Hørt i børnehaven:

Det er en indtil videre dejlig dag, og vi befinder os i børnehavens garderobe, hvor Mindste Pode fylder hele gulvet mens han er i færd med at iføre sig flyverdragt og tilbehør. Det er fyraften, og vi skal hjem nu.

Mens han roder rundt efter det ene og det andet, træder faderen til et andet barn ind i børnehaven.
Mindste Pode råber glad: ”HEJ!! Julius er inde på stuen!”
”Tak-tak!”
smiler Julius’ far høfligt, og nikker til mig, alt imens jeg soler mig lidt i glansen fra mit søde og hjælpsomme barn.

Her kunne historien i og for sig fint være stoppet (hvis du spørger mig), men Mindste Pode fortsætter: ”Mig og Julius har været op’ å slås i dag, ud’ på legepladsen!”
”Nå?!” siger Julius far.
”Men jeg vandt!” proklamerer Mindste Pode med sammenknebne øjne; ”Jeg gjorde bare SÅ’N her!”.
Der bokses vildt og heftigt ud i luften, og suppleres med hvæselyde i nogle temmelig lange sekunder. På et tidspunkt rejser han sig op, de vilde armfagter fortsætter, men det er åbenlyst, at der nu luftbokses ned mod jorden. Stadig med lydeffekter og en lille smule ukontrolleret mundvand. Billedsproget taler med al tydelighed: Julius er færdig. Mindste Pode holder en kort kunstpause mens han puster en tot hår væk fra øjnene, hvorefter han siger ”Men vi er blevet gode venner igen!”. Smiler selvtilfreds (for hvad betyder en smule tæsk mellem venner, så længe man bagefter følger reglerne for god opførsel?). Julius’ far smiler for sit vedkommende ikke helt så meget mere, faktisk er hans ansigt svært at tolke på dette tidspunkt, hvor han hastigt sætter kurs mod stuen og sønnen, der efter beskrivelsen må være blevet omdannet til en gang hakkebøf. “HEJ-HEJJJJ!!” brøler Mindste Pode glad efter ham.

Åh, Gud, hvem der på sekundet kunne forsvinde ned i et stort, sort hul.
Tror jeg skal bestræbe mig på at undgå at hente pode samtidig med Julius’ far fremadrettet.

Mindste Pode bliver uden tvivl spændende at slippe løs i det københavnske natteliv om en tretten års tid.

Torsdag 20.01

Rigtig god weekend til dig!

6 tanker om "Hørt i børnehaven:"

 1. Cille

  Hahaha det var da helt ustyrligt morsomt. Og vanvittig uheldigt på samme tid. Håber I fik sneget jer ud af døren inden faren returneredes til garderoben. Og at I får en weekend uden slåskampe…

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Cille!
   Ja, vi kom rimelig hurtigt ud af døren bagefter. Og normalt slås han aldrig, så jeg ved ikke helt hvor den slåskamp pludselig kom fra…. 😳
   God weekend!

   Svar
 2. Mette

  Ha ha ha ha jeg er så stor fan af din mindstepode:o) Åh, han er go’:) Uh, jeg ville også ha’ skyndt mig ud. Drenge slås engang imellem og havde det været slemt, havde du nok fået de af vide af en af de voksne i børnehaven, er jeg sikker på:o) Piger slås altså også en gang imellem…. Vores mindstemand har egentlig heller aldrig været en der sådan slog fra sig eller slåes bortset fra dengang han kom hjem med en kæmpe skraber på kinden og lidt flækket læbe fra børneren for år tilbage. Ham og vennen havde fægtet med kæppe as you do og de var blevet uvenner. Han havde sparket vennen og kaldt ham dum, vennen havde givet ham kæppen i hovedet. Vi fik af vide at de var venner igen og så var det godt. Selvfølgelig skal børn ikke slås men leg bliver jo nogle gange vildt og så sker der måske, at et par ekstra knytnæver bliver bokset mod den man leger med. tak fordin fine og underholdende beskrivelse af mindstepodes stolte fortælling:o) Ha’ en dejlig weekend :o)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Tak for din opbakning; nej, jeg er i virkeligheden heller ikke så bekymret. Og ja, Mindste Pode var bare allerede så meget videre – helt som drenge ofte er, nu var det bare blevet en god og dramatisk fortælling. Den blev i øvrigt heller ikke mindre spændende, da den efterfølgende blev fortalt hjemme.
   Rigtig god weekend, Mette 😘

   Svar
 3. Liv ☆

  Argh! Puuuhhaaaa … og hvor kigger man så lige hen, i den situation?! Griner. Eddersørme kikset. Håber lidt af Julius’ version lød ligedan, bare med ham selv som vinderen. Mon ikke?! 😉
  Og er det her, jeg gerne må være bare lidt glad over, at være vokset ud af børnehavearrangementet?! Altså kun at have skolebørn. Det tror jeg faktisk nok det er, altså her at jeg må være glad i.e.
  God søndag aften. Kh. Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Ja, hvad Julius fortalte hjemme får stå hen i det uvisse…
   Dejligt for dig kun at have skolebørn; min tid i vuggestue/børnehave er også ved at være slut om halvanden års tid. Vi har også været der i 11 år nu!! Vildt nok….
   God søndag aften i lige måde 😴

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.