Brødre, søskende. Det bedste, det værste.

Nogle gange, når der er for meget skrig og skrål, og når millimeterdemokratiet har sat ind på fæleste vis, så tænker jeg på, om det virkelig er en gave, at have søskende. Når der er for meget brokkeri over ting, som ikke umiddelbart giver mening for den enkelte pode, og som dermed er uendeligt uretfærdigt. Det kunne for eksempel være Mellemste Pode, der er så træt, at øjnene roterer ukontrolleret rundt i hovedet på ham som pinballkugler, mens han er helt ude af stand til at forstå, hvorfor netop HAN skal i seng først, når han nu ikke er yngst?!

Jeg tænkte, at jeg måtte grave lidt i det her søskendeforholdshalløj, som trods alt er et faktum i vores familie. Hver eneste dag. Jeg bringer derfor – TA DAAAA! – et interview af mine tre drenge om det bedste og det værste ved at have brødre:

Det bedste ved at have brødre:

Ældste Pode:

”Der er aldrig stille (det kan faktisk være både godt OG skidt…. For eksempel når man sidder ved spisebordet, så kan det være lidt KED’LIGT hvis der bare var stille)”. (Indskudt bemærkning fra moren: Det kunne da også være helt utrolig guddommeligt og vidunderligt……). ”Men nogle gange kan de også bare tale sådan vildt-vildt-VILDT sindssygt meget, sådan med 120 i timen, og såå…..”. (Really?).

”Der er altid en man KAN lege med” (teknisk set, altså).

Mellemste Pode (tager øvelsen meget bogstaveligt, og remser op i flæng):

 • At man har nogen at lege og fjolle med.
 • At man kan lave nogle hyggelige ting med dem.
 • Man har lissom nogen, der kan trøste én, hvis nu ens mor eller far ikke er der.
 • Dejligt med en bror man kan holde af, og som holder af én. (PRAISE! tænkte moren….).
 • I skolen er det ikke altid at ens venner ser hvis man er ked af det, så er det dejligt at ha’ en god bror, som kan trøste én. (Undskyld, hvor fanden er gårdvagterne henne, når Mellemste Pode går rundt og er ked af det?!!)
 • Dejligt med en bror, der kan hjælpe én med reglerne…
 • Dejligt at ha’ nogle brødre, ellers kunne det blive lidt ked’ligt…
 • Dejligt, at der er nogen, der kan hjælpe med at huske én på ting (DEN burde være kommet fra Ældste Pode….)
 • Hvis man ikke har nogen at lege med i frikvarteret, så er det godt at ha’ en god bror.
 • Dejligt, at man kan få hjælp af sine brødre.
 • Man kan lære af sine brødre.

Mindste Pode:

”Det go’e er, at jeg kigger på, at de spiller minecraft”.
Mig: ”Er der andet, der er godt ved at have brødre?” (come on…….)
Mindste Pode: ”Øhhhh… Nej!”

Det værste ved at have brødre:

Ældste Pode:

”Når Mindste Pode vågner tidligt i weekenden, og sidder på toilettet, og råber “Nu’ jeg fææææær-dig!””.

”At gå hjem fra skole med Mellemste Pode. Eller hvis det har været en hård dag i skolen, og jeg bare gerne vil sidde for mig selv, og så kommer Mindste Pode, og vil gerne ha’ vildt meget hjælp til noget på iPad’en, og så jeg siger “ik’ lige nu”, og så går han ud, og jeg så kan høre, at han begynder at hyle….”.

Mellemste Pode:

 • Hvis der er en leg, der går galt, så føler man sig lidt alene.
 • Når éns lillebror smasker!
 • Når man diskuterer…

Mindste Pode:

”Når jeg siger til Mellemste Pode: ”Du er en ninja”, så siger han ”ja, ja, du er en ninja….””. (Den er jeg ikke helt sikker på, at jeg fangede….).
Mig: ”Er der andet, der er dårligt?”
Mindste Pode: ”Øhhhh… Os’ Nej!”

***

Any conclusions to make?…
Hm. Jeg kan heldigvis hurtigt se, at listen over plusser (takket være Mellemste Pode) er væsentlig længere end listen over minusser. Gud ske lov. Verden er endnu ikke helt af lave.

IMG_7794

Fotograf: Palle Pophår

20 tanker om "Brødre, søskende. Det bedste, det værste."

 1. Miri

  Skønne unger 🙂 Jeg er ikke et eneste øjeblik i tvivl om, at den største gave man kan give sine børn, er en søster eller bror.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Miri!
   Nej, du har helt ret, det er jeg også overbevist om!
   Tak for din kommentar, og rigtig god påske 🌱

   Svar
 2. Mette

  Åh sikke et skønt indlæg:) og det lyder til det er nogle rigtig dejlige drenge du har:o) da vi kørte til England her i weekenden og ungerne bare hyggede på bagsædet time efter time uden brok to dage i streg, så er det bare skønt med søskende. Det bekræfter os i glæden ved søskende med kun 2 år i mellem, var en god idé. Og de er gode sammen selv om de er dreng og pige. Nu vil ungerne jeg tage ud og shoppe mens manden spiller golf med sin bror:) kram herfra

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Det lyder som en dejlig og hyggelig biltur (jeg tror umiddelbart ikke at det ville køre så gnidningsfrit i vores bil, det er helt sikkert… 😄). Rigtig god shoppetur til dig med dine skønne unger! Håber alt står vel til ‘derovre’!

   Svar
 3. Kristina Jørvad

  Søde drenge du har Og jeg elsker bare din mellemste pode og hans ordrigdom. Han slægter vist sin kloge mor på❤️❤️😉.
  God påske til jer alle . Nu vil jeg tage hjem og holde ferie med mine tre poder ❤️

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Kristina!
   Tak ❤️ – rigtig god påskeferie til dig og dine; jeg har sådan tænkt på dig i de forløbne dage; håber alt står vel til hos dig?! Stort kram 😘

   Svar
 4. Birgitte B

  Hold op nogle gode svar. Jeg tør ikke spørge mine, som lige har brugt to hele dage på at være i totterne på hinanden 😉 kh og god påske. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Brødre, som er i totterne på hinanden, kan være noget af en styrkeprøve, særligt for forældrene!…. Jeg håbet meget for dig, at stridsøksen bliver begravet snarest, så I kan få nogle fredelige påskedage! ☀️

   Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Ja, indimellem så er de vældig, vældig skønne 😄…
   God påske til dig fra mig 😘

   Svar
 5. Dorte

  Skønne unger. Selvom mine selvfølgelig også tottes, så knuselsker de også hinanden og har så meget glæde af hinanden. Rigtig god påske til dig og familien. Kram herfra

  Svar
 6. Københavnerhjerte

  Haha, dejligt interview. Det fik mig til at trække lidt på smilebåndet ovenpå en øv-dag.

  Herhjemme sagde tvillng 1, at tvilling 2 ikke var hans bror. Suk, Nej-hatten var trukket godt ned om ørene på ham og jeg bad ham pænt om at finde Ja-hatten i drømmeland. Og så fulgte alverdens eder og brok ellers.

  Jeg tror og beder en stille bøn til at mine ligesom er glade (nok) for hinanden, men på den anden side ved jeg også at de ikke rigtig kan undvære hinanden. Måske jeg skulle spørge dem en dag de har Ja-hatten på og ikke er ved at dejse om af træthed og vrede..

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Københavnerhjerte!
   Åh, jeg håber meget dine poder har fundet ja-hatten i drømmeland 🎩…. Der er heldigvis en ny dag idag, håber det bliver en bedre dag, også for dig!
   Tak for din kommentar ❤️

   Svar
 7. Lisbet/Livsglimt

  Skønt indlæg 🙂 Mine piger har begge i perioder været overbevidst om, at de ville have et bedre liv som enebarn! Jeg er heldigvis også helt sikker på, at det ikke er tilfældet 😉

  Han har vist et blødt følsomt hjerte, ham midterpoden. Ikke at de andre ikke har det, men hans sidder ret tæt på skjorten lyder det til <3

  Smukt krokusbillede, Kh fra Lisbet

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lisbet!
   Det er helt korrekt; Mellemste Pode har et meget stort og følsomt hjerte, med alt hvad det indebærer ❤️. Det er ikke altid lige let med sådan et hjerte…
   Ja, det er et meget smukt billede, jeg er også meget glad for at Palle Pophår har sendt det til mig 😀.
   Rigtig god påske til dig og dine 🌱

   Svar
 8. Cille

  Hvor er de skønne. Tror jeg ville få nogenlunde samme resultat hvis jeg spurgte mine to. De skændes helt vildt ind imellem, men heldigvis altid kun kort. Hvorefter de er bedste venner bagefter. Og ikke overhovedet kan uden hinanden. Søskende må være det bedste!

  Svar
 9. A+K/VenterPaaVin

  HAH – i vores tilfælde: “Når ens lillesøsters bedste ven smasker.. HØJT. Og hedder Albert. Og altid gerne må spise med”
  Vi er 6 og 10 år ældre, end vores lillesøster, og synes han var det “klammoste barn” da hun gik i børnehave, og havde venner med hjem 😀

  – Anne

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   He-he…. 😄. Den havde jeg ikke set komme! Tak for din kommentar, Anne ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.