Hurra for Mand!

Efter at denne blog er kommet til, går Mand rundt og er konstant bevidst om, at hans ord og gerninger er i fare for at blive nedfældet på skrift, og offentliggjort, helt efter ‘anything you say can or will be used against you’-konceptet.

Mand fylder fyrre år i dag. I den anledning, har jeg lovet ham, at jeg vil skrive et venligt ord eller to om ham. Derfor vil jeg starte med lidt fakta.

Mand tror ikke på følgende:

 • at planter producerer ilt
 • at ægløsning har betydning for familieplanlægningen

Han er søn af en biolog, skal det lige tilføjes. Det skal også for en god ordens skyld nævnes, at Mand IKKE erindrer at have ytret sig om ovenstående, og at han derfor mener det må være enten a) pure opspind fra mentalt ustabil hustru, eller b) udtalt i alkoholpåvirket tilstand.

Ting, som Mand ikke kan finde ud af at stille på plads:

 • Termokander og -kopper
 • Strygebrættet. Til trods for at han med en hidtil uset ekspertise kan pakke en bil så al plads er udnyttet til sidste millimeter, så er det tilsyneladende helt umuligt at foretage noget tilsvarende mht. vores rengøringsskab, hvor strygebrættet sædvanligvis er placeret.
  Derfor kommer strygebrættet aldrig ind på plads igen med mindre jeg gør det.
  I forlængelse heraf:
 • Strygejernet

Mands yndlingssted i hjemmet:

 • Toilettet (”Hvad LAVER han derude i så lang tid?” spørger én af poderne i ny og næ. Og ja, jeg ved det virkelig ikke. Holder pause, måske?).

***

Når det så er sagt, vil jeg til gengæld sige dette:

 • Han fikser altid min elektronik, når det ikke virker.
  Uden ham ville jeg være stucked med en Nokia 3310.
 • Han ordner regninger, forsikringer, bilsyn og alt det andet, som er så dræbende kedeligt, at jeg går i brædderne med det samme, jeg kommer i berøring med sådanne ting.
 • Han ser forrygende godt ud!
 • Han smiler altid (modsat mig, og gudskelov for det!), og er altid parat til sjov og fis.
 • Uden ham, ville mine børn være på røven. Ikke blot ville de sikkert være en hoben beskidte rendegravsunger; rent sprogligt ville de også være helt ude i hampen. Min mand formår på meget pædagogisk vis gang på gang at få reddet mig ud af de mange miserable vendinger jeg fra tid til anden bruger. Det kunne være noget a la dette, hvor jeg sådan lidt distræt siger noget i retning af “Hold kæft, hvor det pisser ned!!”, og hvortil Mand korrigerer: “Det, Mor mener, er: Nøjj, det regner sørme meget”
 • Han kan få vendt dårlig stemning og sure miner til smil og fnis med sine små jokes og afledningsmanøvrer.
 • Han er min redningsplanke. Han har allerede tænkt tankerne og lavet en plan, når min hjerne sætter ud, og jeg ikke længere kan tænke. Som for eksempel når der er fællesspisning i Mellemste Podes klasse. Og jeg er gået i panik. Så kysser han mig og siger: ”Der er købt ind; jeg har pakket plastikbestik, glas og tallerkner ned, drikkevarerne er i bilen, vi skal bare sørge for at være der kl. 17:00″. Til dette kan jeg kun sige én ting: Jeg har scoret godt!
  Og så gør slet ikke noget, dét med termokopperne og strygebrættet…
 • Uden ham ville mine børn aldrig komme nogen steder, og mindst af alt til de talrige håndbold- og fodboldkampe, som Mand pt. ligger og fragter dem land og rige rundt til.
  Fars taxakørsel er i høj kurs. Og Mand nyder ret beset et hundrede procent at være en del af ungernes sportsliv. Stor applaus for det!
 • Uden ham ville vores forhold mangle en væsentlig dosis romantik. Jeg selv orker nemlig sjældent at tænke mere end fem minutter frem i tiden, og derfor er det særdeles kærkomment når Mand har arrangeret biftur med børnepasning eller hvad det nu kan være….
 • Han har altid ret. Og jeg elsker ham!

Jeg har været i tvivl om gaven.
Hvis jeg spørger ham, ved jeg, at han siger, at han IKKE ønsker sig hjemmesko. Det hænger sammen med, at han altid går rundt i et slidt par. Hvorfor jeg tre gange i træk købte hjemmesko til ham (fødselsdag-jul-fødselsdag). Jeg havde ikke helt hjernen nok med til at tænke, at det ikke var så længe siden jeg sidst havde købt et par. Og Mand gik stadig rundt i det slidte par, hvorfor det faldt mig meget naturligt at konkludere, at det var noget han akut stod og manglede. Så nu har Mand skabet fyldt med hjemmesko. Og går stadig i det mega-slidte par….

Tilbage er der vist kun at sige: HURRA!

Hjerter

29 tanker om "Hurra for Mand!"

 1. Liv ☆

  Stort stort tillykke med Mandens 40 år. Og måske endda endnu større tillykke til dig, for at have scoret sådan et dejligt stykke mandfolk, omend han er strygebrædt-spasser (kan ikke få det hele). Han skal i øvrigt ikke være bange for at blive udstillet på bloggen. Skal ikke frygte det uundgåelige 😉 Kh. Liv

  Svar
 2. Mette

  Kæmpe tillykke til din fantastiske mand :o) Håber han får en poptastisk fødselsdag. Min mand har også altid ret. Han er også den der lærer ungerne man sagtens kan være være glad og sjov hver eneste dag, for det er han:) Jeg har også været så heldig, at manden min har den længste tålmodighed der findes. Det er vist nødvendigt når man er gift med en som mig.
  Nå, men det skulle jo handler om din fantastiske mand. Igen tillykke med ham og hip hip hurra and Happy Birthday:)

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, Mette!
   Ja, det er heldigt, at der findes sådanne mænd ind imellem 😝.
   Mand her er også udstyret med en engels tålmodighed, særligt idag 😇

   Svar
 3. Ellen

  Hvor er det bare skønt at læse, og hvor er du en heldig kvinde! Stort tillykke både til og med ham!
  Småfejl skal der være plads til – jeg yndede de første år at sige til John, at jeg ikke udelukkende elskede ham på grund af etellerandet, jeg elskede ham på trods af nogetandet, og at det var meget mere værd. Det kunne han godt se … til en vis grad 😉
  Håber I får mange, mange gode år til sammen!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tusind tak for det, Ellen!
   Ja, jeg er heldig! ….
   God dag til dig derude 🌱

   Svar
 4. Pendler-Mor

  Stort tillykke med mand 😊😊
  Både med fødselsdagen og fordi han er så heldig at være gift med dig!!!
  Håber I har fået fejret dagen på bedste vis 😊😊😊

  Kram fra mig

  Svar
 5. Birgitte B

  STORT tillykke med manden. Jeg håber, du har fundet en god gave (jeg har også været på den med sutskoene, dog kun én gang. De blev returneret og de gamle er stadig i brug). Dejlig dag til jer alle. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, Birgitte 👍
   Altså, hvad er det for noget med mænd og sutsko? Der kan være, det er noget, vi skal grave lidt i… 👞
   Ha’ en dejlig dag derude!

   Svar
 6. Cariina Lindberg

  Stort tillykke til og også med Mand!

  Jeg har jo erfaret hvor svært det er at finde en god en af slagsen, deraf det store tillykk. Du er en en heldig kvinde og han en heldig mand. I komplementerer hinanden♡

  Håber at I havde en fornøjelig aften:-)

  Svar
 7. A+K/VenterPaaVin

  Hurra 😀 Tillykke!
  Håber I får fejret ham med maner – min elektronik-fikser er også noget af det kæreste jeg har, selvom han ikke kan se en opvask om så den er beklædt af mug, og ligner himmelbjerget 😀

  – Anne

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Anne!
   Tak for det 😀. Det lyder ellers som en spændende opvask, måske har din kæreste en slags særligt filter på sine briller så han simpelthen ikke kan se det? Altså hvis han bruger briller?… 👓
   Jeg kan i øvrigt ikke komme ind på jeres blog, Anne?
   Nå, tak for din kommentar 👍

   Svar
   1. A+K/VenterPaaVin

    Der har været teknikknas – kom straks forbi, hvis du får lyst, vi har åbnet sluserne igen 😉

    Og gud! JA; det er da DET der er med hans briller – det er hans moster, som er optikker, der har bestilt dem. Hun specialdesigner sgu nok det skidt, så han kan slippe for at se den :p
    I de fem år, jeg har kendt ham, er det hvertfald kun på ca. 1,5 uges basis han bekriger den, og det er med hyl og gråd – han siger, det er fordi jeg har opvasker, mit hjem er så pænt :p

    – A

    Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Tak for opfølgningen, Anne! 😄
     Man må håbe mosteren ikke for alvor sætter den type briller i produktion!!…

     Svar
 8. Lene

  Forsinket stort tillykke til din gemal. Og at komme på bloggen gennem sådan et skønt indlæg skal han blot være glad for 🙂

  Svar
 9. Pialova Stuhr

  Tillykke med dejlig mand! Og det med lange toiletbesøg – lad din undren stoppe her. Der ER tale om pause – mandens oase – et åndehul i lortestank😂 Min ‘Mand’ frekventerer åndehullet ca. 2 X 40-45 min. dagligt. Nogle dage tager jeg det pænere end andre, men al undren er for længst væk…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.