Filtret hverdag

Mellemste Pode har sådan noget ret langt hår. Tykt og genstridigt, men meget smukt.
Der går også relativt meget tid med det, og der gøres mange overvejelser på daglig basis.
Alt sammen i et sådant omfang, at både Mand og jeg ind i mellem er ved at blive mere end gennemsnitligt skøre i låget af at stå model til det.

Bare det at få redt håret ud, er i sig selv en tidsrøver. Det kan være pænt filtret, og nogle gange er der også en enkelt krølle eller flere, som sniger sig ind i frisuren. Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at der har været (morgen)stunder hvor han mest af alt har lignet én, der har pillet for meget ved stikkontakterne i nattens løb, og det forekommer mig helt uvirkeligt, at hår i den grad kan trodse alle regler og love om tyngdekraft.

På sådan en morgen spurgte jeg på et tidspunkt, om jeg skulle hjælpe. Svaret faldt prompte:

”Nej, mor, for hvis du hjælper mig, så lærer jeg det jo ALDRIG! Og så når jeg bliver voksen, så kan jeg ikke selv re’ mit eget hår (Gud ved, hvor han har det argument fra….), og det’ jo ik’ så godt, hvis jeg nu skal ud og rejse, og ned gennem Europa; ned til den sydlige del af Europa… Eller hvis jeg skal helt over til Jylland!!”

Ja, det kunne jeg jo godt se.

Inden han kom så vidt som til at skulle til Jylland, kom en lejrtur til Nordsjælland ham i forkøbet. Fordi det lange hår som sagt ser ustyrligt vildt ud om morgenen, opstod der – sideløbende med glæden over at skulle på tur – lidt små-panik ved udsigt til potentielle hårkriser i de indledende dagstimer. Men som Mand sagde: ”Hvordan tror du så pigerne ser ud om morgenen??”.
Hvis man kan gnægge i en alder af cirka ni år, så var det det, som Mindste Pode gjorde ved tanken om en snes tøser med virkelig dårlig hårdag. ”Så vil jeg LISTE mig ind i teltet til dem…” sagde Mellemste Pode med et udspekuleret tonefald, men blev straks afbrudt af Mand, der meddelte, at de skulle sove på vandrehjem, på værelser. Mellemste Pode så et øjeblik skeptisk ud inden han konkluderede: ”Så håber jeg VIRKELIG, at der et toilet!!”.

(Nå, jeg vil runde denne afstikker af med at sige, at der heldigvis var toiletter på turen, masser af dem. Ingen ko på isen.)

For at gøre de hårmæssige pinsler og plager lidt færre, og for samtidig at mindske det tidsrum hvor badeværelset er optaget på grund af noget med hår, har vi opfordret ham til at gøre brug af lidt balsam. Det bruges nu i overmål, og gulvet er spejlglat, hvis man skal i bad efter ham.
Vi har prøvet at få skruet bare en lille smule ned for forbruget på det plan, men nu hvor ferien er ovre, og der igen er sport på programmet, så går han ganske ofte i bad i hallerne, hvor han træner. Heldigvis (- så kan andre skøjte rundt på de glatte gulve….). I den anledning har jeg købt en mindre flaske balsam til ham, til at tage med i tasken i stedet for den store en-liters, som vi har herhjemme.

Da jeg giver den til ham, sker der følgende:
Mellemste Pode ser på den, og ytrer ganske kort, at han hellere vil gå i bad hjemme.
Mig: ?
Mellemste Pode: ”Jamen, jeg ved jo ikke hvordan jeg bruger den her balsam!”
Mig: ??
Mellemste Pode: ”Jo, for det skal jo i tørt hår!”
Mig: ???
Mellemste Pode: ”Det står der altså! ’Balsam – til tørt hår’!”
Balsam II

Dagens kloge ord

“Et hår på hovedet er bedre end to på børsten”

”Det er bedre at ha’ hår på karamellen end karameller i håret”

23 tanker om "Filtret hverdag"

 1. Mette

  Ha ha ha ha ha…. åh, de kære unger:o) Han jo også ret for der stod til tørt hår…. Miindtemanden havde langt hår sidste sommer og indtil jul i 2 klasse. Jeg så gerne han beholdte det men han ville klippes kort som sin far. Helt så kort fik han dog ikke lov at blive! Her bruges også meget balsam for det hjælper på at holde lus borte!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Egentlig er jeg sådan lidt halv-græsk-katolsk i forhold til de der frisurer, så længe poderne selv kan administrere det uden al for meget forældreinvolvering. Mellemste Pode har faktisk for nyligt ytret, at han MÅSKE gerne ville klippes kort, men vi er ret enige om, at han skal være helt sikker, før vi gør noget…

   Svar
 2. Dorte

  Haha. Man ser det for sig ;). Vi vasker ikke håret på vores så tit (endnu) og jeg gør det stadigvæk for dem alle, så det kører egentlig meget fint. Nu. For det har været lidt en bedrift af vaske hår på dem alle.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Ja, vi har heldigvis også kun vasketjansen med Mindste Pode. Vi anbefaler dykkerbriller under processen; det mindsker risikoen for sæbe, og samtidig ser det så herligt åndssvagt ud 😝

   Svar
 3. Fruen i Midten

  Åh ja, det der med at dosere shampoo og balsam kan være svært 🙂 Jeg tror, at alle skal igennem fase, hvor der bruges cirka 500% for meget. Donnaen er ved at lære det, men helt godt bliver det næppe, før hun selv skal betale. Kunne iøvrigt godt tænke mig at se MPs hårpragt. Det lyder aldeles skønt. Kan du ikke snige et lille bitte anonymt billede på bloggen?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Naaahr, tror ikke helt det hår kommer på nettet! Men det ku’ være jeg sku’ overveje at lade ham betale for sin balsam selv, ud fra hvad du beretter!….

   Svar
 4. LS ☆

  Det er simpelthen genialt med balsam til tørt hår – i bruseren! 🙂 Jeg er imponeret!
  – håber ikke der kommer fald-ulykker på baggrund af hans brug af hallens brusere. Kan man sagsøges for det? Nej vel? 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære LS!
   Jeg tænker ikke vi bliver sagsøgt. Idrætshallen gør muligvis, hvis ikke de har lever helt op til diverse krav om skridsikre gulvflader…. Ingen siger noget om overforbrug af balsam! Shhhh!!

   Svar
 5. Birgitte B

  Jeg har kun et ord til dig: Balsamspray! Som ikke skal skylles ud (ok, det blev mange ord). Eller alternativt en omgang lus med tilhørende klipning? (ej, det er næsten for ondt). Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Åh jo, du kan tro vi har prøvet at ha’ lus i det lange hår. Hold nu op! Jeg troede fejlagtigt, at jeg var undtaget den slags rædsler, når nu jeg ikke har fået et eneste pigebarn, men nej. Lus er tilsyneladende ikke kønsdiskriminerende, fandt jeg hurtigt ud af. Vi har en lidet tjekket balsam-spray med Shrek på, der lugter rædsomt af syntetisk tyggegummi. Tror umiddelbart ikke jeg bliver top-populær hvis jeg sniger den ned i sportstasken!…

   Svar
 6. Ellen

  Hahaha – jamen det stod der jo! Til tørt hår 😀
  Det er svært, det med den personlige hygiejne. Specielt husker jeg også det voldsomme overforbrug af shampoo og balsam, men det går over igen – om ikke andet, så når de selv skal betale, som Fruen siger.
  Eller … John lærte det aldrig. Han havde kun 1/10 af min hårpragt, men han brugte nok 10 gange så meget shampoo som jeg til den …

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Jeg satser på, det kommer under kontrol inden for en overskuelig fremtid, ellers må vi ha’ fat i lommepengene! 💰

   Svar
 7. Søs

  Kan anbefale kokosolie. Det skal først i, når man er kommet ud af badet, så der er minimal risiko for, at gulvet bliver glat i vådt føre. Megadrøjt i brug og man slipper for underlig kemi og hormonforstyrrende stoffer.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Søs!
   Super-god idé, men… ja, altså, for at være helt ærlig, så er vores næser slet ikke gearede til lugten af kokos…. Det eneste, der har noget som helst at gøre med kokos, og som får lov til at komme over dørtærsklen hjemme hos os, er Bounty-bars. Har du andre forslag i ærmet?

   Svar
   1. Søs

    Man skal bruge så lidt, at lugten ikke er noget, der bemærkes. Der har i hvert fald aldrig været nogen i min umiddelbare nærhed, der pludselig og uforklarligt har fået lyst til bounty. Men ellers kan man få en smags- og lugtfri udgave (har jeg hørt).

    Svar
    1. Birgitte B

     Søs – jeg er med Mor-monster her. For mig er det lige meget hvor lidt jeg bruger. Det hænger i næsen og irriterer mig hele dagen. Desværre, for livet ville være nemmere med den – og til barbering af ben. Kh. Birgitte

     Svar
     1. Mor-monsteret Forfatter

      Kære Søs og Birgitte!
      Tak for tips og tricks, jeg tænker op jer næste gang vi skøjter rundt i balsam! 😘

 8. Lene

  Skønne drenge du har, her i huset har de to mandlige medlemmer altid haft kort hår. Sønnen lagde dog an en gang til lidt længere hår, men det blev for træls og irriterende.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Det kan virkelig også være irriterende! Mellemste Pode sætter dog looket over komforten, vi må se hvor længe han gider blive ved! 😝

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.