Mareridt billigt til salg. Anyone?

Mindste Pode har for tiden mareridt hver nat. Som i HVER nat. Vi har ellers i en rum tid prist os lykkelige over at ha’ dobbeltsengen for os selv. Men nu er den så tilsyneladende (igen) blevet invaderet af en mareridtsindehavende tredjepart. Måske jeg husker forkert, men jeg erindrer ikke at mareridtsfasen har været SÅ udtalt (og gennemført, fristes jeg til at sige) hos de to andre. Aner med andre ord, at der er noget fusk indblandet fra hvad Mand ved tidligere lejlighed har kaldt for Danmarkshistoriens største snydepels.

Mindste Pode starter sine natlige eskapader med en omgang hylen i egen seng, som bringer det meste af voksenbestanden herhjemme i total og komplet alarmberedskab over mulige hændte ulykkesscenarier i børneværelset. Velankommet ved barnesengen ligger poden så og tør-græder. Uden tårer, forstås. Uagtet hvor mistænkeligt dette i sig selv er, er den nemme løsning i situationen altid at tilbyde lidt forældreomsorg i dobbeltsengen. Hvad som helst for at komme tilbage under den varme dyne. Det er lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen, for det er dælme en lunken tjeneste man gør sig selv. Ikke desto mindre, så ligger poden nu stort set hver eneste nat i dobbeltsengens midterrabat. Sparkende. Roterende. Allestedsnærværende og skallenikkende. Bugger-pis, hvor er vi trætte af det!

Når vi den efterfølgende dag spørger ham, hvad den onde drøm handlede om, svarer han lidt undvigende. Nogle gange siger han, at han drømmer om ben, der bliver skåret af. Andre gange trækker han lidt fraværende på skuldrene, og siger blot tøvende “…nogle forskellige grimme ting?”

Så nu har vi tænkt os, at der skal nye boller på suppen! NU starter vi kampen for at få dobbeltsengen og den gode nattesøvn tilbage. Tiden vil vise, hvor mange strategier vi skal ud i før missionen lykkes. Men hvor der er vilje er der vej, som man siger. Derfor er der nu ved aftenens putning gjort følgende mareridtsafskærmende foranstaltninger:

 • Mig, der med frisk stemme siger: “Så, Mindste Pode! NU er det slut med at ha’ mareridt om natten! Jeg har nemlig SLUKKET for mareridtsknappen!” (trykker ham oven i hovedet og tilsætter kliklyd. Oh, Dear, hvilken parodi på ét eller andet, der forsøger at være pædagogisk).
  Mindste Pode, jublende: ”Na-hajjj!!!”
 • De farligste af godnatbamserne er blevet rekrutteret til noget imiteret vagttjeneste. Således ligger Mindste Pode nu flankeret af Tigerdyret og Isbjørnebamsen helt oppe ved hovedgærdet. Grrrrr…..
 • Sidst, men ikke mindst er han er blevet tvunget til at falde i søvn til noget afslapningshalløj (der ligger nogle ret kære børnemeditationer på YouTube), i stedet for alt det andet skrammel han ellers sædvanligvis plejer at lytte til. Jeg tænker, at det ikke er nogen skade til, at de allerede fra små lærer at fokuserer på åndedræt og den slags ting. Mindste Pode er, efter at nyhedens interesse har lagt sig på den front, gået hen og er blevet lidt træt af de hersens afslapningsøvelser, så nu har jeg så bildt ham ind, at det hjælper mod mareridt. Ergo: Så længe man har mareridt, så SKAL man falde i søvn til meditationer. Mindste Podes svar var et dybt, opgivende suk.
  Nogle ville muligvis mene, det er lidt ondt. Men helt ærligt, det kunne have været værre.
  Det kunne for eksempel være Hansi Hinterseer, jeg havde sat i gang.

Nå. Nu bliver det så lidt spændende hvad der sker i nat. Forhåbentligt ingenting! Jeg har i hvert fald akut brug for en god nats søvn.

Sleep tight! Zzzzzzzzzzzzzzzz…………….

19 tanker om "Mareridt billigt til salg. Anyone?"

 1. Lene

  Stay tuned på denne kanal, jeg venter i spænding. Og Hansi Hinterseer må absolut være mareridtsfremkaldende. Sov godt 🙂

  Svar
 2. Birgitte

  Håber I får en rolig nat. Mine unger har (heldigvis) aldrig været de store drømmere. Og da jeg ikke kan holde ud at have små børn i sengen, ja, så har de bare meget sjældent ligget derinde. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Ja, vi krydser fingre… Små børn kan være hyggelige nok at få besøg af om natten, men når de når en vis størrelse, så fylder de jo mere end to voksne tilsammen 😳.
   Ach du liebe.

   Svar
 3. Ellen

  Held og lykke med foretagendet! De snedige unger finder på hvad som helst for at kunne putte sig hos far og mor, og uanset alle matematiske regler, så fylder ét barn snildt to tredjedele af selv en stor dobbeltseng.
  Den barske metode er vel at konfrontere poden med, at han er gennemskuet, og at han derfor fremover 1) vil blive ignoreret og 2) er forment adgang til dobbeltsengen. Men det kræver et par sikkert hårde nætter, inden det går op for ham, at I mener det 🙂
  Spændt på at høre, hvordan det går med afvænningen … 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Tak for din kommentar ❤️
   I nat gik det faktisk fint (til trods for at han indledningsvist mente han havde mareridt allerede INDEN han var faldet i søvn….)
   Ja, utroligt hvordan de faktisk formår at fylde en HELT dobbeltseng med deres relativt små kroppe!
   Ha’ en skøn søndag 😎

   Svar
 4. Cille

  Vi har også en med mareridt – men den slags hun helt sikkert ikke finder på – og hvor hun oprigtig er bange og skræmt til døde, der i nattens mørke timer. Dog vil hun ofte helst gen-puttes hos sig selv når det sker. Men det er lidt noget sært noget med den slags mareridt – hber også hun kommer henover det, da stemningen jo (som man selv ved) kan sætte sig i en helt til om dagen.
  Jeg har hørt, at der er en sammenhæng mellem at børn lige vokser i en periode og så forekomsten af mareridt. Og her kunne den teori godt passe.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Stakkels pige, håber hun kommer over det! Jeg synes sgu’ min han vokser hele tiden (knapt 5 år og bruger str. 34 i sko…) så han er inden for kategori konstant.
   Tak for din kommentar, Cille!

   Svar
 5. Mette C.

  Vi tilbyder en madras på gulvet ved siden af dobbeltsengen, så er alle glade. En ekstra person i midten – så er det kun barnet, der får søvn, og jeg bliver til en drage næste dag!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette C.!
   Jep, det er også en god løsning! Heldigvis har han nu faktisk sovet siden lørdag, og da jeg spurgte ham hvorfor, sagde han “Så sagde jeg bare “Gå VÆK, dumme drøm!””. Det lyder da som en ret effektiv metode. Så længe det virker. Jeg bliver nemlig også en drage når jeg ikke får min nattesøvn….

   Svar
 6. Liv ☆

  Åh nej. Både for ham og for jer. Om mareridt’ne (flertals-stavning?) er ægte eller ej, så afbryder han både egen og jeres søvn – og det virker, ja, temmelig fjollet. Kan faktisk rigtig godt lide sluk-for-mareridstknappen (mest pga. klik-lyden). Sådan en vil jeg også gerne bede om, det skal bare være en hold-nu-op-med-alt-det-tankemylder-du-skal-sove-knap 😉 Håber I snart får dobbeltsengen OG fuld nattesøvn igen. Kram 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Har pt. dobbeltsengen for os selv igen, thank God! Skal jeg komme og klikke lidt på dit hoved i aften? Det virkede tilsyneladende, så nu render jeg rundt og kigger på mine hænder på samme måde som den lille Ida fra ‘Emil fra Lønneberg’ da hun vækker de fulde høns ’til live igen’ 😄

   Svar
 7. Fruen i Midten

  Nårh altså. Mareridt eller ej vil MP åbenbart gerne sove hos jer (selv om jeg kan se af din -svar-kommentar, at det gik bedre forrige nat), og så må I jo prøve at finde ud af, om det bare er, fordi det er vanvittig hyggeligt, eller om han reelt søger trygheden? Og hvad I så kan gøre ved det, hvis det er det sidste. Donnaen var meget tryghedssøgende – og fik lov at øffe ind til mig for at give hende en tryg søvn. Det der med hårde nætter, hvor et angst barn ‘skal lære’, at dets forældre ikke gider at have det i dobbeltsengen, er jeg direkte modstander af. Kan I sådan helt lavpraktisk placere MP yderst og så evt. skiftes til at ligge i midten, så i hvert fald den ene af jer kan sove roligt?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Nej, jeg er heller ikke tilhænger af et ked-af-det-barn i egen seng, det går ikke. Lige nu virker mit trick tilsyneladende, jeg tror bare han lige så sit snit til at erobre mor og fars seng!..

   Svar
  2. Liv ☆

   Kære Midterfrue. Efter at have læst din kommentar, kan jeg vist roligt lufte offentligt (her) at ByggeBob (naturligvis) har bygget vores seng så bred, at alle trygheds-nat-banditter kan komme øffende og endda falde i søvn i triple-sengen 😉 det holder vel op igen en dag.

   Svar
   1. Mor-monsteret Forfatter

    Trippelseng! Det lyder Elvis Presley-værdigt! Da Mindste Pode var lille, var hans seng også anekteret til vores, men det har den så ikke været i nogle år nu. Han har altid været et meget elskværdigt barn i forhold til at sove 😴

    Svar
    1. Fruen i Midten

     Kære Liv: Hyggeligt! Sådan på gammeldags vi-sover-i-en-bunke-på-grønlændermaner 🙂 Det holder op før eller siden. Helt sikkert. Donnaen synes IKKE der er grund til at dele seng mere 😉

     Svar
 8. Mette

  Åh de der maridt:( mindstemanden led af night terror i en periode. Det var ikke rart for han var ikke rigtig vågen men havde åbne øjne og ville ikke ha vi rørte ham. Hvis vores unger vågner om natten bytter en af os seng med dem så sover alle bedre. Kan heldigvis læse i kommentarne, at mp sover bedre nu.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak for din kommentar, Mette!
   Ja, poden har faktisk sovet fint lige siden. Det var tilsyneladende noget, som lige skulle prøves af…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.