, så det sker ret tit herhjemme. Isterning på næseryggen er det eneste der virker.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Cille!
   Ja, hjemme hos os får Mindste Pode også gerne blodnæse ved enhver given lejlighed. Han er dog heldigvis super-god til at ligge stille med kold klud på næsen til det stopper…. 😝
   Rigtig god weekend ☀️

   Svar
 9. Karen

  Som barn kildede min mor mig så meget at den miderste træbjælke i dobbeltsengen knækkede… Det var jo meste trist for hende:0)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Karen!
   Det var alligevel noget af en kildetur, med inventarskader! Ja, jeg tænker også, at din mor måske har været sådan lidt småærgerlig over det!!….
   Tak for din kommentar, jeg håber du får en skøn lørdag 🌱

   Svar
 10. Helle

  Tjek til samtlige punkter!
  Og jeg kan tilføje:

  -At man under grundig oprydning i børneværelse – naturligvis mens barnet ikke er hjemme- hælder den ene plasticrædsel efter den anden ned i skraldespanden, for derefter at skynde sig at gå ud med skraldeposen, så genstanden ikke kan opdages af skraldespands-åbnende barn 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Helle!
   Åhhh ja, hvordan ku’ jeg glemme den?! Absolut klassiker! Tak for påmindelsen 😄.
   Ha’ en forrygende weekend!!

   Svar
 11. Øglemor

  Tjek til det hele. Særligt den med slikket og børnetegningerne. Hvis jeg ikke jævnligt ryddede kraftigt ud i kreationerne med jævne mellemrum, ville vi skulle have en væsentlig større bolig. Jeg forsøger at gemme et udvalg af tegninger fra hver ‘tegne-periode’ – du ved; fra før de kunne tegne noget, der ligner noget, når, de kan tegne noget, der ligner noget, og så ellers efterhånden som tegnekunsten bliver forfinet. Men det er simpelthen en umulighed at gemme dem alle. Slikket har jeg spist så sent som i går. Børnene har ikke godt af det, jo 😉 God søndag!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Øglemor!
   Nej, Gud forbyde at børnene skulle sætte al den slik til livs 😄….
   Vedr. tegningerne, så laver jeg selv helt samme sortering, så har man pragteksemplarerne fra hver fase 👍.
   God søndag til dig i lige måde!!

   Svar
 12. Pendler-mor

  SÅ enig med Helle. Den laver jeg jævnligt! Begge unger har en såkaldt dimse-kasse til diverse mærkelige små-ting. Fra Kinder-æg og des lige. Den ryddes der jævnligt op i – de samler så meget l… de unger 😆😆

  Svar
 13. Lisbet/Livsglimt

  Mine børn droppede at lave perleplader til sidst…. De gad ikke, når de alligevel næsten aldrig blev strøget 😉 Jeg knækkede aldrig rigtig koden til at ramme: ikke skam/flad strøget med staniol, der ikke vil af, men heller ikke så løse, at de falder fra hinanden.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lisbet!
   Ved du hvad, det er også virkelig godt i forhold til genbrugstankegangen, at man ikke stryger de dersens perleplader! Og så er man fri for plastikdampene når man stryger, det er ren win-win 😄

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.