Drømmer du om weekend på landet?

Vi har jo det hersens sommerhus, som vi frekventerer fra tid til anden, når ikke ungernes fridage på forhånd er sandet til med børnefødselsdage og sportsaktiviteter. Og kids nowadays har virkelig fuldt program, så man skal være ude i rigtig god tid, hvis man vil have noget at skulle ha’ sagt i den forbindelse. Til gengæld er det virkelig skønt når vi så endelig er afsted. (Eller det synes i hvert fald den voksne del af selskabet. Den yngre del har velsagtens mest en følelse af at være blevet sendt lige lukt tilbage til middelalderen. Men altså.) Så nyder vi lidt stilhed, lidt fuglekvidder, noget bølgeskvulp og frisk luft. Græs under fødderne og højt til himmel. Klapser et par myg.

Men hvor vidunderligt det end er at være afsted, så er der noget, der ikke altid stemmer, når regningen skal betales. Og det er når man kommer hjem. Med alt for meget vasketøj, og børn, der har Fortnite-abstinenser, og opfører sig som drug addicts på en ufrivillig kold tyrker. Det er som om det pludselig bliver hverdag på en søndag, hvor man lidt for sent opdager, at der er for få timer til for mange gøremål. Så hvis du nu går og drømmer om et weekendliv på landet, så skal du lige vide, hvad der rent faktisk kan ske, når man kommer hjem fra sådan et sommerhusophold – alt sammen selvfølgelig et tænkt scenarie, og slet ikke nødvendigvis fra i mandags, ahem.

Forestil dig dette:

Vi rammer vores bopæl midt på eftermiddagen, og ret skal være ret: Vi har kun haft to poder med på tur; den tredje er til fodboldstævne, og skal afhentes på et tidspunkt, som ingen rigtig kender.

De to tilstedeværende unger har, siden vi satte os ind i bilen, befundet sig i denne her tilstand:

…hvilket ikke afholder dem fra at opføre sig sådan her, på det tidspunkt hvor de bringes til live igen:

Lidt efter hjemkomst (cirka på det tidpunkt hvor jeg finder ud af, at skabet med vaskepulver er VIRKELIG klamt, og derfor sporenstrengs går i krig med noget hovedrengøring) forlader Mand den synkende skude, og drager ud i verden for at nedlægge et par boller fra Kohberg samt en 4-5 liter mælk foruden det løse. Egentlig skulle jeg i bad, men efter at ha’ tæppebombet visse dele af køkkenet med Ajax, kaster jeg mig i stedet ud i en klipning af Mindste Pode, som har et stærkt og brændende ønske om at ligne De Gea. Der er googlet fotos, og vi vil se sådan her ud:

(Ansigtsudtrykket følger også med)

Men cirka halvvejs i klipningen står klipperen af – ikke bare på batteriet-er-fladt-måden, men på jeg-vil-ikke-leve-mere-måden, og efterlader mig med en pode, der nu er i besiddelse af en vældig, vældig asymmetrisk frisure. Jeg retter lidt hist og her med saksen, men det ændrer bare ikke så satans meget på det faktum, at ungen sådan frisuremæssigt lidt ligner et færdselsuheld. Vi har med andre ord kun De Gea i den ene side. De Gea features grydeklip, kan vi måske kalde stilen, men heldigvis er jeg begavet med en unge med et lyst sind, som synes det er herre-sejt. Ungen synes han styrer for vildt med den fritte, og jeg har lissom ikke noget andet valg end at lade ham blive i troen: Det er 2. pinsedag, og der er ikke en frisør åben i miles omkreds.

Heldigvis kvitterer fodboldpoden, da han kommer hjem, med også at være synligt dupperet – hvilket må siges at være helt usædvanligt for denne pode. De Gea høster komplimenterne med verdens største selvfølgelighed, og jeg tænker at alt ånder fred. Der er så meget de voksne ikke forstår. Og om lidt har vi tilmed skabt en helt ny trend, en hår-dille, om du vil.

Men alt ånder ikke fred. Måske på hårfronten, men ikke hvad angår fodboldpoden, der er ved at segne efter weekendens strabadser. Han har det, som vi andre har det efter en uendelig lang uge på jobbet. Han er fladmast og tappet for kræfter. Han synes vi er for MEGET, vi fatter IN-GEN-TING, og han opfører sig i det hele taget fuldkomment ligesom mig – hvilket jeg så står og tænker lidt over, alt imens jeg forsøger at kreere intet mindre end fire forskellige aftensmåltider (vi er jo kræsne, remember?), og mens jeg rør i pastaen glæder jeg mig mestendels til alle børn er blevet tvangsputtet klokken alt for tidligt.

Hov, fire? siger du måske – men I er da fem? Korrekt, men på det tidpunkt har Mand for længst rømmet scenen; han er taget afsted for at løbe løb med hans kongelige højhed kronprinsen sammen med tusindvis af andre mennesker i indre by. Han kommer hjem langt senere (efter den alt for tidlige tvangsputning), medbringende en perverst stor medalje, og bedyrer stolt, at han overhalede kronprinsen efter tre kilometer. Om jeg ikke så det? På TV? Hm. Nej.
Men jeg har stadig ikke været i bad.

PS: Hvis du spotter en unge i trafikken med mega-mærkeligt hår, så yes. This is my doing. I did that.

19 tanker om "Drømmer du om weekend på landet?"

 1. Henriette

  Hold nu lige op i strutskørtet og så afsted, som du fik mig til at grine højt (uheldigvis på jobbet, hvor jeg skulle forestille at arbejde i det der sundhedsplatform, men af en eller anden grund endte her…)

  Er imponeret over, at du kan få hår til at ligne De Gea i nogen af siderne overhovedet!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åhh, det kender jeg godt, det der med at komme på afveje! 😝 Jeg har øvet mig på et væld af frisurer gennem tidens løb (med varierende held…), så det er ren learning by doing! ✂️

   Svar
 2. Monica

  wow. altså. dit visitkort må være A3 størrelse, med alle de titler du med rette er indehaver af.
  trendfrisør, kok med speciale i multitasking, skribent med overskud og masser af lun humor, søvndoktor, coach… you name it ! impressive.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tænk hvis man kunne bruge den slags til lønforhandling! Det ku’ være jeg skulle prøve næste gang… 😂

   Svar
 3. Birgitte B

  Årh mand, godt at poden er tilfreds med håret – eller er det blevet rettet nu?
  Jeg kan anbefale en omgang rugbrød til aftensmad når man kommer hjem fra sådan en weekend.
  Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ungerne tror (også) de skal dø når der er rugbrød på menuen. Fandme ik’ nemt! Yes, frisuren gør nu både pode og mor glad. Mest poden. Men det er også det vigtigste! 💙

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Arh men altså! Nu hvor jeg er færdig med at grine, vil jeg gerne opfordre til, at du skruer lidt ned for ambitionsniveauet og passer bedre på dig selv. Jo sgu! Ikke noget med at kaste dig hovedløst ud i absurde rengøringsprojekter, der sagtens kan vente. Og ingen fremstilling af sær-menuer til hver enkelt pode (og dig selv – wtf???) Rugbrød er, som Birgitte skriver, fint sådan en aften. Og så var der også blevet tid til det der bad 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det må blive næste gang med det bad!… 🤘
   Ej, måske var det også lidt overdrevet at kalde det fire retter, men der var eksotisk spaghetti-ret + frikadeller til Ældste Pode; eksotisk spaghetti-ret UDEN frikadeller til mig; anti-eksotisk spaghetti + frikadeller til Mindste Pode, og biksemad + frikadeller til Mellemste Pode. Det var mere det der med at huske hvem der skulle have hvilken kombination og hvor meget, der udfordrede mig lige dér…

   Svar
 5. Karen

  Er så glad for dette realitets tjek… jeg går nemlig jævnligt og sukker efter et sommerhus, læs: jeg sukker efter fred og ro og afslapning og jeg glemmer at børnene på 2, 6 og 9 år, deres indbyrdes kampe og rod følger med i sommerhuset. Hvad gør du egentlig i forhold til rengøring? Føler du ikke bare at det er dobbelt op?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, alt det, som ikke er stille flytter også med, det er rigtigt. Og logistikudfordringerne bliver heller ikke mindre. Og så er der noget vedligeholdelse. Ting, man glemmer, og som man pludselig mangler det andet sted. Badetøj for eksempel. Så man ender op med to eksemplarer af ret mange ting. Til gengæld er det for mig magisk at have adgang til skov og vand langt væk fra andre. Lange gåture, som man ikke får på samme måde i almindelige beboelsesområder. Det er dét, der gør det for mig. Og så følelsen af at trække stikket og skide hul i det hele. Mht. rengøringen, så synes jeg faktisk ikke der er så meget ekstra – hos mig er det mere det dér med at pakke ud to gange på en weekend, og være på bagkant søndag der står på listen over ulemper.

   Svar
 6. Ellen

  Jeg er både imponeret over, at du kan frembringe den frisure – halv som hel – og af, at barnet er stolt af den halve. Nogle gange får man sejren næsten forærende 🙂
  Vi har også dobbelt af det hele. Det er en stor fordel, mens man har og bruger sommerhuset, men kan godt blive lidt problematisk, når man skal sælge, for så har man lige pludselig dobbelt så meget, som man har brug for … heldigvis sælges de fleste sommerhuse med indbo, så for vores vedkommende bliver kun ting med ‘sentimental value’ bragt til Danmark.
  Jeg tror i øvrigt, at det er noget nær umuligt at kunne nyde det at have sommerhus, mens man har hjemmeboende og aktive børn. Jeg kender et par, som endte med at sælge deres – de fik det ganske enkelt ikke brugt nok. Det var lidt synd. Nu er børnene store, men sommerhusene er blevet for dyre, så de kan ikke bare købe et igen. Det er også synd … så jeg vil nok råde til at beholde det, hvis det er muligt for jer – jeres voksentid kommer jo igen på et tidspunkt.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hvor er det godt du skriver det, Ellen! Vi overvejede jo lidt på et tidspunkt om vi også skulle sælge (det ved jeg ikke om du husker), men vi holder simpelthen for meget af stedet og det hele. Så i stedet har vi gang i verdens største ombygning, som vi glæder os meget til bliver overstået på et tidspunkt. Nogle gange har jeg tænkt på hvad jeg gerne ville ha’ med mig videre, hvis vi solgte det, men det ville være en del!… Ikke fordi vi har lækre ting, men det er alligevel gamle ting, som jeg har brugt tid på at finde hist og pist på loppemarkeder. 🙃

   Svar
 7. Linedanser

  Jeg har weekend på landet hver dag – men det er fordi vi bor herude i skoven, med eng og mark lige om hjørnet. Helt selvvalgt! Til gengæld ønsker vi os laaaaangt væk i ferierne, dels fordi vi ikke orker at kigge på de uanede mængder af bunker og vasketøj af skummel herkomst, og dels fordi vi – i hvert fald til jul og påske – lynhurtigt får kalenderen booket op af familie, som synes at “nu skal vi da også snart ses.” Og det er såmænd også hyggeligt nok, men er du vimmer, hvor man trænger til ferie efter 4 dages non-stop højtidsfrokost med sild og fisk og hjemmebagt leverpostej og tærte og øl og snaps. Og så er det bare nogle gange lettere, hvis man kan sige “Det kan vi desværre ikke – vi er på ferie 🙂 “

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det lyder bare SÅ dejligt med naturen lige udenfor – hver dag! 🌿 Særligt i sommerhalvåret er jeg parat til at begå mord for at få det samme – men i vinterhalvåret, der er jeg omvendt meget glad for mit vinterhi på tredje sal… Man kan ikke både blæse og ha’ mel i munden, som de siger! 😀

   Svar
     1. Maude Forfatter

      Det er ret let: Jeg kopierer bare linket, og sætter det direkte ind i mit indlæg (som link). Skriv igen hvis ikke du kan få det til at lykkes! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.