Forældretips til skolebazaren. En slags overlevelsesguide.

– Hvis du forestiller dig Nørreport på hverdage i tidsrummet 16-18, og dernæst fordobler befolkningstætheden, så er du i udgangspunktet godt forberedt på det, der venter dig: Prepare for the worst, med andre ord – og husk at medbringe papirposer.

– Husk også at tage dit overtøj af inden du træder ind på bazarområdet, med mindre du A) vil dø af overophedning (foruden kulilteforgiftning selvfølgelig, men sidstnævnte er ikke relateret til mængden af tøj, eller temperaturen i øvrigt) eller B) vil slå Bertrams farmor halvt fordærvet, og samtidig være skyld i at mindst to øvrighedspersoner mister grebet om deres små, bitte paptallerkener, med alt for meget gulerodskage på.
Hvis du endelig skal vælge, så vælg B’eren. Tror jeg. Det gjorde jeg.

– Fortvivl ikke når du ikke umiddelbart kan finde dine poder blandt de 4,3 millioner tilstedeværende mennesker: Der er jævnfør ovenstående kage til salg; ergo vil dine poder finde dig.

– Sørg i den forbindelse for at have en god forklaring klar, som lyder plausibel i dine ungers ører omkring hvorfor du ikke har givet dem helt penge nok med til at de selv kunne købe kage alle sammen – og altså ikke kun den pode, der har fået den tvivlsomme ære af at være økonomiansvarlig, men som tilsyneladende (men måske ikke overraskende) har investeret den fælles formue i naturalier for egen vindings skyld, og som nu i følge de resterende poder bør henrettes for underslæb.

– Bered dig efter dette retsdrama på at stille dig i en kagekø, der i kilometer svarer til Caminoen hele vejen fra St. Jean Pied de Port til Santiago de Compostela. Og når du når til vejs ende, har du næsten fået en åbenbaring, og er konverteret til en helt anden tro end den du havde, da du stillede dig i kø. Jeg siger ikke hvilken.

– Og mens du går Caminoen, kan du med fordel sikre dig, at din MobilePay-app er opdateret, så du slipper for først at finde ud af, at din version er forældet i det sekund, hvor du har hallucinationer, og dine børn er blevet sure over at udbuddet af kage har ændret sig siden de stod og savlede over det for en halv time siden. Ved at sikre dig, at din app er opdateret undgår du samtidig at sætte de øvrige pilgrimsvandrende i stå, og blive lyst i band af samtlige omkringværende.

– Når din Mellemste Pode efterfølgende (under flugten fra kageboden) siger, han skal vise dig noget rigtig spændende, så vær klar over, at han fører dig til Teenage-poden, der på det kraftigste har frabedt sig enhver form for forældretilstedeværelse. Du skal derfor forberede dig på, at din Teenage-pode går i panik, og du med al sandsynlighed forventes at forsvinde ned et stort hul i gulvet – du skal med andre ord vige bort fra din Teenage-podes åsyn.

– Når du er løbet tør for kræfter, kage og cool cash, og du tvinger din Mindste Pode med hjem, så er det faktisk en god idé at beordre den mellemste med også, for han er virkelig træt. Ved at beordre den mellemste med hjem i første omgang undgår du også at modtage et FaceTime-opkald fra ham og Teenage-poden en halv time senere, som i virkeligheden ikke bare er et opkald, men nærmere er en slags livetransmission af en ophedet debat om nogle poser (ja, du læste rigtigt: Nogle poser); en debat, som du stiltiende kan bevidne på flere kilometers afstand, og som (u)skønsomt dokumenteres med håndholdt kamera i bedste dogmefilmsstil (vi taler virkelig meget himmel, og virkelig meget asfalt).

– Og vel hjemme vil alle – sure, såvel som glade – være virkelig lykkelige for, at det nu er weekend (og for nogens vedkommende også vinterferie), for guderne skal vide, at I trænger. Særligt dig. Og ja: Du må godt ta’ lidt at styrke dig på.

Ha’ en fantastisk fredag aften! ❤

22 tanker om "Forældretips til skolebazaren. En slags overlevelsesguide."

  1. Maude Forfatter

   Ja, ik’?! Det står faktisk på weekendens to do-liste: Gå til bageren efter svinske fastelavnsboller, står der. ❤️

   Svar
 1. Anette

  Puha
  mindes at planlægge ligne som lærer… helt klart en del af Dantes cirkler… og vi blev dog betalt.
  godt I overlevede og Nyd din weekend med fastelavnsboller.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg tænker faktisk også – nu du nævner det – at jeg som forælder kunne bruge en form for betaling…

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Herre-dårlig kombi, I totally agree! Og tak Lene (desværre er det kun poderne, der holder ferie…)!

   Svar
   1. Lene

    Øv jeg troede lige at du kunne holde ferie med dem. Vi kunne ikke holde efterårs og vinterferie med vores, så de kom tit på ferie hos morforældrene. Det føltes så også lidt som ferie for forældrene. Håber I har nogen, de kan feriere med.

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Åh ja, forældreferie uden børn er noget af en fest! 😀 Men det bliver en anden gang. Lige nu kommer de i SFO nogle dage, og så har jeg fri torsdag og fredag, hvor vi sikkert finder på et eller andet. 🎈

     Svar
 2. Birgitte

  It’s all in the past! Og nu til ferie 🙂 håber du får nydt den og slappet af ovenpå den omgang (SÅ taknemmelig for at jeg er ude over det #sorry). Kh. Birgitte

  Svar
 3. Ellen

  Hahaha – tak for smilet!
  Jeg tror det er godt, at jeg for visse episoders vedkommende har fortrængt hvordan det var … 😀

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Selv tak, Ellen – og ja, jeg tror, man kan takke fortrængningsevnen for meget, sådan på daglig basis…

   Svar
 4. Monica

  sikke en fredag – konvertering og liveudsendelser ! lige før den med Grav dig ned i Tide burde have været i spil 🙂
  på torsdag må i hellere få bagt nogle kager så… eller bragt…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.