Nu jeg er i gang, så…

… er Mindste Pode begyndt at indlede samtlige lege, som om der er tale om en film, der bliver afspillet. Indledningen starter derfor som regel med sætninger som “Det var en dejjjjlig dag på øen Sodor” (sagt med umiskendelig Poul Dissing-stemmeføring) eller mere dramatisk, for eksempel: “Sidssssste gang i NinjaGO….”. Selvsamme barn er i øvrigt blevet grebet af ’Pendler Kids’, så han har travlt med at øve sig på at sige ”Fuck” og “Stop nu det pis, din idiot, mand!!”.
Jeg er spændt på hvornår dét sprog blander sig med de øvrige TV/film-inspirerede lege.
Og hvornår det kommer på svensk.

… tror Mindste Pode, at England er befolket med engle.

… udviklede Mindste Pode sig torsdag aften helt uden varsel til en über-entusiastisk og full blown badmintonfanatiker under kvindernes doublefinale, der uden tøven blev tilvalgt frem for rettidig putning og godnathistorielæsning. Det startede relativt uskyldigt med at poden var sådan en slags menneskelig live-streaming af kampen (kommentator-John for fuld udblæsning, og med ret høj lyd), og jublen ville ingen ende tage, da første sæt blev vundet, og julemanden samtidig pludselig befandt sig på tilskuerrækkerne.
Så gik det som bekendt støt ned ad bakke. Ved udgangen af andet sæt var Mindste Pode gråden nær, og da Danmark tabte, fik tårerne frit løb: “Og så løb de bare rundt på banen! (japanerne, red.). Og krammed’! Det gør de bare ALTID! OS’ i fodbold!…. Og dommeren, han ku’ bare OVERHOVEDET ik’ find’ ud af det dér badminton! Øv bøv bussemand!…”

***

Det er sikkert og vist: Bloggen slukker og lukker den dag Mindste Pode ikke længere bidrager til indholdet!

***

Dagens spørgsmål

 • Er det pinligt, når man lidt spontant beslutter sig for at gå en hurtig aftentur ned ad vejen, og tænker, at man nok alligevel ikke møder nogen, og at det derfor ikke gør noget, at man har storspraglede natbukser på? Altså bortset fra, at der nede i haven i nummer 74 befinder sig fire trampolinspringende unger fra Ældste Podes klasse. Ungernes hoveder popper vilkårligt og asynkront op og ned bagved hækken, og på et tidspunkt bliver jeg spottet: “Hej Ældste Podes mor!!”…. Bliver det mon pinligt for Ældste Pode at komme i skole i morgen?

Dagens ordveksling
( – helt frit fra leveren – )

Mand: ”Er jeg den eneste, der har tynd mave?”
Mindste Pode: ”Jeg har tyndere mave end dig!!”

(Det var en af de lækre!…)

IMG_2007

Ha’ en dejlig aften!

18 tanker om "Nu jeg er i gang, så…"

  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Ja, jeg forstår virkelig heller ikke, at der ikke er nogen, der har tænkt på det før?!
   Tak for din kommentar 😘

   Svar
 1. Mette

  Åh, hvor ku’ du:o) ha ha ha ha:) Stakkels ældste pode! Ej, jeg kunne nok ha’ gjort det samme og dog… Jeg gad godt møde de engle i England…. De bor ikke hos min svigermor, kan jeg afsløre!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Dét ville ellers være noget af en historie! Og tænk, hvis din mand var engel og dine børn havde vinger!…

   Svar
   1. Mette

    altså spørger du mandens mor, så er han en engel… He can do no wrong. Faktisk spørger du min mor, så er han en engel…. Hmmm, mon jeg har overset vingerne.

    Svar
 2. Monica

  hæ hæ… ham den mindste kommer garanteret ALDRIG at mangle svar på tiltale…han får mig til at savne at have små børn.
  I sommer havde jeg besøg af 2 femårige i to uger – det var helt fantastisk! fra NInjaGO – fodbodkampe i haven med kreativ optælling af mål – til “tante Monica, min tisser stritter sådan, nu er der tis over det hele!”
  🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Monica!
   Tænk at den dag kommer, hvor man savner det!… Men igen, det kan jeg måske godt forestille mig, sådan et nanosekunds tid, eller noget… Men det lyder da som om du ellers er blevet holdt til ilden! Og så i to uger! Godt gået! 👍

   Svar
 3. Ellen

  Det kommer! Altså at man savner at have små børn, men når man når dertil, er der ofte ikke så længe til børnebørnene kommer, og havde jeg vidst, sådan nogle var så dejlige, havde jeg fået dem først …
  Din lille gut der er dog heller ikke til at stå for – hans fantasi og replikhurtighed fejler sandelig ikke noget.
  I øvrigt tror jeg, at selv DM i piberygning eller en politisk debat kan vække voldsom interesse, hvis der af den grund er chance for forskydning af sengetiden … det har jeg i hvert fald oplevet 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Ja, du har ret i, at meget bliver spændende hvis man på den bekostning kan undgå sin sædvanlige sengetid. Men ret skal være ret; han var temmelig grebet!…
   Jeg glæder mig også personligt til børnebørn. ‘Livets dessert’ læste jeg et sted, at de kunne betegnes som. Det har jeg husket på siden. Så kan man også aflevere dem tilbage igen når de bliver for meget; det er lidt svært når det er ens egne!… 😝

   Svar
 4. Lene

  Jeg har faktisk ikke savnet små børn, det var så intens en tid sammen med mine to, hvor der kun er 16 måneder imellem. En skøn tid, men jeg nød også de mange næste tider. Men de skønne kommentarer og selvtilliden savnede jeg, da livet og alderen afslørede at livet er meget mere end leg. Og så er det jo godt at du kan supplere mig med det første 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Ja, det kræver sin mand (eller kvinde!) at blive voksen i denne her verden! Håber dine poder slap uden alt for store knubs? Jeg vil sige, at jeg også i høj grad nyder, at tingene bliver lettere. Og er samtidig fuldt bevidst om, at det jeg får fra Mindste Pode, er absolut sidste omgang.

   Svar
 5. LS ☆

  Skriver det gerne igen: Elsker Mindste Pode. Og når Pendler-kids-sproget kommer i svensk udgave, må du love mig at dele det med os. (Håber Mandens mave er i bedring). 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Ja, det med maven det er vist i skønneste orden! Jeg siger til når vi kører Pendler Kids i svensk udgave herhjemme!

   Svar
 6. A+K/VenterPaaVinBlog

  Hvor er det godt med en eventyrfortæller i hverdagen – jeg kender det kun godt, så elsker, hans sans for det dramatiske! 😀 Sådan siger min mor nemlig også, at jeg talte (allerede) som barn B-)

  – A

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, Anne!
   Ja, de er kære, de små, og godt med lidt farvespræl i hverdagen! Du har sikkert været pigeudgaven af Mindste Pode 😝

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.