Sommerferie-flashbacks #2 – sportssektionen, udland

Sport er en vigtig del af vores familieliv. Der tales om sport, der ses sport, og der dyrkes sport.
Og det er stort set hele dagen!

Det begynder tidligt om morgenen, hvor mine unger ofte starter dagen med at banke heftigt på døren ind til toilettet. Ikke fordi de er tissetrængende, men fordi far er på tønden, og sidder inde med kampresultaterne fra aftenen før. Mand er åbenbart en hurtigere informationskilde end iPad’en. Det er nogle gange lidt af et cirkus. Mens der bliver sendt og modtaget information fra hver sin side af toiletdøren, lægger jeg ører til spørgsmål som for eksempel dette:
“Fa-ar? Spiller Pierre Emil Højbjerg VIRKELIG for Southampton?”
(Mit svar ville være: “Pas. Har aldrig hørt om manden”. Mands svar: “Ja, han har lige skiftet klub”).
Om jeg begriber hvordan de holder styr på det.

Mand, som er forhenværende elitesportstræner, taler endda i sportstermer, og siger, når vi diskuterer, ting som: ”Nu må du komme tilbage i kampen” eller ”Husk, vi er på samme hold”, og ikke mindst: ”Nogle gange må man ofre sig for holdet!”..

Siger din bedre halvdel også sådan noget?…..

For Mellemste Pode er selve sportslooket en uhyre vigtig del af den pågældende sportsgren. Udseendet er altafgørende, ja selv hårlængden kan have indflydelse på, hvor god en fodboldspiller du er. Og det kan jeg vel nok forstå, hævder Mellemste Pode, der ind imellem opfører sig som en stjernespiller med primadonnanykker og en personlig assistent:

”Hvor er mit fodboldtøj?!?”
“På din seng…”
”Fordi ser JEG måske ud, som om jeg er klar til at tage til fodbold??”
”Nej, skat, du står jo i undertøj…”

På trods af, at vores dage som sagt kan siges at være mere eller mindre gennemsyret af sport i en grad, så jeg nogle gange tror der slet ikke er plads til mere, kan jeg ikke desto mindre konkludere, at der virkelig (VIR-KE-LIG!) har været meget sport ude i verden denne sommer.
Og det har invaderet stuerne og TV-apparaterne; i hvert fald dér hvor jeg har færdedes.
Oh. My. God.
Det har jo været en sommerferie from hell, hvad det angår. Det blev jo ved og ved og ved! Det spøjse er, at hver gang én ting lissom er ved at være overstået, og man tror, at NU ånder alt fred på jord, så bliver man trumfet.
Vi lagde jo ud med EM i fodbold; jeg ved ikke hvor manges næser dette gik ram forbi selvom Danmark som bekendt ikke havde kvalificeret sig. Og netop som jeg bedst gik og troede, at alle de bittesmå mænd var ved at være færdige med at drøne rundt på de mange grønne plæner (parallelt med Wimbledon i øvrigt (flere grønne plæner..)), så kom Tour de France guddødeme (WHAT?! Jeg glemmer det hvert eneste år. Uden undtagelse).

Tre. Fucking. Uger. Det er mig en gåde hvordan de holder det ud; jeg ved, at det næsten er umuligt for mig. Men familiens mandlige medlemmer (dog stadig med undtagelse af Mindste Pode) indtager troligt plads omkring radioer og fjernsyn til live-cykling og AftenTour. Selv Mellemste Pode bliver i perioden entusiastisk cykelrytter, og kører vejene tynde i jagten på en gylden fremtid som Peter Sagan-klon. Og selv om Tour de France slutter, så fortsætter de da bare med at cykle rundt i Danmark.

Sommerens ultimative trumf er selvfølgelig OL. Ach du Liebe, jeg tænker virkelig, at det skulle være forbudt med så mange ting på én gang (det er vel ikke for ingenting der er et ordsprog, som prædiker ’Alt med måde’?)…

Mindste Pode er nu også ved at være ramt af i hvert fald fodboldfeberen, så jeg spår ham ikke mange chancer for at undgå samme skæbne som de øvrige hankønsvæsener i familien.

Men igen, der er faktisk fordele – sådan overordnet set – ved familiens sportsengagement.
Det giver nemlig til gengæld mig noget frirum i weekender og på ferier. Hvor resten af familien valfarter til diverse stadions og kampe af den ene og den anden slags, har jeg masser af tid til at læse. Og trække vejret. Og nyde at være alene. Og tro mig; det gør jeg!

IMG_1899

Dagens kommentar
www.thesorrybox.com:

”Help! My children are insisting on watching the rugby. My husband isn’t even here. They have NEVER shown any interest in rugby before. I am so fucking bored. I have no idea what is going on. I would rather watch golf. Actually no, take that back. Maybe a freshly painted wall, drying slowly? Yes. Zzzzz”

18 tanker om "Sommerferie-flashbacks #2 – sportssektionen, udland"

 1. Mette

  Ja, sport sport sport men heldigvis giver det dig lidt læse/slappe af tid:) Vi er ikke ramt helt så hårdt. Kun på, mandens fodbold nørderi men eftersom han nu får penge for det, klager jeg ikke. Køber bare noget for pengene 🙂 🙂 prinsessepigen er så yderst musik interesseret. Der er det også manden, da han jo selv spiller og synger der må hjælpe. Jeg aner ikke hvem der synger hvad:) Jeg er så den der tager til skaktourneringer med mindstemanden og fodboldturnering. Da jeg rent faktisk godt kan li’ fodbold. Jeg opdagede rugby fandtes da jeg boede i London. Kedelig sport med grimme mænd… Og cricket blev jeg også introduceret til, det er mænd i hvidt tøj der spiller slags rundbold 🙂 shhh ikke fortælle min mand, at jeg kalder det det:o)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Ja, I favner bredt! Utroligt, i virkeligheden, hvor mange afskygninger rundbold findes i, nu du siger det!… For mig at se falder softball og baseball også ind under den kategori. Og så har jeg med garanti glemt noget. Men same-same… ⚾️

   Svar
 2. Ellen

  Godt du kan se de lyse sider af sagen – at det giver godt med alenetid. Alt det sportshalløj er så nok prisen for at få tre drenge (fire? Med mand?). På den anden side er det nok meget heldigt, at I ikke har en pige, der vil se noget andet – det kunne vel skabe splid i familien …
  John vil også helst se det hele, men han accepterer dog, at det ikke altid er muligt at se alt fra først til sidst – at der trods alt findes andet her i livet end (at se andre dyrke) sport.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Ja, det er meget heldigt vi kun har fået drenge! Ellers havde jeg jo aldrig et roligt øjeblik, går jeg ud fra!… Og så har jeg tøjskabet i fred 😝

   Svar
 3. LS ☆

  Herhjemme kan vi end ikke stave til ‘sprot’. Ikke noget vi dyrker i særlig grad (får dog lidt frisk luft indimellem alligevel) og slet ikke noget vi ser på tv. Og heldigvis er der enighed på dét punkt. Manden min ser sig dog nødsaget til at tjekke sportsnyhederne inden arbejde, hvis der har været landskamp (eller et lokalt bold-hold har spillet) dagen før. Ellers bliver han ganske enkelt mobbet ud af kantinen 😉

  Men det er dejligt at det giver dig lidt alenetid. Kan dog godt ane at det måske alligevel kan tage lidt af din tid i form af chauffør? og tøjvasker? Eller tager jeg fejl?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Frisk luft er altid godt, det skal man bestemt ikke kimse af! 👍
   Chauffør? No ways, det overlader jeg trygt og godt til Mand. Tøjvask? Oh yes…… 😳

   Svar
 4. Dorte

  Herhjemme er jeg ubetinget den der ved mest om sport, men i forhold til hvad dine familiemedlemmer ved, så er det vist nærmest ligegyldig viden jeg ligger inde med:-). Lyder nu meget hyggeligt med sådan en drengebande. KH Dorte

  Svar
 5. Lene

  I hygger jer, hver på sin måde og fedt at din mand tager sportstjansen. Her var det mig der var chauffør, heldigvis faldt de aldrig for fodbold og håndbold.Og gemalen her har altid måttet se sportsudsendelser alene, børnene ville hellere se Disney og senere Ringenes Herre og sådan noget 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Ja, vi hygger os nemlig på hver vores måde 😝. Jeg tror gerne, at Mand ville dele chauffør-tjansen, men altsåååå… Det der med biler, og så’n, det er jeg ikke så glad for. Bliver aldrig tryg bag et rat.
   Fornuftige unger du havde, jeg er også klart mere til Disney!

   Svar
 6. Fruen i Midten

  Haha, det har du da kriglet fint. Tænk, at have alene-tid, mens Mand fragter Poder rundt til dit og dat. At kønnet på dit afkom skulle have betydning i forhold til sports-entusiasmen, tror jeg ikke på. Donnaen så gladeligt EM-kampene i fodbold. Og vidste mere om de fleste hold end vi andre. Og hvis nogen ser formel 1 eller le Mans, så er det hende …

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Det er godt du kan holde mig opdateret omkring det med pigerne! For jeg ved jo af gode grunde intet om det! Jeg tænker din Mand sætter stor pris på det? Og uden tvivl Donnaens kommende herrebekendtskaber! 😝

   Svar
 7. Helle

  Jeg er ENIG, meget enig i at der er ALT ALT for meget sport på tv. Ja bevares, sport er kultur (siger min mand og andre sportsfreaks, jeg kender), men hvorfor får lige DEN kultur så meget mere sendeflade og opmærksomhed end alle andre former for kultur? Der sendes sportsnyheder flere gange dagligt, men hvorfor ikke også fremhæve fx teater- og filmnyheder i særskilte tillæg til de almindelige nyheder?

  Jeg prøvede en ny strategi denne sommer – og det var at gå MED i noget af det sportshalløj i stedet for altid at trække mig væk og lægge afstand …. Under EM så jeg Islands kampe og også finalen (mens jeg læste i en bog, det gik fint, kampen var jo dødkedelig, men pointen var at jeg BLEV i stuen) og så forsøgte jeg at følge lidt med i Tour de France. Det var nu med svingende indsats, men det gav sådan en god stemning i familien, at jeg pippede lidt med, når vi så nyheder om touren. Min velvillighed og tålmodighed er dog brugt op nu, og jeg klarer ikke tanken om flere ugers OL, det er da også helt vildt så meget der er i år.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Helle!
   Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste! Jeg var ellers meget imponeret over den entusiasme, som du indledningsvist lagde for dagen, men når selv du giver op, så tænker jeg at der heller ikke er nogen grund til at jeg kaster mig ud i forsøget!… 😘

   Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Jeg læser noget med arv og miljø og opdragelse, og vurderer, at det på ingen måde er selvforskyldt! Du er hermed tilgivet 😄

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.