Bar’ det var søndag altid!!

Kan du huske sangen, som Trille sang tilbage i start-70’erne? Den, der startede med:

“Jeg har en far og en mor,
de går på arbejde begge to,
for de skal tjene penge,
til mig og så min bror”.

At det tredive år senere selvfølgelig er same-same, var egentlig ikke det jeg ville skrive, men jeg kom sådan til at tænke på sangen igår, eller nærmere den del af sangen, hvor hun synger:

“Jeg har en far og en mor,
der hver gang det er søndag,
ta’r os med på nogen ture,
både mig og så min bror ….

Når de holder fri,
laver vi noget sammen,
det er det jeg bedst kan li’.
Bar’ det var søndag altid!”…..

Hjemme hos os laver vi langt fra altid noget sammen. Mange gange, og som oftest, er der rigtig meget sport på programmet krydret med lidt af hvert. Så som regel er vi ret holdopdelt. Mand agerer taxachauffør slash cheerleader i forbindelse med en eller begge de ældste poders stævner og turneringer, mens jeg som regel holder skansen på hjemmefronten i et forsøg på at sørge for de allermest lavpraktiske detaljer. Oprydning og den slags ting, you know. Derfor er lørdage og søndage hos os ofte fuldt ud ligeså logistikkrævende som hverdagene, dog med det plus, at der som regel er en chance for at sove lidt længere.

Men denne her weekend var faktisk en af de rolige af slagsen. Og selvom jeg er lidt af en drivhusplante (som min mors moster ville kalde mig), altså sådan en der elsker tilværelsen i en sofa med te, tæpper og gode bøger, så var der tilstrækkeligt med solstrejf til at Mand hersede alle ud på cyklerne. Efter at han selv havde ydet en storstilet indsats for at få lappet dæk på Ældste Podes cykel, vel at mærke. (Mand blev rost meget, men måske ikke nok). Det var brandhyggeligt. Altså cykelturen, ikke dæklapning (eller, det ved jeg jo i og for sig ikke noget om, eftersom jeg befandt mig i sofaen…). Og noget vi gør for sjældent (igen: cykelturen, IKKE lapning).

Mellemste Pode var udstationeret hos en kammerat i forbindelse med en børnefødselsdag, så vi var godt nok ikke hele familien, men trods alt fire mand høj, der begav os ud i verden, den ene på en mere skramlende vinterrusten cykel end den anden, foruden ét barn (Mindste Pode) i nattøj. Ja, det er jo uden tvivl en af fordelene med sådan noget Michelinmandsudstyr; ingen har den fjerneste idé om hvad der gemmer sig under sådan en sag. Så Mindste Pode kan nu skrive på sit CV, at han har været i Frederiksberg Have i nattøj. Og cykelturen gik så fint, til trods for at skruerne raslede af Mindste Podes cykel i et tempo, så man næsten forundredes over, at den stadig hænger sammen. Humøret var også højt hele vejen igennem, også selv om jeg kom til at sige, at de romsnegle, som Mand netop havde købt, skulle bruges til at fodre svanerne med. Men dem spiste vi selvfølgelig selv på en bænk med stedvis sol, som vi fandt efter ha’ gået i kø rundt på stierne et stykke tid. Der var godt nok mange mennesker, som havde fået samme idé som Mand. Folk var i den grad ude at lufte pelse og moderigtige solbriller, alt imens jeg krydsede fingre for ikke at møde nogen jeg kendte. Jeg får desværre ikke gjort så meget ud af det dersens udseende-noget i weekenden, og dét koblet med politisk korrekt cykelhjelm, som godt nok var blevet støvet af i dagens anledning, men som mest tilfører sådan lidt Cybercity-reklame til det i øvrigt vintertrætte og weekendprægede look, er bare ikke kønt. Måske jeg skal oppe mig lidt for at redde stumperne af udseendet i weekenden også? Red, hvad reddes kan…

Er jeg den eneste, der ligner heksen fra Prop og Berta-filmen i weekenderne?

Heks eller ej, så ville jeg virkelig ønske, at det var søndag altid…..

IMG_1524

Trille anno cirka 1972. Desværre ikke mig…

Pas på dig selv derude, og husk, at påskeferien lurer lige om hjørnet!

P.S. Hvis nogen spekulerer på hvad der blev læst i sofaen inden cykelturen, så er jeg for tiden igang med “Wild” af Cheryl Strayed. Den er god!

18 tanker om "Bar’ det var søndag altid!!"

 1. Liv ☆

  Årh sikke en fantastisk søndags-cykel-tur. Ville gerne have været med. (altså, hvis ikke jeg have været syg, og hvis jeg altså boede i nærheden af jer og i øvrigt sådan kendte dig i virkeligheden). Så kunne vi have været weekend-grimme sammen – i Frederiksberg Have. Min cykelhjelm er i øvrigt stærkt præget af et haj-billede – jeg har arvet den af yngstemand. Den ville nok have taget fokus væk fra din hjelm. Tænker jeg.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Gid du var der!! Jeg ville elske din haj-cykelhjelm, og det ville Mindste Pode utvivlsomt også 😄. Altsååå, jeg ville jo til hver en tid sige, at så længe man er sygdomsramt, så er man helt undskyldt i forhold til det dersens weekend-grimhed!….

   Svar
 2. Mette

  Uh, bogen er straks noteret på listen. Vi elsker weekender og vi elsker bare os tid:o) Vi er faktisk ret gode til det – dog var denne her weekend præget mr scanning, et stk fødselsdagsfest for en i klassen lørdag for prinsessepigen og et stk fødselsdagsfest for en i klassen søndag for mindstemanden. Om lidt, som i på lørdag, drøner vi mod England på påskeferie hos englandsfamilien:o) Vi glæder os til familehygge i bilen på vej derover.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Det lyder som en travl weekend! Håber I er landet på begge ben efter den? Hvordan gik MR-skanningen? Jeg håber I får en super-skøn tur til England; der må da være MASSER af forår 🌱. Det håber jeg for dig/jer.

   Svar
   1. Mette

    MR scanning gik fint:) Jeg har jo efterhånden vænnet mig til det eftersom de er hver 3 månede jeg skal ligge der:o) Hjernen var der endnu eller det regner jeg med, da jeg ikke fik andet af vide:o) ha ha ha ha kan da tænkes andre er uenige med det lukker jeg ørerne for:) Vi glæder os til ferie selvom vejret ser ud som herhjemme. Jeg håber nu det bliver bare en tat varmere når ankommer:o)

    Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Det var skønt at alt gik fint!! Idag er det dejligt lunt, Mette, så mon ikke der er endnu lunere i England?? ☀️

     Svar
 3. Cille

  Det lyder som den skønneste weekend. Jeg EKSKER cykelture lige når foråret næsten er på vej. Det er ren livsglæde. Og tiden på sofaen med tæppe, kaffe og bøger bagefter er endnu bedre!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ja, det er skønt, både med forårscykelture og gode bøger, det kan man ikke få nok af!
   Tak for din kommentar 😀.

   Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Hej Birgitte!
   Jeg kender godt følelsen, men jeg vil sige, at jeg ind til videre bestemt ikke er skuffet. Det er selvfølgelig ikke nogen garanti, det ved jeg godt. Men jeg skal helt sikkert også se filmen på et tidspunkt!!
   God dag til dig derude! 😘

   Svar
 4. Dorte

  Lyder som en dejlig weekend. Jeg synger gerne med på Trilles sang om at det gerne må være søndag hele tiden, men det tror jeg godt du ved ☺. Kram fra det vestindiske, hvor det er søndag hele tiden

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Søndag hver dag i Vestindien – det overruler vist alt!! Fortsat rigtig god fornøjelse med jeres eventyr!! ☀️

   Svar
 5. Lisbet/Livsglimt

  Det lyder også som en rigtig hyggelig tur. Det er da de andre, der skal slappe og lade være med at fise rundt i pelse i weekenden. Det kan du da ikke gøre for 😉 <3

  – og ja "Wild" synes jeg også var ret fantastisk!
  Kh fra internet-gæsten Lisbet

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lisbet!
   Tak for din kommentar! Ja, det var en meget hyggelig tur! Og idag er det lunt i vejret, der er helt klart forår på vej! ❤️🌱

   Svar
 6. Fruen i Midten

  Åh, ville det ikke være skønt, hvis vi andre også bare kunne tage en flyverdragt over nattøjet, når vi fx er nødt til at købe ind i weekenden, men egentlig ikke rigtigt gider tage nogle ordentlige klude på? Lyder iøvrigt som en rigtig hyggelig tur 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Det var brand-hyggeligt! Og ja, I Guder hvor ville mange ting være mere enkle hvis man bare kunne hoppe i noget overtrækstøj af en afart, og så afsted….👣

   Svar
 7. Lene

  Skønt at få luft under håret. Og om få dage kan jeg gå tur i Frederiksberg have sammen med mine børn. De går nok ikke med til flyverdragter og nattøj 😉 God dag til dig.
  Det er med søndag som med lyset. Når vi ikke har det altid, nyder vi det til gengæld mere intenst.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Ja, det er så vidunderligt når foråret kommer væltende! Håber solen er nået frem til dig, her er det så skønt, så skønt! ☀️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.