Sommerferie-flashbacks #4 (Sidste! Lover det!)

Det er aften, og jeg er gået i seng. Næppe har jeg lagt mig, før en summen indtager rummet: Zisssssssssss…..
Myg.
Åhr, altså, så kan INGEN jo sove!!

Mand ser fjernsyn inde i stuen.

Mig: “Honeyyyy???……”
Mand: “Mmmf?”
Mig: “Der’ en myg herinde….”
Mand: “Så klask den…..”
Mig: “Men jeg kan ikke høre hvor den er?” (den hér skal SÅ meget på listen over fordele ved ikke at kunne høre!)…

Mand sukker dybt. Knoglerne knaser lidt som han rejser sig fra sofaen. Mand tropper op i soveværelset garderet med en fluesmækker: “Hvor er den så?”

Mig: “Ja, det ved jeg jo stadigvæk ikke…”
Mand: “Jeg får nok brug for noget lys…”
Mig: “Så tænd det” (dog!)…

Lys bliver tændt, og vi stirrer begge rundt i rummet i forskellige retninger. Endelig spotter vi en myg i det fjerneste hjørne, i den ende af soveværelset, hvor der er højest til loftet. Mand sukker igen. Mand kravler op på en afsats, og mens han står der på det yderste af en storetå og strækker sig alt hvad han kan, lykkedes det ham at få tværet myggen ud med bemeldte fluesmækker. Mand konkluderer, at de sørgelige rester af den forhenværende myg må jeg selv udradere dagen efter.

Så opdager vi, at det stadig summer.
Ved nærmere eftersyn kan vi konstatere, at der faktisk ikke var tale om en enkelt myg, men derimod intet mindre end tre, hvoraf de to selvsagt stadig er i live.
Så går klapjagten ind. Mand kaster sig med en imponerende entusiasme rundt i soveværelset mens han klasker med en bemærkelsesværdig præcision, og inden længe er al summen forstummet, dog bærer hvidmalede trævægge tydelige tegn på den nyligt overståede massakre.

Mig: “Ejj, alt det blod, det bliver du simpelthen nødt til at fjerne nu!…”
Mand: “Kan du ikke bare fjerne det i morgen?”
Mig: “Jamen så er det jo helt indtørret. Og jeg kan jo slet ikke NÅ derop!? Og desuden har jeg hold i nakken…”
Mand: “Du henter bare en stige ovre i garagen…”
Mig: “EJJJ?!”
Mand sukker højere end tidligere. “Okay, så!”

Need I say more? Han er sød, ik’?

***

Apropos bugs, så fandt vi en morgen en kreperet bille liggende på skjoldet i Mands sko:

IMG_1906

Er Mands sko mon sure?

IMG_1926

Landskab

IMG_1952

Og så kan vi vist ikke drive mere rovdrift på dén ferie!

Dagens kommentar
(Helt uden for feriekonteksten i øvrigt):

Ældste Pode pakker bøger ind.
Se!”, siger han stolt, og viser en bog frem som umiddelbart rummer mere tape end papir: “Og ved du hvad det bedste er? Den kan stadigvæk både åbne OG lukke!

23 tanker om "Sommerferie-flashbacks #4 (Sidste! Lover det!)"

 1. LS ☆

  Vild med ældste podes begejstring over egen præstation.

  Og så lige: Næste gang, ægå’ skøreliv. Så sæt venligst foto af dødt insekt som nr.2, 3 eller 4 i indlægget. Blev helt dårlig da det blev smidt i hovedet på i Bloglovin’. Sådanne fotos kræver altså advarsel! Siger det bare.

  Og så lige lidt mere: Hurra for Mand the mosquito-slayer

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære LS!
   Ja, jeg har huset fyldt med mandfolk, vi er godt rustede til kamp med både tape og fluesmækkere, så kom bare an!
   Det med billedet er taget til efterretning, jeg skal nok prøve at huske en lille advarsel næste gang jeg bringer fotos af klamme, døde dyr!…. 😂

   Svar
 2. Ellen

  Fnis. Sådan en mand har jeg også – bare med hensyn til edderkopper … men det er godt at have sådan en ved hånden. Mand altså …
  Du er altså nødt til at forklare mig hvordan du slipper afsted med at sige at du kan høre en myg, men ikke kan høre hvor den er!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Jamen jeg kan jo høre mygge-lyden, men eftersom jeg slet ikke har noget hørelse på det ene øre, kan jeg ikke høre om lyden kommer fra højre eller fra venstre, hvis du forstår… Det er noget med retningsbestemmelse. Godt, at du også får assistance ind imellem, det varmer mit hjerte at jeg ikke er den eneste! ❤️

   Svar
 3. Mette

  Ha ha ha ‘den kan både åbne OG lukke’ ha ha ha ha 🙂 that’s funny. Åh, sikke en fantastisk mand du har:) Han lyder sådan helt ninja-agtig med den der fluesmækker:o) manden min var nu også ret så fantastisk i lørdags, hvor han lige bankede den der trampolin op helt selv:)

  Svar
 4. Dorte

  Min mand jagter også myg, som fik han medaljer for endt arbejde. Jeg til gengæld hepper entusiastisk. Fedt bogen både kan åbnes og lukkes. Will come in handy eventually ;))

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Tænk engang, her gik jeg og troede, at sådan noget med mænd, der jagter myg, slet ikke skete andre steder, og så viser det sig faktisk at være reglen frem for undtagelsen! I like 👍

   Svar
 5. Fruen i Midten

  Årh hvad altså? Det er da så sejt at kunne binde en bog ind, så den rent faktisk kan lukkes. Kan godt huske, at det sommetider ikke var tilfældet … Dejligt med myggefænger- og ditto afvaskerassistance. Jeg plejer at slukke lyset og satse på, at det er Gemalen, de bider i 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Det var selvfølgelig også en løsning! Jeg ved dog, at bæsterne til hver en tid foretrækker mig, så den risiko løber jeg ikke!…

   Svar
 6. Lisbet

  At klaske myg hører under at beskytte sin kvinde! Det ved mænd vist godt – eller også ved de bare, at de lige så godt kan gøre det først som sidst 😆

  Svar
 7. Birgitte B

  Jeg hader myg og deres summen. Og tænker nogle gange, at det ikke ville være fedt at klaske flere ud på væggen i eget soveværelse (sommerhus er ligesom undtaget, for der er myg en selvfølge). Kh. Birgitte
  PS. Jeg kan nu ellers godt klare flere ferie-historier…

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Ja, myg er virkelig ikke for sarte sjæle!…
   Tak for dine søde ord, men du må lige vente et års tid på de næste flashbacks! 😝

   Svar
 8. gravidgrahvad

  Jeg troede også længe, at vi havde en særlig ihærdig myg i soveværelset, som altid formåede at gemme sig udenfor synsvidde – indtil jeg en dag opdagede, at det er pæren i Mandens sengelampe, der summer. Nå det er DERFOR at man ikke skal købe pærer i IKEA – uanset hvor billige de så er!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Grahvidgrahvad!
   Åh, sådan en lampe har – eller havde – vi også!… Inde på Mellemste Podes værelse, hvor den summede højere og højere indtil den en dag eksploderede. I kid you not, det var ret dramatisk! 😳

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.