Fodboldtåbeligheder og …. lidt af hvert

Jeg bliver lige nødt til at spole lidt tilbage. Helt præcist til i søndags, sidst på dagen. Her gik det – som nogle vil vide – hverken værre eller bedre end at FCK fik smæk af Brøndby. Som udgangspunkt kunne intet interessere mig mindre, men eftersom familiens øvrige medlemmer går op i den slags med liv og sjæl, så gik bølgerne højt i den lille sofa herhjemme. Det var selvfølgelig intet i sammenligning med hvad der rent faktisk foregik på stadion, hvor den tabende parts tilhængere tilsyneladende gav efter for en akut ødelæggelsestrang. Ganske uforståeligt.

Så sofahyggen fortog sig i takt med at antallet af maskerede mænd med nytårskrudt og strittende fuck-fingre tiltog. Og Mindste Pode blev faktisk meget skræmt, for når man er seks år, og synes fodbold er det fedeste i hele verden – og man egentlig bare sad og hyggede sig – så er man slet ikke forberedt på at få blandet politi og røgbomber ind i forestillingen.

Ergo blev poden puttet i dobbeltsengen, og jeg måtte puttes med. Og efterhånden som tårekanalerne blev tørlagt, gik snakketøjet i gang. Podens, altså. Det kan bedst sammenlignes med at kaste en mønt i en maskine – KLONK! – så kører den. Og her er et lillebitte udpluk af, hvad jeg lagde ører til i de næste tredive minutter:

“Mor, du har en næse lissom Milkshake! (= Kamil Wilczek. Brøndby-spiller med en betragtelig glødelampe) – hans er bare LIDT større…”
Fedest. Tak, min ven.

“Mor, jeg ved du har ALLE voksentænder! Og dem dér (peger på mine hjørnetænder), det ligner, det er sådan nogle lange SKARPE no’en, lissom en løve. Eller en SABELtiger!”
Right. Emneskift, tak.

“Mor, ved du hvad du hvad jeg tænker på lige nu?” (Tell me, baby: Botox? Plastikkirurgi?)
Mig: “Du tænker på … Ronaldo?”
Mindste Pode: “Nej.”
Mig: “Så tænker du på … at du skal i SFO i morgen?”
Mindste Pode: “Nej. Jeg tænker på Jesus.”
Mig: “Du tænker på Jesus?!”
Mindste Pode (fromt som et lam): “Ja, jeg tænker på Jesus.”
Mig: “Nåmn, hvad tænker du så på?”
Mindste Pode: “Ja, jeg tænker jo på Jesus!” (- så hør dog efter!)
Mig: “Bare på Jesus?”
Mindste Pode: “Jeg tænker på, at man møder ham når man dør… Og så kan han løse mysteriet!”
Mig: “Mysteriet?”
Mindste Pode: “Ja! Ramasjang Mysteriet med Kristian, jeg nåede ikke at se det færdig i dag. Og så’ det RET smart, hvis han nu er nede i vandet, og så der kommer en haj, så kan han bare GÅ på vandet!!”
(Ja, min ven, det er edder-smart)
“Ved du godt, han blev født på en mega-mærkelig måde?! Han blev født et sted, hvor der var dyr! Han blev faktisk født på en bondegård!”
(Ja, det er der jo nogen, der gør…)
“Og så….” – ja, så var det lige før jeg fik hele det nye testamente serveret i mere eller mindre ukronologisk rækkefølge, men jeg vil skåne dig for den samlede beretning (og jeg mistede vist også lidt fokus undervejs)…

Jeg har siden søndag undret mig en del over den pludselige interesse for Jesus, for det vil være synd at sige at vi har gjort os særlig meget i bibelfortællinger herhjemme (beklager, d’herrer…). Men hvis der skal være en pointe i det her indlæg, så må det være, at hvis ikke søndagens fanatiske hooligans har fået andet ud af al deres spektakel end et par ødelagte plastiksæder og en fængselsdom (var det virkelig det værd?…), så skal de bare vide, at jeg nu render rundt med en hyper-religiøs unge. Så meget for det. Og amen.

Take care out there!

Dagens kloge ord

”Hvis enhver kunne leve, som han ville, kunne ingen leve, som han ville.”
Otto Weiss

””Nej, lille Fido,” sagde den gamle artist til sin hund, ”det bliver sværere og sværere at være klovn, sådan som folk er nu til dags”.”
Robert Storm Petersen

Fotograf: Palle Pophår

12 tanker om "Fodboldtåbeligheder og …. lidt af hvert"

 1. Laila

  Altså hos os stod den på kvindelandsholdet,tænker det var en mulighed I skulle overveje næste gang😉(der var i hvert fald ikke alt det ballade)
  De der snakke om alt mellem himmel og jord med børnene er så sjove og der kommer bare nogle guldkorn😊

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Altså jeg havde jo til enhver tid foretrukket kvindefodboldfinalen! Blev lissom bare stemt ned (det er ikke altid let at være en høne i hanegården…) 🐥

   Svar
 2. Fruen i Midten

  Er det ikke sådan, at folk i nød eller under pres ofte tyr til religionen for at få lidt at håbe på/holde sig til? Det er måske det, der har ramt Mindste Pode? 😉

  Svar
 3. Lene

  Jeg elsker sådanne beretninger om Jesus set i børnehøjde, så for min skyld måtte du gerne berette om bibelfortællinger version Mindste Pode 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vi må ha’ fundet børnebiblen frem! Der er også nogle halv-drabelige ninja-agtige historier, så vidt jeg husker!

   Svar
 4. Ellen

  Jeg håber det går over – religion har i mine øjne aldrig ført til noget godt 🙂
  Men bortset fra det, forstår jeg så ganske glimrende, at han blev skræmt!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, jeg er hverken fan af fodbold eller religion. Og HVIS jeg skulle vælge, så blev det nok fodbold. Faktisk. Den fredelige version, forstås!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.