En flisesaga. (Eller: Grunden til at Søren Kierkegaard ditchede Regine Olsen).

Hvad har jeg lavet i de forløbne otte dages påskeferie? Ja, det er et virkelig godt spørgsmål.
Jeg ved det knapt nok selv.

I udgangspunktet havde jeg nok forestillet mig, at påsken ville indeholde forholdsvis meget afslapning. En del eftermiddagslure, og så’n. Ikke så meget renderi.
I virkeligheden blev vi overhalet lidt indenom af et badeværelsesrenoveringsprojekt i vores sommerhus.

Eftersom badeværelset pt. fremstår en anelse mere skrabet og spartansk end hvad selv den mest hardcore minimalist ville kunne sige god for (altså faktisk sådan her:)


….så var det lidt presserende at få kigget på eksempelvis fliser (foruden vandhaner, badeværelsesmøbler, brusenicher, varmtvandsbeholdere og hvad ved jeg).

Ikke overraskende konkluderede jeg relativt hurtigt, at mængden af valgmuligheder udi sådan noget flisehalløj godt være svær at overskue for sådan én som mig. Hold nu kæft, hvor er der mange kakler, mosaikker og klinker derude i verden. Og farver og priser og ting, man skal tage stilling til. Foruden simple faktorer som trends og tendenser (hvilket jeg slet ikke havde taget med i betragtning). (“Sandfarvet?”, gentog ekspedienten med et fraværende blik i øjnene; “…nej, det kører vi ikke med.”)
Åbenbart er sandfarve ikke bare so much last year, no no, vi taler FEM år. Mindst. Nu vil folk ha’ New York’er-stil. Men altså. Hvem er det vi prøver at narre her? Vores sommerhus ligger langt uden for lands lov og ret; med andre ord midt ude i ingenting. Så absolut ikke the big apple. New York’er-stilen ville springe direkte ombord på den første den bedste flodpram tilbage til the land of the free and the home of the brave.

Efter diverse besøg rundt i forskellige industrikvarterer, primært Vestegnske, forestiller jeg mig, hvordan en del ægteskaber må være forlist undervejs i tilsvarende situationer. Altså the Titanic way. Jesus Kristus, der er belæg for mange diskussioner. Men vi klarede det faktisk overraskende godt, og Mand udviklede en helt ny og fliseentusiastisk side af sig selv; så har man set det med.

Men hvor entusiastisk Mand end peppede sig selv op til at være i hvad der kan kaldes Den Aktive Flisefase, så var han desto mere træt da vi havde købt og hjembragt en betragtelig mængde kvadratmeter gulv- og brusenichebelægning af ubestemmelig herkomst foruden to sække fugemasse. Trætheden indtraf på det tidspunkt hvor jeg gik hen og blev i tvivl om det nu også var det HELT rigtige, vi havde valgt. Kender du det? (Og KAN man overhovedet blive mere småborgerlig? Spidsborgerlig?).

Well, så sidder man der og bladrer formålsløst i flisekatalogerne, mens man har sådan en type samtale her:

Mig: “Altså, jeg tænker, at de fliser vi har købt minder mest om denne her?”
Mand (ser sport på iPad): “Mmmmm…”
Mig: “Men så ser jeg på de her, og så tænker jeg, at farven på dem, vi har købt, måske er helt forkert?”
Mand: “Nej.”
Mig: “Okay så. Men så prøv at se på de her, altså måske er der lissom bare lidt mere liv i dem? Lidt mere spræl?”
Mand: “De er også fine”
Mig: “Men måske de så ville have været flottere?”
Mand: “Nej.”
Mig: “Hvad nu hvis vores fliser alligevel er lidt for døde i det?…”
Mand: “Vores fliser er ikke døde.”
Mig: “Er du HELT sikker på vi ikke skulle ha’ købt dem her i stedet?….”
(*Mand sender dræberblik*)

Ja, i virkeligheden er jeg ikke så forfærdelig meget klogere på nuværende tidspunkt. Men lidt mere træt (ligesom Mand). For udover diverse besøg i byggemarkeder og fliseforretninger, så har vi også været til håndboldstævne i Jylland, og midlertidigt udstationeret hos Mormor.
Og vupti, så var den ferie forbi. Og min jakke lugter lidt af fisk.

Dagens kloge ord

Søren Kierkegaard:

”Menneskene synes ikke at have modtaget sproget for at kunne skjule tankerne,
men for at kunne skjule, at de ingen tanker har.”

”At vove er at miste fodfæstet en kort stund. Ikke at vove er at miste sig selv.”

22 tanker om "En flisesaga. (Eller: Grunden til at Søren Kierkegaard ditchede Regine Olsen)."

 1. Birgitte

  Jeg sidder tilbage og tænker… Hvor er fliserne lige nu?
  Nå, men jeg tror manden har helt ret og første indskydelse er altid den rigtige og alt det der. Skal nok blive godt! Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Lige nu venter fliserne på at blive lagt, og så får vi se…. Tak for din tiltro til projektet, Birgitte! 😘

   Svar
  1. Maude Forfatter

   De kommer, de kommer! ❤️ Der vil (på et tidspunkt….) blive lavet et før-under-og-efter-indlæg. Bortset fra det, så prøvede jeg faktisk at forevige de døde fliser, men de var ikke meget for at gøre sig til. Skal jeg mon tage det som et dårligt varsel? 😳

   Svar
 2. Anette

  Tænk at det er så svært at finde sandfarvede fliser… blev de sandfarvede?
  den første indskydelse er ofte den rigtige…. så jeg tror på jeres fliser. .. og glæder mig tilmat se dem.

  Lyder som om I har haft lidt mere travlt end hvad godt er.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   De blev greige (helt nyt ord, sammentrækning af grå og beige). Tror det bliver ok. Må sove når jeg bliver gammel, eller når toilettet er sikkert forankret! 😝

   Svar
   1. Anette

    Det vel også en form for sand….
    stadig utroligt at et firma kun vil køre med hvad der er mode…. så det svært at velligeholde ting

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Ja, det er næsten en form for sand. Eller gammel vin på nye flasker, og hvad man nu ellers siger… 😜

     Svar
 3. Ellen

  Jeg håber ikke, det efterlader dig alt for traumatisk, men lige her må jeg altså holde med din mand. Efter så megen møje og besvær dur det simpelthen ikke at efterrationalisere 🙂
  Glæder mig til at se under- og efterbillederne.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, den opførsel er næsten dyrplageri, ikke? Jeg giver dig helt ret, og det er heller ikke fordi jeg er stolt af det!

   Svar
 4. VenterPaaVinBlog

  Haha, det lyder produktivt – jeg tror på døde fliser, selvom din mand ikke kender dem. Om jeg vil have nogle der spræller, er tilgengæld et godt spørgsmål. Måske det også er lige lovlig for meget?
  Håber I fik afsluttet jagten med en mellemlevende, rart resultat, I begge kan leve med :p

  – A

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg håber også, at fliserne som minimum er mellemlevende – time will show… 😵

   Svar
 5. Fruen i Midten

  Haha, jeg er sikker på, at det er nemmere at pifte døde fliser op med nips end at nedtone nogen, der omvendt er lidt for sprællevende, med beige håndklæder …
  Kan se, jeg ikke er den eneste, der ikke fik helt det forventede ud af påsken. Forskellen er bare, at jeg ikke havde noget fliseprojekt.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det er et fantastisk ord (og et eller andet sku’ man da ha’ ud af alt det renderi)! 😜

   Svar
 6. Macu

  Jeg havde helt glemt, hvor vigtigt det er at vove. Hvor er det godt, at du minder mig om det ♥️
  Tak

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.