Fyrre, fed og færdig?…

I anledning af Mands netop overståede fødselsdag, kom jeg til at tænke på, at der ikke er så lang tid til det er min tur. Jeps. Jeg fylder snart fyrre. Og jeg ser frem til at runde det semiskarpe hjørne med stolthed og værdighed. Rank ryg. Og jeg kæmper for at bevare et udseende, der er nogenlunde aldersvarende, og som ikke har overhalet mig indenom længe før tid.
Jeg har dog mine tvivl om hvorvidt missionen lykkes.

Her forleden sad jeg og skulle sige godnat til Mellemste Pode. Midt i kysseriet (det vil sige han må kysse ret meget på mig, mens jeg kun må kysse ham én gang – også selvom jeg har fortalt ham, at det står i forældrehåndbogen, som storken leverede sammen med ham, at han skal have mindst hundrede kys om dagen) udbryder han:
”Mor! Vent lige lidt! Du har revner i hovedet!!”.
Åh Gud.
Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, siger de kloge. ”Ahhhrr….” svarer jeg tøvende. ”Fine linjer, tror jeg de kaldes. Måske til nød – TIL NØD! – rynker, men ikke – IK-KE – revner!…..”.
(Er det hér, vi citerer Leonard Cohens ”There is a crack in everything”…..?)

Men når jeg tænker over det, så ser det faktisk nogle gange sådan ud, specielt når jeg lige er vågnet, og har sovemærker i hele hovedet; jeg mener, nogle gange ser det jo ud som om ansigtet er blevet flækket med en brændekløver, eller har været i karambolage med et vaffeljern. Ved snart ikke, hvad der er værst.
(Er det hér, vi citerer Minion Quotes med ”Why do they call it ’Beauty sleep’ when you wake up looking like a troll”?)

Nå. Jeg ser frem til at kunne spartle min rynker med noget polyfilla-agtig creme om blot ganske få år, ser det ud til, selvom det allerede nu fordrer mere end almindeligt krudt at sminke på tallene!

På trods af revner i hovedet gennemlever min hud dog på ejendommeligvis sin anden ungdom. Ikke i ordets skønneste forstand, men forstået på den måde, at jeg blomstrer. Jeg er med andre ord gået hen og blevet sådan lettere filipensramt, og er den lykkelige indehaver af mindst én bums. Konstant. Og på trods af, at jeg ikke ved, hvad nutidens ungdom dulmer den slags pinsler og plager med, så har jeg mere end én gang sendt længselsfulde tanker til de dersens clearasil-produkter, som der var så mange reklamer for i slut-80’erne. Ved ikke helt hvad fanden der sker (hverken med de længselsfulde tanker eller bumserne). Burde hænge en vejviser op til julemanden ifald han render rundt og leder efter et vildfarent rensdyr.
Altså Rudolf, helt konkret.

Bortset fra bumser (forhåbentlig et midlertidigt onde) og rynker (måtte også gerne være midlertidige, men det er nok for meget at forlange), så har grå hår gennem længere tid væltet ud fra min hovedbund, som slanger fra Medusas hoved. Mindste Pode lægger i øvrigt heller ikke fingre imellem, når han helt frit fra leveren udspyer sætninger som f.eks.:
”Mor, du har GULE tænder!”

Pretty? Not? Har jeg overhovedet nogle chancer? Skal jeg lægge billet ind på noget midtvejs-/midtlivskrise? (og hvad ER egentlig forskellen på de to ting, fristes jeg til at spørge?) ….  Anyways, jeg er uagtet hvor sløjt det end står til, temmelig sikker på, at jeg ikke for nogen pris ville være tyve år igen!
Ville du?

Dagens citat

Julia Roberts:
”These are not wrinkles. These are the survival lines of my life. Each one holds a story, a laugh, or a memory. So before you judge, make sure your survival lines are happy ones.”

Dagens kloge ord

Vie Parisienne:
”Kvindens liv består af fire aldre, der kan symboliseres således: En dukke, et spejl, en broderiramme og en bog”

Oscar Wilde:
”Man skulle aldrig stole på en kvinde, som siger sin virkelige alder. En kvinde, som ville fortælle en den, ville fortælle en hvad som helst”

Tænk du lige lidt ekstra over den engang….

Bark

Gammel bark / gammel knark?

16 tanker om "Fyrre, fed og færdig?…"

 1. Lene

  Tak for et godt grin på en lidt grå og våd søndag 🙂 åh ja den alder. Min mor døde af kræft efter at have haft det i otte år. I forbindelse med at vi havde fået journalaktinsigt i det første forløb, sukkede hun og grinte på samme tid, da hun sagde, øv de skriver at udseendet er svarende til alderen 🙂 Der er dage, hvor jeg ville være glad, hvis det var konklusionen hos mig ;-).
  Jeg læste hos en blogger, at hendes søn på 6 år havde omtalt hendes strækmærker efter to fødsler som kærlighedstatoveringer. Dine revner i hovedet må da være kærlighedstatoveringer 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak for din kommentar, Lene!
   Ja, jeg vil prøve at se, om jeg kan betragte aldringen som kærlighedstatoveringer ❤️….
   Ha’ en skøn søndag, på trods af det grå…

   Svar
 2. Ellen

  Hahaha – festlig læsning.
  Og ret gode citater.
  Inden jeg nåede ned til Julia Roberts, havde jeg tænkt, at jeg ville skrive til dig, at man får flere rynker af at smile og grine end af at være sur. Jeg har intet imod mine rynker … 😉
  At fylde 40 år er også fint. Det er først ved de 50, det begynder at gøre en smule ondt. De bedste 10-15 år af mit liv var mellem 33 og 48 år – sådan cirka – der er jo ikke ligefrem datoer på, men ungdommens sorger og bekymringer var lagt så meget bagud, at de var næsten glemt, havde fundet manden i mit liv, jeg hvilede helt i mig selv, havde stadig et fantastisk sexliv (undskyld jeg er så direkte) … johh, det var tider.
  Det lyder måske som om jeg længes tilbage, men det er ikke sådan det er. Men på et tidspunkt begynder det (meget) stille og (meget) roligt at gå ned ad bakke rent fysisk, og man kan ikke det samme som man kunne engang. Det er svært at forklare med få ord og igen: Dette er ikke en klage, bare en konstatering. De runde fødselsdage gør ondt nu, men kun et øjeblik – det dur jo ikke at ærgre sig over ting, man ikke kan ændre.
  Den kommentar blev alligevel lang … sorry 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Tak for din kommentar; det gør ikke det fjerneste at de er lange og ærlige, tvært imod, så bliv du endelig ved med at skrive lange kommentarer på min blog! 👍
   Tak for dit positive indspark om runde fødselsdage og højdepunkter. 😀
   Jeg håber du nyder søndagen derude!

   Svar
 3. Dorte

  Fyrre år er ingen alder (siger hende der er fyldt 40). Grå hår, linjer osv er i min optik blot charmerende tegn på at man har nogle år på bagen. Jeg hviler meget mere i mig selv idag og jeg mener det når jeg siger at jeg langt hellere vil være 40 end 20. Hvis man er en der har lidt alderskrise så kan man, som jeg, gifte sig med en der har nogle flere år på bagen☺. Kram og snarligt tillykke

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Jeg er sikker på, at du har ret 😝. Også tak for tippet om at gifte mig med en lidt ældre mand, meeeen nu er jeg trods alt afsat, og har ikke umiddelbart planer om en udskiftning. Men jeg kan måske overveje at komme lidt brintoverilte i hans shampoo?….

   Svar
 4. Mette

  Uh, jeg ville nu gerne være 20 år bare lige fordi, at jeg lige det år havde det fedeste r. Jeg blev årets spiller i håndboldklubben, som den yngste, jeg havde en fed lærerplads og jeg havde en flad mave. What’s not to like, eh!?:o) Når det så er sagt, vil jeg egentlig ikke være ‘ung’ igen. Har det fint også selvom tallet har rundet 40 sidste år. Da jeg fik klippet de 30 cm af håret siger fisøren: “sikke mange forskelle farver dit hår er” jeg soger: “Ja, men efterhånden mest grå” Frisøren: “Rent faktisk har du alle nuancer i dit hår bare ikke grå” Hmmmm, skal jeg tro på hende! Da jeg ‘kun’ var 34 kaldte prinsessepigen mig en dinosaurus…. Nu ruller hun ‘kun’ øjnene af mig! Ha’ en dejlig dejlig søndag:o)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tusind tak for din kommentar, Mette!
   Det lyder som et godt år da du var 20! Og dinosaurus?! Ahrr, ved du nu hvad…. 😳. Men jeg kommer netop i tanke om, at Mellemste Pode en gang for nogle år siden, da vi var ude at besøge en vikingelandsby, kigger op på mig med store øjne, og spørger: “Mor, boede du sådan her, da du var barn?!”….
   Oldtidsfund slash mosefund?.. Hmm…
   Ha’ en skøn søndag, Mette 😝

   Svar
 5. Birgitte

  Åh Oscar Wilde – du har nok ret, jeg er stolt af min alder og siger den gerne (41 år), men har også svært ved at holde på en hemmelighed, hahaha… 40 år er så dejligt, men ja, her er det også begyndt at gå ned af bakke, rynker, bumser og hår (!) i ansigt og andre underlige steder (hvor de vel og mærket ikke normalt kommer). Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Tak for din kommentar! Men altså helt ærligt, bumser? Jeg troede vitterligt at de var en saga blot. Jeg synes ikke det er retfærdigt…. Jeg siger det bare!
   Nå, håber du nyder søndagen inden det går løs igen i morgen. 😝

   Svar
 6. Monica

  elsker minion citatet. når man ikke har små børn mere, får vi altså set ALT for lidt tegnefilm!
  pyt med det udvendige, det indvendige er HELT på plads kan jeg tydelig se ( læse). plus du har en dejlig mand – herlig!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Monica!
   Ak, nothing’s what it seems, som de siger…. Men ja, dersens minion quotes er super-skønne!
   Tak for din kommentar 😀

   Svar
 7. Liv ☆

  Har lige en indre slåskamp om Julias eller Minions’ ord er de klogeste … vender lige tilbage, når der foreligger en afgørelse 🙂
  Jeg er 40 … plus et par år 😉 har det fint med min alder, er ved at komme over ‘bumle’ krisen i ansigtet nu – også altid minimum 1 et eller andet sted. Men altså ikke pt. Har mere med tarmsystem at gøre end hud (har jeg vist lært nu – altså fordi jeg tænker, at hvis der kan kommenteres om sexliv, så vel også tarmflora, eller hvordan?!). Ingen grå hår. Jeg aner ikke hvorfor. Men ikke et eneste. Men det kommer nok på et tidspunkt. Masser af fine liner og endnu flere kærlighedstatoveringer i flæsket. Ak. Og nejtak til at være 20 igen. 40+ er klart at foretrække 😉 er det snart snart eller bare snart du fylder 40?
  Kh. Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Tarmflora, sex, whatever – bring it on, her er plads til det hele 😄. Ej, faktisk er der laaaang tid til jeg fylder rundt; i hvertfald femogenhalv måned… Så jeg er stadig teknisk set vældig meget i 30’erne, det værner jeg om mens jeg kan….
   Jeg ser frem til din afgørelse i sagen Minion versus Julia Roberts 👍

   Svar
 8. Lisbet/Livsglimt

  Jeg er 44 år … og ville ikke have noget imod at se lidt yngre ud! 😉 men bortset fra det, bliver jeg også lidt træt ved tanken om at være 20 år og starte forfra med det hele 🙂
  Kærlig hilsen fra Lisbet

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ja, det er netop tanken med at starte helt forfra igen, der er skræmmende, synes jeg…
   Tak for din kommentar, Lisbet ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.