Der’ noget i luften (jeg ved ikke hvad?)

Dagene er blevet lysere; der er kommet tingester op af jorden, og der er noget i luften.
Det er stensikkert, og det er fantastisk!
Og her forleden vågnede jeg ved lyden af små pip-pip’ere i budskadset udenfor. NU er foråret kommet, tænkte jeg glad, mens jeg samtidig syntes det var knaldgod timing at jeg trods buldrende mørke sådan lige vågnede et par minutter før vækkeuret ringede. Der lå jeg så en rum tid indtil jeg syntes at der nu var gået betragteligt lang tid uden at det hverken var blevet lysere, eller at vækkeuret havde ringet til trods for fuglekorets varslen om morgenstund. Endeligt tænkte jeg, at jeg burde kaste et blik på uret (- altså grunden til at jeg ikke gjorde det i første omgang skyldtes jo, at jeg skal række op efter min mobil på hylden, hvilket jo er vældigt omstændigt, og absolut ikke noget man bare gør for sjov).

Uret siger 01:23. Jeg kan så godt regne ud, at der nok ikke er tale om fuglekvidder, og begynder derfor at tænke over hvad det så er, der spiller mine ører et puds. Finder ud af, at fuglekvidderet er i tiltagende, når Mand ånder ud.

Tror bare jeg kører på genbrugspladsen med de dersens ører, der alligevel ikke fungerer.
Eller, måske ikke til genbrug, men måske noget storskrald af en art. Eller småt brændbart.

Og apropos ører, der ikke altid opererer mest hensigtsmæssigt, hvor meget tror du så at jeg skal gå under radaren når chefen nu har bevilget en ny stol, fordi den man har, siger en virkelig mærkelig klik-klik-klik-lyd. Og det så viser sig, at det slet ikke var stolen, men derimod bordet, som siger den virkelig mærkelige klik-klik-klik-lyd, fordi stikket til hæve-/sænkefunktionen sidder løst (hvilket i sig selv burde få mig til at tænke på, hvor lidt jeg egentlig bruger den dersens hæve-/sænkefunktion……). Hm?…..

Men bortset fra det, så er det (som jeg har skrevet om før), ikke altid skidt at være udfordret på hørelsen. For eksempel kan jeg nævne adskillige sange, der bliver langt mere underholdende når man er udstyret med et par lidt alternativt fungerende ører. Og hvor man helt uforbeholdent giver sig mere tid til at tænke over selve meningen med teksterne, fordi de bare er….underlige?

Jeg vil bringe et par eksempler:

 • Har du for eksempel hørt L.O.C.’s seneste nummer ’Jeg’ så li’glad om du er til fodbold’?
  Øh, nå?
 • Så er der den dér om hønsefødder og gulerødder, og Hansen, der er en svane. Meget underlig sang.
 • Så er der Pearl Jam’s ‘Don’t Call me Dorthe’. (Nej, det havde jeg heller ikke tænkt mig).
 • Så er der The Beatles, der sang ’Hey dude’. Det gav i lang tid udmærket mening for mig.
 • Slutteligt er der denne her, som Mindste Pode stod for (præ-dræn): Kender du Sofus fra Ramasjang, der rejser ud i verden? Han synger en sang, der jævnfør Mindste Pode lyder sådan her:
  ”Der’ et flyyyyy, der brændeeeeer, i stjernerne…”.
  Scary stuff, de har gang i på børnekanalerne!

Nå. Never mind, Spring’s coming right up! Og derfor har jeg købt blomster til mig selv ud fra devisen “At leve er ikke nok. Solskin, frihed og en lille blomst må man ha'” (H.C. Andersen, hvis du skulle være i tvivl).
Det må være dagens kloge ord.

Dagens oplysning:

”Mor, ved du godt, et æsel, det er en blanding af en hest og…og….og….. et FÅR!”

Rigtig god weekend til dig!

20 tanker om "Der’ noget i luften (jeg ved ikke hvad?)"

 1. Ellen

  Hahaha – hvordan vil du få os til at tro på, at det ikke er godt med en udfordret hørelse, når du kan få snorken til at lyde som fuglesang? Det var så afgjort noget af det sidste, der ville falde mig ind, når John kommer med natlige lyde 😀

  Svar
 2. Malene

  Hahaha! Åh, hvor ville jeg gerne have dine ører, når de kan få snorken til at lyde som fuglekvidder.
  Jeg er vild med de misforståede sangtekster. Jeg sang i flere år med på Pink Floyd’s ‘The dogs and cats are in the classroom’ Det giver ingen mening!

  Svar
 3. /ks

  Den med stol og hæve/sænkebord synes jeg kræver en opfølgning. Måske kan du få en (kvalificeret) til at komme forbi med en skruetrækker? Det må jeg vide hvordan fortsætter.
  Sangteksterne er der da ikke noget galt med, er der? Jeg tror jeg vil kunne nævne flere – hvis altså ikke min hukommelse var lige så udfordret som min hørelse.

  Hey Dude. Ha’ en skøn lørdag ♡

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Skrivebordet ER fikset. I absolut dybeste stilhed.
   Åhhh, jeg ville elske dit bud på de der sangtekster! ❤️
   Og hey selv, dude: Rigtig god lørdag i lige måde! 😘

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, jeg tror også at Mand i virkeligheden er en ‘light’-snorker! Jeg kan bestemt ikke tillade mig at brokke mig! 😝

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg tror, det skyldes lidt forvirring: Et æsel og en hest kan lave er muldyr, så jeg tror bare der var blevet byttet lidt rundt på (og udskiftet nogle af) komponenterne i ligningen….

   Svar
 4. Anette

  Spænende øre… hvad det for en fodboldsang.
  tog også mig lang tid at høre at de ikke sange due. … Hmm

  Den med blandingen havde jeg ikke set komme…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.