Fem vilkårlige. The Kiel edition.

– Okay, jeg bliver simpelthen nødt til at lære at tale tysk. Jeg render åbenbart rundt med en lavstammet, trind tysker (iført gamachebukser med leopardprint) gemt inde i mig, der er vild med at sige ord som ‘schnell’ og ‘schnitzel’. Så meget for at være fransksproglig (men det var virkelig heller ikke nogen videre succes, kan jeg godt afsløre).

– Hvem helvede er Prins Richard? Altså bortset fra en færge? Er han mon med i Robin Hood, vielleicht? Bilens absolut bedste bud.

– Fra færgelejet i Puttgarten rundede vi lige Café Molenblick, og fortsatte ned til Boarder Shoppen. Mein Gott, siger jeg bare. Og mens Mand med julelys i øjnene tog svinget på to hjul, ramte erkendelsen mig igen: Jeg er simpelthen røv-snobbet. Tak for det, Farmor. Med andre ord er jeg bare ikke typen, der handler i den slags butikker. I don’t belong there. Nej. Og jeg har aldrig nogensinde set noget lignende. Aldrig. 500 shades of vodka und Liebfraumilch i lange baner. Men hallo!… der er sgu’ da M&Ms i ét kilos poser! Look, now we’re talking! Og set i bagklogskabens ulideligt klare lys tog det os lige præcis 27 minutter at bruge 536,44 kroner på …. well, ting man køber i den slags butikker. Var der nogen, der sagde hykler? Men bortset fra det, så synes jeg nok de var lige lovligt tidligt ude med julestadset efter min mening; kan vi lige få overstået Halloween først?

– Das Zoologische Museum:
Mitt dem (die? das?) Flusspferden und alles.
Faktisk et fint museum af sin slags, hvis man er til afsjælede dyr i forskellige afskygninger (med og uden formaldehyd). Et par eksempler:

Feldhamster.

Kugelgürteltier.

Perry.
(Han var heller ikke med i sidste afsnit af Phineas & Ferb, var han?)

Damen i billetlugen.
Små stemmer anbefales.

– Man kan vælge at se en Champions League-håndboldkamp, eller man kan vælge…. badekaret på hotelværelset. Med en god bog. Og de dersens M&Ms indenfor rækkevidde. Viel danke.
Er i øvrigt svært begejstret for hotellet, med alt hvad det indebærer lige fra sengen, til den fantastiske udsigt. Ja, jeg har endda været begejstret for elevatoren, hvor jeg har benyttet mig af enhver tænkelig lejlighed til at smide et par voice activated elevator-jokes.

Mine børn hader mig af et godt hjerte. Men altså: Kiel kan faktisk godt anbefales! ❤
Og med den salut, såeh.. auf Wiedersehen, da.

NB: Google, mein Freund:
Hermed svaret på hvem Prins Richard er (direkte klippet ind fra Wikipedia) – hvis altså ikke du vil lade dig spise af med en Robin Hood-karakter:
“Prins Richard til Sayn-Wittgenstein-Berleburg var en tysk prins, der var familieoverhoved for fyrstehuset Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Prins Richard var fra 1968 til sin død gift med Prinsesse Benedikte, søster til dronning Margrethe 2. af Danmark.”

16 tanker om "Fem vilkårlige. The Kiel edition."

  1. Maude Forfatter

   Ja, den lille detalje… Ja, Farmor roterer utvivlsomt; så er det godt far ligger et andet sted… 😘

   Svar
 1. Eva

  Tyskland har flere facetter, det opdagede jeg , da vi fik lejlighed i Berlin. Indtil da var det mest et gennemkørselsland til Frankrig. Og jeg taler noget tysk og lidt mindre fransk. En tysk kvinde var engang meget imponeret over min tolkning fra fransk til tysk, den franske kvinde var vist knapt så imponeret, men sjovt var det..
  Da jeg læste dit indlæg blev jeg mindet om Ludvig Holberg og ” Geert Westphaler, den meget talende barber” og hans rejse fra Haderslev til Kiel, jeg husker den som morsom..

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det lyder som en meget spændende oversættelse, du har haft gang i! Holbergs tekst har jeg ikke læst, men det kunne være jeg skulle udvide min litterære horisont med den engang ved lejlighed. Jeg er faktisk meget imponeret over Kiel, jeg troede slet ikke at der var så smukt i Tyskland. Som du siger, tænker man ofte at det bare er motorvejstoiletter…🍂

   Svar
 2. Marina

  Grænsekiosker er en verden for sig. De formår på en eller anden vis altid at få suget langt flere penge op af lommen end hvad der på nogen mulig måde er sparet på billigere chokolade. Jeg er ikke fan, men det er resten af familien så vi skal altid ind omkring når vi køre over grænsen. Håber på super hyggelige dage i det tyske.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er virkelig meget præcist udtrykt, Marina! ❤️
   Man er helt drænet, men fyldt med al for meget billigt chokolade….

   Svar
 3. Ellen

  Jeg grænsehandler gerne ved lejlighed, men helst ikke i Bordershoppen, for den er værre end Ikea – man bliver tvunget igennem HELE butikken, selv om man bare skal have lidt vin og øl.
  Nemlig. Vi køber aldrig slik 😉
  Bortset fra det, så er Tyskland bedre end sit rygte, og det er lidt synd, det ofte kun bliver brugt som gennemkørselsland.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tyskland er SÅ meget bedre end rygtet. Jeg tænkte Wunderbaum og grå industri – jeg blev meget klogere! ☀️

   Svar
 4. S.

  Det hedder den Flusspferden i den sammenhæng ellers das flusspferd 😉

  Kh En tysker 😉

  PS. Jef havde det med de grænsehandlen indtil min mand tvang mig ind i en af dem. Ellers havde jeg det også på samme måde som dig. Jeg takker min mor for den arrogance 😉 men nu. Efter flere års træning (jeg har en tålmodig mand) er det faktisk ok at komme i de butikker (skulle lige til at skrive den slags)

  Kan du Gi nogle geheimtipps til Kiel?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det kræver et par tålmodige mænd med sådan nogle som os… 🙄
   Geheimtipps, siger du… Altå hvor man skal bo, og sådan?
   Vi boede på Hotel Bellevue (Maritim Hotels), værelse 620 for at være helt præcis – med plads til en familie på fem. Fantastisk. Jeg er skabt til den slags.
   Shopping: besøg ‘Hold’ på hovedgaden – skønne, skønne klude!
   Og så var hele havnemiljøet fantastisk. Vi var der på årets måske sidste solskinsdag, og alle kom ud fra deres huler, der var et fantastisk leben – så vælg en lun årstid (er min anbefaling)…
   Kram 😘

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Nej, nej – det var skam Champions League-håndbold LIVE!… Meget stort for familiens hankønsvæsener! 👍

   Svar
 5. Birgitte B

  Jeg kan godt lide badekar… Jeg kan ikke så godt lide M&M’s… undtagen de der crispy – har du smagt dem? Total vanedannede. Og fortsat god ferie 🙂 kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Taaak, Hanne! 😘 Vi er desværre kommet hjem igen, jeg tænkte ellers vi var meant to be, Kiel og jeg!…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.