Forventningsafstemning is everything!

IMG_1728Jeg plejer at poste et par indlæg om ugen her på bloggen. Den opmærksomme læser vil derfor bemærke, at der har været et midlertidigt udfald i indlægsfrekvensen, hvilket har været foranlediget af flere faktorer. Først og fremmest havde jeg kreeret et indlæg i torsdags, som Mand efterfølgende nedlagde veto imod, og indlægget blev derfor mere eller mindre omgående taget af plakaten (hvor tilfreds jeg end selv var med det). Nok om det. Dernæst kørte mit webhotel opdateringer, hvilket jeg ikke havde lyst til at udfordre, og sidst men ikke mindst har nogen haft fødselsdag (hvilket forrige indlæg blandt andet handlede om. Altså bortset fra, at det ikke findes mere).

Men jep, Mindste Pode er netop blevet fem år, og det er en stor ting! En kæmpestor ting, faktisk! Og vi har glædet os LÆNGE, hvis du spørger Mindste Pode; der er blevet talt dage og nætter, indgivet gave- og kageønsker i ét væk og lagt adskillige storstilede planer. Ja, faktisk har der været så mange planer, at vi har måttet tegne dem for poden, for overskuelighedens (og vores egen) skyld (det kan anbefales, selvom resultatet ikke var særlig kønt. Zoologiskhavetårnet blev et kort øjeblik forvekslet med Eiffeltårnet i Paris. Men dog et tårn).

På trods af plantegning, femårsplan og hvad ved jeg, så var der alligevel noget, der ikke kørte helt som tiltænkt. Helt konkret er det kageplanen, der skrider dagen før dagen, hvor jeg står i børnehaven for at koordinere med pædagogen omkring hvad der skal medbringes. “Så kommer vi bare med noget banankage” kvitterer jeg, for det er det, som ungen har fablet om like forever. Stor er derfor min overraskelse, da han med forfærdelse i stemmen udbryder: “Men jeg skul’ IK ha’ banankage mæ!! Jeg skul’ ha’ muffins mæ, og chokoladeboller (chokoladeboller?!), og is, og-og-og-OG DRØMMEKAGE!!”.
Øhh…
Jeg meddeler pædagogen at vi kommer med ‘noget’ alt imens jeg verfer poden ud af børnehaven.

Ud over det med kagen (eller kagerne?) er vi samtidig udfordret på gavefronten. Vi er med andre ord (alt for) sent ude, og det passer ikke mine nerver særlig godt at Mand går på gaverov i Toys’r’us halvanden time i lukketid aftenen inden. Det var ALDRIG sket før jeg selv fik børn, og blev vippet af pinden i planlægningsøjemed. Mens Mand ræser rundt i legetøjshelvede på en Captain America-temamission, har jeg putte-/oprydningstjansen hjemme. Og Mindste Pode er træt. Han har glædet sig så ustyrligt i så mange dage, at hans søvnmangel efterhånden er udtalt. Og cirka fem minutter før Mand tropper op med favnen fuld af Captain America-gadgets, har Mindste Pode forsaget sin tro, sit ét og alt, og kaldt Captain America for en slapsvans.
Det er ikke så let hverken at være Mand, og tilsyneladende heller ikke Captain America.

Men hvis vi nu skal runde ovenstående issues af, så forvandlede banankagen sig på mirakuløs vis til chokoladekagemuffins, og på selve dagen hittede Captain America max (foruden LEGO i rigelige mængder. OG en lille ny amerikansk fætter). Pode er fuldt ud tilfreds.
IMG_1739

(Gæt en ret)

Nå. I morgen er der atter en dag, og tilmed en femårsundersøgelse i vente. Altid interessant når vi taler om barnet, der dumpede sin fireårsundersøgelse fordi han NÆGTEDE at tale med lægen, og derfor fik besked på at komme igen tre måneder senere. Hvor han så i øvrigt heller ikke mælede et ord, men hvor lægen til gengæld opgav at hive så meget som en lyd ud af ham. Can’t wait!.. Og der er vist endda noget med en vaccine…

Dagens kommentar
(fra fødselaren):

Mindste Pode klør sig i håret.
”Klør det?”, spørger jeg, ”tror du, at du har fået lus?”
Mindste Pode: ”Nej, ik’ så meget, jeg HAR fjernet den…”

Afslutningsvist lidt fotos fra en sommerhusweekend i skønt vejr, hvor vi konstaterede følgende:

1) Årets første solskoldninger er i hus.
2) Skovflåterne har holdt deres indtog på sommerhusmatriklen, og har ved samme lejlighed har kastet deres kærlighed på ungerne.

IMG_1718

Blikstille indsø.

IMG_1712

Årets første lillebitte ravfund i vandkanten.

IMG_1705

Pas på dig selv derude (husk solcremen…)

22 tanker om "Forventningsafstemning is everything!"

 1. Ellen

  Meget underholdende fortælling 🙂
  Jeg kan godt se, at forventningsafstemning får en ganske anden dimension her, end det nogensinde har haft på arbejdsmarkedet!
  Ih altså – RAV! Misundelse! Jeg har aldrig fundet noget, og det er absolut ikke fordi jeg ikke har ledt. I timevis i årevis hver efterårsferie ved Vesterhavet.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Ja, rav er fantastisk! Der var også en gang hvor jeg aldrig fandt noget, men nu har jeg lissom lært det. Det er noget med blikket. Leder ikke særlig meget, det er bare sådan….som om det kalder ☀️

   Svar
 2. Mette

  Tillykke tillykke med mindste pode. Når det så er sagt, altså du kan da ikke nævne noget om indlæg der blev nedlagt veto mod og så ikke forklare… Altså det har min nysgerrighed ikke godt af. Lyder ellers som en dejlig fø’sdag for mindste pode. Og nå ja, var der så flere lus?? Uhhh, jeg hader de bæster. Men siden jeg sprayer eddike blandet med husholdningssprit i håret på ungerne og lader det sidde en halv times tid hver 14 dag, ja så har vi ikke haft lus. Billigt og nemt, lugter lidt, men skader ikke og håret er blødt efter vask:)
  Igen kæmpe tillykke til ham. Hope hope hurra it’s today Dom vores mindstemand råber når der er fø’sdag:)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Nej, det var ikke for at være ond, at jeg nævnte eller lavede indlægget, der blev slettet. Det kan være jeg skal sende det til dig, så du kan få stillet din nysgerrighed…
   Jeg tror ikke der er flere lus, jeg købte podens forklaring om, at den ene der var der, nu er væk….

   Svar
  2. Mette

   Oh dear læste lige min kommentar som da var noget rodet med diverse fejl og lignende. Tænker du har gættet, at der skulle stå hip hip hurra…. Ikke hope hope. Ligesom der skulle stå som og ikke Dom. Det må være varmen. Noget skal ha’ skylden. Godt det var en engangs forestilling med den der lus. De er så træls. Tænkte mere det indlæg som altid ville være sjovt men vores mænd har jo god fornuft. Min mand har sommetider sagt, ej det kan du ikke skrive…. Forøvrigt fine billeder:) vild med kartoffelmosen med lys i:D

   Svar
   1. Mor-monsteret Forfatter

    Kære Mette!
    Det er helt klart varmen; mine pølsefingre hæver også op til dobbelt størrelse, og jeg har mere end sædvanligt vanskeligheder ved at ramme tasterne!
    Ja, når nu jeg glemte at putte lyset på kagen, så måtte det jo komme på aftensmaden…. 🕯

    Svar
 3. Dorte

  Tillykke med yngste mand. Lyder nu som en god fødselsdag med eller uden ubudne lusegæster. God fornøjelse med vaccinen. Da det er den sidste er der håb forude. Kh D

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Tak, det var en dejlig fødselsdag! Og mht. vaccinen, så er det heldigvis den sidste, og så er den skid slået 😝

   Svar
 4. Lisbet/Livsglimt

  Du må ikke sige det til Mand, men jeg nåede at læse det sidste indlæg og jeg synes, at det var et SKØNT indlæg! Forstår godt det ærgrer dig lidt at pille den af 😉
  Godt at fødselsdagen blev vel overstået. Kender godt det der med at forsøge at afkode, hvad i mængden af – skiftende – ønsker der vil gøre mest lykke!
  Og du, rigtig skønne fotos! Farvel Palle Pophår 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, søde Lisbet, du er sgu’ sød!! ❤️. Jeg siger ikke et ord til Mand! Tak for foto-ros, jeg ville ønske jeg tog lige så gode billeder som dig, det kan være jeg skal investere i et kamera som dit! Jeg tror bestemt ikke vi har set det sidste til Palle Pophår, jeg er bare blevet lidt mere ‘loose’ omkring, at der måske ikke altid behøver at være fotos på alle mine indlæg.
   Nyd det dejlige sommervejr ☀️

   Svar
   1. Lisbet/Livsglimt

    Tak for de søde ord! 🙂 Det lyder hyggeligt med buddys-kameraer! Helt seriøst så er jeg ikke dygtig. Jeg aner ingenting om at fotografere. Jeg bruger bare kameraets automat-indstillinger – og knipser mange billeder af samme motiv. Nogle bliver dårlige – andre gode, så det kan du sagtens gøre efter 🙂
    Rigtig god weekend Monster-mor!

    Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Ej, nu bliver jeg da helt inspireret! Det ku’ virkelig godt være at jeg seriøst skulle overveje det! Ha’ en skøn pinse, Lisbet! 😘

     Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Tak! Nej, jeg har valgt at tro, at vi er helt lusefri. Der er slet ikke noget der klør!…. 🐜

   Svar
 5. Monica

  tillykke med 5 år ! Det ER da også en begivenhed der skal fejres! med og uden forventning… og helst uden lus.. og skovflåter..
  men med brændende kærlighed ad libitum – eller hvad ?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Monica!
   Tak skal du have! Ja, hverken lus eller skovflåter stod på gæstelisten, men den slags er man desværre sjældent selv herre over….
   Brændende kærlighed er Mindste Podes absolutte favorit, så det stod på menuen helt fra begyndelsen. Pode var meget glad!….

   Svar
 6. Fruen i Midten

  Tillykke med MP. Dejligt, at det hele gik op i en højere enhed, så MP var glad og tilfreds med sin store dag 🙂

  Jeg kan godt lide tanken, om at lusEN er fanget, og så er der garanteret ikke flere 😉

  Svar
 7. Pia

  Endnu en herlig version af jeres hverdagsliv og tillykke med poden.
  Indlægget om alt godt fra skufferne, som du har slettet, er stadig tilgængelig min i læseliste, men det behøver Mand jo ikke vide 😉

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.